bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۶۸۴۴

رای دیوان بین‌المللی دادگستری به نفع مسلمانان میانمار

رای دیوان بین‌المللی دادگستری به نفع مسلمانان میانمار

دیوان بین المللی دادگستری روز پنجشنبه در حکمی به دولت میانمار دستور داد که اقدامات لازم را در جهت محافظت از مسلمانان روهینگیا در برابر نسل کشی انجام دهد

تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
فرارو- دیوان بین المللی دادگستری (لاهه) در حکمی به دولت میانمار دستور داد که اقدامات لازم را در جهت محافظت از مسلمانان روهینگیا در برابر نسل کشی انجام دهد.

به گزارش رویترز، به دنبال شکایت دو ماه پیش کشور «گامبیا» از نسل کشی دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، دیوان بین المللی دادگستری روز پنجشنبه به دولت میانمار دستور داد اقداماتی فوری را برای محافظت از مسلمانان «روهینگیا» اتخاذ کند.

بر اساس حکم دیوان بین المللی دادگستری که متشکل از ۱۷ قاضی با هویت محرمانه است، مسلمانان روهینگیا با تهدید مداوم روبرو هستند و میانمار باید برای محافظت از آن‌ها اقدام کند. با این حال این حکم تنها به اقدامات اولیه محدود می‌شود که معادل حکم درخواست خویشتنداری محسوب می‌شود و به منزله حکم نهایی این دادگاه که ممکن است صدور آن چند سال طول بکشد نخواهد بود.

عبدالقاوی یوسف رییس دیوان ین المللی دادگستری گفت: میانمار باید طبق کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ تمام قدرت خود را به کار بگیرد تا مانع اقدامات نسل کشی مسلمانان روهینگیایی شود.

پس از سرکوب مسلمانان روهینگیایی در سال ۲۰۱۷، بیش از ۷۳۰ هزار نفر از ساکنین این منطقه ناچار به ترک کشورشان شده و در کمپ‌هایی در مرز کشور بنگلادش اسکان داده شدند. بازرسان سازمان ملل به این جمع‌بندی رسیدند که اقدام نظامی ارتش میانمار علیه مسلمانان این کشور «با قصد نسل‌کشی» انجام شده است

«آنگ سان سو چی» رهبر میانمار پیش از صدور این حکم در مقاله‌ای در روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت که ممکن است جنایت جنگی علیه مسلمانان رخ داده باشد، اما پناهجویان روهینگیایی در این باره اغراق می‌کنند. وی خواستار توقف رسیدگی به این پرونده شده بود.

به گزارش ایرنا، نشریه «بنگلادش ۲۴» روز جمعه نوشت: مسلمانان روهینگیا حاضر در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه کاگس بازار بنگلادش ضمن استقبال از این حکم اعلام کردند که عدالت برقرار شده است.

واکنش‌ها
نشریه «نیوز ایج بنگلادش» نیز نوشت: دولت بنگلادش روز جمعه از دولت میانمار درخواست کرد تا کاملا توصیه‌ها و دستور العمل‌های دیوان بین المللی دادگستری را اجرا کند.

«مسعود ابن مؤمن» معاون وزیر امور خارجه بنگلادش گفت: اجرایی کردن دستور العمل‌های دیوان بین المللی دادگسترسی یک اقدام مثبت برای ایجاد یک محیط سازنده جهت بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشورشان است.
 
رای دیوان بین‌المللی دادگستری به حفاظت از مسلمانان میانمار
مسلمانان روهینگیا در بنگلادش
«امتیاز احمد» رییس مرکز مطالعات نسل کشی در دانشگاه داکا گفت: اکنون پیروی از دستور العمل‌های دیوان بین المللی دادگستری بر عهده میانمار است. میانمار اکنون تحت فشار زیادی قرار گرفته است، زیرا تمام جهان در حال تماشای این کشور است.

طبق گزارش مقام‌های بنگلادش از ماه اوت (مرداد) سال ۲۰۱۷ قریب به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش فرار کرده اند، درحالی که پیش از این چند صد هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می‌کردند.

اکنون نیز حدود یک میلیون نفر از مسلمان روهینگیا در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه «کاگس بازار» بنگلادش زندگی پرصعبی را می‌گذرانند که ۷۰۰ هزار نفر آن‌ها پس از آغاز دور جدید خشونت‌ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال۲۰۱۷ به بنگلادش فرار کردند. بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و لذا این مردمان از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آن‌ها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سخت از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.
bato-adv
bato-adv