bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۱۲۸۸

گسترش جنبش «ضد ماسک» در اروپا

گسترش جنبش «ضد ماسک» در اروپا

معترضان در مادرید در حالی گرد هم جمع شده بودند که بسیاری از آن‌ها ماسک بر صورت نداشتند، در حالی که پوشیدن ماسک در مکان‌های عمومی در سراسر این کشور اجباری اعلام شده است. یکی از معترضان در مادرید، مردی پنجاه‌وهشت ساله و اهل زاراگوزا است. او ادعا می‌کند که دولت‌ها در سراسر جهان در مورد تعداد مبتلایان اغراق می‌کنند تا آزادی‌های مردمی را بگیرند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹

در میانه ترس در مورد موج دوم شیوع کرونا در اروپا، صد‌ها نفر در روز یکشنبه در مادرید، پایتخت اسپانیا و بروکسل، پایتخت بلژیک گرد هم آمدند تا نسبت به اجباری‌بودن پوشیدن ماسک و سایر محدودیت‌ها در این دو کشور اعتراض کنند.

به گزارش شهروند به نقل از هفته‌نامه نیوزویک، اعتراضات در این دو کشور در حالی صورت می‌گیرد که چهار روز متوالی از یازدهم تا چهاردهم آگوست موارد ابتلای روزانه به کرونا در اروپا روند افزایشی داشته و تعداد کل مبتلایان در این قاره به بیش از ٣,٧‌میلیون نفر رسیده است. براساس آخرین گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی نیز از هفته آغازین سیزدهم جولای تا هفته منتهی به سوم آگوست، به مدت چهار هفته متوالی، روند ابتلا به کرونا در اروپا افزایشی بوده است.

اعتراضات در مادرید و بروکسل جدیدترین اعتراض به اجباری‌بودن ماسک و محدودیت‌ها در ماه جاری در اروپاست. پیش از این بریتانیا، آلمان و فرانسه هم شاهد اعتراض‌های ضد پوشیدن ماسک بوده‌اند.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده که روز یکشنبه صد‌ها اسپانیایی با تشویق و دادن شعار «آزادی» در مادرید اعتراض خود را ابراز کردند. آن‌ها علامت‌هایی را هم در دست داشتند که روی آن نوشته بود: «ویروسی وجود ندارد» و «ماسک آدم را می‌کشد» و «ما نمی‌ترسیم».

در همین حال در بروکسل، جمعیتی بالغ بر ٢٠٠ نفر روز یکشنبه گرد هم جمع شده بودند و علیه پوشیدن اجباری ماسک و سایر محدودیت‌ها اعتراض کردند. آن‌ها نیز پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن‌ها نوشته بود: «سیرک کرونا» و «این بدن خودم است، انتخاب با من است».

اعتراضات در اسپانیا دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که محدودیت‌هایی در این کشور اعلام شد؛ ازجمله بسته‌شدن کلوب‌های شبانه و ممنوعیت کشیدن سیگار در مکان‌های عمومی در صورتی که فاصله افراد کمتر از ٢ متر باشد.

معترضان در مادرید در حالی گرد هم جمع شده بودند که بسیاری از آن‌ها ماسک بر صورت نداشتند، در حالی که پوشیدن ماسک در مکان‌های عمومی در سراسر این کشور اجباری اعلام شده است. یکی از معترضان در مادرید، مردی پنجاه‌وهشت ساله و اهل زاراگوزا است. او ادعا می‌کند که دولت‌ها در سراسر جهان در مورد تعداد مبتلایان اغراق می‌کنند تا آزادی‌های مردمی را بگیرند.

او به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفته است: «آن‌ها دارند ما را مجبور می‌کنند که ماسک بپوشیم. آن‌ها ما را مجبور می‌کنند که در خانه بمانیم و عملا زندانی باشیم. بسیار واضح است که آن‌ها با دروغ در مورد شیوع ویروس ما را فریب می‌دهند. همه این‌ها دروغ است.»

گزارش‌ها و تصویر‌هایی که از بروکسل منتشر شده نیز نشان می‌دهد که برخی از معترضان در آنجا نیز ماسک نپوشیده بودند. در بروکسل نیز پوشیدن ماسک اجباری است. ماه گذشته بلژیک در حال بازگشایی شرایط بود که با افزایش دوباره مبتلایان این کار را متوقف کرد و پوشیدن ماسک نیز برای همه مشتریان در مغازه‌ها و رستوران‌ها و بار‌ها اجباری شد.

یکی از افراد معترض در بروکسل با پوشیدن یک کت نارنجی پلاکاردی را در دست داشت که روی آن نوشته بود «برای موج دوم آماده‌ایم»، در حالی که معترض دیگری هم تی‌شرتی بر تن داشت که روی آن نوشته بود: «نه به این پوشش».

درخواست برای اعتراض در بروکسل که چند روز پیش از رسانه‌های مجازی آغاز شد، همزمان با فراخوان استعفای مارک ون رنست، ویروس‌شناس بلژیکی و رئیس آزمایشگاه کووید-١٩ در دانشگاه لووِن بود. این ویروس‌شناس عضوی از متخصصان سلامت کشور است که در مورد شیوع کرونا به دولت توصیه‌هایی ارایه می‌دهد.

در اوایل ماه جولای، ون رنست، به شبکه رادیو١ بلژیک گفت: «با نگاهی به آخرین آمار‌ها و موارد اخیر ابتلا به کرونا به راحتی متوجه می‌شوید که ما در ابتدای موج دوم کرونا قرار داریم.» در زمان آن مصاحبه، رویترز اعلام کرده بود که آمار مبتلایان در بلژیک در یک هفته گذشته ٣٢‌درصد افزایش داشته است.

یکی از زنان معترض در اعتراض روز یکشنبه به شبکه آر‌تی‌بی‌اف تلویزیون بلژیک گفت: «هدف نهایی این داستان‌ها واکسیناسیون است و همه ما می‌دانیم که ویروس‌شناسانی که در تلویزیون ظاهر می‌شوند، پاکت‌های دارویی کوچکی را از آزمایشگاه‌های داروسازی دریافت می‌کنند.»

در اوایل ماه جاری در مرکز لندن، عده‌ای از مردم به «راهپیمایی ضد ماسک» پیوستند و ده‌ها تن از آن‌ها پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن‌ها نوشته بود: «واقعیت جدید را متوقف کنید، جان آدم‌ها را نجات دهید»، «آزادی در برابر ترس» و «ماسک پوزه‌بند است». این معترضان با در دست داشتن این پلاکارد‌ها به سمت خیابان داونینگ، دفتر بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا حرکت می‌کردند.

یکی از این معترضان به خبرگزاری آلمانی روپتلی گفته است: «من نمی‌دانم که این کشور با وجود این ماسک‌های اجباری به کدام سمت حرکت می‌کند. این بدن من است. من خودم پرستار بوده‌ام، یک پرستار بخش درمانی و یکی از چیز‌هایی که به عنوان یک پرستار درمانی آموخته‌ام، این است که هیچ‌کس نمی‌تواند بدون رضایت هیچ فردی چیزی را به بدن او تحمیل کند و این مصداق اِعمال زور و به لحاظ قانونی جرم است.»

همچنین در اوایل ماه جاری، حدود ٢٠‌هزار نفر از مردم آلمان در برلین گردهم آمدند تا علیه اقدامات و محدودیت‌های اِعمال‌شده به وسیله دولت اعتراض کنند. اقداماتی که باعث محدودیت در سفر‌های داخلی شده و پوشیدن ماسک را برای کودکان در همه زمان در برخی از بخش‌های اروپا اجباری کرده است.

در گزارش خبرگزاری آلمان، دویچه‌وله آمده که مردم معترض فریاد می‌زدند: «ما خودمان موج دومیم!» و «مقاومت مقاومت».

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که احساسات ضد پوشیدن ماسک در فرانسه هم رو به افزایش است. برخی از مردم محلی به رادیو فرانسه گزارش داده‌اند که برخی از معترضان برای مقابله با این قوانین اجباری مغازه‌ها و فروشگاه‌هایی را که از مردم می‌خواهند ماسک بزنند، بایکوت کرده‌اند.

یکی از مردم محلی به فرانس اینفو گفت: «برخی از مردم مغازه‌ها و فروشگاه‌هایی را به طور کامل بایکوت کرده‌اند یا وارد مغازه‌هایی که به آن‌ها می‌گویند ماسک بزنید، نمی‌شوند.»

یکی از ساکنان محله لامانس در شمال غربی فرانسه به فرانس اینفو گفت: «آن‌ها این کار را می‌کنند تا وحشت میان مردم ایجاد کنند و همه مردم را وادار کنند تا واکسن بزنند.»

بر اساس آخرین آمار‌های دانشگاه جانز‌هاپکینز، از زمانی که برای بار اول در ووهان چین وجود ویروس کرونا تأیید شد، تاکنون بیش از ٢١,٦‌میلیون نفر از مردم در سراسر جهان به کووید-١٩ مبتلا شده‌اند که ٥.٤‌میلیون نفر آن‌ها در آمریکا هستند. بیش از ١٣.٦‌میلیون نفر از این میان جان سالم از بیماری به در برده‌اند، اما مرگ دست‌کم ٧٧٥‌هزار نفر در سراسر جهان بر اثر این ویروس کشنده تأیید شده است.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
اگه در ایران بود چه عکس العملی دلشتیم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
حالا اگه خاورمیانه بود ملت صد تا فحش بی فرهنگ بی تمدن بی شعور به خودشون و هم وطنان شون میدادن
reza
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
امان از بیشعوری، که اسیایی و اروپایی هم سرش نمیشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
به آدمیزاد رو بدی همین میشه بجای اینکه فکر کنه مزخرفات ذهنش رو می ریزه بیرون بعد فکر میکنه روشن فکره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
آزادی بیان به این میگن
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
چه متمدن و با فرهنگ
bato-adv
bato-adv