bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۸۲۹۴
مقامات ارشد دولت و کنگره نگرانند؛ ترامپ تکذیب می‌کند

ایده کودتا در اتاق بیضی

ایده کودتا در اتاق بیضی

مایکل فلین، هفته گذشته پیشنهاد کرد دونالد ترامپ «حکومت نظامی» اعلام کند و با تعلیق برخی قوانین مانع از انتقال قدرت شود تا راهی برای تغییر نتایج انتخابات یا برگزاری انتخابات جدید پیدا شود. او این ایده را بار دیگر در جلسه روز جمعه مطرح کرد و حاضران در اتاق بیضی را به واکنش شدید واداشت. مشاوران رییس‌جمهور آمریکا این ایده را خطرناک، غیرعملی و ناکارآمد توصیف کردند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۱ دی ۱۳۹۹

انتخابات سوم نوامبر و اعلام نتایج آن به پایان رسید، اما رییس‌جمهور آمریکا برخلاف صحبت‌های قبلی خود که گفته بود «اگر اعضای کالج الکتورال جو بایدن را به عنوان رییس‌جمهور انتخاب کنند» کاخ سفید را ترک خواهد کرد، نه تنها حاضر به پذیرش نتایج و تبریک گفتن به رقیب نشده، بلکه همچنان با تمام توان می‌کوشد تا نتایج را به نفع خود تغییر دهد. در این مسیر برخی اعضای سابق دولت او نیز به رغم نهایی بودن نتایج به جای اینکه از دونالد ترامپ بخواهند به قواعد دموکراسی تن دهد و اجازه دهد انتقال قدرت به آرامی صورت گیرد، به او پیشنهاد می‌دهند تا با بهره‌گیری از برخی قوانین به خصوص و قوای نظامی، کنترل کشور را به دست گیرد.

اعتماد در ادامه نوشت: شبکه خبری سی‌ان‌ان روز جمعه گزارش داد که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا روز جمعه در اتاق بیضی میزبان تعدادی از مشاوران و دستیارانش بوده و طی این جلسه گفتگو‌هایی پیرامون معدود راه‌های باقی‌مانده برای جلوگیری از انتقال قدرت صورت گرفته است.

از جمله حاضران در این جلسه سیدنی پاول، دادستان سابق ایالت جرجیا و مایکل فلین، مشاور امنیت ملی پیشین رییس‌جمهور آمریکا بودند که در روز‌های اخیر پیشنهاداتی برای تغییر نتیجه انتخابات یا برگزاری انتخابات مجدد به ترامپ ارایه داده بودند. به گفته دو منبع آگاه، پیشنهادات این دو نفر به اندازه‌ای غیرمنتظره و غیرقابل باور بوده که مشاوران دونالد ترامپ به‌شدت واکنش نشان داده‌اند و صدای فریاد‌های مشاوران در بخش‌هایی از جلسه از بیرون در نیز قابل استماع بود.

مایکل فلین، هفته گذشته پیشنهاد کرد دونالد ترامپ «حکومت نظامی» اعلام کند و با تعلیق برخی قوانین مانع از انتقال قدرت شود تا راهی برای تغییر نتایج انتخابات یا برگزاری انتخابات جدید پیدا شود. او این ایده را بار دیگر در جلسه روز جمعه مطرح کرد و حاضران در اتاق بیضی را به واکنش شدید واداشت.

مشاوران رییس‌جمهور آمریکا این ایده را خطرناک، غیرعملی و ناکارآمد توصیف کردند که جز پیچیده‌تر کردن شرایط و ایجاد دردسر‌های جدید برای دونالد ترامپ و خانواده‌اش فایده‌ای ندارد. با این وجود مشخص نیست که ترامپ چه واکنشی به این پیشنهاد نشان داده و آیا پیشنهاد فلین از حمایت رییس‌جمهور برخوردار بود یا نه.

روایت منابع آگاه نشان می‌دهد که در پی این پیشنهاد، پت سیپولون مشاور حقوقی کاخ سفید و مارک میدوو رییس ستاد کارکنان به‌شدت واکنش نشان داده‌اند و سیپولون فریاد زده است که بر اساس قانون اساسی رییس‌جمهور به هیچ وجه نمی‌تواند در شرایط فعلی چنین طرحی را پیاده کند. او همچنین خطاب به ترامپ گفت که عملا هیچ راه قانونی و کارآمدی برای تغییر نتایج انتخابات باقی نمانده که این صحبت او از سوی تعدادی دیگر از حاضران در جلسه نیز تایید شد.

مارک میدوو نیز هشدار داد که اجرای ایده‌های خطرناک مایکل فلین که به تازگی مورد عفو رییس‌جمهور قرار گرفته و از تحمل مجازات گریخته، می‌تواند تبعات بدی برای ترامپ داشته باشد. دونالد ترامپ، اما برگزاری این جلسه و طرح ایده استفاده از حکومت نظامی برای جلوگیری از انتقال قدرت را تکذیب می‌کند. رییس‌جمهور آمریکا روز گذشته در توییتر نوشت: «حکومت نظامی = خبر جعلی؛ باز هم رسانه‌ها دروغ گفتند.»

نیویورک‌تایمز روایت مفصل‌تری از این نشست دارد. به نوشته این روزنامه اصلی‌ترین ایده مطرح شده در نشست جمعه انتصاب سیدنی پاول، دادستان پیشین جرجیا و از اعضای حقوقی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ به عنوان مشاور ویژه رییس‌جمهور در امور مربوط به تحقیق در خصوص تقلب در انتخابات بود.

سیدنی پاول از جمله وکلایی است که از زمان پایان انتخابات مدعی افشاگری در خصوص طرح‌های توطئه زیادی از جمله «تلاش ونزوئلا برای دستکاری ماشین‌های شمارش رای» شد و تلاش زیادی کرد تا ثابت کند جو بایدن با تقلب توانسته پیروز انتخابات شود. یک منبع آگاه گفته است که اکثر حاضران از جمله رودولف جولیانی، وکیل شخصی ترامپ که از طریق تلفن در جلسه شرکت می‌کرد با پیشنهاد خانم پاول مخالفت کرده‌اند، اما مشخص نیست طی روز‌های آینده دونالد ترامپ چه تصمیمی در این باره بگیرد.

ماشین‌های رای ضبط می‌شوند؟

این ایده‌ها تنها ایده‌های خطرناکی نبود که طی این جلسه مطرح شد. بر اساس گفته‌های یک منبع آگاه، سیدنی پاول روز جمعه به رییس‌جمهور پیشنهاد داده است که فرمانی اجرایی برای ضبط دستگاه‌های شمارش آرا صادر کند و وکلا و کارشناسان کارزار جمهوری‌خواهان شخصا به بررسی صحت عملکرد این دستگاه‌ها بپردازند تا ثابت کنند تقلبی بزرگ اتفاق افتاده است. این ایده نیز به‌شدت از سوی دیگر مشاوران رد شد و باعث شد تنش دوباره در اتاق بیضی افزایش یابد.

به گفته یکی از حاضران، مایکل فلین و سیدنی پاول دیگر مشاوران رییس‌جمهور را متهم می‌کردند که به اندازه کافی برای تغییر نتایج فشار نیاورده‌اند و همکاری کافی با رییس‌جمهور و تیم حقوقی کارزار او نداشتند. این اظهارات عصبانیت و فریاد‌های گاه و بیگاه مشاوران ترامپ را در پی داشت، اما خود ترامپ دخالتی در این ماجرا نکرد.

یک روز پس از این جلسه، روشن شد که رودولف جولیانی این ایده را پی گرفته و از یکی از مسوولان ارشد وزارت امنیت داخلی خواسته تا بررسی کند آیا امکان ضبط و بازرسی از ماشین‌های رای وجود دارد یا نه که وزارت امنیت داخلی پاسخ داده که چنین اقدامی در حیطه وظایف و اختیارات این وزارتخانه نیست.

سی‌ان‌ان نوشته است که روز شنبه دستوری به کارکنان کارزار انتخاباتی ترامپ از سوی تیم حقوقی ابلاغ شد که طی آن کارکنان باید تمام اطلاعاتی که پیرامون ماشین‌های اخذ رای ساخت شرکت «دامینیون» در اختیار دارند و همچنین گزارش عملکرد شرکت دامینیون به ویژه در خصوص اظهارات این شرکت علیه سیدنی پاول را، در اختیار تیم حقوقی قرار دهند.

نگرانی مقامات از اقدامات ترامپ

پس از انتشار خبر این جلسه، چند مقام ارشد آمریکایی اذعان داشتند بیم آن دارند که ترامپ برای تغییر نتیجه انتخابات به سوءاستفاده از قدرتش روی بیاورد. به نوشته آکسیوس، مسوولان ارشد دولت آمریکا بسیار نگران هستند که مبادا دونالد ترامپ رییس‌جمهور حال حاضر کشور از قدرت دولتی سوءاستفاده کند تا نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را تغییر دهد.

این پایگاه خبری به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: ترامپ زمان بسیار زیادی را با کسانی می‌گذراند که به نظریه‌پرداز توطئه و شکاک بودن مشهور هستند و او را به سوءاستفاده آشکار از قدرت، تشویق می‌کنند. یک مقام ارشد آمریکایی در این باره خاطرنشان می‌کند: زمانی که ترامپ به بازنشر توییت‌های محتوی تهدید‌ها برای زندانی کردن سیاسیون و صحبت کردن با افراد دارای توهم توطئه می‌پردازد، غیرممکن است که درباره پایان این ماجرا نگران نشد. برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت نیز اقدامات ترامپ را فاشیستی و برخلاف اصول دموکراسی توصیف کرده است.

اصرار دونالد ترامپ برای تغییر نتایج انتخابات در حالی صورت می‌گیرد که پس از رسمی شدن پیروزی بایدن از سوی مجمع گزینندگان، میچ مک کانل رهبر جمهوری‌خواهان در سنای آمریکا اعلام کرد پیروزی کاندیدای حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری را به رسمیت می‌شناسد و در تماسی با بایدن، به او تبریک گفت.

نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
به کوری چشم اصلا ح طلب بدبخت ودموکراتهای متقلب ترامپ انتخابات را باطل میکند
نام
United States of America
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
اولا ترامپ ایده کودتا رو شایعه خوانده، دوما امریکا تا امروز بیش از 200 سال انتخابات ریاست جمهوری و 45 رئیس جمهور به خودش دیده بنابراین ترامپ رئیس جمهور روسیه یا چین و کره شمالی نیست که بتونه با کودتا قدرت بگیره چون نه قانون اساسی،نه قوه قضائیه مستقل از حزب و دولت و حکومت، نه ارتش و نه ملت مسلح امریکا این اجازه رو بهش نمیدن. ترامپ فقط میخواد با این بازی ها شکست قانونیش رو قبول نکنه تا در انتخابات بعدی هم شانسی برای انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور داشته باشه، ترامپ فقط یک شومن حرفه ایه که از الان بفکر انتخابات 4 سال دیگه است.
نام
United Arab Emirates
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
بحث کودتا شایعه است اینها همه توهمات چین است.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
احتمالا جنگی با ایران انجام شود
نیکان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
همیشه اینطور بوده است که قدرت پرستان به قیمت خشونت علیه جان مردم ، برهم زدن قانون و اخلاق ، حاضرند در قدرت بمانند
انتشار یافته: ۱۲
نام
Finland
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
غلط کردید گلوبالیستای بیشرف
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
اینها همان ایده های نویسندگان روزنامه خراسان و یحتمل کیهان است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
البته غلط را که شما کردید زمانی که اشتباه کردید
کیشو
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
شد زمان رفتن و برج ترامپ
بخش بالاخانه اش سوزانده لامپ
چون جوی چرتی ز پیشش با عصا
مثل جیمی جامپ ، رد شد با دو جامپ!
امین میرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
داشتم به نحوه واگذاری قدرت از طرف شاه و باباش فکر میکردم . عجب ديكتاتورى بودن اونا . مخصوصن رضا شاه !!!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
دست از سر ملت آمریکا بر نمیداری بخاطر ملت ایران کوتاه بیا!!! از وقتی رفتی دلار ارزونتر شده!
سهیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
دنیای بدون ابرقدرت، دنیای ترسناکیه. فکر کنید اگر آمریکا نباشه چین و روسیه، گوشت همه مردم دنیا رو میخورن.