bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۰۶۲۵

آخرین اعتراض‌ها به شورای نگهبان؛ سکوت کدخدایی و حملات کیهان

آخرین اعتراض‌ها به شورای نگهبان؛ سکوت کدخدایی و حملات کیهان

علی مطهری و عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورا حدود دو ماه در رسانه‌ها و در مقاطع مختلف با یکدیگر جدال لفظی داشتند. این جدال با سکوت کدخدایی در یک هفته اخیر کمی فروکش کرده است، اما علی مطهری چند روز مانده به آغاز به کار مجلس جدید همچنان معترض است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
فرارو- حدود یک هفته دیگر دهمین دوره مجلس شورای اسلامی پایان می‌یابد و دوره یازدهم کار خود را آغاز می‌کند. مجلس یازدهم در حالی آغاز به کار می‌کند که هنوز بحث ردصلاحیت‌های نمایندگان کنونی مجلس از سوی شورای نگهبان داغ است. علی مطهری نماینده تهران و روزنامه کیهان تنور این ماجرا گرم نگه داشته‌اند. از نکات جالب توجه این است که عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان چند روزی است سکوت کرده و به انتقادات پاسخی نمی‌دهد.

به گزارش فرارو، در آخرین موضع گیری‌ها پیرامون ردصلاحیت‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی روزنامه کیهان به شدت از علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس انتقاد کرد و نامه سرگشاده او به رهبر انقلاب را زیر سوال برد.

علی مطهری طی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب به روند ردصلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان در انتخابات مجلس اعتراض کرده بود.

او در این نامه نوشت: «احساس می‌کنم این رویه شورای نگهبان به آینده انقلاب اسلامی آسیب می‌رساند و موجب کاهش سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی می‌شود، چنانکه یکی از عوامل کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیر همین رفتار شورای نگهبان بود.»

او در این نامه با بیان اینکه باید بخش اعظم انتخاب را "بر عهده مردم گذاشت، نه شورای نگهبان"، نوشت: «همین که کسی قانون اساسی را قبول دارد و فساد مالی و اخلاقی ندارد و شرایط عمومی انتخاب شوندگان را نیز داراست باید بتواند کاندیدا شود. مردم خودشان به افراد ناصالح رأی نمی‌دهند.»

مطهری افزود: «مستحضرید که امام خمینی (ره) قبل از پیروزی انقلاب فرمودند: در جمهوری اسلامی کمونیست‌ها هم حق آزادی بیان دارند و البته آن‌ها خودشان راه اقدام مسلحانه را انتخاب کردند.»

مطهری رویه شورای نگهبان را خلاف آزادی بیان دانسته و تاکید کرده که "موجب رواج تظاهر و ریا و تملق و چاپلوسی برای تأیید صلاحیت در آینده شده و می‌شود."

نماینده تهران نهایتا از رهبر معظم انقلاب درخواست کرد "هیئتی را مأمور نمایید تا عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزد‌های مجلس یازدهم را بررسی کنند و مشخص نمایند چه تعدادی از نامزد‌ها صرفاً به خاطر اظهارنظر رد صلاحیت شده‌اند و چه تعدادی براساس اسناد و مدارک غیرمعتبر و چه تعدادی به دلیل عدم احراز صلاحیت اگرچه افراد صالحی بوده‌اند، و نتیجه را به جناب‌عالی و در صورت صلاحدید به ملت اعلام نمایند."
 
این شاید آخرین تلاش علی مطهری در انتقاد از شورای نگهبان به عنوان نماینده مردم در مجلس است.

نامه مطهری با سکوت شورای نگهبان روبه رو شده است، اما روزنامه کیهان روز گذشته در گزارشی نوشت: "باید به آقای مطهری یادآور شد این همان شورای نگهبانی است که زمانی هم شما را تایید کرد. چرا زمانی که شما بار‌ها تایید شده بودید و خیلی‌ها صلاحیت‌شان احراز نشده یا رد شده بود، از این حرف‌ها نمی‌زدید."

این روزنامه همچنین عبارت «مردم خودشان به افراد ناصالح رای نمی‌دهند» در نامه مطهری را "پوپولیستی" و "عوام‌فریبانه" خواند و نوشت: «واقعیت ندارد. چنانکه در انتخابات بنی‌صدر مشاهده کردیم؛ هرچند که همین مردم پس از خیانت و مزدوری بنی‌صدر، در کنار نظام و در مقابل منافقین نفوذی ایستادند.»

کیهان همچنین مطهری را متهم به "تظاهر" و "ریا" کرد چرا که ابتدا به عنوان یک اصولگرا به مجلس رفته، اما حالا به جماعت اصلاح طلب نزدیک شده است.

کیهان جدای انتقاد از مطهری به مقابله با روزنامه جمهوری اسلامی هم رفته است. جمهوری اسلامی در روز‌های اخیر از هر فرصتی برای انتقاد از شورای نگهبان استفاده می‌کند. مسیح مهاجری مدیرمسئول این روزنامه اخیرا در یادداشتی با انتقاد از شورای نگهبان عملکرد شورای نگهبان در ردصلاحیت‌ها را مخالف اصل "برائت" در قانون اساسی دانست و نوشت:" اصل برائت که راه را به مجرم دانستن افراد قبل از اثبات جرم می‌بندد و حکم می‌کند که تمام انسان‌ها از هر جرمی پاک هستند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود، یک اصل پذیرفته شده در تمام مکاتب حقوقی در سطح جهان است و ادیان نیز آن را قبول دارند. "

اصل ۳۷ قانون اساسی می‌گوید: «اصل، برائت است و هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.»

روزنامه کیهان در پاسخ به این مطلب روزنامه جمهوری اسلامی روز گذشته در یادداشتی نوشت که "برائت" با "صلاحیت" تفاوت دارد. این روزنامه افزود: «اصل برائت می‌گوید افراد تا زمانی که در محکمه ثابت نشده باشد، مجرم نیستند و نمی‌توان آن‌ها را مجازات کرد. اما در سپردن مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی و اداری، صرفاً برائت کفایت نمی‌کند. یعنی یک فرد به صرف گرفتن عدم سوء پیشینه نمی‌تواند به کار پزشکی و جراحی، مهندسی و معماری و بسیاری از مشاغل معمولی اجتماعی بپردازد، تا چه رسد به نمایندگی مجلس یا سایر مناصب سیاسی.». کیهان نوشت: «یا مثلاً در امر انتخاب همسر، هیچ انسانی با عقل متوسط نمی‌گوید که اصل بر برائت است، بلکه حتماً در حد مقدرات به دنبال کشف حداقل معیار‌های صلاحیت در فرد نامزد می‌گردد.»

بیشتر بخوانید: جزییات مشاجره مجلس و شورای نگهبان 


آخرین اعتراض‌ها به شورای نگهبان؛ سکوت کدخدایی و حملات کیهاندر هفته‌های اخیر علی مطهری و عباسعلی کدخدایی تندترین انتقادات را از یکدیگر کردند

سکوت کدخدایی

ماجرای عملکرد شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌های انتخاباتی موجب شد نمایندگان مجلس در طرحی دو فوریتی قانون انتخابات را اصلاح کنند. این اتفاق در آخرین روز‌های کاری مجلس رخ داد. اقدام مجلس با واکنش تند شورای نگهبان روبه رو شد.

هم آیت‌الله جنتی و هم سخنگوی شورای نگهبان مصوبه‌های مجلس را نقد کردند. البته روشن بود که مصوبه مجلس با مخالفت شورای نگهبان روبه‌رو می‌شود، اما به نظر می‌رسد نمایندگان با اصلاح قانون انتخابات به نوعی اعتراض خود را نسبت به ردصلاحیت‌ها اعلام کنند.

شورای نگهبان در جریان برگزاری انتخابات مجلس یازدهم صلاحیت حدود ۷۵ نفر از نمایندگان مجلس دهم را رد کرد. تا هفته‌ها نمایندگان ردصلاحیت شده به این موضوع اعتراض کردند و شورای نگهبان به ردصلاحیت‌ها پافشاری کرد.

در این راستا علی مطهری و عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورا حدود دو ماه در رسانه‌ها و در مقاطع مختلف با یکدیگر جدال لفظی داشتند. این جدال با سکوت کدخدایی در یک هفته اخیر کمی فروکش کرده است، اما علی مطهری چند روز مانده به آغاز به کار مجلس جدید همچنان معترض است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
بحث بین آقای مطهری و شورای نگهبان زیادی شور شده..
تنها راه اینه که آقای مطهری رسما اعلام کنن تا شورای نگهبان دلیل رد صلاحیت ایشون رو رسانه ای کنن اونوقت معلوم میشه حق با کیه..
که البته بعید میدونم آقای مطهری این کار رو بکنه وگرنه تا الان کرده بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
مشکل اساسی از قانون اساسی است نه شریعتمداری یا مطهری یا کدخدایی هر وقت ماها که خودمان را عقل کل میدانیم توانستیم ۳۰۰ نفر دانشمند نخبه به مجلس بفرستیم کارها درست می شود دیگر کدخدایی مطهری کیهان حرفی برای گفتن ندارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
نماینده اسمش روشه ... نماینده ی یک جمع ... مظهر و نمود یک جمع ...
مجلس ما نماینده ی کشور ماست با همون خوبی ها و بدی هاش ... اگر ما 300 آدم درست حسابی بفرستیم مجلس یعنی خودمون هم درست و حسابی هستیم. اون موقع مشکلات حل شده قبلا نه اینکه بخواد حل بشه.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
کیهان نخود هر آش
نصرت
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
درود بر کیهان وشریعتمداری و لایتمدار
رسول
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اقای مطهری ازصندلی ریاست افتاده پایین حال دست پامزند که این صندلی رااز ست ندهد اقای مطهری چه خدمتی برای ملت انجام دادین پول ملی را بیارزش کر دن گرانی توکشور بیداد میکند چرا برای این موارد اعتراض نمی کنید شما تشنه قدرتتین نه خدمت به مردم اقای مطهری واقعا متعاسفم برات
021
Australia
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اقای رسول خان اصلا شما اقای مطهری رو میشناسی یا باتناب کیهان داری میری توی چاه همین جوری میای یه چرتی می نویسی که بگی منم هستم تا حالا از خودت پرسیدی مطهری بد همون هایی که سنگشونو به سینه میزنی چه گلی به سرت زدن
انتشار یافته: ۱۴
م الف
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
یادم هست که همین اواخر یکی از حکمای عصر ما جمله پر مغزی گفت. جمله این بود : آب رو بریز همونجایی که داره میسوزه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
خیلی دانشمندی
عدالتخواه وجانباز
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
روزنامه کیهان ومدیر مسئولش میدانند فقط برای تمیز کردن شیشه ها از روزنامه شان استفاده می شود و همانقدر دراموردخالت نمایند...
ناشناس
Switzerland
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
بنظر میرسه آقای مطهری بدنبال تفرقه افکنی هستند و تا این اتفاق نیفتد آرام نمیگیرند!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
من نمی دانم روزنامه کیهان مگه حافظ منافع شورای نگهبان است این همه از آن ارگان دفاع می کند یک بار هم از آن ارگان انتقاد نمی کند .اگه در تایید صلاحیت نماینده تفرش جایی دیگه این اشتباه را مرتکب شده بود همین کیهان پدر اشتباه کننده گان را در آورده بود.من اصلا در جایی ندیدم که کیهان به آن بپردازد.این دلایل باعث کم شدن تیراژ روزنامه شصت ساله کشور شدهاست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
کیهان یک روزنامه حکومتی هست. با بدوجه حکومت و نصب مدیران توسط حکومت. طبیعی هست که از حکومت دفاع کنه.
سید حسین سیدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
کیهان به مطهری،چرا زمانی که شما تایید شدید و عده ای رد شدند ،شما اعتراض نکردید.این پرسش درستی است و آقای مطهری باید جواب بده که چرا در دفاع از رد شدگان حرفی نزد.حالا کیهان جواب بده،رد شدگان به حق رد شدند یا ناحق.اگر به حق رد شدند،پس چرا از مطهری توقع اعتراض داره ؟اگر به ناحق رد شدند،پس چرا خود کیهان اعتراض نکرد؟این دوره مطهری رد شد و ایشان معتقد است به ناحق رد شد.ایا نباید از حقش دفاع کنه