bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۵۸۹۰

ترامپ زیر میز انتخابات می‌زند؟

ترامپ زیر میز انتخابات می‌زند؟

ترامپ پیش‌تر بار‌ها از سیستم انتخاباتی انتقاد کرده و آن را زیر سوال برده است. او روز پنج‌شنبه مجددا با ایجاد شک و شبهه در سلامت انتخابات گفت: «ما باید بسیار مراقب آرا باشیم. این یک کلاهبرداری بزرگ است.» با این حال هیچ مدرکی وجود ندارد که رای از طریق پست بتواند منجر به تقلب شود، اگرچه موارد نادری وجود داشته است که اداره پست موفق نشده است برگه‌های رای را به موقع به مقصد برساند.

تاریخ انتشار: ۰۰:۱۴ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای دومین روز متوالی تاکید کرد که اگر نتیجه انتخابات به ضررش باشد، تعهدی به انتقال صلح‌آمیز قدرت ندارد؛ چراکه اعتقاد دارد یک تقلب بزرگ در انتخابات رخ داده است.

ساعاتی پس از این اظهارنظر جنجالی میچ مک کانل، رهبر جمهوری‌خواهان سنا گفته بود که جمهوری‌خواهان متعهد به انتقال آرام قدرت هستند و برنده انتخابات در روز سوم نوامبر به تاریخ بیست ژانویه مراسم تحلیف را به جای خواهد آورد. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان نیز اظهار کرد: «شما در کره شمالی نیستند. اینجا آمریکاست و در آن دموکراسی حاکم است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده برای دومین روز متوالی از پذیرفتن صلح‌آمیز نتیجه انتخابات و انتقال آرام قدرت سر باز زد، این در حالی است که جمهوری‌خواهانی مانند میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت سنا تصریح کرد که جمهوری‌خواهان طبق قانون قدرت را صلح‌آمیز منتقل خواهند کرد.

به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، برای دومین روز متوالی تاکید کرد که اگر در انتخابات نتیجه به ضررش باشد، حتی اگر رهبر سنا متعهد به پذیرش نتایج انتخابات باشد، تعهدی به انتقال صلح‌آمیز قدرت ندارد، چرا که اعتقاد دارد یک تقلب بزرگ در انتخابات رخ داده است. ترامپ روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما می‌خواهیم مطمئن شویم که نتیجه انتخابات صادقانه باشد و من هنوز در این زمینه مطمئن نیستم.»

مک‌کانل در شرایطی مجددا روی این مساله تاکید کرد که ساعاتی پیش از آن بدون آنکه نام ترامپ را به‌طور مستقیم سرزنش کند، گفت: «جمهوری‌خواهان متعهد به انتقال آرام قدرت هستند. برنده انتخابات در روز سوم نوامبر به تاریخ ۲۰ ژانویه مراسم تحلیف را به جا خواهد آورد.» میچ مک‌کانل اوایل روز پنج‌شنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «انتقال قدرت بر حسب نظم و قانون صورت خواهد گرفت، آن‌گونه که از سال ۱۹۷۲ به بعد صورت گرفته است.»

دموکرات‌ها با مقایسه سخنان ترامپ با یک رهبر اقتدارگرا، خویشتنداری کمتری داشتند و به آمریکایی‌ها هشدار دادند، مواضع وی را جدی بگیرند. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «شما در کره شمالی نیستید. شما در ترکیه نیستید. شما در روسیه نیستید. در ضمن شما در عربستان سعودی نیستید. شما در آمریکا زندگی می‌کنید. اینجا دموکراسی است. پس چرا لحظه‌ای به آن سوگندی که در دفتر کارتان یاد کردید، وفادار نیستید؟»

کریس ادلسون، استاد یک دانشگاه آمریکایی که مطالعات قدرت رئیس‌جمهوری در دوران بحران را تدریس می‌کند، می‌گوید: «ما در شرایط فوق‌العاده نیستیم و چنین سابقه‌ای هم در کشور ما وجود ندارد.» وی می‌افزاید: این خود رئیس‌جمهوری است که مخالفان خود را تهدید به زندان انداختن می‌کند. حالا خودش هم بیان می‌کند که نتیجه انتخابات را نمی‌پذیرد. این‌ها نشانه‌های خطرناکی هستند.» داگلاس برینکلی، مورخ تاریخ ریاست‌جمهوری نیز می‌گوید: «این شاید یکی از خسارت‌بارترین چیز‌ها برای دموکراسی ایالات متحده آمریکا باشد.»

در چهار سال گذشته، جمهوری‌خواهان مستقر تلاش کردند تا خود را با اختلالات ترامپ سازگار کنند و اظهارات وی را نادیده بگیرند یا موضوع را منحرف کنند. اما به نظر می‌رسد از روز پنجشنبه سعی دارند که به مردم نسبت به سلامت انتخابات اطمینان خاطر بدهند و انتقادات شخصی رئیس‌جمهوری را رد می‌کنند. این می‌تواند اقدامی متعادل کننده به‌رغم خاستگاه سیاسی‌شان باشد. البته به جز چند جمهوری‌خواه، سناتور‌هایی مانند سوزان کالینز، مارکو روبیو و لیز چنی، از مجلس نمایندگان آمریکا به مک‌کانل پیوستند و نسبت به موضع ترامپ انتقادات صریحی اتخاذ کردند. لیز چنی در حساب کاربری توییتری خود نوشت: «رهبران آمریکا نسبت به قانون اساسی سوگند یاد می‌کنند و ما این سوگند خود را پاس خواهیم داشت.»

این اظهارات ترامپ پس از آن مطرح شده که رئیس‌جمهوری ایالات متحده در نظرسنجی‌های صورت گرفته در ایالت‌های موسوم به میدان نبرد از جو بایدن، رقیب دموکرات خود عقب‌تر است. موقعیت دونالد ترامپ از زمان حاکمیت بیماری پاندمی در ایالات متحده، به‌رغم تلاشش برای منحرف کردن افکار عمومی به سمت مسائل اقتصادی، ناآرامی‌های اجتماعی و موضوع دیوان عالی کشور، در نظرسنجی‌ها بهبود نیافته است. با این حال ترامپ اولین زنگ خطر را روز چهارشنبه به صدا در آورد و وقتی از وی در مورد انتقال مسالمت‌آمیز قدرت سوال شد، او گفت: «باید ببینیم چه می‌شود.» این اظهارات اختلافات درون حزبی را در باب مشروعیت انتخابات تشدید می‌کند.

ترامپ پیش‌تر بار‌ها از سیستم انتخاباتی انتقاد کرده و آن را زیر سوال برده است. او روز پنج‌شنبه مجددا با ایجاد شک و شبهه در سلامت انتخابات گفت: «ما باید بسیار مراقب آرا باشیم. این یک کلاهبرداری بزرگ است.» با این حال هیچ مدرکی وجود ندارد که رای از طریق پست بتواند منجر به تقلب شود، اگرچه موارد نادری وجود داشته است که اداره پست موفق نشده است برگه‌های رای را به موقع به مقصد برساند.

روز پنج‌شنبه سناتور‌ها و نمایندگان مجلس نمایندگان از حزب جمهوری‌خواه سعی کردند از پاسخ به خبرنگاران طفره بروند، اما اعضای حزب نشان داده‌اند که در سایر مکان‌ها نیز تمایلی ندارند در این مورد به اظهارات رئیس‌جمهور پاسخ بدهند. در این راستا فقط ۴ نفر از ۱۶۸ عضو کمیته ملی جمهوری‌خواهان درباره موضع ترامپ از طریق ای‌میل پاسخ دادند و از ۲۶ فرماندار جمهوری‌خواه نیز تنها یک نفر پاسخ داد.

آسا هاچینسون از آرکانزاس موافقت کرده است که درباره این موضوع اگر از سوی رسانه‌ها مورد سوال واقع شد، پاسخ دهد. هاچینسون گفت: ما متعهد به اجرای دموکراسی و حاکمیت قانون هستیم و اجرای آن منحصر به یک نفر نیست. در این شرایط دستیاران کنگره‌ای جمهوری‌خواهان در یک جلسه غیررسمی در واکنش به سخنان چهارشنبه شب ترامپ تشکیل جلسه دادند و در آن تاکید شده است که آن‌ها تابع اصول قانون اساسی هستند و در این زمینه نسبت به اظهارات قوی‌ترین فرد جمهوری‌خواه باید واکنش محتاطانه‌ای نشان داد.

نام
United States of America
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
اگه دست از پا خطا کنه چوب تو آستینش می کنن
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
این ابله هنوز یاد نگرفته که آمریکا مثل اتاق خوابش نیست که بتونه هر طوری که دوست داره رفتار کنه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
اگه غلط اضافی بکنه پلیس یا ارتش میاد مثل یه موش از دمش میگیره از کاخ سفید پرتش میکنه بیرون
انتشار یافته: ۳
bato-adv
bato-adv
bato-adv