bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۰۴۶۲

معنای "دزدی دریایی" آمریکا در دریای کارائیب

معنای

از سوی دیگر، آمریکا سر دو راهی قرار گرفته است. اگر اقدامی برای جلوگیری از رسیدن نفتکش‌های ایران به ونزوئلا انجام ندهد، سابقه مهمی در دور زدن تحریم‌ها ایجاد خواهد شد. اگر هم اقدامی انجام دهد، ممکن است تنش‌ها با ایران بار دیگر به شکل خطرناکی تشدید شود.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
فرارو- ایران ضمن تایید ارسال کشتی‌های حامل سوخت به ونزوئلا، به آمریکا درباره ایجاد مزاحمت برای این کشتی‌ها هشدار داده است. ماجرای این کشتی‌ها میتواند سابقه مهمی در زمینه تجارت خارجی ایران در زمان تحریم‌ها باشد.

به گزارش فرارو، تنش‌ها میان تهران و واشنگتن بر سر داد و ستد تجاری ایران با ونزوئلا بالا گرفته است. این تنش‌ها حدود چهار روز پیش شدت گرفت؛ زمانی که مقامات آمریکایی بدون اینکه جزئیاتی ارائه بدهند، از بررسی گزینه‌های مقابله با نفتکش‌های حامل سوخت ایرانی که به مقصد ونزوئلا در حال حرکت هستند، خبر دادند.

یک مقام ناشناس آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که آمریکا «اطمینان بالایی» دارد که دولت ونزوئلا در ازای دریافت سوخت از ایران، چندین تن طلا به این کشور پرداخت کرده است. این مقام گفت: «نه فقط آمریکا بلکه منطقه هم از این (دادوستد) استقبال نمیکند و ما در حال بررسی اقداماتی هستیم که میتوانیم انجام دهیم.»

رویترز گفته بود که پنج نفتکش ایرانی حامل سوخت از کانال سوئز عبور کرده و در حال عبور از اقیانوس اطلس هستند. سمیر مدنی، از بنیانگذاران وبگاه ردیابی نفتکشها، «تانکر ترکرز» به رویترز گفته همه این نفتکش‌ها حامل سوخت هستند.

ایران به طور رسمی ارسال نفتکش به ونزوئلا را تایید کرد. سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت (۱۸ مه) گفت: «کشتی‌های حامل محموله سوختی به سمت ونزوئلا هستند. این کشتی‌ها رسما و قانونا تجارت قانونی انجام میدهند و هیچ مانع قانونی در مقابل این تجارت مشروع وجود ندارد. اگر آمریکایی از این تجارت خوششان نمیآید دلیلی نمیشود که اقدامی کند. امیدواریم که آمریکایی‌ها اقدامی احمقانه نکنند.»

پیشتر روز یکشنبه در پی انتشار گزارش‌هایی درباره اعزام نیرو‌های آمریکایی به دریای کارائیب و مطرح شدن احتمال مقابله این نیرو‌ها با نفتکش‌های ایران، وزارت امور خارجه سفیر سوئیس را به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران احضار کرد و نسبت به هر گونه تهدید احتمالی از سوی آمریکا به وی هشدار داد. وزارت خارجه ایران روابط تجاری ایران و ونزوئلا را روابطی «کاملا مشروع و قانونی» دانست. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «توسل به اقدامات قهری و یا دیگر رفتار‌های قلدرمآبانه از سوی آمریکا تهدیدی برای آزادی کشتیرانی و تجارت بین المللی و جریان آزاد انرژی بوده و تجلی آشکار دزدی دریایی و نقض فاحش حقوق بین الملل و مغایر با اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد به شمار میآید.» علاوه بر این، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، نام‌های به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نوشت و نسبت به تحرکات آمریکا در اعزام نیروی دریایی به منطقه کارائیب «با نیت مداخله و ایجاد اختلال و مزاحمت در امر انتقال سوخت ایران به ونزوئلا» هشدار داد.
 
معنای
ایران نسبت به هرگونه مزاحمت برای نفتکش‌های خود، که در حال حرکت به سمت ونزوئلا هستند، به آمریکا هشدار داده است.
 
پیامد‌های دادوستد علنی ایران و ونزوئلا
مناقشه فعلی ایران و آمریکا بر سر تجارت با ونزوئلا، یادآور تنش‌های ایران و بریتانیا بعد از توقیف نفتکش ایرانی «گریس-۱» (آدریان دریا) در تنگه جبل الطارق است. در آن زمان، بریتانیا با ادعای اینکه نفتکش ایرانی، در مخالفت با تحریم‌های اتحادیه اروپا، عازم سوریه است، آن را توقیف کرد. ادعایی که ایران قاطعانه آن را رد کرد. هر چند که بعد‌ها محافل رسان‌های غربی، با استناد به تصاویر ماهواره ای، مدعی شدند که آدریان دریا نهایتا محمولهاش را در بندر طرطوس سوریه خالی کرد. آدریان دریا، با پرچم پاناما در حال حرکت بود و مسیرش از آب‌های جنوبی ایران تا جبل الطارق توسط ماهواره‌های آمریکا رصد شده بود. حتی گفته میشود که بریتانیا به دستور آمریکا آن را توقیف کرده بود.

توقیف آدریان دریا، پرسش‌هایی درباره آینده فروش نفت ایران مطرح کرد، از جمله اینکه آیا آمریکا به برخورد قهرآمیز با تلاش‌های ایران برای دور زدن تحریم‌ها روی آورده است؟ اگر سایر کشور‌ها به تحریم‌های پایبند نشوند، آیا آمریکا و متحدانش از زور برای اجرای این تحریم‌ها استفاده خواهند کرد؟

این پرسش‌ها در تنش‌های فعلی نیز حائز اهمیت هستند. خصوصا که این بار ایران برخلاف ماجرای آدریان دریا، به صراحت مقصد نفتکش‌های خودش را اعلام میکند. این نفتکش‌ها با پرچم ایران از بندر عباس به سمت ونزوئلا میروند. بنابراین، چنانچه سالم به مقصد برسند، تحریم‌های آمریکا را به طور علنی نقض خواهند کرد. در واقع، ایران با اعزام علنی نفتکش به ونزوئلا این پیام را به آمریکا و سایر کشور‌ها ارسال کرد که تحریم‌های یکجانبه آمریکا نمیتوانند دادوستد ایران با سایر کشور‌ها را متوقف کنند.

چنین پیامی میتواند پیامد‌های مهمی برای دادوستد خارجی ایران داشته باشد. اگر نفتکش‌های ایران به سلامت به ونزوئلا برسند و بازگردند، برای نخسین بار ایران تحریم‌های آمریکا را به طور رسمی و علنی به چالش خواهد کشید. حال این سوال مطرح شده که آیا ایران تجربه دادوستد علنی با ونزوئلا را با سایر کشور‌ها هم تکرار خواهد کرد؟ فراتر از این، آیا سایر کشور‌ها جسارت بیشتری برای نقض تحریم‌های آمریکا به خرج خواهند داد؟
 

بیشتر بخوانید:


از سوی دیگر، آمریکا سر دو راهی قرار گرفته است. اگر اقدامی برای جلوگیری از رسیدن نفتکش‌های ایران به ونزوئلا انجام ندهد، سابقه مهمی در دور زدن تحریم‌ها ایجاد خواهد شد. اگر هم اقدامی انجام دهد، ممکن است تنش‌ها با ایران بار دیگر به شکل خطرناکی تشدید شود.

در حالی که نفتکش‌های ایران هنوز در حال حرکت به سمت ونزوئلا هستند، برخی گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی حاکی از این هستند که ایران به طور همزمان چهار نفتکش دیگر به چین ارسال کرده است. کانال تلگرامی «پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام» در مطلبی به نقل از کانال «چین امروز» نوشت: «همزمان با ارسال چند نفتکش ایرانی به ونزوئلا، چهار نفتکش دیگر ایرانی در حال حرکت به سمت چین هستند و دو نفتکش (نفتکش غول پیکر (۳۳۳ متری) و نفتکش کوچکتر دیگر) هم در آب‌های چین و در نزدیکی بندر شانگ‌های حضور دارند. نکته قابل توجه این نفتکش‌ها روشن بودن سیستم شناسایی خودکار دریایی (AIS) آنهاست. به نظر میرسد ایران بعد از ماجرای عین الاسد و پرتاب ماهواره از رصد نفتکش‌های خود توسط آمریکا نگرانی ندارد.»

به هر حال، هنوز برای ارزیابی همه نتایج مترتب بر صادرات سوخت ایران به ونزوئلا زود است. با این حال، اقدام ایران در ارسال علنی نفتکش‌های خود به ونزوئلا میتواند حاکی از رویکرد جدید ایران در مقابل تحریم‌های آمریکا باشد.
ناشناس
United States of America
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
کسانی که می فرمایند امریکا غیر قانونی و یا با زور کشورهای دنیا را مجبور کرده که ایران را تحریم کنند اصلا هیچ شناختی از دنیا ندارند. امریکا هرگز هیچ کشوری را با زور مجبور به تحریم ایران نکرده. فقط به شرکتهای دنیا گفته اگر می خواهید با دولت ایران رابطه و معامله داشته باشید هیچ مشکلی از طرف ما نیست. فقط دیگر با ما معامله نداشته باشید! همین باعث شده که هیچ شرکتی در دنیا حتی روسی و چینی و ترکیه حاضر نباشد با دولت ایران معامله داشته باشد و این از نظر حقوق بین الملل و عرف تجارت اصلا غیر قانونی نیست. دلش نمی خواهد با مشتری های ایران معامله داشته باشد. زور است؟!
poya
Ireland
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اگر یک بچه 2 ساله بودم این نظر قبول داشتم
ناشناس
Australia
۰۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
بزرگوار!اقلا این حرف رو زیر این خبر نزن :)
فرضا حرف شما درست(درباره خروج از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و ایجاد مانع در مسیر واردات دارو وغذا که حتی در شرایط جنگ سرد هم تحریم نمیشن صحبت نمیکنم)
الان یکی از کشورهایی که توسط آمریکا تحریم شده میخواد با یک کشور دیگه که اونم توسط آمریکا تحریم شده معامله کنه
به آمریکا چه که ناو فرستاده و تهدید میکنه؟؟؟قانون تجارت آزاد نقض نمیشه احیانا؟؟؟
ناشناس
Austria
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ترامپ میخواد حماقت کنه چه ربطی به ایران داره.تجارت تجارته همه حق دارند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
اتفاقا از عمد فرستادند تا بعدا یه حالی از ترامپ بگیرند به همین بهانه! کافیه ترامپ تو تله ما بیافته!
ناشناس
United States of America
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
عزیز امریکا که خیلی وقته تو تله برجام افتاده داره حالش گرفته میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
نیفته چی؟
ناشناس
United States of America
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
چه اندازه اقای ظریف و دستگاه تبلیغی وزارت خارجه به کار خودشون استاد هستند. انها می دانند که امریکا هرگز به صورت نظامی جلوی نفتکشها را نخواهد گرفت چون از نظر دریانوردی بین المللی غیر قابل دفاعست و هزینه های سنگینی برای امریکا خواهد داشت. حالا دن کیشوت وار پشت سر هم اعلامیه می دهند و پشت سر هم هشدار و سفیر سویس را می خواهند. بعد که کشتی ها بدون هیچ مشکلی به بندر ونزویلا رسیدند اعلام خواهند کرد به دلیل اقدامات دیپلماتیک وزارت خارجه و تماسهای اقای ظریف انها جرات نزدیکی به کشتی های ایرانی را نداشتند و بنابراین باید به ما نشان خدمت و سکه های 7 میلیونی مربوطه را فوری اعطا فرمایید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
هنوز زوده قضاوت درباره واکنش امریکا. یه خورده صبر کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ممکنه امریکا اقدام نظامی انجام بده. چون تحریم اند این دو کشور. ممکنه جلوشون را بگیره.
ناشناس
Luxembourg
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
تحریم از طریق وحی اللهی نازل شده ؟!! تحریم ها خدادادی اند که میگی این ۲ کشور تحریم اند آمریکا جلوشون میگیره ؟!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
براساس چه قانونی بخودش اجازه میده در آبهای بین المللی مزاحم کشتی های ما بشه.....قوانین کشورش فقط در کشور خودش معتبر است.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
به خاطر دور زدن تحریم ها ممکنه جلوی کشتی ها را بگیره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ممکنه حتی متوسل به اقدام نظامی بشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ایران تحریمه.
ونزوئلا هم تحریم.
ممکنه قوانین کشتی رانی در ابهای ازاد اینجا تفسیر دیگه ای داشته باشه. شاید بتونه از اقدام نظامی حتی استفاده کنه.
ناشناس
Luxembourg
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
مگه آمریکا خودش یکطرفه پلیس بین الملله ، که در آبهای آزاد چنین اقدامی بکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
تحریمی که متکی به شورای امنیت نباشه فقط یک قانون داخلی است و در آب های بین المللی قابل اجرا نیست. توقیف در جبل الطارق به خاطر تحریم سوریه بود نه ایران.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
شماها مثل اینکه در کره ای دیگر زندگی می کنید. بر اساس چه قانونی هواپیمای مسافربری می زنند؟ براساس چه قانونی خاور میانه را شخم میزنند؟ بر اساس چه قانونی سردار ضد تروریست ایرانی را ترور می کنند؟ بهتر است چشمتان را باز کنید و از تحلیل های آبکی امثال تاجزاده و زیباکلام فاصله بگیرید؛ در دنیایی زندگی می کنیم که زور حرف اول را می زند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
قانون زور (جنگل)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اینایی که می گن چون ایران و ونزوئلا تحریمند پس آمریکا می تونه اقدام نظامی کنه. این جوری که هر کشوری می تونه بر اساس قوانین داخلی خوش بقیه رو تحریم کنه و هر کی مراعات نکرد اقدام نظامی کنه. می شه قانون جنگل و این همه سازمان ها و قوانین و کنوانسیون های بین المللی همه شون بی اعتبار می شن و جنگ های بدون پایان شروع می شوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
با این اقدام ایران و ونزوئلا هرگز تحریمهای امریکا به چالش کشیده نمی شود زیرا که این دو کشور تحت شدیدترین تحریمهای امریکا قرار دارند. پس ممکنه و حق هم دارند که دست به اینجور کارا بزنند. اما کشورهای مانند چین و ژاپن و کره جنوبی و اروپایی ها هرگز حاضر به دور زدن تحریمهای امریکا نمی شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
مطمئن باش اگه بسلامت برن و برگردن ابهت پوشالی آمریکا در شکسته میشه و بقیه کشور ها هم ترغیب میشن و جرئت به خرج میدن که آمریکا رو دور بزنن
انتشار یافته: ۵۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ماشالله. هنوز امریکا کاری نکرده جکم نهاییشو صادر کردید. همتون مثل همید.
تحليلگر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
امريكا در اين مقطع هيچ عكس العملي نشان نخواهد داد چون دنبال جلب نظر جامعه جهاني است و با اينكار خودشو زير سوال خواهد برد چون ايران داره تجارت رسمي و قانوني انجام ميده
1111
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ذکی.....
سعید از تهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
جناب ناشناس شما هم مثل امریکایی ها هستید . امریکا با نقض قوانین بین المللی ایران را تحریم کرده و در این خصوص نیز تهدید به جلوگیری از ارسال بنزین نموده حالا ما سکت بنشینیم و مثل شما غرب پرستان بی غیرت باشیم
110
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
تو مثل کیستی؟
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
تاثیرات تزریق داروی تجویزی عمو ترامپه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
آمریکای پوشالی را باید شکست داد
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
شکست نمیدید دیگه،فقط حرف میزنید.

یا جنگ کنید یا صلح،من نمیدونم واسه چی باید تو این تنش پرهزینه و چهل ساله بمونیم.
ناشناس
United States of America
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
بفرما کسی جلوتو نگرفته ، فقط از ما بیخیال شو
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
آره برو شکستش بده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
باید آبو بریزه همینجا که داره میسوزه
خخخخخخخ
ناشناس
Romania
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
برای شروع شکستش از اینترنت امریکایی استفاده نکن
سید حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ياد آر زدزدي دريايي در خليج فارس و درياي عمان، ياد آر
صبوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
جوجه رو آخر پائیز میشمرند !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
یدالله فوق ایدیهم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
کاش ما هم پوشالی بودیم و ارزش پولمان بالا بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
و تورم 0.3 درصد !!!!!!
poya
Ireland
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
دلار در باز جهانی در حالت ناپایدار هست نگفتم ارزش نداره یا هنوز ارز اول نیست ولی بطور بی سابقه در خطر ناپایداری منفی قرار دارد
poya
Ireland
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اگر تورم مد نظر هست فقط از کشور ژاپن
به واقعییت نزدیک است(نظر شخصی است) تورم پایین دلیل بر قدرت خرید با لا نیست و اینکه عددی میانگین هست اگر ساده به موضوع نگاه کنیم پس باید تمام مردم ایالات متحده در سنترال پارک نیویورک یک آپارتمان داشتند ما در ایران حدود 17 صندوق باز نشستگی البته اطاعات بنده قدیمی هست که یک تعداد تا چند سال پیش از دو لت کمک در یافت می کردند که البته چیز خو بی نیست و باید براش فکری کرد ولی همین صندوق ها کج دار و مر یض پرداخت دارند ولی در امر یکا صندوق های مختلفی هست که اگر بر شکست شو ند بازنشستگی به فنا و نهایتا اگر حق باز نشستگی پرداخت کرده باشید ماهینانه یک چک 200 تا 400 دلاری کمک در یافت می کنید که درشهری مثل نیویورک پول 3 روز تاکسی هست تازه با زر نگی (به شرطی که مر یض نشوید اهل تاکسی سفر و حتی مترو نباشید میشه آنقدری خرید کرد که نمیری و البته در جایی زند گی کنید که مجبور نباشید مالیات خانه پر داخت کنید )فیلم going in style بر همین مبنا سا خته شده است با همه این اوصاف نگفتم اقتصاد امریکا بد یا خوب نیست ولی به استناد رفتار مصرفی مردم همیشه باخطر ناپایدارشدن لااقل در 2 دهه اخیر همراه بوده و حرف آخر سالیانه خیلی ها وارد امر یکا می شوندو لی لطفا تحقیق کنید چه در صدی از این جمعییت مو فق می شو ند مثل این مو سسات کنکور که با تبلیغ دانش آموزان جذب می کنند در حالی که تو این آمار یک در صدی رتبه عالی کسب می کنند ولی نسبت به افرادی که در آن مو سسه ثبت نام کردند آمار قبو لی و رتبه بالا پایین است و لی در تبلیغات جوری جلوه می دهند که همه ثبت نام کننده گان رتبه خو بی گر فتند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
جالبه روحیه حمایت از آمریکا در مقابل تصمیمات مقامات داخلی موج می زند. که البته طبیعی است.
ناشناس
Romania
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
اقیانوس اطلس خط قرمز امریکاست مثل خلیج پارس برای ایران
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
غُلِبَتِ الرُّومُ
روميان شكست‏ خوردند
أَوَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ
آيا در زمين نگرديده‏ اند تا ببينند فرجام كسانى كه پيش از آنان بودند چگونه بوده است آنها بس نيرومندتر از ايشان بودند

قدرت های بزرگ در طول تاریخ می شکنند ولی زمان شکستن قابل پیش بینی نیستند
شکست روم؟شکست مغول....شکست المان؟شکست بریتانیای کبیر؟ شکست عثمانی؟شکست شوروی؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
بهتر.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
به جز ونزوئلا هیچ کشوری حاضر به نقص تحریم های امریکا نخواهد بود حتی چین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
وضعیت ونزوئلا که مشخص است.
اما سایر کشورها به نظرم هرگز جرئت دور زدن تحریمها را ندارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
آب از سر ایران و ونزوئلا گذشته اما باید دید واکنش امریکا چه خواهد بود!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
ممکنه ایران و ونزوئلا بتونن بین خودشون تحریم های امریکا را دور بزنند چون هر دو تحریم اند اما این به این معنی نیست که بقیه کشورها هم حاضر می شوند نفت ایران را بخرند با وجود تحریم ها هرگز هرگز!