bato-adv
کد خبر: ۴۴۳۹۵۴

بازگشت قطعنامه‌ها پس از هشت سال؛ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را تصویب کرد

بازگشت قطعنامه‌ها پس از هشت سال؛ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را تصویب کرد
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را تصویب کرد. این قطعنامه از ایران می‌خواهد عدم ایجاد دسترسی به دو محل را برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متوقف کرده و به طور کامل با این نهاد همکاری کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۶ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹

فرارو- منابع دیپلماتیک و خبری از وین گزارش دادند که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (جمعه) قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران را تصویب کرد.

«لارنس نورمن» خبرنگار نشریه «وال‌استریت‌ژورنال» به نقل از دیپلمات‌های حاضر در نشست حضوری شورای حکام گزارش داد: «این قطعنامه تصویب شد. اعضای شورای حکام آژانس اتمی از ایران به دلیل عدم همکاری با تحقیقات آژانس انتقاد کردند. این اولین قطعنامه علیه ایران از سال ۲۰۱۲ است».

منابع دیپلماتیک می‌گویند قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران، با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب شده است.

تصویب اولین قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام بعد از ۸ سال

«گرهارت کانتزل» نماینده آلمان در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، طی سخنرانی در این نشست، مدعی شد: «ممانعت ایران از دسترسی [به چهار مکان]- آنهم بر خلاف پیام بسیار روشن شورای حکام در نشست قبلی - چالشی برای رژیم پادمانی جهانی است».

به نوشته صفحه توئیتر نمایندگی آلمان، کانتزل سپس خواستار واکنش شورای حکام به ایران شد: «اقدامات یک دولت در ممانعت از دسترسی قانونی آژانس برای چهار ماه و تعامل ناکافی به مدت یک سال، سزاوار واکنشی از سوی شورا است».

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی با بیان اینکه شورای حکام با تصویب این قطعنامه از ایران خواست دسترسی به دو مکان مورد نظر را فراهم کند، گفت: «روسیه و چین [به این قطعنامه]رأی منفی دادند».

نمایندگی روسیه در وین توضیح داد: «برای رسیدن به نتایج مثبت، آژانس و تهران باید به گفتگو مطابق با روش‌های معمول ادامه دهند و نگرانی‌های طرف‌ها در نظر بگیرند. در عین حالی که بر لزوم حل فوری مشکل این مشکل توسط تهران و آژانس تاکید [می‌کنیم]، باور داریم این قطعنامه می‌تواند مخرب و غیرسازنده باشد».

تصویب اولین قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام بعد از ۸ سال


چه کشورهایی به قطعنامه ضد ایرانی رای مثبت دادند؟

قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران، به رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۳۰ خرداد به تصویب رسید. در این قطعنامه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه با حمایت آمریکا از ایران خواسته‌اند به ممانعت از دسترسی بازرسان آژانس به ۲ سایت هسته‌ای کشور پایان دهد و با آن‌ها به طور کامل همکاری کند.

قطعنامه پیشنهادی، با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب شده است.

ترکیب آراء به قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام به شرح زیر است:

رأی موافق: استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، اکوادور، مصر، استونی، فرانسه، آلمان، غنا، یونان، مجارستان، ایتالیا، ژاپن، کویت، مراکش، نیجریه، نروژ، پاناما، عربستان سعودی، سوئد، انگلیس، آمریکا، اروگوئه و آرژانتین

رأی منفی: چین و روسیه

رأی ممتنع: آذربایجان، هند، مغولستان، نیجر، پاکستان، آفریقای جنوبی و تایلند


غریب‌آبادی: ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام اقدام مقتضی و مناسب خواهد داشت

نماینده ایران در آژانس به دنبال تصویب قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به بهانه عدم ارائه دو دسترسی تکمیلی به آژانس مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه تشریح کرد.

متن این بیانیه که توسط کاظم غریب آبادی قرائت شد به شرح زیر است:

«جمهوری اسلامی ایران، بالاترین سطح از همکاری و پذیرش بازرسی‌های آژانس در میان کشور‌های عضو را دارد. در حالی که سالانه بیش از ۳۳ دسترسی تکمیلی از ایران انجام می‌شود، بزرگ نمایی دو درخواست دسترسی آژانس، در حالی که ایران ابهامات و نگرانی‌های اصولی در این خصوص دارد و گفتگو‌ها نیز در این زمینه در جریان است، و همچنین تلاش‌ها در جهت ایجاد یک بحران غیر ضروری بر سر راه این همکاری ها، اقدامی کاملاً غیر سازنده و سیاسی است. از این رو، تصویب این قطعنامه در شورای حکام با هدف درخواست همکاری ایران با آژانس و نادیده گرفتن همکاری‌های موجود، عمیقاً مأیوس کننده و مایه تأسف است. این قطعنامه چیزی جز زیاده طلبی و فزون خواهی نیست و ایران زیاده طلبی را از جانب هر کشور و سازمانی که باشد، کاملاً رد می‌کند. این قطعنامه هیچ ارتباطی با واقعیت‌های فنی ندارد، بلکه صرفاً ناشی از یک دستورکار سیاسی و غیرحرفه‌ای است. از شورای حکام انتظار می‌رفت که این همکاری‌ها را مورد شناسایی قرار داده تا زمینه برای تداوم همکاری‌های نمونه ایران و آژانس، همچنان حفظ شود. ما باید در برابر کسانی که می‌خواهند این همکاری‌ها و دستاورد‌ها را به خاطر امتیازات سیاسی کوته بینانه نابود کنند، متحد بایستیم. مسئولیت همکاری نمی‌تواند تنها توسط ایران برعهده گرفته شود و اگر این امر خدشه دار شود، همه بایستی تأثیرات منفی آن را تحمل کنند.

مایه تأسف جدی است که این قطعنامه از سوی کشور‌هایی ارائه شده که یا دارنده سلاح هسته‌ای هستند و یا اینکه میزبانی چنین سلاح‌های مخرب و کشنده‌ای را برعهده دارند. آیا این به سخره گرفتن تمامی هنجار‌ها و قواعد بین المللی نیست که چنین کشور‌هایی نگرانی پادمانی دارند؟! از سوی دیگر، همین سه کشور تاکنون گام‌های ملموس و عملی برای اجرای تعهدات خود تحت برجام بر نداشته اند و این بی عملی آن ها، در کنار اقدامات مخرب و غیرقانونی و یکجانبه رژیم آمریکا، موجب شده است تا آینده برجام در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. چنانچه نمی‌توانید گامی برای نجات برجام بردارید، حداقل شرایط را پیچیده‌تر و دشوار‌تر نکنید؟! بی عملی شما در اینجا نیاز است که ظاهرا از همین هم ناتوان هستید.

باید به این نکته مهم اشاره کنم که ما وضعیت موجود را دامی آمریکائی- اسرائیلی نیز تلقی می‌کنیم که ظرف دو سال گذشته نه تنها از هیچ تلاشی برای ویرانی برجام فرو گذار نکردند، بلکه از انواع فشار‌ها بر آژانس، از جمله با ارائه ادعا‌های واهی و بی اساس، استفاده کردند تا مسیر صحیح همکاری‌ها را منحرف کرده و توجهات را از عدم پایبندی به تعهدات بین المللی مرتبط خود یا خارج ماندن از ترتیبات و اسناد مهم بین المللی مرتبط با خلع سلاح و کنترل تسلیحات، تغییر جهت دهند.

این که اظهار شود این قطعنامه برای حمایت از نظام پادمانی و راستی آزمایی آژانس است، خود یکی از تناقضات مهم در رفتار و عمل هم آژانس و هم بانیان این قطعنامه است. اگر می‌خواهید رژیم پادمان و راستی آزمائی حفظ شود و به مخاطره نیفتد، به شما توصیه اکید می‌کنیم که یک رهیافت حرفه‌ای و بی طرفانه اتخاذ کنید. این که از یک سو، گزارش اجرای پادمان ۲۰۱۹ مدیرکل و همچنین گزارش وی در مورد اجرای پادمان در شرایط کووید ۱۹ حاکی از وجود مشکلات عدیده پادمانی در تعدادی از کشور‌ها یا عدم ارائه مناسب همکاری است، و از سوی دیگر، دبیرخانه آژانس و نهاد‌های سیاستگذار آژانس، بویژه شورای حکام، در مورد وضعیت رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که هیچ بازرسی را نمی‌پذیرند در وضعیت بی اقدامی به سر می‌برند، حاکی از یک استاندارد دوگانه و رهیافت تبعیض آمیز دارد.

مایلم همچنین تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه و موقت بر اساس تعهد سیاسی خود ذیل برجام اجراء می‌کند، و از آنجایی که به تصویب آن نرسیده است، به هیچ عنوان آن را به عنوان یک تعهد حقوقی در نظر نمی‌گیرد.

این قطعنامه نه موجب ترغیب ایران به ارائه دسترسی به آژانس بر اساس ادعا‌های واهی و بی اساس می‌شود و نه موجب اعمال فشار به آن. جمهوری اسلامی ایران، این قطعنامه را کاملا رد می‌نماید و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد نمود که مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیان چنین قطعنامه‌ای خواهد بود.

چند نصیحت جدی هم برای دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی دارم: به حدود اختیارات خود پایبند باشید؛ قدردان همکاری‌های ایران و آژانس باشید؛ مأموریت خود را به صورت حرفه‌ای و مستقلانه و بی طرفانه اجراء کنید؛ با گزارشات و مواضع عجولانه خود محملی را برای سوء استفاده کنندگان و کسانی که دستورکار سیاسی دارند، فراهم نکنید؛ به شیوه‌ای عمل کنید که متهم به فروپاشی آخرین سنگر چندجانبه گرائی در وین و نابودی برجام نشوید.»


ابراز تاسف چین از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران

نمایندگی دائمی چین در سازمان‌های بین‌المللی در وین از تصویب قطعنامه‌ای درباره ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار تاسف کرد.

نمایندگی دائمی چین در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پی تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پیامی توییتری نوشت: چین عمیقا از قطعنامه تصویب شده در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای [تعهدات] پادمانی ایران با در نظر گرفتن اهمیت زیاد آن در چشم‌انداز برجام[توافق هسته‌ای] متاسف است. چین و روسیه علیه این قطعنامه رای دادند.

موضع چین درباره این قطعنامه در پی این مطرح می‌شود که شورای حکام آژانس انرژی انرژی اتمی پس از رای‌گیری در جلسه‌ای حضوری قطعنامه ارائه شده از جانب تروئیکای اروپا درباره ایران را تصویب کرد.


واکنش روسیه به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس انرژی انرژی اتمی

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی از رای مخالف چین و روسیه به پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام درباره ایران خبر داد.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین پس از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس انرژی اتمی درباره ایران در پیامی توییتری نوشت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از ایران می‌خواهد به دو محل مشخص شده از طرف آژانس دسترسی ایجاد کند. روسیه و چین رای مخالف دادند.

اولیانوف در ادامه گفت: با تاکید بر ضرورت حل کردن بدون تاخیر این مشکل از جانب تهران و آژانس، ما باور داریم که این قطعنامه می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.


گفتنی است، تروئیکای اروپایی روز دوشنبه طی نشست شورای حکام، با استناد به گزارش ادعایی آژانس اتمی مبنی بر اجازه ندادن ایران برای دسترسی به چهار مکان، پیش‌نویش قطعنامه‌ای را تنظیم کردند که تهران را به اجازه دادن برای این تحقیقات و همچنین همکاری کامل با آژانس ملزم می‌کند.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران،  «شورای حکام آژانس نباید به دشمنان برجام اجازه دهد که منافع عالی ایران را به خطر بیندازند... ما چیزی برای پنهان کردن نداریم».

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر در واکنش به پیش‌نویس این قطعنامه در توئیتی خطاب به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به دسترسی‌های ایران به آژانس در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ و همچنین تعداد بازرسی‌های بازرسان آژانس در این بازه زمانی گفته بود: شورای حکام آژانس نباید اجازه دهد که دشمنان برجام منافع عالی ایران را به خطر بیندازند.

وی افزود: سه کشور اروپایی عضو برجام که به وظایف خود در برجام عمل نکرده‌اند، نباید همدست این کار باشند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما چیزی برای پنهان کردن نداریم، تصریح کرد: بازرسی‌های آژانس در ایران طی پنج سال اخیر از کل بازرسی‌ها در تاریخ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیشتر بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه راه‌حل مبتنی بر توافق امکانپذیر است، یادآور شد: ولی صدور قطعنامه آن را نابود خواهد برد.

bato-adv
بی نشان
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
نشر نکنید. برای مدتی محدود از ورود بازرسان آژانس به بهانه های مختلف جلوگیری کنید تا مجبور به درخواست و تقاضا شوند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
کجایی احمدی نژاد که بگی اینقد قطع نامه بدین تا قطعنامه دونتون پاره بشه و به مردم کشورت روحیه بدی

ننگ بر دولت تدبیر امید که کشور و ملت رو به فنای عظما داد .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
فردا خبر ترکیدن بازار بورس جالب خواهد بود.
مردم در صفهای فروش چه جملاتی را نصیب روحانی و ظریف خواهند نمود!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
ملت ایران دوباره برگشتیم توی icu
ناشناس
Sweden
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
اقتصاد ایران در تحریم مطلق است و وجود یا عدم وجود قطعنامه ها هیچ اثری بر ما ندارد. آخرین بانکی با ما تراکنش داشت بانک کونلون چین بود که آنهم سه سال قبل رابطه اش را قطع کرد. پس در عملا تفاوتی ندارد. اما مردم نادان هنوز تحت تاثیر روانی این بازی ها هستند.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
فردا دلار رفت رو ۲۵ تومن
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
زیبا کلام کجایی که برجام تو کشتن...
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
خبر خوبی برای مخالفین برجام است حالا می توانند با خیال راحت انرا در مجلس به اتش بکشند فقط باید مواظب بود که مجلس را به اتش نکشند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
فقط چین وروسیه!!!!!!!!!!فقط این دو کشور تو دنیا طرف ما هستند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
پس چی شد اونها که زبان دنیا رو بلد بودن؟؟؟

قشنگ 8 سال فقط فرصت سوزی کردیم.
الانم یک عده میگن تقصیر دولت قبل بود و فلان و بیسار و ...

دوستان مرد باشید و قبول کنید راه رو اشتباه رفتید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
هنو که شورای امنیت نرفته

اونجا معلوم میشه چقد برگشتن قطع‌نامه‌ها جدیه.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
نامردا اگه گذاشتن شراط سیاسی اروم باشه و سیاست تقویت بورس و جمع اوری نقدینگی به یه سرانجامی برسه!!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
پس کی تنگه رو میبندیم!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
اینا همه جزء سیب و گلابی‌های برجامه. اینا رو بذارین کنار قیمت خودرو مسکن شیر و ماست و برنج و هرچی که فکرش رو کنی.

علی برکت الله آقای روحانی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
خخخ هسته ای دادیم رفت.نفت هم نمی تونیم بفروشیم.قطع نامه ها هم دوباره شروع شد.دلار هم سر به فلک کشید.بعدش میگن برجام برد برد بود.خخخخ برجام 10 هیچ به نفع آمریکا بود.به رئیس جمهور می گفتن همه تخم مرغ هاتو نظار تو سبد برجام گوش نکرد.یه کم فکر و توجه به تولید داخل مشکل حل می کرد.الان با تمام کارخانه های کاشی ایران تماس بگیرد.تقریبا همه تا یک سال آینده تولیداتشون به عراق پیش فروش کردن.توجه به داخل یعنی این
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
یک دهه زندگی سخت دیگر در برابر مردم ایران برای هیچ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
از همینجا یه خسته نباشید میگم به آقای روحانی، من جای ایشون بودم استعفا می دادم. دیگه نه حرفی برای گفتن هست و نه کاری برای انجام دادن
سینا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
از ان پی تی خارج شوید....... بریم به سمت کره شمالی.......... مرگ بر کره خاکی... وقتی بمب اتم به دست اوردیم بزنیم کره خاکی رو نابود کنم همه به هم با تمام مردم زمین بریم بهشت.............
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
نتیجه برجام و عقب نشینی گام بگام.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
این نتیجه هشت سال همکاری و سیاستهای خاضعانه دولتی است که چیزی جز گرانی تورم برای این ملت به ارمعان نیاورد.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
بورس ترکید
ناشناس
Germany
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
اگر ما غنی سازی را کامل کنار بگذاریم چه اتفاقی می افتد .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
تمام کشورهایی که رای منفی دادند تحریم میکنیم،پدرشون در میاد
ناشناس1
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
اینها نتیجه مذاکره و باج دادن به دشمنان قسم خورده این آب و خاک هست. ایکاش کمی عبرت بگیرید.
بابا
Germany
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
مخالفان سفت و سخت «برجام» خوشحال باشند و اماده! داریم به روزهای قبل از برجام نزدیک میشویم. رو کنید هر انچه در چنته دارید
Nima
Canada
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
دلار 30% دیگه رفت بالا
ناشناس
Sweden
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
سه قدم فوری باید برداریم و یا تسلیم مطلق آمریکا شویم و سرنوشتی مانند لیبی پیدا کنیم. قدم اول عزل دولت روحانی و انقصال از خدمت تمام کارمندان ارشد آن در ورزاتخانه های اقتصادی و خارجه. قدم دوم تغییر فوری واحد پول ملی به بیت کوین. ونزوئلا با همین تدبیر تورم دو میلیون ششصد هزار درصدیش در ژانویه 2019 را به 295 درصد حال حاضر رساند و به زودی به تورم یک رقمی خواهد رسید. چرا که بیت کوین ارز جهانی غیر قابل تحریم است. سوم ملی کردن همه اقتصاد و بازگشت و به نص اصل 44 و متوقف کردن آن تفسیر کذایی اصل 44 که مجمع تصویب کرد و قطع خصوصی سازی و برگرداندن همه انفال و کارخانه ها و معادن بزرگ به بیت المال.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
ظریف دیروز گفت انتظار داشتم جلسه رو به توپ ببندن