فرارو- دونالد ترامپ بعد از این که در ایالتهای سرنوشتساز قافیه رقابت را به جو بایدن باخت، اعلام کرد که با شکایت روند شمارش آرا را متوقف خواهد کرد، زیرا که معتقد است تقلب گسترده و سازمان یافته از سوی دموکراتها صورت گرفته، این حربه او سه بار در پنسیلوانیا با شکست روبرو شد و در ایالتهای دیگر نظیر ویسکانسین نیز رد شد، با این حال ترامپ دست آخر به دیوان عالی فدرال آمریکا شکایت خواهد کرد.
به گزارش فرارو، رحمان قهرمانپور پژوهشگر ارشد روابط بینالملل در مورد
سرنوشت شکایت ترامپ به
فرارو گفت: بعضی در ایران میگویند اگر موضوع به دیوان عالی برود ترامپ برنده است، ولی چنین چیزی نیست. به هر حال دیوان عالی همان قوه قضائیه در آمریکاست. قضات دیوان عالی عموما افرادی هستند که به صورت مادام العمر انتخاب میشوند و افرادی معتبر و غیرسیاسی هستند. این طور نیست که ناگهان بیایند یک میلیون رای را به نفع ترامپ باطل کنند. چنین چیزی با توجه به حاکمیت قانون در آمریکا بعید به نظر میرسد. استراتژی که آقای ترامپ مبنی بر بازشمارش آرا در پیش گرفته نمیتواند راه به جایی ببرد.
وی افزود: به هر حال در آمریکا به داور این اختلافات اعتماد دارند. در آنجا داور سیاسی قوه قضائیه است. وقتی در جامعه نسبت به استقلال قوه قضائیه و بیطرفی آن اعتماد داشته باشند مردم عموما دعوای خود را به قوه قضائیه میبرند. این رویهای بوده که تا حالا در آمریکا وجود داشته است. مثلا موضوعی مثل سقط جنین در آمریکا موضوعی بسیار حساس است یا آموزش داورینیستی یا نظریه تکامل داروین در مدارس آمریکا ۲۰ سال است از موضوعات بحث برانگیز در آمریکاست. بارها سر آن دعوا شده، اما تا به حال به خشونت کشیده نشده است.
قهرمانپور ادامه داد: برای اینکه آنجا قاعده بازی این است که «اگر اختلافی داری ببر دادگاه حلش کن.» ایالتی در آمریکا داریم که یک بار تدریس نظریه داروین را مجاز اعلام کرد، اما مذهبیها و کاتولیکها شکایت کردند. دادگاه رای داد که استدلال اینها درست است. این که آقای ترامپ شکایت بکند این شکایت باید مستدل باشد. حقوق مبتنی بر استدلال است. اینکه یک نفر بیاید بگوید من نمیدانم این رایها از کجا آمده است این از ناآگاهی او نسبت به روند انتخابات حکایت دارد. مگر میشود رای دهندهای که قبل از انتخابات، اطلاعاتش را ثبت کرده؛ عنوان و مشخصاتش موجود است بعد یک نفر بیاید ادعا کند در صندوق ۲۰ هزار رای اضافه شده است. اینطوری نیست. این دعوایی که ترامپ راه انداخته است باید مستدل باشد، وکلایی که میگیرد باید استدلال کنند که انتخابات چرا از نظر آنها مخدوش است.
شکایت ترامپ به جایی نخواهد رسیدعلی بیگدلی کارشناس مسائل آمریکا در
گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ترامپ در تدارک یکی دعوای حقوقی و کیفری است تا بتواند، در منصب فعلی خود باقی بماند، اظهار داشت: به هر حال وقتی که ترامپ از مدتها پیش بر روی تقلب مدام مانور میداد و اعلام میکرد یا من برنده هستم یا اینکه در انتخابات تقلب میشود، این تلاشهایی که او و اطرافیانش در مورد ادعای تقلب میکنند، کاملا توجیه پذیر است.
وی افزود: اما در مورد اینکه ادعاهایی که ترامپ میکند، تا چه حد واقعیت دارد، تا حالا سابقه نداشته که در انتخابات آمریکا یک تقلب سازمان یافته رخ دهد و بعد با این کار رئیس جمهوری یا سایر منصبهای انتخابی تعیین شوند، تاکید ویژه ترامپ بر روی رای گیری پستی است و میگوید این رایها نباید شمرده شود، در حالیکه خود او نیز چند روز قبل از انتخابات به صورت پستی رای داده بود.
بیگدلی ادامه داد: به نظر میرسد تمام ادعاهایی که ترامپ مطرح میکند، برای او نمیتواند کارساز باشد، اما حق شکایت برای او باز است، در ایالتهایی که فاصله بایدن و ترامپ زیر یک درصد باشد، ترامپ میتواند درخواست بازشماری آرا بدهد و یا اینکه ادعا تقلب را مطرح کند، اما روند آن پیچیده است، در وهله اول باید به دادگاههای ایالتی شکایت کنند، اگر در آن دادگاهها به نتیجه نرسیدند. آرای الکترال به حساب شخص برنده منظور میشود، اما فرد معترض که در اینجا ترامپ باشد، میتواند به دادگاه عالی فدرال ملی شکایت کنند.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه به احتمال زیاد کاری از دستان ترامپ بر نخواهد آمد، اظهار داشت: شکایت در ایالتهایی که رقابت نزدیک است، بر اساس قانون حق ترامپ است و او میتواند این کار را انجام دهد، اما برای این مسئله باید دلایل متقن داشته باشد، در غیر این صورت تنها وقت خود را تلف کرده است، در این رابطه به نظر نمیرسد که ترامپ دفاعیات محکی داشته باشد، تابتواند یه نتیجه دلخواه خود دست پیدا کند، بنابراین به اعتقاد بنده تلاشی که میکند بیهوده است و ثمری نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
ماجرای دادگاه سال ۲۰۰۰
وی اضافه کرد: ترامپ به دلیل پروندههای قضایی متعددی که بر علیه او تشکیل شده به دنبال آن است که هر طور شده، نتیجه را برگرداند، بنابراین به هر ریسمانی چنگ میزند، زمانی که او گفت، اگر شکست بخورد، ممکن است کشور را ترک کند، نیز حرف بی ربطی نبود، به عنوان مثال او در پرونده مالیاتی خود تحت فشار است و همچنین به دلیل برخی دیگر از اقداماتی که انجام داده، با توجه به این موضوعات احتمال ترک آمریکا بعد از پایان دوره اش وجود دارد.
بیگدلی همچنین در مورد مقایسه اتفاقات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ با دوره جاری، بیان داشت: در سال ۲۰۰۰ اَل گور رقابت شانه به شانهای با بوش پسر داشت، به طوری که آرای الکترال ۲۷۱ به ۲۶۶ به نفع بوش شد، اَل گور در مورد آرای ایالت فلوریدا به دادگاه عالی فدرال شکایت کرد، زیرا که فاصله دو رقیب تنها ۱۸۰۰ رای بود، اما با همه دلایلی که دموکراتها آوردند، دادگاه با بازشماری آرا مخالفت کرد و بدین ترتیب بوش پسر به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد.
این تحلیلگر مسائل آمریکا یادآور شد: بنابراین اگر ترامپ کار را به دادگاه فدرال ملی نیز بکشاند، کار بسیار سختی دارد، از سویی اینکه گفته میشود، ۶ قاضی از ۹ قاضی دادگاه فدرال جمهوری خواه هستند، بنابراین به نفع ترامپ رای میدهند، چنین چیزی نیست، آنها طی ۲۴۰ سال گذشته در تاریخ آمریکا هیچگاه بر اساس تعلقات حزبی رای ندادند، زیرا که آبروی خود را مقدم بر مسائل دیگر میدادند و تاکنون چنین چیزی رخ نداده که بدون نگاه کردن به کیس پرونده تنها به دلیل هم حزبی بودن، دادگاه فدرال ملی رایی را صادر کند.
وی خاطرنشان ساخت: در سال ۲۰۰۰ نیز اَل گور معاون رئیس جمهوری بود و ۸ سال دولت دموکرات بر سر کار بود، بنابراین اگر قرار بود، حزبی عمل شود، باید آن جا اتفاقی میافتاد، بر این اساس شانس ترامپ بسیار کم است که بتواند از شکایتهایی که انجام میدهد، کاری را به پیش ببرد، در ضمن همانطور که عرض کردم امکان تقلب سازمان یافته نیز وجود ندارد.