bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۶۸۸۱
اندیشکده نشنال اینترست گزارش می‌دهد:

ابتلای ترامپ به کرونا و تشویش در اردوگاه جمهوریخواهان

ابتلای ترامپ به کرونا و تشویش در اردوگاه جمهوریخواهان

کارزار انتخاباتی و ریاست جمهوری ترامپ، بدون حضور او در راس امور، با چالش‌های جدی رو به رو خواهد شد و حتی در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۲ مهر ۱۳۹۹

فرارو- "ژاکوب هیلبرون" سردبیر اندیشکده "نشنال اینترست" در گزارشی، ابتلای دونالد ترامپ به ویروس کرونا را فاجعه سیاسی بزرگی برای وی و کارزار انتخاباتی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، ارزیابی می‌کند. وی در این رابطه می‌نویسد:

«موضع گیری اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه وی و همسرش، به ویروس کرونا مبتلا شده اند، یک فاجعه تمام عیار سیاسی برای وی و کمیته ملی جمهوریخواهان است. این "سورپرایز اکتبر"، نمی‌توانست در لحظه‌ای بدتر از این برای ترامپ اتفاق بیفتد. ترامپ در پیامی توئیتری گفته است: "من و بانوی اول آمریکا، به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده ایم. ما قرنطینه و فرآیند بهبودی خود را فورا آغاز کرده ایم. ما این بحران را با کمک یکدیگر پشت سر خواهیم گذاشت". اکنون که ترامپ خود به ویروس کرونا مبتلا شده، پیامد‌های این مساله برای کارزار انتخاباتی وی و همچنین آمریکا، بسیار زیاد و عمیق است».

به گزارش فرارو، برای شروع، مساله اصلی، سلامت شخصِ ترامپ است. وی ۷۴ سال سن دارد. او بیماری‌های زمینه‌ای دارد که این مساله، شرایط را برای وی، جدی و خطرناک کرده است. وی به همراه بانوی اول آمریکا باید در محیط قرنطینه باشد. انتظار می‌رود اختلالات جدی در روند برنامه‌های جاری کاخ سفید نیز در پی افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و افرادی که با "هوپ هیکس" (همان فردی که احتمالا به شیوع کرونا در کاخ سفید و ابتلای شخص ترامپ کمک کرده) در تماس بودند، ایجاد شود. با این همه، "مایک پنس" معاون رئیس جمهور آمریکا و همسرش، به ویروس کرونا مبتلا نشده اند و می‌توانند در این شرایط ایفای نقش کنند.

بالاترین اولویت برای آمریکادر شرایط فعلی، تضمین سلامتی ترامپ و همسرش است که اکنون عمیقا تحت تاثیر ویروس کرونا، آسیب دیده اند. "استفان کالینسون" از سی ان ان اخیرا در موضع گیری گفته است: "ابتلای ترامپ به ویروس کرونا، شدیدترین تهدیدی است که تاکنون یک رئیس جمهور در طی دهه‌های گذشته با آن رو به رو شده است. احتمال دارد که دشمنان آمریکا بخواهند از این شرایط سواستفاده کنند و از خلا رهبری آمریکا جهت تقویت موضع و جایگاه بین المللی خود بهره ببرند".

چطور وضعیت به این نقطه بحرانی رسید؟ ابتلای ترامپ به کرونا، سوالات زیادی را در مورد کافی بودن و کفایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید ایجاد کرده است. بسیاری از جمهوریخواهان و مسوولان کاخ سفید، تحت تاثیر موضع‌گیری‌های ترامپ، برای مدت‌ها از استفاده از ماسک خودداری می‌کردند. آن‌ها این مساله را مخصوصا در نشست‌های اخیر سیاسی، به وضوح نشان داده اند. ترامپ احتمالا پس از ابتلا به کرونا، با بسیاری از مسوولان ستاد انتخاباتی خود و سیاستمداران آمریکایی نیز ارتباط داشته است. امری که بدون تردید بر شدت بحران شیوع کرونا در میان طبقه حاکمه آمریکا خواهد افزود و بحرانی جدی را ایجاد خواهد کرد.

نشریه "پولیتیکو" اخیرا در موضع گیری گفته است: "ابتلای ترامپ به کرونا علاوه بر زیر سوال بردن کفایت پروتکل‌های بهداشتی در کاخ سفید، این سوال را مطرح کرده که آیا اساسا کاخ سفید، تهدید شیوع ویروس کرونا را جدی گرفته است یا خیر؟ کارزار انتخاباتی ترامپ، در پی ابتلای وی به ویروس کرونا، عمیقا در هرج و مرج و بی برنامگی فرو خواهد رفت. بعید است که مناظره بیشتری میان ترامپ و بایدن، انجام شود. ابتلای ترامپ به کرونا، وی را از شرکت در تجمعات سیاسی که برای پیشبرد دستورکار وی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، مهم تلقی می‌شدند، محروم خواهد کرد". مهم‌تر از همه، پیام مبارزارت انتخاباتی و اساسا کارزار انتخاباتی وی نیز گنگ و فلج شده است. وی عملا سعی کرده تا از این چشم انداز دوری کند. او اخیرا در یک پیام ویدئویی گفته بود: "من فقط می‌خواهم بگویم که پایان شیوع ویروس کرونا کاملا نزدیک است. سال آینده یکی از بهترین و شگفت‌انگیز‌ترین سال‌ها در تاریخ آمریکا خواهد بود".

ترامپ قبل از ابتلا به کرونا، به نحو تعجب برانگیزی، ماسک زدن جو بایدن را مورد تمسخر قرار می‌داد. وی می‌گفت: "من مثل جویِ خواب آلود، ماسک نمی‌زنم. هر زمان شما جو بایدن را می‌بینید، شاهد این خواهید بود که وی ماسک زده است. ماسک‌هایی هم که می‌زند کاملا بدقواره هستند. وی بزرگترین ماسک‌هایی را که من تاکنون دیده ام، استفاده می‌کند". از نظر ترامپ و حامیان وی، استفاده از ماسک، یک آسیب جدی به مردانگی و ابهت افراد تلقی می‌شود. وی همچنین حملات زیاد دیگری را نیز به بایدن انجام می‌داد و او را "یک بیمار با مشکلات ذهنی" خطاب می‌کرد. او حتی گفته بود که ویروس کرونا به نحو معجزه آسایی، به یکباره ناپدید خواهد شد. در عوض، اکنون شاهدیم که تمامی اتهاماتی که وی تاکنون متوجه دیگران می‌کرد، اکنون خود وی را هدف قرار داده اند. رویکرد نادرست و معیوب ترامپ در رابطه با اپیدمی ویروس کرونا در آمریکا، یکی از ویژگی‌های اصلی ریاست‌جمهوری وی در طول یک سال گذشته بوده است. امری که به طور مستقیم، منافع ملی آمریکا و موقعیت جهانی آن را تضعیف کرده است.

در این راستا، "دیمیتری سیمِز" در گزارشی در اندیشکده "نشنال اینترست" می‌نویسد: "عدم آمادگی کافی جهت مقابله با یک اپیدمی قابل پیش بینی، نبودِ امکانات و تجهیزات کافی جهت مقابله با یکچنین تهدیدی، ناتوانی در فراهم کردن زیرساخت‌های آزمایش گیری دسته جمعی نظیر آنچه در اروپا، چین، کره جنوبی، و روسیه مشاهده کردیم، موجب شده است تا پاندمی ویروس کرونا، آسیب‌های به مراتب جدی تری را برای ملت آمریکا ایجاد کند و آن را به آسیب دیده‌ترین کشور از حیث موارد ابتلا و مرگ و میر در میان کشور‌های توسعه یافته تبدیل کند. تاکید رئیس جمهور آمریکا بر بازگشایی اقتصادی این کشور بدون توجه به تبعات فاجعه بار این اقدام، موجب شده تا اکنون اقتصاد آمریکا با سیل جدیدی از تعطیلی‌های اقتصادی مواجه شود و آمار‌ها بالای بیکاری، نوسانات زیاد در بازار‌های مالی، و عدم قطعیت گسترده و عمیق را، تجربه کند".

در شرایط فعلی، خطرات و تهدیدات در آمریکا به نحو فزاینده‌ای افزایش یافته اند. ترامپ یعنی همان کسی که می‌خواست توجهات را به گفتمان "نظم و قانون" خود و همچنین سابقه و گذشته جو بایدن معطوف کند، در روز‌ها و هفته‌های آتی، در مرکز توجه رسانه‌ها قرار خواهد داشت و همگان به بررسی این نکته خواهند پرداخت که آیا وی خواهد توانست بر بیماری خود غلبه کند یا خیر. نظرسنجی‌های اخیر اغلب حاکی از این هستند که احتمال دارد بایدن به یک پیروزی چشمگیر در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا برسد. کارزار انتخاباتی و ریاست جمهوری ترامپ، بدون حضور او در راس امور، با چالش‌های جدی رو به رو خواهد شد و حتی در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت.

*ژاکوب هیلبرون، وی سردبیر اندیشکده نشنال اینترست است.

نام
Germany
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۲
آرزوی شفای فوری ...
انتشار یافته: ۱