bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۱۲۸۳

نگرانی مسلمانان آلمان از رشد گرایش‌های راست افراطی

نگرانی مسلمانان آلمان از رشد گرایش‌های راست افراطی

رشد گرایش‌های راست افراطی در آلمان باعث افزایش حملات تروریستی بر ضد مسلمانان در این کشور شده که این امر سبب افزایش نگرانی مسلمانان و جوامع اسلامی این کشور شده است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۸
فرارو- به دنبال رشد گرایشات راستگرایانه افراطی در کشور آلمان، اخیرا این کشور شاهد افزایش حملات نژادپرستانه طرفداران این گرایشات بر ضد اقلیت‌های غیر آلمانی به ویژه مسلمانان است. این حملات نژاد پرستانه موجب افزایش نگرانی جوامع مسلمان در آلمان شده و درخواست‌ها از دولت این کشور برای حفاظت از مسلمانان و مراکز مذهبی آنان را افزایش داده است. خبرگزاری آناتولی در مصاحبه با برخی از رهبران جوامع اسلامی در آلمان به بررسی این موضوع پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، در همین رابطه، «ایمن مزیک»، رئیس شورای عالی مسلمانان آلمان، می‌گوید وضعیت اضطراب و وحدت که اکنون مسلمانان در آلمان احساس می‌کنند، ناشی از رشد حرکت‌های افراطی و اقدامات نژاد پرستانه خصمانه در این کشور است. مزیک در گفتگو با آناتولی می‌افزاید که سازمان تروریستی «سوسیالیست‌های زیرزمینی ملی» موسوم به «نئو نازی ها»، دوباره در آلمان ظاهر شده و خاطرنشان می‌کند که این سازمان مسئولیت ارتکاب جنایات نژادپرستانه‌ای است که منجر به کشته شدن ۱۰ مسلمان از جمله ۸ ترک تبار شد.

آلمان همچنین سال گذشته شاهد قتل «والتر لوبکه»، فرماندار شهر کاسل، توسط افراط گرایان راستگرا بود و آمار‌ها نشان می‌داد که طی سال گذشته، به طور متوسط هر دو روز یک بار به مساجد و مراکز اسلامی حمله می‌شد.

رئیس شورای عالی مسلمانان آلمان بر لزوم مبارزه با رشد نژادپرستی در آلمان و لزوم اتحاد برای بشریت و دموکراسی و طرد نفرت و نژاد پرستی تأکید می‌کند. مزیک خاطر نشان می‌کند که حضور یک سازمان افراطی که در حال برنامه ریزی برای حمله به مساجد است، پدیده‌ای نیست که ناگهان ظاهر شود. وی با اشاره به حمله به مسجدی در نیوزیلند در سال ۲۰۱۹ و همچنین حمله مشابه دیگری در نروژ، تأکید می‌کند که چنین حوادثی ثابت می‌کند که گرایشات راست افراطی، یک شبکه جهانی ایجاد کرده است.

مازیک توضیح می‌دهد که در آلمان برای برطرف کردن مسئله رشد نژادپرستی در رسانه‌ها یا مقابله با این پدیده در یک بستر سیاسی، تردید وجود داشته است. وی افزود: ما نباید از این مشکل غافل شویم. حمله به مساجد، کنیسه‌ها یا سایر نهاد‌های مذهبی حمله به همه ما است. او ادعا می‌کند: «مواضع حامی دموکراسی باید متناسب با جدی بودن چنین واقایعی باشد.» مزیک اظهار داشت که پس از حملات قبلی، مسلمانان خواستار حمایت دولت از مساجد در هنگام برگزاری نماز جمعه و دیگر فعالیت‌های مذهبی شد که تعداد زیادی از مردم در آن حضور می‌یابند.

به باور این فعال مذهبی، این شکل از حمایت‌های رسمی علاوه بر محافظت واقعی از فعالیت‌های مذهبی، موجب بازدارندگی می‌شود و رویکرد رسمی جدیدی برقرار می‌کند که دولت آلمان حامی آزادی‌های مذهبی است. وی خاطرنشان می‌کند که باید کمیسیون تحقیق درباره نژادپرستی بر ضد مسلمانان در بوندستاگ (پارلمان آلمان) تأسیس شود که اعضای آن توسط دولت فدرال منصوب شود تا بتواند با جریان‌های افراطی ضد اسلامی مبارزه کند.

«برهان کسیجی»، رئیس شورای اسلامی آلمان، نیز معتقد است که در سال‌های اخیر، حرکت‌های ضد اسلامی در آلمان چند برابر شده است. وی ضمن اشاره به این موضوع خاطر نشان می‌کند که: این در حالی است که بسیاری از حملات به مساجد و مراکز اسلامی در آلمان اصلا به ثبت نمی‌رسند چرا که در برخی موارد افرادی که مورد تعرض قرار می‌گیرند، شکایتی را در دفاتر پلیس به ثبت نمی‌رسانند. وی می‌افزاید: «ما باید پلیس را از هرگونه حملات ضداسلامی آگاه سازیم. این اقدام بسیار مهم است چرا که به این شکل نشان خواهیم داد که این حملات ضد اسلامی، یک مشکل بزرگ در آلمان است».

کسیجی تأکید می‌کند که ظهور سازمان‌های تروریستی افراطی در آلمان، حاصل یکی دو سال اخیر نیست و البته نباید هم از این واقعیت متعجب شد چرا که حرکت‌های راست افراطی از مدت‌ها قبل در حال سازماندهی و برنامه ریزی برای اجرای حملات تروریستی بر ضد مسلمانان بودند. این مسئله را بازجویی‌های اعضای سازمان‌های تروریستی دستگیر شده فاش می‌کند که بر اساس آن برخی از این گروه‌ها در حال برنامه ریزی برای حملات هولناک علیه مساجد بودند و همین امر است که مسلمانان آلمان را نگران کرده است.

کسیجی هشدار می‌دهد که: «ما بسیار نگران هستیم چرا که بر اساس آمار سال ۲۰۱۹، هر دو روز یکبار حملات و تهدید‌هایی بر علیه مساجد صورت گرفته است و ممکن است این تعداد در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد، زیرا آلمان شاهد رشد گرایش‌های افراط گرایانه به ویژه بر ضد مسلمانان است.»

«مراد گول»، رئیس اتحادیه اسلامی برلین نیز اشاره دارد که در طول سال ۲۰۱۹ مساجد در سراسر آلمان در معرض ۱۸۴ حمله قرار گرفتند. وی ادامه می‌دهد که: «ما توجه داریم که حملات ضد اسلامی در آلمان رو به افزایش است. به همین دلیل ما فوراً از مقامات آلمان خواسته ایم در صورت لزوم از مساجد و سایر اماکن مذهبی محافظت کند».

به گزارش خبرگزاری آناتولی، در پایان سال گذشته، دولت آلمان از ثبت ۱۸۷ جرم در زمینه اسلام هراسی در این کشور در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ خبر داد. این آمار را دولت آلمان به درخواست جناح چپ پارلمان این کشور و بر اساس بازجویی‌های انجام شده ارائه داد. در همین زمینه، دولت آلمان به دنبال جرایم صورت گرفته در سه ماهه سوم سال گذشته، زخمی شدن ۸ نفر و دستگیری ۸ نفر دیگر از جمله ۶ نفر در ایالت هسن را تایید کرد. دولت آلمان همچنین اظهار داشت که در ۲۵ مورد از این جرایم، مساجد و اماکن مذهبی، هدف قرار گرفتند. با این همه این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که آمار اعلام شده قطعی نیست و ممکن است بعداً با افزودن جرائم بیشتر این تعداد نیز افزایش یابد.

برای مثال در همین زمینه، دولت آلمان که در ابتدا جرائم اسلام هراسی که در سه ماهه دوم سال گذشته ۱۶۵ مورد جرم اعلام کرده بود، پس از افزایش شمار جرایم در زمان‌های بعدی، این تعداد به ۲۲۲ جرم افزایش یافت. در سه ماه اول سال ۲۰۱۹ نیز دولت آلمان در ابتدا آمار جرایم اسلام هراسی را ۱۳۲ مورد گزارش داده بود، اما این تعداد پس از اضافه شدن جرایم دیگر، در ادامه به ۱۸۸ مورد رسید. بر همین اساس به نظر می‌رسد آماری‌های رسمی فعلی از حملات گروه‌های راست افراطی بر ضد مسلمانان و اماکن مذهبی آنان، آماری غیر قطعی و احتمالا فراتر از آن باشد.