bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۸۳۷۵
تاثیر انتخابات آمریکا بر سیاست و اقتصاد ایران

پیروزی بایدن یا ترامپ چه تاثیری بر ایران دارد؟

پیروزی بایدن یا ترامپ چه تاثیری بر ایران دارد؟

کارشناسان در گفتگو با فرارو در باره تاثیر سیاسی و اقتصادی انتخاب ترامپ یا بایدن در ایران نظراتی را مطرح کردند. فریدون مجلسی در این باره گفت: بایدن خشونت‌های ترامپ را ندارد. از اصول بین‌المللی هم عدول نمی‌کند؛ چیزی که ترامپ به آن عادت دارد. قانونمدار است. به برجام برخواهد گشت. وقتی به برجام برگردد در قالب ۱+۵ امکان مذاکره با طرف ایرانی درقالب دسته جمعی میسر خواهد شد. اما این تغییرات به شرطی می‌تواند موثر باشد که در طرف ایرانی به همان اندازه نرمش وجود داشته باشد. اگر نرمش به ترسو بودن تلقی شود و اجازه داده نشود آن وقت بی‌تاثیر است. حسین راغفر هم بر این نظر است که انتخاب بایدن یا ترامپ تاثیری بر وضعیت اقتصادی ایران ندارد. اما جوادی حصار در این باره گفت: اگر شورای نگهبان قرار باشد متناسب با متغیر‌های منطقه‌ای و بین‌المللی زمام امور اجرایی کشور را به دست کسی بسپارند که از پس مشکلات کشور بر بیاید طبیعی است این متغیر‌ها در شیوه نگاه تصمیم گیران داخلی ایران اثر خواهد گذاشت و قطعا نتیجه انتخابات آمریکا بر رفتار ما در حوزه داخلی هیچ وقت بی اثر نبوده و نیست.

تاریخ انتشار: ۰۸:۵۹ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹
فرارو- کمتر از ۲۰ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقابت میان دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات شدت گرفته است. در حالی‌که نظرسنجی‌ها نشان از برتری جو بایدن نسبت به دونالد ترامپ دارد، اما همچنان نمی‌توان او را پیروز قطعی دانست. در چنین شرایطی، در این طرف دنیا و در ایران چشم‌ها به انتخابات آمریکا دوخته شده است، چون گمان می‌رود پیروزی ترامپ یا بایدن تاثیرات متفاوت اقتصادی و سیاسی در ایران دارند.

به گزارش فرارو، این روز‌ها تحلیل‌های متفاوتی درباره نتیجه انتخابات آمریکا صورت می‌گیرد که هر کدام بر تفاوت میان دو نامزد انتخاباتی صحه می‌گذارند. اما آیا این تفاوت‌ها در عمل برای ایران فرق می‌کند؟ از نظر سیاسی و اقتصادی انتخاب هر کدام چه اتفاقاتی در ایران رقم خواهد زد؟
 
بایدن یا ترامپ؛ پیروزی هر کدام چه تاثیری بر ایران دارد؟ / برای انتشار فردا صبح

پیروزی ترامپ یا بایدن چه تغییر در دیپلماسی ایران ایجاد می‌کند؟
پیروزی بایدن یا ترامپ؛ ایران چه خواهد شد؟///////فریدون مجلسی کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با فرارو درباره تفاوت میان بایدن یا ترامپ و تاثیر سیاسی انتخاب هر یک از آن‌ها گفت: آقای ترامپ رفتارهایش ممکن است خشونت آمیزتر، غیرقابل پیش بینی‌تر و آسیب رسانتر باشد، ولی چون مواضع دو طرف یعنی جمهوری اسلامی و آمریکا مشخص است و ظاهر این مواضع هم مقداری جنبه‌ای شخصی دارد بنابراین بودن یا نبودن ترامپ و بایدن قدری فرق می‌کند. بایدن بالاخره معاون اوباما بوده و متعلق به یک سیستم منطقی، اداری و رفتار حاکمیتی و قانونمدارتر است. اما آقای ترامپ از کوچه آمده، بساز بفروش و کاباره‌دار و هتلدار است. از نظر دیدگاه یک انسان نژاد پرست و طرفدار فناتیسم مذهبی با انواع فساد‌های اخلاقی و اجتماعی است. این‌ها از لحاظ فردی فرق می‌کنند.

او در ادامه افزود: نکته اساسی که نباید فراموش کرد این است که تحریم‌های مجدد و تحریم دو جانبه ایران را اوباما برقرار کرد. آمریکا، چون نوعی قیمومیت بر اسرائیل دارد برجام را پذیرفت و به اجرا گذاشت تا ایران را از ساختن بمب هسته‌ای منصرف کند تا بتواند موجودیت اسرائیل را که مورد تهدید جمهوری اسلامی ایران بود حفظ کند. وقتی این موضوع پذیرفته شد و مورد تایید جناح به اصطلاح بنیادگراتر و غیرت‌مدارتر قرار نگرفت و آزمایش موشکی ظاهرا تدافعی که برگرده آن شعار‌هایی با هدف تهاجمی نوشته شده بود را به نمایش گذاشت؛ آمریکا این را به آن معنا گرفت که ایران می‌گوید ما نمی‌خواهیم با بمب هسته‌ای اسرائیل را نابود کنیم با موشک می‌خواهیم نابود کنیم. آن‌ها احساس کردند در اصل مسئله تغییری ایجاد نشده و مجددا در زمان اوباما تحریم‌ها به خصوص تحریم‌های بانکی و تسلیحاتی شدت گرفت. آن‌ها به تدریج کشور‌های مختلف دنیا را بدون استثناء مجبور کردند تا به این تحریم بانکی دو جانبه آن‌ها رنگ بین‌المللی بدهند که برای ایران بسیار آسیب رسان بود.

این کارشناس روابط بین‌الملل اظهار کرد: جمهوری اسلامی هم در مواضع خود پایدار است، آقای رئیس جمهور هم برخلاف قولی که داده بود که من کلید رفع تحریم‌ها را دارم که مستلزم مذاکره و به نوعی ترک مخاصمه و تفاهم بین‌المللی با آمریکا بود پس از ممنوع شدن مذاکره با آمریکا دیگر این موضوع را منتفی کرد. آقای روحانی یک شرط برای مذاکره گذاشته مبنی بر برداشتن کلیه تحریم‌ها. ولی معمولا کشوری شرط را می‌گذارد که دست بالا را دارد. در مسئله تحریم‌ها ایران دارد آسیب می‌بیند. در ضمن اینکه دارد در جنگ اقتصادی آسیب می‌بیند برای طرف شرط می‌گذارد. اما تصور نمی‌رود که این شرط گذاری‌ها مورد توافق قرار بگیرد. البته اگر روی مسئله با پشت آن که ما خبر نداریم یکسان باشد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، همواره تاکید دارد که غرب و کل جهان باید خود را با مواضع و شرایط این کشور تطبیق بدهند. در حالی که آن‌ها معتقد هستند کشور‌ها باید در تعامل با همدیگر مذاکره کنند تا بتوانند به یک نقطه میانگینی برسند که هر دو طرف بتوانند به زندگی صلح آمیزشان ادامه بدهند. من فکر نمی‌کنم این امر مورد تایید جمهوری اسلامی باشد. پس باید با این وضعیت یعنی اتکا به خودکفایی داخلی و محروم ماندن از ارتباط کامل خارجی بسازیم. ارتباطات جزیی، ارتباطات قاچاقچی و ارتباطات با فروش‌های با تخفیف بسیار و خرید‌های با قیمت‌های کلان‌تر؛ همه این‌ها هست، اما این‌ها به نفع ملت نیست.

مجلسی اضافه کرد: ما از پشت پرده داخلی حاکمیت خبر نداریم. چنانچه تمایل به رفع تنگنای اقتصادی باشد آن وقت پیروزی بایدن یا ترامپ برای ایران فرق دارد. با آقای بایدن بهتر از ترامپ می‌توان به تفاهم و ترک مخاصمه رسید. چون من صلح را غیرممکن می‌دانم. آقای بایدن وقتی معاون اوباما بود نشان داد که برجام را می‌پذیرد. منتهی وقتی برجام به ضرب موشک آسیب دید، بایدن هم بیاید این بار مسئله موشک را مطرح می‌کند.

او افزود: بایدن خشونت‌های ترامپ را ندارد. از اصول بین‌المللی هم عدول نمی‌کند؛ چیزی که ترامپ به آن عادت دارد. قانونمدار است. به برجام برخواهد گشت. وقتی به برجام برگردد در قالب ۱+۵ امکان مذاکره با طرف ایرانی درقالب دسته جمعی میسر خواهد شد. اما این تغییرات به شرطی می‌تواند موثر باشد که در طرف ایرانی به همان اندازه نرمش وجود داشته باشد. اگر نرمش به ترسو بودن تلقی شود و اجازه داده نشود آن وقت بی‌تاثیر است.
 
بایدن یا ترامپ؛ پیروزی هر کدام چه تاثیری بر ایران دارد؟ / برای انتشار فردا صبح
 
تاثیر انتخاب بایدن یا ترامپ بر انتخابات ۱۴۰۰ ایران چیست؟
پیروزی بایدن یا ترامپ؛ ایران چه خواهد شد؟///////محمدصادق جوادی حصار فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفتگو با فرارو در این باره گفت: انتخاب هر کدام از نامزد‌های انتخابات آمریکا، سناریو‌های متفاوتی را رقم می‌زند. بستگی به نوع عمل و وعده‌ای که کاندیدا‌های ریاست جمهوری آمریکا می‌دهند دارد. مثلا اگر آقای بایدن به برجام وگفتگو‌های ۱+۵ برگردد قطعا به تنش‌زدایی علیه ایران و به ویژه گشایش باب گفتگو‌های جدید بین ایران و آمریکا چه در حوزه مسایل هسته‌ای و منطقه‌ای کمک خواهد کرد و گشایش‌های اقتصادی صورت خواهد گرفت. تحریم‌ها در این حوزه کم خواهد شد. نه به این شدت که فکر کنیم همه مسایل از فردا حل خواهد شد، اما به حد زیادی مسایل کم خواهد شد.

وی افزود: چون چارچوب توافق از قبل صورت گرفته این می‌تواند در این مرحله به تایید کنگره آمریکا برسد و به یک قانون دائمی تبدیل شود و تحت دستور مستقیم و مواضع رئیس جمهور هم قرار نگیرد. از آن طرف هم به اتحادیه اروپا برای گشایش بیشتر کمک می‌کند. در حقیقت ادامه برجام خواهد شد به اضافه تکمله‌هایی که مدعیات آمریکا و شرکای منطقه‌ای او را در بر می‌گیرد. من بعید می‌دانم که اگر این اتفاق بیفتد ایران بخواهد در پاره‌ای از مواضع منطقه‌ای خود بیش از گذشته لجاجت کند؛ بنابراین انتخاب بایدن، منشا مجموعه‌ای از گشایش‌ها خواهد شد.

او بیان کرد: اگر آقای ترامپ رئیس جمهور شود طبیعی است به شکلی که آقای بایدن می‌خواهد ایران مذاکره نخواهد کرد، اما هیچ بعید نیست ایران بخواهد در دور دوم آقای ترامپ دست از پاره‌ای از مواضعش بردارد و چهار عضو دیگر شورای امنیت و آلمان بتوانند میانجی‌گری کنند تا ایران و آمریکا گفتگو‌هایی را آغاز کنند. چون ادامه چهار سال آینده با همین شکل برای ایران و برای مردم ناگوار خواهد بود.
 
جوادی‌حصار درباره تاثیر انتخابات آمریکا بر انتخابات ۱۴۰۰ گفت: تاثیر انتخاب هر یک از آن‌ها بر ترکیب کاندید‌های انتخاب آینده ایران این است که نامزد‌هایی باید داوطلب حضور در میدان انتخابات شوند که از پشتوانه ملی و همه جانبه برخودار باشند. کسی باید رئیس جمهور شود که هم دستگاه حاکمیتی به او اعتماد لازم را داشته باشد و هم مردم باور کنند که او توان و ظرفیت لازم برای اجرای چنین برنامه‌هایی و پاسخگویی به مطالبات را دارد. این‌ها کار را بر کاندیدا‌های محتمل سخت خواهد کرد اینکه در شرایط سخت تحریمی پای مذاکراتی از جنس مذاکرات با ترامپ بنشینند و با او تبادل نظر کنند و هم از این طرف مرم را پای کار نگه دارند بنابراین کار برای رئیس جمهور آینده و تیم مذاکره کننده سخت خواهد بود.

وی در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند انتخاب ترامپ یا بایدن بر انتخابات ۱۴۰۰ تاثیری ندارد و مهم تصمیم شورای نگهبان است، اظهار کرد: اگر قرار باشد متناسب با متغیر‌های منطقه‌ای و بین‌المللی زمام امور اجرایی کشور را به دست کسی بسپارند که از پس مشکلات کشور بر بیاید طبیعی است این متغیر‌ها در شیوه نگاه تصمیم گیران داخلی ایران اثر خواهد گذاشت و قطعا نتیجه انتخابات آمریکا بر رفتار ما در حوزه داخلی هیچ وقت بی اثر نبوده و نیست.
 
بایدن یا ترامپ؛ پیروزی هر کدام چه تاثیری بر ایران دارد؟ / برای انتشار فردا صبح
 
انتخاب ترامپ یا بایدن چه تاثیر اساسی بر اقتصاد ایران می گذارد؟
پیروزی بایدن یا ترامپ؛ ایران چه خواهد شد؟///////حسین راغفر اقتصاددان در گفتگو با فرارو نیز درباره تاثیر پیروزی بایدن یا ترامپ بر اقتصاد ایران گفت: از آنجا که سیاست خارجی آمریکا بر اساس منافع اسرائیل تعریف می‌شود استراتژی راهبردی در برخورد با خاورمیانه و به ویژه ایران در عمل تغییری نخواهد کرد،  ولی تاکتیک‌ها تا حدودی ممکن است تغییر کند، اما در اقتصاد ایران اتفاقی نخواهد افتاد.    

وی افزود: هرچند زمینه‌سازی در فضای مجازی و اطلاع رسانی کشور به گونه‌ای شکل گرفته که اگر آقای بایدن انتخاب شود، احتمالا گشایشی در برجام حاصل خواهد شد. اما این به نظر من یک توهم است و خیلی زود ممکن است یک خوش بینی گذرا و سریعی به وجود بیاید و بر اساس انتظارات به وجود آمده تغییر یک هفته یا دو هفته‌ای در بازار‌ها چه سهام و چه ارز ایجاد شود. اما این‌ها موقتی و کوتاه خواهد بود. چون اقتصاد ایران گرفتار مشکلات ساختاری و اساسی است. مادامی هم که این‌ها اصلاح نشود بهبودی حاصل نمی‌شود.

این اقتصاددان اضافه کرد: اینکه عده‌ای خوش بین باشند گشایشی در فروش نفت حاصل می‌شود در عمل تعمیق وابستگی ما به منابع نفتی است. متاسفانه ما تاکنون نشان دادیم تهدیدی که در مقابل کشور قرار گرفت را نمی‌توانیم به فرصت تبدیل کنیم و اقتصاد کشور را به سمت تولید و بخش‌های داخلی و کار معطوف کنیم؛ بنابراین به نظر می‌رسد با انتخاب بایدن یا ترامپ اتفاق خاصی نخواهد افتاد. منتهی دموکرات‌ها رفتار هوشمندانه‌تری در قبال ایران دارند. ولی هر جفت آنها، چون حافظ منافع اسرائیل هستند نمی‌شود انتظار تغییر داشت.

راغفر با توجه به احتمال بازگشت بایدن به برجام در صورت پیروزی خاطرنشان کرد: بایدن هم از بازگشت به برجام، بازنگری در برجام را انتظار دارد. به نحوی که امتیازات بیشتری بگیرند نه برای اینکه امتیازی به ما بدهند. در همین راستا هم آقای ترامپ و بایدن اتفاق نظر دارند. اما اینکه نتیجه چه باشد و چگونه به آن تحقق ببخشند مسئله فرق می‌کند، اما به نظر من برای ایران اتفاقی نخواهد افتاد. تصور نمی‌کنم یک برجام جدید منافع ما را و بیش از هر چیزی توجه به تولید را در داخل کشور تقویت کند. حتی اگر گشایشی در فروش نفت حاصل شود این به نفع ما نخواهد بود.

وی همچنین درباره تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر افزایش یا کاهش نرخ دلار عنوان کرد: نتیجه انتخابات آمریکا چه بایدن یا ترامپ اصلا بر نرخ دلار تاثیری ندارد. چون تعیین نرخ دلار دست داخلی‌هاست. خود این‌ها افزایش قیمت می‌دهند. علت هم این است، چون تعهدات جدید می‌پذیرند هزینه‌های عمومی را به شدت افزایش می‌دهند، برای تامین این هزینه‌ها ناگزیر هستند، قیمت دلار را افزایش بدهند. یکی از اتفاقاتی که شاهد آن هستیم وعده‌های افزایش درآمد بازنشستگان یا معلمان است که جنبه تبلیغاتی برای انتخابات دارد، اما هزینه‌های این کار به عهده مردم است. آن هم نه از طریق اخذ مالیات که از برندگان این اقتصاد آشفته گرفته شود بلکه از طریق اعمال هزینه از جیب عموم مردم به ویژه طبقات متوسط و فقیر جامعه.

راغفر در ادامه تأکید کرد: تازه اگر ایده‌آل این باشد که روی همین نقطه توقف کنیم این وضعیت هم با دوام نیست و قطعا باید انتظار پیامد‌های اجتماعی و سیاسی داشته باشیم که شاهد بخشی از پیامد‌های به ویژه اجتماعی آن هستیم. در حوزه سیاسی هم پیامدهایش به زودی خود را نشان خواهد داد. همین وضعیت اصلا قابل دوام و اجرا نیست چه برسد به اینکه وضع از این بدتر بشود.

این کارشناس افزود: متاسفانه سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه اقتصاد تنها به دولت برنمی‌گردد و سران سه قوه هستند که این سیاست‌ها را تایید می‌کنند، ولی آنچه که دارد اتفاق می‌افتد این است که همه هزینه‌هایی که امروز می‌شود موجب کسری بودجه شدید دولت می‌شود و میراثی است که به دولت بعدی می‌رسد. دولتی که ده ماه دیگه سر کار می‌آید در عمل با گودال‌ها و دره‌های عمیق بدهی‌هایی مواجه می‌شود که این دولت به ارث گذاشته همین هم سبب می‌شود تا دست و پای دولت بعدی برای اتخاذ تصمیمات درست بسته شود و آن‌ها هم در همین مسیر هدایت شوند. مگر این که عزم بسیار قوی وجدی در کشور برای تغییر این جهت گیری‌ها ایجاد شود.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
تعیین نرخ دلار دست داخلی‌هاست. خود این‌ها افزایش قیمت می‌دهند. علت هم این است، چون تعهدات جدید می‌پذیرند هزینه‌های عمومی را به شدت افزایش می‌دهند، برای تامین این هزینه‌ها ناگزیر هستند، قیمت دلار را افزایش بدهند.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
حرفهای آقای راغفر کاملا درست است.اگر باور ندارید صبر کنید چند ماه بعد متوجه میشوید کاش این مصاحبه را 4 ماه دیگه بگزارید مردم ببینند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
مذاکره جدید برای چی? آمریکا برجام رو پاره میکنه بعد دوباره به برجام برمیگرده به شرطی که ما دوباره مذاکره کنیم? این بازی موش و گربه آمریکاییها با ماست مگه شما نمیگید برجام آفتاب تابان بود و خیلی هم گل و بلبل بود پس اگه آمریکا به برجام برگرده دیگه مشکلی وجود نداره مذاکره جدید نیاز نیست مگر اینکه یه عده بخوان سر ناموس مملکت مذاکره کنن که البته از روحانی و دار و دسته اش بعید نیست
نام.
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
هيچ هيچ هيچ. حتي تحريمها هم بيشتر خواهد شد چون ديده اند که با بودن يک دولت ضعيف در ايران تحريمها کاملا تاثيرگذار است. اما ان شاء الله بعد از اينکه روحاني رفت و قاليباف آمد هم تحريمها بي اثر خواهد شد و هم آمريکاييها خود به خود به برجام برخواهند گشت اما ايندفعه آنها از برجام بهره اي نخواهند برد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
عقل که نباشه جان در عذابه
انتشار یافته: ۳۱
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
بیشترین تحریم ها را تا قبل از ترامپ همیشه دموکراتها وضع کردند پس خیلی فرق نخواهد کرد .
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
برو فوتبالنو بازی کن.. تازه تو اون کارهم موغق نبودی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
هر کدومشون بیان باید و باید بشینیم باهاشون سر یه میز و مذاکره کنیم و گرنه مردم خیلی اذیت میشن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
ظريف و جان كري سر يك ميز كه هيچ قدم زنان و دوشادوش همديگه مذاكره كردند. يعني صميمي تر از پشت ميز. واي نتيجه اش الان اينه كه مي بينيد.
تفاهم گرگ و ميش، رويايي پر از ضرر براي ميش و مملو از منفعت براي ميش بوده و هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
اولا خیلی هول بودی جواب بدی! جملتو یه بار بخون! دوما خودمون باید بندهای قرارداد رو محکمتر می بستیم که راه درو نداشته باشه و تضمینهای کافی داشته باشه! سوما این ترامپ نامرد زده زیر قرارداد مثل خیلی از قراردادهای دیگه!
يحيا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
تا حلا نشستي و حرف زدي چه چيزي به دست آوردي که بعد از اين به دست بياري؟ کدام مشکل مملکت را با مذاکره حل کرده ايد؟!
اگر امنيت نظامي است؟ با ساخت موشک حل کرديم. اگر امنيت انرژي است؟ با ساخت پالايشگاه بنزين حل کرديم؟ اگر امنيت غذايي است؟ با خودکفايي گندم اين کار را کرديم. امنيت اقتصادي برآيند امنيت در ابعاد مختلف توليد است که دولت روحاني و حاميان او مي خواستند با برجام حل بکنند که ضربه فني شدند. چون خيال ميکردند امضاي جان کري تضمين است. نمي دانستند که امنيت اقتصاد را اقتصاد مقاومتي و افزايش و جهش توليد تضمين ميکند.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
مشکل ما این وره
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
به نظر من با توجه به منابعی که ایران داره هیچ تاثیری نخواهد داشت ولی با توجه به اینکه نوچه های آنان در ایران با تغییر رویه روبرو خواهند داشت بدون تاثیر نخواهد بود.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
اخ که نوچه ها رو گل گفتی هموطن ایرانی
ناشناس
Australia
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
منابع؟ میخوای نفت رو بذاری در کوزه آبشو بخوری؟ اقتصاد ایران با دنیا قطع رابطه کرده،کجا زندگی می‌کنی تو؟!
نام
Finland
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
مشکل ما آمریکا نیست ، مشکل بزرگ ما حماقت ها و فرصت سوزی های بی پایان و خائنین به اعتقادات و منافع امروز و فردای ملت است.
مشکل ما جهل و ندانی و خلاصه اش همان بیت معروف :
آنکس که نداند و نداند که نداند
در جهل مرکب ابد الدهر بماند

جهل مرکب هم جای خود ، که زمینه ساز هرگونه کاسب کاری از تحریم و جنگ و هر آنچه که جیب ملت و آینده آن را تباه میکند ولی جیب شعار دهنده های خالی را به هزینه ملت پر میکند.
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
شورای محترم نگهبان و وزارتخانه های محترم ارتباطات و کشور ! سلام علیکم . بی زحمت در همین دو سه روزه امکان انتخابات زودرس و پستی را در ایران فراهم کنید که آن چهل درصدی که اسفند پارسال رأى دادند بروند به یکی از دو نامزد انتخابات آمریکا رأى بدهند تکلیف مردمی که رأى نمی دهند را روشن کنند !! از قرار همه مراجع تصمیم گیری ما در کپیتول هیل مستقرند !!
نام
Finland
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
مروری بر کارنامه 42 سال گذشته نشان داده که دشمن اصلی ما به هیچ وجه آمریکا یا خارج از مرزهای ما نبوده و این انگاره نادرست و آدرس بسیار اشتباهی هست ، دشمن اصلی ما در داخل و در مراتب بعدی همین دشمن داخلی جاده صاف کن و ترجیح دهنده منافع خارج بر منافع ملی میشود و همه این تیره روزی ها ناشی از جهل و نادانی هست که همه در آن به قدر خود شریک هستیم و بس
نام
Australia
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
وقتی آمریکا داره برای انتخاباتی که بیشتر از اینکه برای مردم خودش تاثیر داشته باشه رو زندگی مردم ایران تاثیر داره ظاهرا،چرا ما خرج انتخابات کنیم اصلا؟! رییس جمهور و هیات دولت نباشن حداقل رانت هم واسه فک و فامیل و آشنا ندارن و احتمال اختلاص کمتره
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
چه بایدن و چه ترامپ انتخاب بشن هیچ تاثیر طولانی مدتی در اقتصاد ایران اتفاق نخواهد افتاد. شاید در کوتاه مدت قیمت دلار کاهش پیدا کنه ولی همین خودتحریمی هایی که تندروهای ایرانی مسببش هستند و دروازه های اقتصادی ایران رو به روی دنیا بسته اند باعث میشه ما هیچ پیشرفتی نداشته باشیم.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
خود کارشناس اعلام میکند که سیاستهای آمریکا و ایران در قبال هم از پیش مشخص شده است ... اگر اینطور هست که این یک نمایشنامه و یا یک فیلمنامه هست برای گمراه کردن مردم ایران و افکار عمومی خاورمیانه و اعراب هست .. پس بیخودی تلاش نکنید
نامirani
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
سگ زرد برادر شغاله...
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
هیچ تفاوت ماهوی ندارند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
دیگه داریم به جایی میرسیم که انتخاب رییس جمهور سنگال هم بر زندگی ایرانیان تاثیر خواهد گذاشت آمریکای نزول خوار که جای خود داره.
چند سال دیگه ملت شعار خواهند داد "دموکرات جمهوری خواه دیگه تمومه ماجرا"
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
اینا فکر کردن ایرانه، شب بخوابن ، صبح بگن خواب نما شدیم ، یهو همه چیز کن و یکون بشه! اونجا برای کیلوات مصرفی برق فلان روستا تو سال 2050 برنامه دارن، نوشته، مدون، بررسی شده! برای ایران و خاور میانه هم هر برنامه ای داشته باشند، چه دموکرات چه جمهوریخواه هیچ تغیری نخواهد کرد. شاید در ظاهر روش اجرا متفاوت باشند کمی،ولی هدف و مقصد یکیه. خیالتون راحت. نان و ماست خود را بخورید هموطنان.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
کلید حل مشکلات باید از داخل با تصمیمات مهم برای منافع ملی حل بشه...بهترین راهکار کمک خواستن از مردم از مردم بپرسید......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
مصلحت مردم رو خواص بهتر میدونن تا خودشون!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
تا وقتی سیاست ما متکی بر آرای فردی است؛ هیچ چیزی نمی تواند نجات بخش باشد!
نام
United Arab Emirates
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
امریکا مگه نمیگن هیچ غلطی نمیتواند بکند
ولی همه چیش برای این کشور مهمه
پس فراموش کنید این عبارت رو اینقدر به زبان نیارید
بگید همه چیز ما به امریکا وابسته است
ی در راه آب مبخوایم بخریم خودشون به یوان وارد کردن ما باید به دلار بخریمش
این وابستگی نیست پس چیه
شهرام 55
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
بعد میگین آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند
ترامپ عطسه میزنه دلار میکشه بالا
حوصلش سر میره سکه میره بالا
خوابش میگیره قیمت لبنیات میره بالا
خوابش نمیبره گوشت میکشه بالا
ناخنش رو میگیره تراز صادراتیمون بهم میریزه

ای خدااااااا
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
بدبختی ملت ما رو ببین
بعد کلی زمان و انقلاب۵۷
بعد اشغال سفارت امریکا
بعد ۸ سال جنگ و صدها هزار کشته و زخمی و مجروح
بعد ترورهای دهه شصت
بعد ۱۲ سال تحریم و مذاکرات و امضای برجام
یک تا دو سال تنفس و مجددا ۴ سال تحریم
حالا باید بشینیم ببینیم کی باید تو امریکا رئیس جمهور بشه
ننگ بر این زندگی