bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۳۶۰۵

آیا بیمارستان‌ها برای مواجهه با پیک سوم کرونا آمادگی دارند؟

آیا بیمارستان‌ها برای مواجهه با پیک سوم کرونا آمادگی دارند؟

معاون برنامه ریزی و نظارت ستاد کرونا در تهران با اشاره به میزان آمادگی بیمارستان‌ها و کادر درمان برای مواجهه با شرایط پاییز، عنوان کرد: اگرچه تهران با مشکل کمبود تخت بیمارستانی مواجه نیست، ولی از طرفی خستگی و فرسودگی پرسنل و کادر درمان به دلیل ۷ ماه ارایه خدمت بدون وقفه، بسیار آزاردهنده شده و باید هرچه سریعتر راهکاری برای جبران آن اندیشیده شود.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹

معاون برنامه ریزی و نظارت ستاد کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به سیمای متفاوت بیماری کووید ۱۹ در پاییز و ابراز نگرانی نسبت به افزایش بار بیماری بر دوش کادر درمان و بیمارستان‌ها، تاکید کرد: باید هرچه سریعتر راهکاری برای جبران خستگی و فرسودگی کادر درمان و مکانیزمی برای جایگزینی نیرو‌های فعلی با نیرو‌های تازه نفس طراحی شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی ماهر عنوان کرد: طبق روال هر سال در نیمه دوم و فصول سرد سال با افزایش میزان شیوع بیماری‌های تنفسی روبرو هستیم که این مشکل به خصوص در تهران با توجه به افزایش سطح آلودگی هوا چندبرابر است.

وی با ابراز نگرانی نسبت به همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز، عنوان کرد: برای پیشگیری از تبعات این همزمانی باید تمهیدات ویژه‌ای در نظر گرفته شود که اولین آن اقدام در جهت کاهش آمار ابتلا به کروناست.

وی با اشاره به کاهش نسبی آمار ابتلا و بستری کرونا در تهران طی هفته‌های اخیر به دنبال محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌های اعمال شده، اظهار کرد: در همین راستا با هدف پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا پیش بینی شده که امسال واکسن آنفلوآنزا به میزان بالاتری وارد شده و در اختیار مردم و به خصوص گروه‌های پرخطر قرار گیرد.

میزان آمادگی بیمارستان‌ها و کادر درمان برای مواجهه با شرایط پاییز

ماهر در ادامه با اشاره به میزان آمادگی بیمارستان‌ها و کادر درمان برای مواجهه با شرایط پاییز، عنوان کرد: اگرچه تهران با مشکل کمبود تخت بیمارستانی مواجه نیست، ولی از طرفی خستگی و فرسودگی پرسنل و کادر درمان به دلیل ۷ ماه ارایه خدمت بدون وقفه، بسیار آزاردهنده شده و باید هرچه سریعتر راهکاری برای جبران آن اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه نیاز بیمارستان‌ها به جذب نیرو‌های جدید و جایگزینی با نیرو‌های فعلی بار‌ها به مسئولین و مقامات کشوری منعکس شده است، گفت: امیدواریم با حمایت‌های مختلف مادی و معنوی از کادر درمان بتوان بخشی از خستگی کادر درمان را جبران کرد.

عدم تحقق هزینه‌های برآورد شده برای حقوق کادر درمان

وی همچنین با انتقاد نسبت به عدم تحقق هزینه‌های برآورد شده برای حقوق و سایر نیاز‌های مالی کادر درمان، عنوان کرد: بخشی از این هزینه‌ها توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شده و مابقی نیز در دست تخصیص است که با توجه به مشکلات دولت هنوز محقق نشده است.

تامین نیرو؛ عمده‌ترین مشکل پیش روی بیمارستان‌ها

ماهر عمده‌ترین مشکل پیش روی بیمارستان‌ها را تامین نیرو عنوان کرد و گفت: نیرو‌های فعلی کادر درمان از ابتدای اسفند بدون وقفه و در شرایط بد روحی و جسمی مشغول ارایه خدمت بوده و در حال حاضر دچار خستگی مفرط شده‌اند، بخش عمده این فرسودگی با پرداخت‌های مالی قابل جبران نبوده و باید راهکار و مکانیزم‌های جدیدی برای جذب نیرو و جایگزینی نیرو‌ها طراحی شود.

وی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای کاهش آمار مبتلایان و ورودی بیمارستان‌ها را راهکار دیگری برای کاهش بار بیماری از دوش کادر درمان و بیمارستان‌ها عنوان و ابراز امیدواری کرد که با تقویت بخش بهداشت و پیشگیری و با برنامه‌ریزی و سیاستگذاری صحیح بتوان از افزایش آمار مبتلایان و تشدید فشار کاری بر بدنه درمانی کشور جلوگیری کرد.

کاهش ۴۰ درصدی درآمد‌های اختصاصی بیمارستان‌ها در دوران کرونا

ماهر همچنین با اشاره به کاهش درآمد‌های اختصاصی بیمارستان‌ها در دوران شیوع کرونا، اظهار کرد: بیماری‌های مسری مانند کووید ۱۹ باعث می‌شوند که بیمارستان‌ها از کسب درآمد از طریق درمان سایر بیماری‌های الکتیو و جراحی‌ها باز بمانند و همین مساله به کاهش درآمد اختصاصی و وضعیت بد مالی در بیمارستان‌ها منجر شده است.

این دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی با بیان اینکه کرونا به کاهش ۴۰ درصد از درآمد‌های اختصاصی بیمارستان‌ها منجر شده، افزود: از سوی دیگر بیمارستان‌ها مجبور شده‌اند، بخش عمده‌ای از تخت‌های خود را به بیماران کرونایی اختصاص دهند که هزینه آن بر عهده دولت بوده و درآمدی برای بیمارستان ندارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه این مسئله خاص کشور ما نبوده و در همه کشور‌ها رخ داده، اظهار کرد: اغلب دولت‌ها این کمبود‌ها را از درآمد‌های ملی و بودجه‌ای تامین کرده‌اند که در کشور ما نیز باید به همین منوال باشد؛ به عبارت دیگر کمبود‌ها و کسری‌ها باید از محل درآمد‌های عمومی کشور جبران شود تا بیمارستان‌ها در هزینه‌های جاری خود دچار مشکل نشوند. البته بخشی از کسری‌های بیمارستانی با اختصاص بودجه از صندوق توسعه ملی جبران شده، ولی هنوز کافی نیست و این کمک‌ها باید تا پایان پاندمی و تا زمان کنترل قطعی بیماری تداوم داشته باشد.

ماهر در رابطه با کمبود‌های احتمالی امکانات، تجهیزات و تخت‌های بیمارستانی درصورت مواجهه با پیک سوم بیماری در پاییز گفت: برای مواجهه با این شرایط، ایجاد بیمارستان‌های صحرایی پیش بینی شده، ولی بعید می‌دانیم که حداقل در تهران با کمبود تخت بیمارستانی و الزام استفاده از بیمارستان‌های صحرایی مواجه شویم. ولی اگر نیازی وجود داشته باشد این تمهیدات و پتانسیل‌ها وجود دارد.

مسئولیتی دو سویه برای کنترل پاندمی کرونا

ماهر در خاتمه کاهش بار بیماری و قطع زنجیره انتقال را مسئولیتی دو جانبه بر دوش مردم و مسئولین دانست و گفت: طبیعتاً فقط مردم عامل شیوع و گسترش بیماری نیستند، بلکه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی صحیح مسئولین و تامین نیاز‌های اقتصادی مردم در این شرایط جزو وظایف دولت‌هاست. البته از سوی دیگر مردم نیز باید بیش از پیش رعایت کرده و ضمن رعایت پروتکل‌ها، از تردد‌ها و مسافرت‌های غیرضروری پرهیز کنند، چراکه کنترل پاندمی مسئولیت دو سویه بر دوش مردم و دولتهاست و وظایف این دو از هم جدا نیست.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
وزیر بهداشت در مورد بازگشایی مدارس چیزی گفته؟ از فردا حضور بچه ها از بیست درصد به پنجاه درصد دستور دادن برسه
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv