bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۴۰۴۳

حملا ت تند رضایی و جلیلی به سیاست هسته‌ای

حملا ت تند رضایی و جلیلی به سیاست هسته‌ای

سعید جلیلی و محسن رضائی این دو فعال سیاسی اصولگرا به تازگی حملات جدیدی علیه تیم دیپلماسی دولت و ظریف در توئیتر به راه انداخته اند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹

هم‌زمان با محکومیت ایران در شورای حکام آژانس هسته‌ای و صدور قطع‌نامه علیه ایران، سعید جلیلی و محسن رضایی برای چندمین‌بار به سیاست هسته‌ای و دیپلماسی دولت حمله کرده‌اند.

به گزارش شرق، سعید جلیلی به‌طور مشخص محمدجواد ظریف را مخاطب قرار داده و در توییتر نوشت: «بدتر از فشار اقتصادی دشمن، آن است که کسانی در داخل کشور با آنکه شاهد این دشمنی آشکار هستند، می‌گویند اگر لازم باشد مجددا مذاکره خواهیم کرد؛ مگر دفعات قبل که لازم دیدید، چه فرجامی را به ارمغان آوردید؟». این اظهارات تند جلیلی در حالی مطرح شد که وزیر خارجه در گفت‌وگویی تأکید کرده بود «من طرفدار منافع ملی ایران هستم؛ اگر منافع ملی ایران و مردم مستلزم این باشد که مذاکره بکنیم، مذاکره می‌کنم. در هیچ مذاکره‌ای شما نمی‌توانید به طرف مقابل‌تان اعتماد کنید. روابط بین‌الملل بر اساس بی‌اعتمادی است. برای همین است اگر قرار بود به کسی اعتماد کنیم، برجام ۱۵۰ صفحه نمی‌شد، بلکه دو صفحه می‌شد که ما می‌گفتیم ما سلاح هسته‌ای نمی‌خواهیم و آن‌ها هم می‌گفتند تحریم‌ها را برمی‌داریم».

ظریف تأکید کرده بود «با اعتماد در روابط بین‌الملل سازگاری ذهنی ندارم. با ضد این و آن بودن موافق نیستم. معتقدم منافع ملی را باید دنبال کنیم و اگر روزی این منافع ملی مستلزم آن است که مذاکره کنیم، این کار را انجام دهیم، البته بعد از اینکه همه مقام‌های کشور مذاکره را تأیید کردند».

جلیلی سال گذشته هم گفته بود: «.. در همین قضیه برجام، وقتی موضوع توافق هسته‌ای میان ایران و کشور‌های ۱+۵ مطرح بود، ما با مطالعه توافق‌های انجام‌شده متوجه ایراداتی شدیم. وظیفه داشتیم توصیه‌های خیرخواهانه خود را تقدیم دوستان دولت کنیم. منتها همان زمان برخی دوستان به این مسئله تأکید می‌کردند که به دلیل اقبال عمومی برای شکل‌گیری توافقی میان ایران و طرف‌های مقابل، به برجام ایراد وارد نکنیم تا مورد نکوهش افکار عمومی قرار نگیریم. از اردیبهشت ۹۷ که رژیم آمریکا از برجام خارج شد، طرف‌های غربی حتی یک بار رفتار آمریکا را محکوم نکردند و تا همین امروز هم سنگین‌ترین واکنشی که به خروج آمریکا از برجام داشتند، این بود که اظهار تأسف عمیق می‌کنند. این مسیری است که از سوی اروپایی‌ها در قبال کشورمان دنبال می‌شود. در این شرایط، وقتی غربی‌ها در حال تحمیل خواسته‌های نابجای خود هستند، مکلف هستیم با تمام توان به دولت کمک کنیم تا با اتخاذ راهبرد مناسب، بتواند از منافع ملی در برابر زیاده‌خواهی غربی‌ها حراست کند».

محسن رضایی هم در توییتی مدعی شده است: «اگر دولت گام‌های یکم تا پنجم هسته‌ای را کاملا برمی‌داشت، امروز آژانس ادعای جدیدی نمی‌کرد. دولت مسیر هسته‌ای را گم کرده است». او قبلا هم توییت کرده بود: «پاسخ کوبنده به ترامپ، صدور سریع‌تر گام پنجم کاهش تعهدات هسته‌ای است». این در حالی است که محسن رضایی سال ۹۴ و بعد از توافق هسته‌ای گفته بود: «این مذاکرات سطح سیاست بین‌المللی ایران را ارتقا داد. یک حیثیت سیاسی و بین‌المللی تازه پیدا کردیم. این قابلیت سیاسی در آینده به کار خواهد آمد».

او در گفتگو با یک نشریه خارجی گفته بود: «اگر آمریکایی‌ها به تعهداتشان بعد از توافق عمل کنند و تحریم‌های ظالمانه را بردارند و رئیس‌جمهور بعدی آمریکا نخواهد دوباره کارشکنی کند، برای ملت ایران مؤثر خواهد بود؛ اما برقراری رابطه ایران و آمریکا، پروسه‌ای طولانی خواهد بود و به دلیل بی‌اعتمادی و عمق شکاف بین این دو کشور، این ارتباط به‌زودی برقرار نخواهد شد؛ اما اگر آمریکایی‌ها در پرونده هسته‌ای خوب عمل کنند، می‌توان در یک پرونده دیگر هم با آن‌ها و کشور‌های دیگر به بحث نشست».