bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۲۸۸۱

ترامپ در محاصره بحران‌ها

ترامپ در محاصره بحران‌ها

ترامپ ناگهان خود را در وسط چند بحران غیرمترقبه یافت. از یک طرف، کرونا به مرور فعالیت‌های عمومی و اقتصادی آمریکا را مختل می‌کند؛ و از طرف دیگر، سقوط یکباره قیمت‌های نفت، مزید بر علت شده است. به گفته برخی کارشناسان، این دو اتفاق، خبر‌های بدی برای ترامپ هستند. چندی پیش، جان نورماند، از مقامات بانک «جی پی مورگان» گفته بود که در این شرایط کرونایی، سه اتفاق فرضی وجود دارد که «رویداد‌های واقعا بدی» هستند. اتفاق اول، تعطیلی گسترده آمریکاست. دومین اتفاق، جنگ قیمت‌ها در گروه اوپک پلاس است؛ و سومین اتفاق، شیوع گسترده دوباره ویروس کرونا در چین است. به نظر می‌رسد دو مورد اول، در حال رخ دادن هستند.

تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
فرارو- ویروس جدید کرونا، که حالا از سوی سازمان بهداشت جهانی یک بیماری همه گیر جهانی اعلام شده است، مهمترین اهرم انتخاباتی دونالد ترامپ، یعنی رونق اقتصادی، را تهدید می‌کند. رئیس جمهور آمریکا، تدابیری برای کم کردن اثرات منفی شیوع کرونا اتخاذ کرده، اما این تدابیر ممکن است بیش از پیش این اهرم را در معرض خطر قرار دهد.

به گزارش فرارو، اندکی بعد از اینکه سازمان بهداشت جهانی، بیماری کرونا را یک «بیماری همه گیر جهانی» اعلام کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، طی بیانیه‌ای ویدئویی تمام سفر‌ها از اروپا به آمریکا را به مدت یک ماه تعلیق کرد. اما در عین حال، با هدف اطمینان بخشی به فعالان اقتصادی، تاکید کرد که این تعلیق، شامل تجارت و داد و ستد کالایی نمی‌شود.

ترامپ از طریق رفتار‌های شخصی مانند دست دادن با افراد مشکوک به کرونا و سپس خودداری از انجام آزمایش کرونا، سعی کرده است به افکار عمومی درباره میزان و تبعات شیوع کرونا در داخل آمریکا اطمینان دهد. با این حال، به موازات گسترش روزافزون کرونا در آمریکا و جهان، خسارت‌های اقتصادی آمریکا نیز گسترش یافت و فعالیت‌های عمومی در این کشور، تعطیل یا نیمه تعطیل شد.

بورس آمریکا که تا همین اواخر ترامپ به عملکرد خوب آن مباهات می‌کرد و آن را دستاورد تاریخی دولتش می‌دانست، حالا به خاطر شیوع کرونا و دیگر عوامل، ظرف یک هفته دو بار تعطیل شد. روز پنج شنبه، بورس نیوریورک اندکی بعد از شروع کار، به دلیل سقوط شدید شاخص «داو جونز» به مقدار بیش از هفت درصد، برای بار دوم ظرف یک هفته تعطیل شد. اوضاع بورس‌های آن سوی اقیانوس آتلانتیک نیز بهتر نیست. بورس‌های اصلی اروپا روز پنج شنبه شاهد سقوط شدید ۱۰ درصدی بودند.

بحران‌های سه گانه ترامپ
به اعتقاد برخی کارشناسان، ترامپ توسط بحران‌هایی محاصره شده که برخی از آن‌ها ممکن است روی شانس انتخاب مجدد وی تاثیر منفی بگذارند. بیل جورج، همکار ارشد مدرسه اقتصادی هاروارد، طی یادداشتی در وبگاه «فورچون» با برشمردن این بحران‌ها نوشت: «پرزیدنت دونالد ترامپ و دولتش اکنون به طور همزمان با سه بحران بزرگ مواجه هستند. اول، شیوع ویروس کرونا در آمریکاست. ابتلای بیش از یک هزار فرد و مرگ ۳۸ نفر در آمریکا گزارش شد. افزون بر این، جنگ قیمت‌های نفت نیز در جریان است که به سقوط قیمت‌های نفت خام منجر شده است (هر بشکه به ۳۱.۱۳ دلار رسید)؛ و نهایتا، تهدید روبه رشد رکود اقتصاد جهانی هم وجود دارد که در سقوط ۲۰۱۳ درجه‌ای بازار‌های سهام در روز دوشنبه تجلی یافت.»

جورج در ادامه با بیان اینکه ترامپ باید به وجود بحران اذعان کند، نوشت: «اذعان به شدت ویروس کرونا برای رئیس جمهور (ترامپ) دشوار بوده است، خصوصا با درنظر گرفتن تهدیدی که ویروس کرونا برای اقتصاد و به تبع آن انتخاب مجدد وی دارد.»

به گفته این کارشناس، ترامپ سر دو راهی حفظ رونق اقتصادی یا محافظت از جان آمریکایی‌ها قرار گرفته است. جورج معتقد است که ترامپ باید بر محافظت از مردم تمرکز کند و آسیب کوتاه مدت اقتصادی را بپذیرد.
 
ترامپ در محاصره بحران‌ها

رئیس جمهور آمریکا بیش از هشت میلیارد دلار به مبارزه با کرونا اختصاص داده است.


ترامپ با ممنوع کردن ورود شهروندان اروپایی به مدت یک ماه، سعی کرده است که بر محافظت از آمریکایی‌ها تمرکز کند. اما این تصمیم ممکن است برای آمریکایی‌ها خسارت‌های اقتصادی به همراه داشته باشد. جدای از این، هنوز معلوم نیست چنین تصمیمی بتواند جلوی شیوع بیشتر کرونا در آمریکا را بگیرد. خصوصا که این ویروس از قبل وارد آمریکا شده و جان تعدادی از آمریکایی‌ها را گرفته است.

اروپایی‌ها تصمیم ترامپ را رد کرده و آن را یکجانبه دانستند. اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا، در بیانیه‌ای مشترک، با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بحرانی جهانی است و فقط به یک قاره محدود نمی‌شود، گفتند که اتحادیه اروپا با تصمیم ترامپ که به طور یکجانبه و بدون هماهنگی گرفته شد، مخالف است.

ترامپ ناگهان خود را در وسط چند بحران غیرمترقبه یافت. از یک طرف، کرونا به مرور فعالیت‌های عمومی و اقتصادی آمریکا را مختل می‌کند؛ و از طرف دیگر، سقوط یکباره قیمت‌های نفت، مزید بر علت شده است. به گفته برخی کارشناسان، این دو اتفاق، خبر‌های بدی برای ترامپ هستند. چندی پیش، جان نورماند، از مقامات بانک «جی پی مورگان» گفته بود که در این شرایط کرونایی، سه اتفاق فرضی وجود دارد که «رویداد‌های واقعا بدی» هستند. اتفاق اول، تعطیلی گسترده آمریکاست. دومین اتفاق، جنگ قیمت‌ها در گروه اوپک پلاس است؛ و سومین اتفاق، شیوع گسترده دوباره ویروس کرونا در چین است. به نظر می‌رسد دو مورد اول، در حال رخ دادن هستند. کرونا به رغم تدابیر جدید دولت ترامپ، همچنان در حال شیوع است و قیمت‌های نفت در اثر جنگ قیمت‌ها میان سعودی‌ها و روس‌ها به طور تاریخی سقوط کرده است.