bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۵۸۵۷

آخرین فیلم و کتابی که اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس خواندند چه بود؟

آخرین فیلم و کتابی که اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس خواندند چه بود؟

روزنامه فرهیختگان با ۶ نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس جدید مصاحبه کرده و پرسیده آخرین کتابی که خوانده‌اند چه بوده؟ یک نفرشان گفته کلاً از کمیسیون فرهنگی بدش می‌آید و او را به زور فرستاده‌اند اینجا.

تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۱۵ تير ۱۳۹۹

امروز به کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم پرداختیم. کمیسیونی که معمولا دیرتر از کمیسیون‌های دیگر تشکیل می‌شود؛ چون اولویت نمایندگان، حوزه‌های دیگر و کمیسیون‌های دیگر مجلس است. برای تحلیل این مساله هم فاکتور‌ها و دلایل زیادی وجود دارد. این بار سراغ نمایندگان دوره جدید مجلس رفتیم که در این کمیسیون فعالیت می‌کنند و از آن‌ها در مورد برنامه‌های فرهنگی و اهداف‌شان پرسیدیم.

کمیسیون فرهنگی اولویت دومم بود

روزنامه فرهیختگان در ادامه نوشت: حسین میرزایی، نماینده مردم استان اصفهان است. حوزوی و به گفته خودش علاقه‌مند به کار‌های فرهنگی است. مدیر مدرسه علمیه بوده. با همان زنگ اول، گوشی را برمی‌دارد و وقتی خودم را معرفی می‌کنم و علت تلفن کردن را می‌گویم، از مصاحبه در این موضوع استقبال می‌کند. می‌گویم چرا کمیسیون فرهنگی را برای فعالیت در مجلس انتخاب کردید و در جواب می‌گوید: «بنده با توجه به سوابق اجرایی و مدیریتی که داشتم ازجمله تحصیل و تدریس و همین‌طور روحانی بودنم، حضور و فعالیت در این کمیسیون را انتخاب کردم.»

از اولویتش در انتخاب کمیسیون‌ها می‌پرسم و می‌گوید: «ما در استان‌مان یک‌سری مسائل دیگر داشتیم که آن مسائل برای استان ما بسیار جدی بود. اولویت اول برای من مساله آرد استان اصفهان بود و انتخاب اول بنده هم با توجه به ضرورتی که در استان‌مان داشتیم، کمیسیون فرهنگی نبود. اما از همان ایام تبلیغات و بعد از انتخاب شدن در مجلس یازدهم، ایده اصلی‌ام حضور در کمیسیون فرهنگی یا کمیسیون آموزش و تحقیقات بود. اما ضرورتی که در استان وجود داشت، انتخاب اولم را چیز دیگری قرار دادم و نهایتا در کمیسیون فرهنگی مشغول به کار شدم.»

حضور در کمیسیون فرهنگی مستلزم رصد این حوزه است، برای همین سوال آخر را در مورد آخرین کتابی که خوانده است و آخرین فیلمی که دیده، می‌گذارم. مکثی می‌کند و می‌گوید: «من آخرین کتابی که خواندم قرآن است. همین چند ساعت پیش قرآن خواندم و خیلی اهل کتاب‌های این‌جوری نیستم. بیشتر قرآن می‌خوانم. همچنین روز گذشته کتاب قانون بودجه ۹۹ را مطالعه کردم. آخرین فیلمی که دیدم را هم باید بگویم؟!»

تایید می‌کنم و می‌گوید: «آخرین فیلمی که دیدم دیشب بود، اما اسمش را نمی‌گویم.»

«زندانی‌ها» آخرین فیلمی است که دیدم

احمد راستینه‌هفشجانی، نماینده شهرکرد است و دکترای علوم سیاسی دارد، اما مسائل فرهنگی برایش مهم است. سوال اول را با اولویت‌بندی در انتخاب کمیسیون‌ها و چرایی انتخاب این کمیسیون شروع می‌کنم و می‌گوید: «در پیام رهبری برای آغاز به‌کار مجلس یازدهم، دو مساله وجود داشت که ایشان به‌عنوان دو مساله اصلی کشور عنوان کردند. مساله اقتصاد و مساله فرهنگ. بسیاری از مسائل اقتصادی امروز جامعه‌مان هم ریشه در مسائل فرهنگی دارد، به عبارتی فرهنگ با توجه به اینکه هوایی است برای تنفس کردن و بستری است برای شکل‌گیری روابط صحیح اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین تمام افراد یک جامعه، بسیار حائز اهمیت است. کمیسیون فرهنگی نقش بسیار مهم در ارتباط با چهار وزارتخانه و سازمان صداوسیما و سایر سازمان‌های فرهنگی می‌تواند ایفا کند.

موضوعاتی همچون خانواده، ورزش‌وجوانان، گردشگری، آموزش‌وپرورش، مساله خانواده و جمعیت، مساله فضای مجازی از جمله مواردی بود که راستینه‌هفشجانی به آنه اشاره کرد و در نتیجه گفت: جمیع این مباحث هر فرد دغدغه‌مندی را در عرصه فرهنگی به این می‌رساند که کمیسیون فرهنگی مجلس را به‌عنوان یکی از جایگاه‌های مهم و تاثیرگذار بخش فرهنگی کشور مورد توجه قرار بدهد برای همین کمیسیون فرهنگی را با این نکاتی که عرض کردم انتخاب کردم. این کمیسیون اولویت اول من بود.»

به‌عنوان سوال آخر، از آخرین کتابی که خوانده و آخرین فیلمی که دیده است می‌پرسم و می‌گوید: «آخرین کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن به قلم مقام معظم رهبری بود که مجموعه سخنرانی‌های ایشان در سال ۵۲ در مشهد است.» قبل از جواب دادن در مورد آخرین فیلمی که دیده است از کسانی که کنارش بودند سوالی کرد و گفت: «آخرین فیلم سینمایی که دیدم فیلم زندانی‌ها به کارگردانی مسعود ده‌نمکی بود.»

به جای فیلم، اخبار می‌بینم

حسین جلالی، نماینده شهرستان رفسنجان و انار است و دکترای حوزوی دارد. وقتی می‌پرسم چرا این کمیسیون را برای فعالیت در مجلس یازدهم انتخاب کرده است، می‌گوید: «با توجه به اینکه سبقه فرهنگی داشتم و رشته تحصیلی‌ام هم مرتبط با این موضوع بود متناسب‌ترین کمیسیونی که می‌توانستم انتخاب کنم، کمیسیون فرهنگی بود.»

می‌پرسم معمولا کمیسیون فرهنگی، آخرین کمیسیونی است که اعضای آن مشخص می‌شوند و خیلی‌ها تمایلی به حضور در این کمیسیون ندارند. علت این مساله را چه چیزی می‌دانید؟ می‌گوید: «مساله فرهنگ مهم است. رهبری هم بر این مساله همیشه تاکید دارند و زیربنای همه مسائل، فرهنگ است، اما ممکن است شرایطی پیش بیاید که ما رویکردمان را تغییر دهیم و مسائل اقتصادی و معیشتی مردم را در اولویت قرار دهیم. اگر شرایط عادی بود، بعید می‌دانم که نماینده‌ها انتخاب‌شان این‌طور بود که فرهنگ آخرین مرحله باشد…من می‌دانم که فرهنگ بسیار مظلوم است، اما مسائل اقتصادی فعلا در اولویت قرار دارد. البته این را می‌دانیم که تا فرهنگ ما اصلاح نشود، مسائل دیگرمان درست نخواهد شد.»

از او هم در مورد آخرین کتابی که خوانده است و همچنین آخرین فیلمی که دیده است می‌پرسم و می‌گوید: «در حوزه انتخابیه‌ام هستم و مراجعه‌کننده زیاد دارم. خیلی نمی‌توانم پاسخ بدهم. من حقیقتا از دیدن فیلم معذورم، چون از صبح تا شب، یا در مجلس هستم یا در حوره انتخابیه. فقط اگر فرصت کنم اخبار گوش می‌دهم. بیشتر هم طرفدار کتاب‌های ساندویچی هستم. «سه روز در قیامت» آخرین کتابی است که خوانده‌ام. اتفاقا ۵۰۰ جلد از این کتاب را گرفتم و هدیه دادم.»

تورق کتابی با موضوع شهید سلیمانی

مجید نصیرایی، نماینده فردوس و طبس است و مدیر حوزه‌های علمیه استان‌شان بوده. او در مورد حضورش در کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید: «طبیعی است که یک‌سری از فعالیت‌های انتخاباتی من در همین حوزه فرهنگی بوده است. چون سابقه حوزه هم دارم و معتقدم ریشه بسیاری از مسائل ما در جامعه، همین مسائل فرهنگی است. مدیریت‌هایمان در عرصه‌های مختلف که مردم گرفتارند و بعضا گلایه دارند، ریشه‌اش را که نگاه می‌کنیم عمده‌اش همین مسائل فرهنگی و اعتقادی است.»

وقتی از اولویت‌های انتخابش برای کمیسیون‌ها می‌پرسم، می‌گوید: «من سه اولویت برای خودم از همان روز‌های اول انتخاب کردم. مشورت‌هایی هم با برخی دوستان و مشاورانم هم داشتم. به این نتیجه رسیدم که کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی و اصل ۹۰ را برای خودم انتخاب کنم.»

نصیرایی در مورد دغدغه‌های این دوره مجلس برای ورود به مسائل فرهنگی می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین مسائل امروز در حوزه فرهنگ، فضای مجازی است که با ارائه محتوا باید وضعیت این فضا اصلاح شود. البته این موضوع کمیسیون‌های دیگر را هم درگیر خواهد کرد. مساله دیگر، مساله خانواده و جمعیت است. این‌ها مسائلی است که باید به آن‌ها بپردازیم.»

از نصیرایی در مورد آخرین فیلمی که دیده و همچنین آخرین کتابی که خوانده است، می‌پرسم و او می‌گوید: «یک کتاب در مورد شهید سلیمانی تورق کردم. یک کتاب در مورد حوزه انتخابیه‌ام بوده است. آخرین فیلم را هم همین چند وقت قبل با خانواده دیدم که «به وقت شام» ابراهیم حاتمی‌کیا بود.»

پایتخت آخرین فیلمی است که دیدم

جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر، بردسکن‎ و خلیل‌آباد است و تحصیلات حوزوی دارد. در مورد چرایی حضورش در کمیسیون فرهنگی می‌گوید: «من کمیسیون فرهنگی را برای این انتخاب کردم که اولا؛ تخصص بنده مباحث فرهنگی و اجتماعی است، دوما؛ نیاز فعلی کشور به مباحث فرهنگی و اقتصادی است و فرهنگ است که اقتصاد و سیاست را درست می‌کند. ‎درواقع فرهنگ، جهت‌دهی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی می‌دهد و فکر می‌کنم که کار‌های زمین‌مانده در مسائل فرهنگی زیاد داریم.»

‎سوال بعدی را در مورد اهداف کمیسیون می‌پرسم و او در این‌باره می‌گوید: «باید مباحث اقتصاد و فرهنگ را در اولویت کار‌های کمیسیون فرهنگی قرار دهیم. مباحثی که با معیشت مردم سروکار دارد، حتی‌الامکان در کمیسیون فرهنگی باید در اولویت قرار بگیرد.»

سوال آخرم هم از او در مورد آخرین کتابی است که خوانده و همچنین آخرین فیلمی که دیده است و او در این‌باره گفت: «آخرین کتابی که خواندم تفسیر قرآن در نگاه امام (ره) بود که جلد دومش را تمام کردم ‎و شب گذشته هم مثنوی مولوی را به پایان رساندم. خیلی اهل فیلم دیدن نیستم و ‎آخرین فیلمی که دیدم سریال تلویزیونی پایتخت در ایام نوروز بود.»