bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۸۶۵۶
هرآنچه که باید درباره ویروس کرونا بدانید!

آخرین خبر‌ها از ویروس کرونا؛ از ابتلای یک نوزاد به ویروس کرونا تا مرگ افشاگر کرونا

آخرین خبر‌ها از ویروس کرونا؛ از ابتلای یک نوزاد به ویروس کرونا تا مرگ افشاگر کرونا

ویروس کرونا نام یک خانواده بزرگ ویروسی است که سویه‌های مختلف در آن قرار دارد و باعث بروز بیماری-های تنفسی در افراد می‌شود. علائم بیماری ویروسی کرونا چیست؟ باید بدانید که تمامی علائم به یک آنفولانزا یا سرماخوردگی شدید شباهت دارد. همین امر تشخیص ابتلا را دشوار می‌سازد. اما نشانه‌های • تب • سرفه‌های شدید • دشواری تنفس • تنگی نفس را باید مدنظر قرار دهید. و اما آخرین خبرها درباره ویروس کرونا: روند ابتلا به ویروس کرونا در چین که طی دو روز متوالی اندکی کاهش یافته بود بار دیگر شتاب گرفته است. به گفته مسئولان در یک روز نزدیک به سه هزار و ۴۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است... درباره ویروس کرونا بیشتر بخوانید

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
فرارو-روند ابتلا به ویروس کرونا در چین که طی دو روز متوالی اندکی کاهش یافته بود بار دیگر شتاب گرفته است. به گفته مسئولان در یک روز نزدیک به سه هزار و ۴۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است.

به گزارش فرارو، خبرگزاری آلمان صبح شنبه گزارش داد روز گذشته نزدیک به سه هزار و ۴۰۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شده و تعداد مبتلایان به ۳۴ هزار و ۵۴۶ نفر رسیده است. بنابر این گزارش افزایش تعداد قربانیان ویروس کرونا نیز روز جمعه به نسبت دو روز قبل شدیدتر بوده و به ۸۶ نفر رسیده است. از این تعداد ۸۱ نفر در استان هوبئی، کانون شیوع ویروس جدید کرونا، جان خود را از دست داده‌اند. به این ترتیب تعداد قربانیان در چین تا پایان روز جمعه به ۷۲۲ نفر رسیده است.


آخرین آمارها از قربانیان ویروس کرونا


آمارهای تایید شده نشان می دهد که تا ساعت 12 ظهر روز شنبه (19 بهمن) به وقت ایران تعداد 34939 نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این میان تعداد 34609 نفر در کشور چین هستند. همچنین تا کنون 2233 نفر از این بیماری نجات پیدا کرده و بهبود یافته اند. اما تعداد قربانیان ویروس کرونا به 725 نفر افزایش یافت که از این میزان 699 نفر مربوط به استان هوبی، مرکز شیوع این بیماری است.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

امیدهای زودگذر درباره ویروس کرونا


پیش از این مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چین در دو روز منتهی به جمعه ۱۸ بهمن را یک خبر خوب خوانده و در عین حال هشدار داده بود که نباید بیش از حد خوش‌بین بود زیرا احتمال افزایش دوباره شمار مبتلایان منتفی نیست. تدروس ادهانوم در این خصوص گفت: «در طول دو روز گذشته روند شیوع بیماری در چین کند شده است، اما این شاخص می‌تواند بار دیگر افزایش یابد.»

این کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در دو روز منتهی به جمعه با اخباری از پیشرفت های پزشکی در مبارزه با این بیماری همراه بود. رسانه های چینی در اواخر هفته گذشته اعلام کردند که موفقیت هایی در زمینه کشف داروی مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته است. گزارش رسانه‌های چینی بر مبنای برنامه‌ای بود که از شبکه تلویزیونی اسکای (SKY) در بریتانیا پخش شد. در این برنامه گروهی یک تیم از دانشمندان در بریتانیا عنوان کردند که گام‌های موثری برای پیدا کردن واکسنی برای مقابله با ویروس کرونا برداشته شده است.اما آمارهای روز شنبه (19 بهمن) خیلی زود، امیدها را بر باد داد و ثابت کرد که شیوع ویروس کرونا نه تنها کاهش نیافته بلکه شاهد موجی جدید و شدید هستیم.


کمبود امکانات؛ آیفون ماسک تولید می‌کند!

سازمان بهداشت جهانی نیز در خصوص افزایش مجدد سرعت شیوع این بیماری ابراز نگرانی کرده و اعلام کرد که جهان دچار کمبود وسایل حفاظتی کادر پزشکی در مقابله با ویروس کروناست. تدروس ادهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی، در این خصوص افزود: برای مقابله با بیماری کرونا به روپوش، ماسک و دستکش حفاظتی بیشتری احتیاج است. ایالات متحده نیز در واکنش به این اظهارات از اختصاص کمک مالی 100 میلیون دلاری به چین و دیگر کشورهای درگیر با شیوع نوع جدید ویروس کرونا خبر داد.

شرکت «فاکسکان» که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشی‌های آیفون اپل در چین به شمار می رود، در اقدامی غیرمنتظره و غیرعادی اعلام کرده است که تحت تاثیر شیوع گسترده ویروس خطرناک و کشنده کرونا در چین و مناطق گسترده‌ای از جهان به سمت و سوی تولید ماسک‌های بهداشتی روی آورده است.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

این شرکت همچنین اعلام کرده است که می‌خواهد خط تولید قطعات الکترونیکی خود را که موقتا به علت شیوع ویروس کرونا تعطیل و متوقف اعلام کرده بود، دوباره از سر بگیرد.

مرگ افشا کننده ویروس کرونا

در همین حال مرگ «لی ون‌لیناگ»، یکی از نخستین کسانی که نسبت به گسترش ویروس کرونا هشدار داده بود خشم بسیاری از شهروندان چینی را برانگیخته و به اعتراض‌های شدیدی علیه ناکارآمدی دولت چین و تلاش برای پنهان‌کاری در مورد ابعاد شیوع کرونا دامن زده است.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

این چشم‌پزشک ۳۴ ساله چینی سی‌ام دسامبر ۲۰۱۹ برای نخستین بار از طریق شبکه‌های اجتماعی نسبت به شیوع «ویروسی مشابه سارس» به همکاران خود هشدار داده بود. بنا بر گزارش‌ها نیروهای امنیتی چین چند روز پس از انتشار هشدار لی ون‌لیانگ او و هفت همکار هم‌گروه‌اش در شبکه اجتماعی «وایبو» را احضار و آنها را به پخش «شایعات بی‌اساس» که امنیت عمومی را به خطر می‌اندازد متهم کردند. ظاهرا پلیس چین پس از علنی شدن شیوع ویروس کرونا از احضارشدگان عذرخواهی کرده است.

لی ون‌لیانگ در روزهای پایانی ژانویه از بروز علائم ابتلا به ویروس کرونا در بدن خود خبر داد و چند روز بعد نوشت که سی‌ام ژانویه، پس از انتقال به بیمارستان، بیماری او تائید شده است. او شامگاه پنج‌شنبه ۱۷ بهمن در بیمارستان مرکزی ووهان درگذشت.

نخستین کودک مبتلا به ویروس کرونا

رسانه‌های چینی اعلام کردند که یک نوزاد تازه متولد شده در شهر ووهان این کشور به ویروس کرونا آلوده شده‌ است. به گزارش یورونیوز، پزشکان چینی ۳۰ ساعت پس از تولد این نوزاد، ویروس کرونا را در بدن او تشخیص دادند. مادر کودک نیز پیش از این مبتلا به کرونا بود. این کودک در تاریخ دو فوریه (۱۳ بهمن) به دنیا آمده است و هم اکنون تحت نظر است.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

با این اتفاق برخی این احتمال را مطرح کردند که انتقال ویروس از مادر به نوزاد در داخل رحم ممکن است. اما برخی دیگر نیز می‌گویند که بدون بررسی‌های دقیق‌تر، نمی‌توان متوجه شد که آیا نوزادان در داخل رحم آلوده شده‌اند یا خیر. آن‌ها می‌گویند احتمال دارد که این نوزاد از روش‌های دیگری مانند انتقال ویروس از کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی، سرفه مادر، شیردهی یا حتی در زمان زایمان مبتلا شده باشد.

در طرف دیگر سفارت ایالات متحده آمریکا در چین شامگاه جمعه ۷ فوریه، مرگ یک زن ۶۰ ساله تبعه این کشور در شهر ووهان را تأیید کرد. این زن ۶۰ ساله نخستین شهروند آمریکایی است که بر اثر کرونا در چین جان خود را از دست داده است. مرگ این بیمار یک روز پیش از انتشار بیانیه سفارت آمریکا گزارش شده، اما رسما تأیید نشده بود.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

در همین روز وزارت امور خارجه ژاپن نیز اعلام کرد یک شهروند این کشور به دلیل تنگی نفس در بیمارستان ووهان جان خود را از دست داد. هنوز مشخص نیست که تنگی نفس این مرد ژاپنی ناشی از ورود ویروس کرونا به بدنش بوده یا نه، اما پزشکان می‌گویند به احتمال زیاد او نیز قربانی کرونا شده است.

رونمایی از یک متهم جدید برای ویروس کرونا!

کارشناسان سلامت می‌گویند: منشا اصلی کروناویروس جدید، خفاش‌ها هستند اما احتمالا این ویروس از طریق یک میزبان، که یک گونه جانوری دیگر است به انسان‌ها منتقل می‌شود. به گفته متخصصان، کروناویروس کشنده‌ای که اخیرا در چین شیوع گسترده داشته ممکن است از خفاش‌ها و سپس از طریق قاچاق غیرقانونی پانگولین‌ها به انسان منتقل شود.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

پانگولین‌ها تنها گونه‌های پستاندار فلس‌دار هستند که در برخی کشورهای آسیایی کاربرد خوراکی و دارویی دارند. این حیوانات به میزان بالایی در کشورهای آسیایی قاچاق می‌شوند و این درحالیست که طبق قوانین بین‌المللی شکار آن‌ها غیرقانونی است.

متخصصان در بررسی‌های اخیر خود مشاهده کردند که توالی ژنوم‌های گونه جدید کروناویروس گرفته شده از پانگولین‌ها ۹۹ درصد با موارد مشاهده شده در افراد مبتلا به کروناویروس شباهت دارد. به گفته آنها بررسی‌ها حاکی از آن است که پانگولین‌ها می‌توانند منبعی بالقوه‌ برای شیوع کروناویروس باشند.


پس از شیوع ویروس کرونا سوار هواپیما بشویم!؟


به دنبال شیوع ویروس کرونا بسیاری از خطوط هوایی جهان پروازهای خود را به مقصد چین متوقف کردند و آمارها حاکی از آن است که میزان سفرهایی هوایی از بیم ابتلا به این ویروس تا حدودی کاهش یافته است. با این حال پزشکان ارشد سازمان هواپیمایی جهانی معتقدند که نگرانی ها از این بابت بی مورد است و احتمال ابتلا به ویروس کرونا در هواپیما بسیار کمتر از محیط های دیگری همچون محل کار است.
 
گردوخاک مجدد کرونا در چین

به گزارش بلومبرگ، «دیوید پاول»، پزشک و مشاور پزشکی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی، در این خصوص می گوید: ویروس نمی تواند مدت طولانی روی صندلی ها و دسته ها زنده بماند بر همین اساس خطر ابتلا به ویروس در محیط هواپیما کم است. وی می افزاید: محیط هواپیماهای جدید با سینما یا ساختمان اداری بسیار متفاوت است. هوای موجود در هواپیما تر کیبی از هوای آزاد و هوای در گردش است از فیلترهایی عبور می کند که با نمونه مشابه آن در اتاق عمل جراحی همسان است. بنابراین می توان تضمین کرد که هوای تأمین شده 97/97٪ فاقد ویروس و یا ذرات دیگر است.

به همین دلیل در هواپیما نیازی به استفاده از ماسک و دستکش نیست چرا که امکان انتقال ویروس از طریق هوا در کابین هواپیما بسیار اندک است و فقط از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار احتمال انتقال بیماری در هواپیما وجود دارد. دکتر پاول در ادامه بهترین راه برای کاهش خطر بتلا به ویروس کرونا در هواپیما را شستشوی مکرر دست ها می داند.
برچسب ها: ویروس کرونا چین