bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۴۷۹۶
ایران در تلاش برای کسب اطلاعات از مرگ قاضی منصوری/ ارائه قطره چکانی اطلاعات از سوی رومانی

معمای مرگ قاضی منصوری

عده‌ای دیگر تئوری توطئه را پیش می‌کشند، مثلا علی اکبر رائفی‌پور اخیرا در توئیتی سکوت مقامات رومانی را در این باره عجیب ارزیابی کرده و احتمال قتل او توسط سازمان مجاهدین خلق را مطرح کرده است. رائفی‌پور به "شبهات و سوالات فراوان پیش آمده درباره حجم جسد منسوب به ‎منصوری و نحوه انتقال آن" نیز اشاره کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۰۶ تير ۱۳۹۹

معمای مرگ قاضی منصوریبرخی مدعی‌اند جسدی که پلیس رومانی از محل حادثه جابه‌جا کرده، کوچک تر از پیکر قاضی منصوری است

فرارو- مرگ قاضی غلامرضا منصوری در رومانی تبدیل به یک معما شده است. حدود یک هفته از این حادثه گذشته است، اما رومانی گزارش دقیق و قابل اتکایی درباره ابعاد حادثه ارائه نکرده است. تنها اطلاعات کلی تحت عنوان نتایج مقدماتی کالبد شکافی منتشر شده است.

به گزارش فرارو، سه روز پیش رسانه‌های کشور رومانی به نقل از دادستانی این کشور اعلام کردند که نتایج اولیه کالبدشکافی جسد غلامرضا منصوری، نشان می‌دهد که مرگ او با "خشونت" همراه و احتمالا در شرایط "شتاب‌زده" بوده است.

دادستانی بخارست گفته است که برای انجام تحقیقات فیلم‌های دوربین‌های مداربسته را در اختیار داشته است.

دادستانی رومانی گفته که تحقیقات در محل حادثه و با جمع‌آوری مدارک و شواهد انجام شده است و به این نکته اشاره کرده که "مرگ منصوری به دلیل جراحات ناشی از اصابت شی سختی بوده که در حالت طبیعی رخ نداده است. "

گزارش دادستانی رومانی ظن "خودکشی" را قویتر می‌کند.

دادستانی رومانی جزییات بیشتری منتشر نکرده است. این موضوع با اعتراض ایران همراه بوده است.

روز چهارشنبه محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه در این باره گفت: "مقامات رومانی باید پاسخگو باشند. وی اعلام کرده بود می‌خواهد به ایران بیاید و در اختیار آن دستگاه بوده است. مسولین قضایی و انتظامی آنجا باید پاسخگو باشند."

پیش از این هم منتظری دادستان کل کشور طی نامه‌ای به ظریف وزیر خارجه خواستار پیگیری ویژه این مساله شده بود.

در نامه منتظری چند مطالبه مطرح و از ظریف خواسته شده ان‌ها را پیگیری کند. مهمترین مطالبه قوه قضائیه ایران این است: "گزارش دقیق از چگونگی حادثه، زمان و مکان آن همراه با کلیه مستندات و مدارک کتبی، صوتی و تصویری و معرفی عواملی که در این حادثه مؤثر بوده‌اند."

مطالبات دیگری هم مطرح شده از جمله اینکه "تمهید مقدمات لازم و فوری برای اعزام هیأتی از پلیس بین الملل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به آن کشور."

مشخص نیست وزارت خارجه ایران در پیگیری مطالبات دادستان کل چقدر موفق بوده است. روز اول تیرماه وزارت خارجه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با دعوت از سفیر رومانی، از این کشور خواسته علت مرگ غلامرضا منصوری، قاضی ایرانی در بخارست را "سریع" مشخص کند.

ایران همچنین خواستار "َشفاف سازی" رومانی در خصوص این پرونده شده بود.

در همین حال روز پنج شنبه سخنگوی قوه قضائیه گزارشی از روند پیگیری ماجرا داد و گفت: "ما در ارتباط با این حادثه مجدانه هم از طریق دوستان در وزارت امور خارجه پیگیر هستیم و هم از ناحیه پلیس بین الملل و اینترپل و هم مکاتبه‌ای که دادستان کل کشور با دادستان کل کشور رومانی انجام داده، پیگیر هستیم."

غلامحسین اسماعیلی مطالبه ایران را "روشن شدن" ابعاد و زوایای حادثه اعلام کرد.
 



جسد غلامرضا منصوری، متهم پرونده فساد در قوه قضاییه و از مقام‌های پیشین این قوه، روز جمعه ۳۰ خرداد ماه در هتل محل اقامتش در بخارست پیدا شد.
 
پلیس رومانی گفته منصوری از ارتفاع بالا در طبقه پنج هتل به پایین راهروی نورگیر در طبقه هم‌کف افتاده و جان داده است.

غلامرضا منصوری قاضی اجراییات شهرستان لواسانات و پیش از آن بازپرس شعبه ۹ دادسرای فرهنگ و رسانه و سرپرست این دادسرا بود.

او اخیرا در دادگاه اکبر طبری به عنوان متهم به دریافت رشوه ۵۰۰ هزار یورویی از یکی دیگر از متهمان پرونده شده است.

نام غلامرضا منصوری در جلسه ۱۸ خرداد دادگاه اکبر طبری و پرونده فساد در قوه قضائیه مطرح شد. به گفته دادستانی تهران، منصوری متهم نهم این پرونده است.

مقامات قضایی کشورمان گفته بودند که او از مرداد سال گذشته از کشور خارج شده است. البته منصوری در ویدئویی تاکید کرد که قصد دارد به ایران بازگردد اما کرونا مانع شده است.

او چند ماهی در آلمان به سر برد و پس از آن عازم رومانی شد و به سفارت ایران رفت. وکیل منصوری گفته او قصد بازگشت به کشور را داشته است.

همزمان قوه قضائیه ایران از طریق اینترپل اخطار قرمز برای منصوری صادر کرد، منصوری در بخارست بازداشت شد، اما قاضی دادگاهی در بخارست حکم داد که تا زمان تکمیل اسناد ایران برای بازگرداندن منصوری، او دست‌کم تا یک ماه در خاک رومانی بماند و هر هفته خود را به پلیس معرفی کند.

این حکم موجب شده تا ایران پرسشگری بیشتری از دولت رومانی داشته باشد. سوال مهم این است که چرا غلامرضا منصوری که باید تحت نظر پلیس رومانی بوده باشد، دچار حادثه اینچنینی می‌شود. پلیس رومانی کجا بوده است؟

معمای مرگ قاضی منصوریاخیرا تصاویر تازه ای غلامرضا منصوری منتشر شده است 

برخی رسانه‌های شائبه‌های دیگری درباره مرگ منصوری منتشر کرده‌اند. از جمله درباره جسد قاضی منصوری، آن‌ها می‌گویند چرا هیچ عکسی از آن منتشر نشده است.

عده‌ای دیگر تئوری توطئه را پیش می‌کشند، مثلا علی اکبر رائفی‌پور اخیرا در توئیتی سکوت مقامات رومانی را در این باره عجیب ارزیابی کرده و احتمال قتل او توسط سازمان مجاهدین خلق را مطرح کرده است. رائفی‌پور به "شبهات و سوالات فراوان پیش آمده درباره حجم جسد منسوب به ‎منصوری و نحوه انتقال آن" نیز اشاره کرده است.

روح‌الله حسینیان نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی هم در واکنشی انگشت اتهام مرگ قاضی متواری را به سوی "پلیس بین‌الملل" نشانه گرفته بود.

شائبه نقش آفرینی دیگر متهمان پرونده طبری نیز در این بین مطرح شده است. حتی می‌گویند منصوری زنده است و اتفاق رخ داده صحنه‌سازی بوده است. کلا شایعات درباره این مرگ فراوان است و البته بسیاری از آن‌ها قابل اعتنا نیست.
برچسب ها: قاضی منصوری مرگ