bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۸۱۴

خوش‌بيني به روند آتي بورس

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۹


شاخص بورس تهران در حالي طي 7 روز كاري ارديبهشت ماه بازگشت 100واحدي و بازدهي منفي 7دهم‌درصد را تجربه كرد كه فروردين طلايي را پشت سر گذاشت. 

وقتي شاخص در پايان فروردين ماه امسال براي نخستين بار مرز 14‌هزار را در نورديد، فعالان بورس سالي پررونق را براي بورس پيش‌بيني مي‌كردند، اما كارشناسان نسبت به هيجاني بودن بازار هشدار مي‌دادند. 

هشدار كارشناسان و مسوولان به جايي انجاميد كه دو روز پيش معاون سازمان بورس و اوراق بهادار بر كنترل قيمت‌ها و جلوگيري از هيجاني شدن بازار سرمايه تاكيد كرد و گفت: با افزايش بيش از حد قيمت‌ها در بازار به طور قطع در آينده قيمت‌ها كاهش يافته و افراد زيادي متضرر خواهند شد. 

گر چه كارشناسان بازار سهام هنوز هم معتقدند كه نيمه اول امسال بازار سهام با رونق نسبي به كار خود ادامه خواهد داد اما اذعان دارند كه كاهش اخير شاخص امري طبيعي بوده و به بازاري متعادل‌تر مي‌انجامد. 

تعادل در بازار
در اين زمينه محمد مهدي ناسوتي‌فرد در حالي كه رشد شديد قيمت‌ها در فروردين ماه را هيجاني و ناشي از احساسات سريع خريداران دانست، گفت: با افتي كه اكنون پيش آمده قيمت برخي سهام به تعادل خواهد رسيد. وي اضافه كرد: شرايط فعلي، عكس‌العمل طبيعي بازار است اما بدين معني نيست كه افتي دائمي را تجربه كنيم.

اين كارگزار تصريح كرد: به نظر مي‌رسد چند ماه آينده نيز شاهد شرايط مثبتي در بازار باشيم. رضا بختياري نيز در حالي كه رشد هيجاني قيمت‌ها در بازار را ماندگار نمي‌داند، گفت: چه به لحاظ تئوري و چه عملي هميشه پس از رشد هيجاني، بازار به نقطه تعادل باز مي‌‌گردد، اتفاقي كه در حال حاضر شاهد آن هستيم. وي تاكيدكرد كه نقطه تعادل جديد بالاتر از ارقام شاخص در گذشته است و هرگز شاخص به سطح 11‌هزار واحد نمي‌رسد. شروين شهرياري كارشناس ديگر بازار نيز معتقد است بازار بيش از اين افت نخواهدداشت. به گفته وي تا پايان فصل مجامع نبايد انتظار افت بازار را داشت. 

افتي متاثر از بازارهاي جهاني
به عقيده كارشناسان بخشي از افت فعلي بازار متاثر از افت قيمت‌هاي جهاني است. شروين شهرياري در اين رابطه گفت: شرايط فعلي بازار تحت تاثير بازارهاي جهاني بوده و بازگشت به وضعيت فعلي مشروط به حركت بازارهاي جهاني است، چرا كه حركت‌هاي بازارهاي جهاني اخيرا نزولي بوده است. 

ناسوتي‌فر نيز با اشاره به قيمت 490دلاري بيلت در آخرين روز كاري اسفند ماه و رشد آن تا قيمت 600دلار تا چند روز پيش، اين امر را دليلي براي رشد بازار در فروردين ماه دانست. 

وي تصريح كرد: قيمت بيلت اكنون به 510دلار بازگشته كه تاثير زيادي بر شركت‌هاي مرتبط با اين موضوع مثل سنگ‌آهن‌ها و فولادسازان داشته است. ناسوتي فر تاكيد كرد: در صورتي كه عوامل سياسي منفي تاثيري در شرايط نگذارند، بايد منتظر بازگشت قيمت‌هاي جهاني باشيم. اما بختياري تاثير بازارهاي جهاني را به اندازه مسائل داخلي در شرايط فعلي بورس موثر نمي‌داند.به گفته وي شفاف نبودن بازار و شايعاتي كه وجود دارد بيشترين اثر را بر بازار دارد.وي معتقد است براي اينكه نوسان قيمت سهام در بازار كم باشد بورس بايد اطلاعات درست و شفاف ارائه دهد. 

وي همچنين با اشاره به بحث بازارگرداني افزود: بايد بازارگردان مناسب نيز براي بازارگرداني سهام انتخاب شود. 

عملكرد خصوصي را اصلاح كنيم
بختياري در ادامه با انتقاد به عملكرد خصوصي‌سازي گفت: نحوه عملكرد خصوصي‌سازي تاثير زيادي در شرايط فعلي بازار داشت.
وي با اشاره به واگذاري سايپا و ايران خودرو افزود: با توجه به خبر فروش سهام سايپا و ايران خودرو، خريداران فكر مي‌كردند كه اين دو شركت سهمي ارزشمند بوده در حالي كه اكنون پس از تعويق در ارائه اين سهام به اين نتيجه رسيده‌اند كه اين تصوير صحيح نبوده است. 

ناسوتي فرد نيز در اين زمينه گفت: پس از عدم واگذاري سهام خودرويي‌ها به طور مقطعي شاهد ريزش قيمت‌ها در بازار هستيم.
وي همچنين سهام مخابرات و شايعات مربوط به آن را عاملي بسيار تاثيرگذار در بازار دانست. به گفته وي ابهامات مطرح شده از سوي بورس راجع به سهام پرتاثير مخابرات بر بازار و احتمال بسته شدن طولاني مدت نماد اين شركت درست در زمان خوب بازار باعث شد كه بسياري از سرمايه‌گذاران به درست يا غلط از اين سهم جدا شوند. اين كارگزار گفت: مجموعه‌اي از شرايط دست به دست هم داده كه شاهد وضعيت نامناسبي در بازار باشيم. 

اين در حالي است كه به عقيده اغلب كارشناسان شرايط افت فعلي بازار تداوم نخواهد داشت و حداقل نيمه اول سال، بازاري مثبت خواهيم داشت.

برچسب ها: بورس روند بورس