bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۶۰۴۱
نیویورک تایمز در مقاله ای بررسی کرد؛

"شیطان" چگونه رئیس‌جمهور شد!

نویسنده مقاله، تیموتی اگان، تلاش دارد تا روی کار آمدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و شرایط پس از آن را به انفعال جامعه آمریکا ربط دهد. انفعالی که به تعبیر او ممکن از سوی «انسان های خوب» صورت گرفته باشد.

تاریخ انتشار: ۲۳:۵۶ - ۲۸ دی ۱۳۹۸
فرارو- در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تلاش دموکرات ها برای کنار زدن وی شدت یافته است. یکی از این اقدامات، تلاش برای خارج کردن جامعه آمریکا از انفعال در این باره است که نمونه آن مقاله «تیموتی اگان» در نشریه «نیویورک تایمز» است.

به گزارش فرارو، سیاست های دونالد ترامپ از همان آغاز ریاست جمهوری با واکنش هایی در جامعه آمریکا مواجه شد. ادعای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، دموکراسی این کشور را تحت تأثیر قرار داد و سیاست های مهاجرتی نیز با دیوارهایی بلند ترامپ به فراموشی سپرده شد. خروج از توافق هسته ای با ایران و ترور سردار سلیمانی نیز امنیت نیروهای این کشور در خاورمیانه را به مخاطره انداخت. اما بسیاری از ناظران علت این امر و رسیدن دونالد ترامپ به مقام ریاست جمهوری را انفعال رای دهندگان و سیاستگذاران آمریکایی می دانند. این ناظران بر این باورند چنانچه این افراد از این انفعال خود خارج شوند، ترامپ نخواهد توانست بار دیگر به ریاست جمهوری آمریکا برسد.

یکی از این ناظران «تیموتی اگان» یکی از نویسندگان قدیمی نشریه «نیویورک تایمز» است که معتقد است که دونالد ترامپ دقیقا به جامعه آمریکایی نشان می دهد که وقتی رای دهندگان و سیاستگذاران آمریکایی، که وی آن ها را «انسان های خوب» می نامد منفعل باشند، چه رخ خواهد داد. وی طی مقاله ای با عنوان «شر ترامپ مسری است» به این انفعال جامعه آمریکایی پرداخته و تلاش دارد تا نسبت به آن هشدار دهد.

نویسنده سخن خود را با تهدید به هدف قراردادن اماکن فرهنگی ایران توسط ترامپ به عنوان رئیس جمهور بزرگترین دموکراسی جهان آغاز می کند که بسیار عادی از کنار آن گذشته شد. وی در این خصوص می نویسد: «این نوع وحشیگری ها کارهایی است که توسط طالبان و داعش انجام شد». وی می افزاید؛ «وقتی انتقاد شد که این سخنان رئیس جمهور آمریکا در تناقض با قوانین «کنوانسیون ژنو» است که آمریکا در بنای آن نقش مهمی داشته، ترامپ تا حدودی پا پس کشید اما هنوز در این فکر بود که چرا نباید این کار انجام دهد؟»

نویسنده اشاره می کند که رئیس جمهور پیش از این در ماجرای حمایت از یک عضو نیروی دریایی که متهم به ارتکاب جنایات جنگی بود، از مسیر عدالت خارج شده بود. ماجرا مربوط به شهادت یک از اعضای نیروی دریایی بر ضد « ادوارد گالاگر» رئیس عملیات ویژه این نیرو مربوط می شود که متهم به عکس گرفتن با جسد یک پسر نوجوان شد که در بازداشت نیروهای او کشته شده بود. این شاهد در جریان تحقیقات گالاگر را یک «شیطان» نامیده بود. بنابراین از نظر نویسنده این امکان همیشه وجود دارد که ترامپ مجددا قوانین را نقض کند.

نویسنده با اشاره به اینکه وجوه منفی شخصیت ترامپ در هر زمانی قابل مشاهده است می افزاید: «وقت آن رسیده است که همان کلماتی را که آن مرد شجاع نیروی دریایی برای فرمانده واحد خود به کار برد را ما نیز برای ترامپ بکار ببریم. تحت ریاست ترامپ، ایالات متحده یک اتحادیه فساد است که توسط هزار نیروی شیطانی اداره می شود و این شر مسری است».

نویسنده سپس به یک پند اخلاقی قدیمی اشاره می کند که می گوید: «تنها چیزی که برای پیروزی شر لازم است این است که انسان های خوب هیچ کاری نکنند».

اما نویسنده این پند را برای جامعه امروز آمریکا ناکارآمد می داند چرا که شرایط ایالات متحده در سه سال گذشته به درستی اثبات کرد که چنین چیزی در کشور رخ نخواهد داد. ریاست جمهوری ترامپ دقیقاً نشان داد که هر چقدر انسان های خوب اقدامی نکردند به همان میزان «شر» گسترش یافت.

نویسنده در ادامه با اشاره به فهرستی از اقدامات نادرست ترامپ این سوال را مطرح می کند که آیا این اقدامات یک سیاست است یا یک کار نادرست؟ اقداماتی همچون بازنشر یک توییت که در آن تصویری ساختگی از سران حزب دموکرات را در لباس اسلامی و در برابر پرچم ایران نشان می دهد. یا توهین به یک خانواده نظامی که در سال 2016 جایزه «ستاره طلایی» را دریافت کرده بوند و یا زندانی و جدا کردن کودکان پناهجو از مادرانشان. نویسنده سپس به طرح این پرسش می پردازد که آیا این طبیعی است که جانشین 44 رئیس جمهور که تا کنون دروغ نگفته اند، به تنهایی بیش از 15 هزار بار دروغ بگوید؟

اکنون ترامپ در آستانه استیضاح قرار دارد و اتهامات او از نظر نویسنده مشخص است: سو استفاده از دموکراسی آمریکا برای مقاصد کثیف سیاسی خود و دخالت دادن قدرت های خارجی در انتخابات آمریکا. اما نویسنده مجددا توجه ها را به این مهم معطوف می کند که آیا انسان های خوب این بار کاری خواهند کرد؟

نویسنده در ادامه به نقش جمهوری خواهان در این ماجرا می پردازد و اشاره می کند؛ علی رغم اینکه جمهوری خواهان از نقض قانون توسط ترامپ آگاهی دارند اما هیچ واکنشی در این خصوص از خود نشان نمی دهند. نویسنده همچنین به اعتراف «ریک ویلسون»، سناتور جمهوری خواه در کتاب خود می پردازد که می نویسد: «شیطان را دست کم نگیر همانطور که حزب من دست کم گرفت».

نویسنده با برشمردن شرایط فعلی جامعه آمریکا که آن را ناشی از انفعال رای دهندگان و سیاستگذران آمریکایی می داند خاطر نشان می کند که اکنون «انسان های خوب» برای خارج شدن از این وضعیت باید دو کار را انجام دهند؛ «اول، متوجه میزان فساد باشند که در کاخ سفید وجود دارد و دوم مبارزه بر اساس آن».

در نهایت نویسنده با تأکید مجدد به عدم انفعال جامعه آمریکایی، به رای دهندگان و سیاستگذاران این کشور هشدار می دهد که یا در این کازار مهم شرکت می کنند یا مجددا با انفعال خود باعث سرایت و ادامه «شر» ترامپ می شوند.

نویسنده مقاله، تیموتی اگان، تلاش دارد تا روی کار آمدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و شرایط پس از آن را به انفعال جامعه آمریکا ربط دهد. انفعالی که به تعبیر او ممکن از سوی «انسان های خوب» صورت گرفته باشد. اما همین انسان های خوب به علت عدم انجام هیچ کاری باعث شده اند تا ترامپ بر سرقدرت بیاید و به عبارت بهتر شریک اقدامات او شده اند. از این رو نویسنده هشدار می دهد که ادامه این انفعال نه تنها باعث بقای ترامپ بر مسند قدرت می شود بلکه به نوعی همراهی با حکومت «شیطانی» او نیز خواهد بود.