bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۱۷۳۸

زنگنه: آزارهای زیادی دیدم، به عقب برگردم وزیر نمی‌شوم

زنگنه: آزارهای زیادی دیدم، به عقب برگردم وزیر نمی‌شوم

سوال اینجاست که اگر کسی در ساختمان دولت، «ستون پنجم دشمن در داخل کشور» است و مستندات این ادعا نیز وجود دارد؛ چرا نمایندگان مجلس از ابزار قانونی و مهمی که در اختیار خود دارند -یعنی سوال و استیضاح- برای برکناری تضییع کننده منافع ملی استفاده نمی‌کنند و به روش‌های ابداعی روی می‌آورند؟ اساساً چه عاملی باعث می‌شود که مواردی را به عنوان اشتباهات یک وزیر در صنعت کلیدی کشور نسبت داد؛ درحالی که پشتوانه علمی و فنی برای آن وجود ندارد؟

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۹

قطار در حال حرکت وزارت بیژن زنگنه، بار دیگر به مقابل نمایندگان مجلس رسیده؛ اما نه از طریق سوال و استیضاح، بلکه از مسیر سران قوا!

روزنامه ایران در ادامه می‌نویسد: ۱۱۴ نماینده مجلس شورای اسلامی نامه‌ای به سران سه قوه نوشته‌اند و در این نامه بیان کرده‌اند که هدفشان از نوشتن این نامه ۵ بندی، تذکر به سران ۳ قوه است و «ادامه حضور بیژن زنگنه در مسند وزارت نفت خلاف منافع و مصالح ملت و کشور است.».

اما سوال اینجاست که اگر کسی در ساختمان دولت، «ستون پنجم دشمن در داخل کشور» است و مستندات این ادعا نیز وجود دارد؛ چرا نمایندگان مجلس از ابزار قانونی و مهمی که در اختیار خود دارند -یعنی سوال و استیضاح- برای برکناری تضییع کننده منافع ملی استفاده نمی‌کنند و به روش‌های ابداعی روی می‌آورند؟ اساساً چه عاملی باعث می‌شود که مواردی را به عنوان اشتباهات یک وزیر در صنعت کلیدی کشور نسبت داد؛ درحالی که پشتوانه علمی و فنی برای آن وجود ندارد؟

البته این بار اولی نیست که «بیژن زنگنه» این چنین مورد حمله نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد. مجلس قبلی نیز به روش‌هایی مشابه، هربار که سرعت قطار صنعت نفت بیشتر می‌شد، سنگ‌اندازی بیشتری می‌کرد و نمونه آن را می‌توان در قرارداد‌های جدید نفتی، پس از برجام دید. زمانی که شرکت‌های نفتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت آماده بودند، اما نمایندگان ۲ سال تمام فقط در حال اصلاح نگارش مدل قراردادی بودند و زمان خیلی زود از دست رفت.

اکنون «بیژن زنگنه» در ایستگاه یکی مانده به آخر - سال پایانی دولت دوازدهم- می‌گوید: «رابطه ما با مجلس باید خوب باشد. برخی نمایندگان محترم مجلس طی نامه‌ای به سران سه قوه از عملکرد وزیر نفت شکایت کرده‌اند که من هم نامه‌ای خدمت رئیس جمهوری نوشتم و خدمت سران سه قوه اعلام آمادگی کردم که نکات و اشکال‌هایی که وارد کردند دقیق بررسی شود و من آماده پاسخگویی هستم که صحبت‌های دو طرف شنیده و قضاوت شود. ممکن است بعضی از این نکات را آقایان، رسانه‌ای توضیح دهند، من هم تشریح می‌کنم.»

زنگنه در این نامه نوشته است که نمایندگان «برخی از ادعا‌های قید شده در نامه قبل را تکرار نموده‌اند. اگرچه در شرایط کنونی تمرکز و اهتمام این وزارتخانه معطوف به هماوردی با تحریم‌های ظالمانه است، لیکن با توجه به طرح اشکالات و ایرادات به اینجانب، با احترام به نمایندگان محترم مردم و با استقبال از بررسی دقیق همه موارد مطرح شده، مجدداً تقاضا دارم که این موضوع در دستورکار یکی از جلسات سران محترم قرار گیرد و ادعا‌ها و پاسخ‌های آنها، از دو طرف شنیده شده و در نهایت، در مورد آن‌ها توسط رؤسای بزرگوار سه قوه قضاوت شود.»

از نامه ۱۱۴ نماینده

کارشناسان و صاحب‌نظران نفتی کشور بر این باورند که برخی نمایندگان مجلس، بدون اطلاع از شرایط کشور و شرایط صنعت نفت، این نامه را نوشته‌اند. در این‌باره مرتضی بهروزی‌فر، عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی می‌گوید که نامه نمایندگان به سران سه قوه که یکی از آن‌ها نیز رئیس قوه قضائیه است، در وهله اول، توهین به مجلس و شأن آن است. نشان می‌دهد که این نمایندگان شناخت کافی از امکانات در اختیار مجلس ندارند و نامه‌ای به رئیس جمهوری، رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه زده‌اند.

بهروزی‌فر با اشاره به برخی از بخش‌های این نامه ادامه می‌دهد: «قصد دفاع از هیچ کسی را ندارم، اما به عنوان یک کارشناس می‌توانم بگویم که هیچ یک از بخش‌های آمده در این نامه تخصصی و فنی نیست و بیش از آنکه نشان دهنده دلسوزی نمایندگان مجلس باشد، تسویه حساب سیاسی و حتی شخصی است.»

او با اشاره به بخش اول نامه توضیح می‌دهد: «به هر متخصص صنعت نفت که بگویید بین شرکت شورون امریکا و توتال فرانسه، سی‌ان‌پی‌سی چین و شرکت‌های ایرانی کدام یک را انتخاب می‌کنی؟ قطعاً دست روی شورون می‌گذارد. اما وقتی این گزینه را بردارید، توتال در اولویت قرار می‌گیرد. مگر چند شرکت مانند توتال در جهان هست که به فناوری و سرمایه دسترسی داشته باشد و دقیقاً بتواند پروژه را پیش ببرد؟ وقتی برجام اجرا شد، این فرصت پیش آمد و اگر ایران کار را در فاز ۱۱ به توتال نمی‌داد، باید زنگنه را مؤاخذه می‌کردیم. ضمن آنکه هر شرکتی جز توتال در پروزه فاز ۱۱ بود - کما اینکه سی‌ان‌پی‌سی چین نیز در این پروژه بود- بعد از تحریم‌های امریکا، به کار خود در این فاز ادامه نمی‌داد و از طرح خارج می‌شد تا تحریم نشود.»

بهروزی‌فر با بیان اینکه سنگ اندازی‌های داخلی بویژه در مجلس اجازه نداد تا توتال مطابق برنامه در این طرح توسعه جلو برود، می‌گوید: «بیش از زنگنه، نمایندگان مجلس در عدم اجرای این پروژه به کشور لطمه زدند.»

او با اشاره به تجربه ایران ال‌ان‌جی می‌گوید: «بار‌ها سطح توان شرکت‌های ایرانی و چینی را در پروژه‌هایی این چنین دیده‌ایم و می‌دانیم که تا سنت آخری که در پروژه خرج می‌شود، هدر رفته است.»

در بخش دوم نامه به عدم توسعه پالایشگاه و پتروپالایشگاه‌ها در چند سال اخیر اشاره شده که بهروزی‌فر در این رابطه نیز می‌گوید: «حاشیه سود پالایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد. تا درست بررسی نشود، ساخت یک پالایشگاه و صادرات فرآورده نه تنها همراستا با منافع ملی نخواهد بود، بلکه در جهت عکس نیز عمل خواهد کرد. در برخی اوقات آنقدر هزینه‌های مادی و غیر مادی صادرات فرآورده‌ها از درآمدش بیشتر می‌شود که صرف با واردات یک فرآورده است.»

او ادامه می‌دهد: «به نظر می‌رسد که نمایندگان محترم مجلس در فهم خام‌فروشی دچار مشکل شده‌اند. فکر می‌کنند که خام‌فروشی یعنی فقط فروش نفت. اما لازم است که بدانیم جهش اول صنعت پتروشیمی که بار‌ها به آن به عنوان رهایی از خام‌فروشی افتخار کرده‌ایم، عین خام‌فروشی و حتی اتلاف سرمایه‌های کشور است.

یکی از ایرادات مهم دیگر به این بخش نیز مربوط به خصوصی‌سازی پتروشیمی است که گاز را مفت در اختیار بخش خصوصی می‌گذارد و در نهایت هیچ تلاشی برای تکمیل زنجیره صورت نمی‌گیرد. خیانت این است که صنعت پتروشیمی بر اساس اصل ۴۴ خصوصی‌سازی شد و نمایندگان باید در این باره پاسخگو باشند.»

بهروزی‌فر با بیان اینکه میزان هزینه ساخت یک پالایشگاه ۴ تا۵ میلیارد دلار است، اما ۴۰۰ شغل ایجاد می‌کند، توضیح می‌دهد: «اما با صرف همین هزینه در زیرساخت‌های استانی مثل سیستان و بلوچستان می‌توانیم ۴۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم.»

او درباره پرونده کرسنت نیز می‌گوید: «خیانت اصلی در دولت نهم اتفاق افتاد. ما در زمان عقد این قرارداد وقتی بازار‌های بین‌المللی را بررسی می‌کردیم قیمت‌هایی بالاتر از آنچه در کرسنت آمده را می‌دیدیم. اما در دولت بعد قیمت‌ها تغییر کرد، ولی کسی بلد نبود قرارداد را به روز کند. ضمن آنکه آقای زنگنه اگر بخواهد الان به امارات گاز بفروشد، آن‌ها از ما نمی‌خرند. ما در بین همسایگانمان دیگر قابل اعتماد نیستیم. چراکه با چندصدایی، اظهار نظر‌های غیرکارشناسی و قطع صادرات در زمانی دلخواه و مسائلی از این دست، نه تنها در میان همسایگان، بلکه در جهان نشان داده‌ایم که ایران گزینه خوبی برای همکاری‌های بلند مدت نیست.»

بهروزی فر در زمینه صادرات گاز به پاکستان و از آن مسیر به هند نیز می‌گوید: «ایران بار‌ها بر این مسأله اصرار کرده و کار در بخش ایرانی تمام شده است. اما این دو کشور حاضر نیستند که گاز از ایران بخرند. صنایع پاکستان در بخش شرقی این کشور متمرکز شده‌اند و خط لوله باید از قبایلی عبور کند که با ایران رابطه خوبی ندارند. دولت پاکستان این موضوع و همین‌طور دوستی با امریکا را محور قرارداده و هند هم حاضر نیست به پاکستانی‌ها اعتماد کند.»

این کارشناس انرژی در خصوص همکاری برای توسعه مشترک میادین با کشور‌های همسایه نیز بیان می‌کند: «هیچ کشوری مایل به این همکاری نیست و هرقدر هم ما پافشاری کنیم، بی‌فایده است. احتمال آنکه این اتفاق بیفتد، بسیار پایین است. همانطور که می‌بینیم عربستان و کویت به عنوان دو برادر عرب هنوز بر سر برداشت نفت از منطقه بیطرف اختلاف دارند.».

اما در مورد مسأله کارت سوخت و قاچاق نیز بهروزی‌فر می‌گوید: «تا زمانی که تفاوت فاحشی در قیمت‌ها بین دو مرز باشد هر اقدامی انجام شود، جلوی قاچاق را نمی‌گیرد. در ضمن آنچه الان مصرف را کاهش داده، شیوع ویروس کروناست نه کارت سوخت و سهمیه‌بندی.

دو نرخی بودن در تمام دنیا فسادآور است و منطق آقای زنگنه برای تک‌نرخی شدن بنزین کاملاً علمی بود. اما اینکه چگونه می‌توان مصرف را کاهش داد؟ پاسخ آن در وزارت راه و وزارت صنعت است. از طریق بهبود کیفی خودرو‌ها و توسعه حمل و نقل عمومی و در نهایت یکسان‌سازی قیمت بنزین و گازوئیل در دو سوی مرزها؛ نه سهمیه‌بندی و کارتی کردن مصرف.»

عضو هیأت علمی موسسه مطالعات بین المللی انرژی در پایان به نمایندگان مجلس می‌گوید: «فاجعه این است که طوری رفتار کرده‌ایم که برای همه کشور‌ها غیر قابل اعتماد شده‌ایم. برجام تصویب شد، گفتیم که کشور به باد رفت، اما وقتی با خروج امریکا متوقف شد، ناراحت شدیم و امریکا را مقصر دانستیم. می‌خواهیم یک نفر را حذف کنیم، اما منافع ملی را هوا می‌کنیم و در آخر هم همه را مقصر می‌دانیم. فارغ از اینکه آنچه کشور را محبوب و موفق می‌کند، همصدایی و حمایت از اقدامات مثبت است.»

زنگنه: به عقب برگردم، وزیر نمی‌شوم

از بیژن زنگنه وزیر نفت که در این ۷ سال به تعبیر خودش «عده‌ای تک تیرانداز در لشکر خودی از پشت به او تیراندازی کردند» ۹ سؤال کوتاه پرسیدیم. او که این روز‌ها در حال تکمیل اقدامات ۷ ساله خود از توسعه میادین مشترک پارس جنوبی و غرب کارون و صنعت پتروشیمی تا کاهش مشعل‌سوزی و کمی و کیفی‌سازی بنزین و گازوئیل تولیدی کشور با تکیه بر توان داخل است و در سخت‌ترین شرایط برای صادرات نفت می‌جنگد، به چند سؤال از حواشی فعالیت خود پاسخ می‌دهد:

آقای وزیر! مهمترین اقدامی که در این ۷ سال در صنعت نفت انجام دادید، چه بود؟

یکی نیست. کار‌های مهم زیادی انجام شد.

کدام یک به نظر خودتان مهم‌تر بود؟

توسعه میدان مشترک پارس جنوبی و میادین مشترک غرب کارون و این اواخر نیز احداث خط لوله گوره-جاسک را در دستور کار قرار دادیم که به نظرم اقدامات بسیار بزرگی است که انجام شد.

پروژه‌ای یا طرحی داشتید که به وضوح روی زندگی مردم نیز اثر گذاشته باشد؟

بله. از همه مهم‌تر توسعه میدان مشترک پارس جنوبی بود. پارس جنوبی برای من خیلی مهم بود که به نتیجه برسد.

اگر برگردیم به سال ۱۳۹۲ آیا همین مسیر را طی می‌کنید؟

اگر برگردیم به آن سال دیگر وزیر نمی‌شوم.

حالا فرض کنید که وزیر شده‌اید، بعد از آن چطور؟

می‌گویم، دیگر وزیر نمی‌شوم.

برای بعد از این دوره چه برنامه‌ای دارید؟

می‌خواهم زندگی کنم.

در نفت چطور؟

نه، دیگر در نفت هیچ دخالتی نمی‌کنم.

فکر می‌کنید که آن برنامه‌هایی را که در روز نخست بازگشتتان به صنعت در سر داشتید، انجام شد؟

خیلی از آن‌ها انجام شد. شما می‌توانید آن برنامه پیشنهادی که من به مجلس ارائه کردم و آن صحبت‌هایی را که روز اول ورودم به نفت می‌گفتم، نگاه کنید و با آنچه انجام شده مقایسه کنید.

چه چیزی در این سال‌ها شما را آزار داد که تأکید می‌کنید اگر برگردید به سال ۹۲ دیگر وزیر نمی‌شوید؟

خیلی چیزها... خداحافظ شما.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
عزیزان دلم در آلبانی.. شما هم نخبه این کشورید.. ی مقاله خوندم ک آلبانی شیوع کرونا رو تو کشورش بخاطر شماها دونسته و گفته به عنوان جاروکش رستوران های آلبانی خوب عمل نکردید و بهداشت رو رعایت نکردید .. شما نخبه جاروکشی هستید عزیزانم.. خوب تمیز کنید و برق بندازید ی وقت نندازنتون بیرون و از اونجا مونده از اینجا رونده بشید.. آخه اینجام بیایید رستوران ها تعطیله و باید برید سراغ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
عزیزم دیرنشده الان هم می تونی استعفاءبدی.چرانمیدی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
آزار و اذیت؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
از خداشه وزیر باشه مگه وزارت براش بد بوده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
اینها همه اه پرسنل وزارت نفت است. دل همه را خون کردی. شاگردهای زیر 30 سال سن مثل ختلان را گذاشتی همه کاره وزارت نفت و تصمیم گیر برای معیشت پرسنل. کارمندان را 10 سال به عقب بردی. انشا... بدتر از این گرفتار بشی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
زنگه به مراتب از وزير نفت احمدي نژاد كه زير بالش امثال زنجاني ها رو پرورند و مال مردم رو به يغما بردن بهتره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
واقعا اگر زنگنه هم بره جای آخوندی وزیر مسکن و نجفی مسئول تربیت یک ملت که هیچوقت پر نشد جای زنگنه هم برای صادرات نفتی که نداریم خالی میمونه
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
اگر به عقب میتونستیم برگردیم خیلی چیزها رو عوض میکردیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
حیف که عقب عقبی نمیشه رفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
نمیشه برادر. مطمئن باش سال 57 هم که شود باز هم شاه جونت می ره تو گونی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
ملت هم به عقب بر گردند مانع شما که هیچ ، مانع دولتتان هم میشوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
به هرحال آقای زنگنه از زمان هاشمی تا حالا خدمت خوبی نکرد وخیلی به ضرر ملت کار کرد مثل قضیه کرینت وقضیه کارت سوخت وخیلی از کارهای دیگر والان هم باید از او سوال شود که چه می کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
ما که اهل ساندیس دستمالیم
دکترای افترا و ضد حالیم
کیشو
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
آقای زنگنه که با فاصله از همه وزیران نفت کاربلد تر وسالم تر بودی و برخلاف همه منتقدینت حاضری دار وندارت را طبق قانون رو کنی. مملکت به شما احتیاج ندارد به رستم قاسمی ها احتیاج دارد که رگ گردن نماینده های چند درصدی برایش بیرون نمی زند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
دشتگاه کارتخوان؟ کرسنت؟ خخخ
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
نگران نباش،اعتماد به نفس داشته باش، اینجا سرزمین عجایب است،تایید صلاحیت که قطعاً میشوی، برای ریاست جمهوری عزمت را جزم کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
خوب استعفا بده...اگه راست میگی البته..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
این آقا باید جوابگوی خیلی خسارت ها به این ملت مستضعف باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
کدوم خسارت؟ اینکه یه کشور تحریم شده که تحریم هایش ربظی به وزیر نفت نداره ، میتونه بیشتر از قظر از پارس جنوبی برداشت کنه اسمش خسارته؟ اینکه یه کشور تحریم شده بزرگترین تولید کننده بنزین خاورمیانه است اسمش خسارته؟ خسارت را باید اونهایی بدهند که در اوج قیمت نفت ، پول فروش نفت را بردند. خسارت را باید اون هایی بدهند که با ادعای دور زدن تحریم ها چند میلیارد دلار از ثروت کشور را به جیب زدند و حالا هم تو دادگاه می خندند. تا سال 1384 تولید گاز ایران از قطر بیشتر بود، از 84 تا 92 قطر دو برابر ایران گاز از پارس جنوبی برداشت. بعد از آمدن مهندس زنگنه دوباره برداشت ایران بیشتر شد. البته من حرف ها را برای کی بزنم؟ برای ملتی که آرزو دارند مثل همون روز ها نفت 120 دلار باشه و بنزین 100 تومن؟ همون موقعی که تو آمریکا هر لیتر بنزین 4000 تومن بود. این قدر تو این اقتصاد رانتی که تهش ضررش سیخ تو چشم خودمون برگشته زندگی کردیم خسته نشدیم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
مثل اینکه از فامیل در اومدی ناشناس 13.30 تو یا خبر نداری ازنفت ویا داری طرفداری میکنی ایشون کارکنان نفت را به روز سیا نشوندن بیچاره اند چندتاشون ازفقرخودکشی کردن چی داری براخودت میگی
ممل
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
برای صحت گفته هات باید دو تا شاهد بالغ و عاقل داشته باشی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
شاهد بالغ و عاقل هست مملی جان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
شما اذیت نشدید شما همه فقط ملت را اذیت میکنین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
خدا رو شکر دولت و ملت اتفاق نظر دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
متاسفم برای همتون بانظرات بدون فکری که میدین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
چون آزار دیده اید، آب دیده شده اید و چون به آینده نظر کنید، با انگیزه مضاعف وزیر خواهید شد. اصلاً جای شک ندارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
ارزو بر جوانان عیب ان شالله در کابینه محسن سبزوار رضایی میرقائد
ايراني
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
نازي ناراحت شدي
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
اره عزیزم
۱۲۳
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
فرارو حداقل یه عکس دیگه از زنگنه میذاشتید
عکس پیر و پاتال زنگه مشخصه خسته هست
ناشناس
Finland
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
کل کابینه پیر و خستس
ناشناس
United States of America
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
کاری به این بنده خدا ندارم اما کلا ما احترام به تجربه را نادیده میگیریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
برو خودتو آماده کن برای قبر و جواب دادن به خیانتهایی که کردی در حق ملت مظلوم
شبیه راز
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
منظور از به عقب برگردم دقیقا کی هست. از اول انقلاب وزیری تا به حال.
ناشناس
Thailand
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
مثلا برای مردم چه ظلمی کرده باعث تحریم بوده. اگر گرانی مشکلات است مسبب اصلی آن نه دولتها نه وزرا هستند علت کسی است بیش از سه دهه مسئولان زیردست بدون اجازه او نباید آب بخورند.
ناشناس
Germany
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
اقای زنگنه. اگر شایسته سالاری بود شما و افراد و وزرا مانند شما حداکثر می توانستید یه مهندس نگهداری در یک تاسیسات کوچک نفتی شوید. امروز خبری از خودکشی یه دانش اموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور بود. بنده. خدا. اگر سیستم سالم بود. اگر سهمیه و نورچشمی و فروش صندلی نبود. می دانست که براحتی به حقش می رسید. زمان خودم ۹۰ درصد ظرفیت دانشگاه به سهمیه های مختلف و مناطق اختصاص داشت و فقط ده درصد دوره به منطقه یک یعنی بدون سهمیه اختصاص داشت. همون باعث شد که با وجود رتبه های دورقمی و سه رقمی در مواد اصلی رشته مورد علافم را با بی عدالتی محض اشغال کنند و همون شد که اومدیم خارج. اگر وضع ایران امروز به اینجا رسیده نتیجه همون بیعدالتی ها و حق و ناحق گردنها توسط نورچشمی ها و رانتی هاست که حالا شدند بدنه کارشناسی و مدیریتی کشور که به غیر از امار نادرست و مدیرین افتضاح حاصلی ندارند و تازه ان سیستم بیعدالتی محض را دارند برای بچه های خود قویتر و ناعادلانه تر ادامه می دهند و طبیعی است که تا این بیعدالتی و عدم شایسته سالاری هست نسلهای اینده ایران هم زندگی سختتری از امروز خواهند داشت. خدا را شکر که خارج بود و سنت مهاجرت را خدا گذاشت تا از این بیعدالتی ها دور شویم. الحمد الله حالا ان بیعدالتی زندگی و ارامش بسیار بهتری در اختیارمان گذاشت. همون که دیگر نیازی نیست زیر دست یا همکار ان مدیران رانتی و استادان بی دانش اما سهمیه ای باشیم خودش بزرگترین نعمت خداست. ولی قطع بدانید در ان دنیا که شک دارم این افراد با سهمیه ای و رانتی کردن و تبعیض همه چیز اصلا به ان اعتقادی داشته باشند غیر ممکن است از بیعدالتی انها بگذریم. وعده خدا دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد. خواهیم دید
امین
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
هنوزم دیر نشده. همین الان استعفا بده
سعید مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
جناب اقای زنگنه ضمن خسته نباشید و با اینکه بنده یک متخصص نفتی بودم و دل خوشی از شما ندارم بدلیل اینکه در بدترین شرایط سخت کاری و جنگ با جان و دل و برای اعتلای منافع ملی کار کردیم اما شما ما نفتی ها را از نظر حقوق به درجه پایینی سوق دادید اما در هر صورت این نمایندگان به خاطر بی اطلاعی و ندانم کاری و زدن رقیب همان هایی هستند که به خاطر یک دستمال قیصریه را به اتش کشیدند باید تاسف خورد که هیچگس با این ادمها که با روش فیلترین فقط به صرف اینکه خودرا عاشق نظام حالا راست یا دروغ الله و اعلم ما در این 40 سال از اینها جز ضربه زدن به دین و منافع ملی چیزی عایدمان نشد امروز با تعامل با شرکت های بزرگ نفتی تخصص و پیشرفت حاصل میشود امروز ما از تکنولوژی پیشرفته برای میادین مشترک محروم هستیم و اینها در مجلس هر کس بیاید میزنند چون فاقد اطلاعات فنی و بدون مطالعه هستند و در شبح اینند که همه را غیر خودی می دانند و فقط خودرا حافظ دین و نام می دانند غافل از اینکه این مردم هستند که حافظ انقلاب و کشورند نه دولتیها و این نمایندگان که فکر می کنند فقط اینها در جبهه و جنگ بودند و بقیه ناظر در همین خواب خرگوشی گرفتارند و زمانی بیدار میشوند که مملکت به باد فنا رفته باز هم خسته نباشید میگویم که از بین اینها باز از همشان عاقل تری نسبت به وزرای قبلی نفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
خب اگه راست میگی همین الان وزیر نشو هنوز یک سال وقت داری
هالو
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
کامنت های مردم رو که می خواندم دیدم اکثراً بدون شناخت و بدون اطلاع از اوضاع و عملکرد طرف خصوصاً در موضوع پیچیده و چند ضلعی مثل نفت ، از توانایی کشف و بهره برداری و توسعه میادین گرفته تا بازاریابی و مدیریت قیمت و علی الخصوص در شرایط سخت تحریمی فعلی ، اداره کشور وابسته به درآمد نفت بدون صادرات حداقلی ، فقط به زنگنه تاخته اند انگار اگر کار را دست این لودگان می دادیم اوضاع بهار می شد ، به پیری زنگنه تاخته اند ولی نمی دانند اداره صنعتی که بودجه کشور را تامین و درست یا غلط هزینه زندگی هزاران آدم بیکار و بیعار آویزان به بودجه کشور را ،پرداخت می کند کار را بر هر شخص توانمندی سخت و او را دچار پیری و فرسودگی زودرس می کند ، قصد دفاع از عملکرد زنگنه را ندارم زیرا آنان که شناخت و تخصص دقیق دارند باید نقاط ضعف و قوت وی را مشخص کنند و چنانچه خوب بوده تقدیر و اگر بدبوده محاکمه و مجازات شود * و فراموش نکنیم در مملکت قحط الرجال شاید هم امثال زنگنه خیرالموجودین باشند* ولی انصاف باید داد شخصی است که سی سال وزیر و در ارتباط با صنعت نفت بوده ونسبتاً هم در توسعه میادین نفتی و در اوپک نیز خوب عمل کرده ، حالا اگر شرایط تحریمی و سیاست های دیگر حکومت ، شرایط اقتصادی کشور را سخت و فاجعه آمیزکرده نبایستی تقصیر را گردن وزیری انداخت که نسبتاً در کار خودش از دیگران خبره تر است آنهم از جانب افرادی که اولا فقط لودگی بلدند دوما فقط گرانی گوشت و مرغ را می بینند و قادر به تحلیل چرایی آن نیستند و تقصیر را به گردن اولین کسی که می بینند می اندازند و ثالثاً از جانب کسانی که در محیط کاری معمولی خودشان از بستن درست یک پیچ هم عاجزند * چون خودم کارگرم می دانم ما ایرانیها چقدر پر مدعا و در عمل هیچ کاره ایم* ببخشید من صرفاً نظرم را گفتم ، اگراین حرف ها به مذاق عده ای پرفسور فضای مجازی شیرین نخواهد آمد دیگر تقصیر من نیست .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
درود ، عالی گفتی . همینایی که اینجا هارت و پورت می‌کنند تو عمرشان یه کار درست انجام ندادند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
هالو جان شما انگار خود وزیر نفت و هالویی بیش نیستی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
در حقیقت زنگنه آزار ندید درستش اینه که آزار رسوند و به کشور اسیب زد
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
استعفا بده اگه راست میگی،
اگه نمیکنی یعنی داری منففعت میبری.
پس هیچی نگی بهتره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
احسن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
عجیبه ! شما رو هم با این سن و سال مورد آزار قرار دادن !؟ به پلیس خبر دادین !؟
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
دروغ میگه،
اینو هم خودش میدونه هم اطرافیانش،
از دوست و فامیل و آشنا
و همکاراش و همسفره هاش.

اینا اگه این حکومت نبود غاز چرونم نمیشدن،
یه عمر پول مفت خوردنو چرخیدن
حالا دمه پیری از این حرفا نزن.
خونوادهاتون چی اونام نظرشون همینه،
همونایی که تا چند نسل بعدتم براشون پول گذاشتی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
چی شد زنگنه جان خرجی زن و بچه ات که انگلیس زندگی میکنن کم شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
بابا شما عزیز دل 25 میلیونی..نگو ک دلشون رو خون کردی با حرفات..
دولت شما دستاورد عظیمی داشت و بانوان رفتن ورزشگاه
بابک
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
به اصطلاح نماینده های مردم، در ادوار مختلف، فقط استیضاح زنگنه را مطرح کرده و پس از گرفتن امتیازهای شخصی و فامیلی، ولش میکردند! چرا قوه قضاییه به رفتار مشکوک نماینده ها و فساد وزیر نفت، ورود نکرده است؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
کرسنت چه خبر؟!!
bato-adv
bato-adv