bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۸۵۰۳

ویروس کرونا؛ علائم و نشانه‌ها و طرز پیش‌گیری از بیماری کرونا

ویروس کرونا؛ علائم و نشانه‌ها و طرز پیش‌گیری از بیماری کرونا

ویروس کرونا تمامی علائم یک آنفولانزا یا سرماخوردگی شدید شباهت دارد. همین امر تشخیص ابتلا را دشوار می‌سازد. اما نشانه‌های چون تب، سرفه‌های شدید، دشواری تنفس و تنگی نفس بایدتشخیص بیماری کرونا تحت پیگیری قرار بگیرد.

تاریخ انتشار: ۱۹:۵۴ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۸

ویروس کرونا نام یک خانواده بزرگ ویروسی است که سویه‌های مختلف در آن قرار دارد و باعث بروز بیماری-های تنفسی در افراد می‌شود. ویروس سرما خوردگی معمولی نیز در این خانواده طبقه بندی می‌شود. پس بهتر است بدانید که تقریبا تمام افراد، حداقل یکبار در طول عمر خود با این ویروس مواجه شده اند. علائم بیماری از خفیف تا متوسط متغیر است و در برخی موارد باعث بیماری‌های دستگاه تنفسی تحتانی همچون پنومونی و برونشیت می‌شود.

این ویروس در بین حیوانات سراسر جهان بسیار شایع است. کرونا ویروس‌ها به ندرت می‌توانند تکامل پیدا کرده و انسان را آلوده کنند. این اتفاق تاکنون در رابطه با کرونا ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و کرونا ویروس سندروم حاد تنفسی (SARS-CoV) رخ داده است که در جریان شیوع این ویروس‌ها در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ نزدیک به ۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.

ابتلا به بیماری کرونا تنها بر اساس معاینه فیزیکی نمی‌توان تشخیص قطعی داد، چون موارد خفیف این بیماری ممکن است شبیه به آنفلوانزا یا سرما خوردگی به نظر برسد؛ بنابراین برای تایید مبتلا شدن به ویروس کرونا، باید آزمایش انجام داد.

ویروس کرونا و علائم بیماری کرونا

تمامی علائم ویروس کرونا به یک آنفولانزا یا سرماخوردگی شدید شباهت دارد. همین امر تشخیص ابتلا را دشوار می‌سازد. اما نشانه‌های زیر باید تحت پیگیری قرار بگیرد:
• تب
• سرفه‌های شدید
• دشواری تنفس
• تنگی نفس

ویروس کرونا؛ علائم و نشانه‌ها و طرز پیش‌گیری بیماری کرونا

پیشگیری از ویروس کرونا

در حال حاضر واکسنی برای آن وجود ندارد و بهترین راه جلوگیری از این عفونت، دوری از قرار گیری در معرض ویروس است. با کار‌های زیر میتوانید از سرایت ویروس‌های تنفسی پیشگیری کنید:

حداقل بیست ثانیه برای شستشوی دستان خود با آب و صابون، وقت بگذارید و مرتبا دستان خود را بشویید. میتوانید در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، از محلول ضد عفونی کننده بر پایه الکل که حداقل ۶۰% الکل دارد، استفاده کنید.

از تماس دست با چشمها، بینی و دهان خودداری کنید.

از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز کنید.

اگر بیمار هستید، در منزل بمانید.

با دستمال کاغذی، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان خود را بگیرید و سپس دستمال را در سطل زباله بیندازید.

اشیاء و سطوحی را که مرتبا لمس میکنید (مانند ریموت کنترل تلویزیون، دستگیره درها، گوشی موبایل و غیره)، تمیز و ضد عفونی کنید.

از تماس نزدیک با حیوانات خوددرای کنید.