bato-adv
bato-adv
آینده صنعت پردازش می‌تواند امنیت جهان تکنولوژی را به هم بریزد

انقلاب ترسناک کوانتوم نزدیک است؟‌

انقلاب ترسناک کوانتوم نزدیک است؟‌

چین از آن دسته کشور‌هایی است که مدت‌هاست در تکنولوژی کوانتوم سرمایه‌گذاری کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۶ ماهواره‌ای به فضا اعزام کرد که در آن قدرت رمزنگاری کوانتوم - و نه صرفا پردازش کوانتوم - به نمایش گذاشته شد. البته در این حوزه نوین رمزنگاری کوانتوم، از تکنولوژی مشابه حوزه پردازش کوانتومی استفاده می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۹

می‌گویند کامپیوتر‌های کوانتومی به راحتی قادر به شکستن الگوریتم رمزنگاری فعلی هستند و همین می‌تواند ساختار فعلی اینترنت را به‌طور کامل به هم بریزد. دو کشور آمریکا و چین برای دسترسی سریع‌تر به این سیستم تکنولوژیک میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. سیستمی که به کمک آن بتوانند صنعت پردازش و محاسبه جهان را متحول کنند. سوال، اما این است که چه کسی زودتر‌تر از بقیه به این تکنولوژی دست پیدا می‌کند.

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از نیوزویک، سال ۱۹۹۴، زمانی‌که کامپیوتر‌ها به وفور امروز نبود، یک ریاضی‌دان به نام «پیتر شُر»، چیزی را اختراع کرد که یک اتفاق بزرگ محسوب می‌شود. وی در سیستم خود از نوعی عملیات پردازشی به نام factoring استفاده کرد، که بعد‌ها تبدیل به پاشنه آشیل اینترنت شد. البته آقای شُر آن زمان هیچ کامپیوتری نداشت که بتواند چنین سیستم پیچیده‌ای را روی آن پیاده کند.

او تنها یک الگوریتم و یک یک برنامه نوشته بود که مخصوص یک ماشین فرضی بود، دستگاهی که یک روز بتواند مانند آنچه در مکانیک کوانتوم آمده، اجزای اتم‌ها و دیگر قسمت‌های مربوط به اتم‌ها را نشان داده و همچنین بتواند محاسباتی را انجام دهد که کامپیوتر‌های معمولی از انجام آن عاجز هستند.

او حتی نمی‌دانست که پیاده شدن این الگوریتم ممکن است به هزاران و شاید حتی میلیون‌ها سال زمان نیاز داشته باشد. آقای شُر در سال ۱۹۹۴ در مقاله‌ای نوشت: «سوال اینجاست که آیا استفاده از مکانیک کوانتوم در یک کامپیوتر حقیقتا قدرت پردازشی کامپیوتر را بالا می‌برد؟» سوال آن روز او را حالا در دنیای امروز می‌توان پاسخ داد.

سال گذشته یک تیم از شرکت گوگل به دستاورد جدید پردازشی رسید که «quantum supremacy» یا «برتری کوانتومی» نام دارد و زمانی اتفاق می‌افتد که یک کامپیوتر کوانتومی محاسبه‌ای سریع‌تر از کامپیوتر‌های معمولی انجام می‌دهد.

دو کارمند گوگل، جاش مارتین و همکارش در پستی وبلاگی در این باره نوشتند: «ماشین ما محاسبه مدنظر را در ۲۰۰ ثانیه انجام داد، در حالی که حتی پرسرعت‌ترین سوپر کامپیوتر دنیا برای انجام چنین محاسبه‌ای ۱۰ هزار سال نیاز دارد.» ماه گذشته نیز یک تیم تحت مدیریت Pan Jianwei در دانشگاه علوم و تکنولوژی چین، در ژورنال Science اعلام کردند که سیستم کوانتومشان، محاسبه‌ای را ۱۰۰ تریلیون بار پرسرعت‌تر از کامپیوتر‌های معمولی انجام داد که رکورد گوگل را هم شکسته است.

در هر دو خبر، نمونه‌های اولیه یک ماشین نیز نمایش داده می‌شود که در یک آزمایشگاه مشغول انجام محاسبه هستند، محاسبه‌ای که از هر جنبه‌ای که فکرش را کنید، بعید به نظر می‌آید که روزی به درد انسان‌ها بخورد.

هنوز هیچ‌کس ادعا نکرده که می‌تواند از الگوریتم آقای شُر استفاده کند، اما ظاهرا سرمایه‌گذاری‌های سنگینی به این منظور انجام می‌شود و صد‌ها مهندس و متخصص از شرکت‌های بزرگی مانند گوگل، IBM و آمازون گرفته تا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تلاش می‌کنند تا اولین نفری باشند که این تئوری را عملی می‌کنند.

این گروه‌ها صرفا به دنبال کامپیوتر‌های پرسرعت‌تر نیستند بلکه می‌خواهند روش اساسی متفاوتی برای صنعت پردازش ابداع کنند. کامپیوتر‌های کوانتومی می‌توانند منجر به انقلاب صنعتی مانند تولید ریزتراشه‌ها شوند، که توانست تاثیر عظیمی در صنعت اینترنت و تکنولوژی ایجاد کند. زیرمجموعه‌های کاربردی محاسبات دیجیتال به قدری وسیع است که می‌تواند قدرت زیادی در حوزه‌هایی مانند هوش‌مصنوعی وارد کند.

چین از آن دسته کشور‌هایی است که مدت‌هاست در تکنولوژی کوانتوم سرمایه‌گذاری کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۶ ماهواره‌ای به فضا اعزام کرد که در آن قدرت رمزنگاری کوانتوم - و نه صرفا پردازش کوانتوم - به نمایش گذاشته شد. البته در این حوزه نوین رمزنگاری کوانتوم، از تکنولوژی مشابه حوزه پردازش کوانتومی استفاده می‌شود.

بسیاری در این بین نگرانند که آمریکا، در حوزه کوانتوم، جایگاه برتر خود را به چین واگذار کند، زیرا برخلاف چین که در این زمینه فعال بوده، آمریکا ظاهرا استراتژی‌های محافظه‌کارانه‌تر و کم سر و صداتری در این زمینه در پیش گرفته است.

اما یکی از اصلی‌ترین مسائلی که در زمینه این حوزه جدید نگران‌کننده است، مساله امنیت است. زمانی که تکنولوژی کوانتومی همه‌گیر شود، چه اتفاقی برای حریم شخصی و تمام رمز و راز‌های کاربران می‌افتد؟ آیا ممکن است یک روز از خواب بلند شویم و بفهمیم که چین تمام ایمیل‌های ما را خوانده است؟ آیا الگوریتم شُر می‌تواند تبدیل به تهدید شود؟

معنی «برتری کوانتومی»

جان مارتین از متخصصانی است که از دهه ۱۹۸۰ در زمینه کامپیوتر‌های کوانتوم تحقیق می‌کند. او می‌گوید: «قبل از اینکه حتی کلمه «کیوبیت» اختراع شود (کیوبیت qubit اساسی‌ترین قسمت اطلاعاتی در یک کامپیوتر کوانتوم است) -مشابه bit در کامپیوتر‌های معمولی، اما با تفاوت‌های مهم-یک بیت می‌تواند یا صفر یا یک باشد، یک کیوبیت می‌تواند همزمان، هر دو باشد یا هر چه که بین این دو عدد است.

یک بیت، یک قسمت کوچک از شارژ الکتریکی در یک تراشه سیلیکونی است، که کامپیوتر‌های کلاسیک از آن‌ها استفاده کرده و عملیات‌های پردازشی خود را انجام می‌دهند. اما یک کیوبیت، یک اتم یا ذره زیر اتمی است که اطلاعات را به روشی منحصر به فرد و بر اساس قوانین کوانتوم ذخیره می‌کند. به عبارت دیگر، بیت، قسمتی جداگانه از اطلاعات است و یک کیوبیت، جزئی از مجموع اطلاعات است که با دیگر کیوبیت‌ها گره خورده است.

آقای مارتین در فعالیت‌های اولیه خود در دانشگاه کالیفرنیا، سوال‌های اساسی مطرح کرد درباره اینکه چطور می‌توان از اجزای کوچکی مانند اتم‌ها و فوتون‌ها و ذرات نور، اطلاعات استخراج کرد. اما کار کردن با اجزای ظریف و کوچکی مانند اتم‌ها ذرات، بسیار چالش‌برانگیز است. چگونه باید کاری کرد که این ذرات کوچک به گونه‌ای با یکدیگر ارتباط برقرار کنند که بتوان از ارتباط آن‌ها محاسبات کامپیوتری مفید انجام داد. به گفته آقای مارتین، باید کیوبیت را ایزوله کرده تا منسجم بماند، اما اگر زیاد ایزوله و تفکیک شود دیگر امکان برقراری ارتباط با دیگر کیوبیت‌ها و انجام محاسبه وجود ندارد.

مارتین سال هاست با آزمایش‌هایی که با مواد مختلف و در محیط‌های مختلف انجام می‌دهد، تلاش می‌کند این تعادل را برقرار کند. مرحله بعد، به کار‌گیری کیوبیت‌ها و ارتباط آن‌ها با یکدیگر در یک کامپیوتر است. او که بالاخره راهش را به شرکت گوگل باز کرد بقیه تحقیقات خود را آنجا و با کوانتوم کامپیوتر Sycamore (پردازنده کوانتومی که توسط گوگل توسعه داده شده) ادامه داد.

Sycamore ۵۴ کیوبیتی در داخل مجموعه‌ای از آزمایشگاه‌های شرکت گوگل در Goleta ایالت کالیفرنیا نگهداری می‌شود. این کامپیوتر کوانتومی در دمای یک درجه زیر صفر مطلق نگهداری می‌شود- کمترین دمای ممکن- یعنی ۵۰۰ درجه فارنهایت زیر صفر. این ماشین، از طریق اشعه‌های مایکروویو، در داخل دالان برنامه‌ریزی می‌شود، ذراتی که نقش کیوبیت‌ها را ایفا می‌کنند.

یکی از مسائلی که مارتین و دیگر مهندسان حوزه کوانتوم با آن روبه‌رو هستند این است که چه کار کنند که کیوبیت‌ها مدت زمان مناسبی را با یکدیگر در ارتباط باشند تا محاسبه به‌صورت صحیح انجام شود.

Superposition عبارتی است که به قابلیت قرار‌گیری کیوبیت‌ها به‌صورت همزمان در دو حالت صفر و یک اطلاق می‌شود که یک قسمت مهم از انجام عملیات کامپیوتر است. کوچک‌ترین مزاحمتی باعث می‌شود که یک کیوبیت به داخل صفر یا یک افول کرده و کل ارتباط کیوبیت‌ها با اختلال روبه‌رو شود.

دمای نگهداری این دستگاه‌ها به طرز غیرقابل‌تصوری سرد است، اما کیوبیت‌ها به کوچک‌ترین اشتباه حساس هستند و سریع از هم گسیخته می‌شوند و باعث می‌شوند که کل عملیات پردازش با شکست روبه‌رو شود. ساخت یک کامپیوتر کوانتوم به اندازه کافی سخت است، اما اینکه چگونه باید با آن رفتار کرد که عملیات‌ها بدون خطا و مشکل انجام شوند، آن‌قدر مشکل است که بسیاری اوقات مهندسان را کلافه می‌کند.

حتی با وجود اینکه کامپیوتر‌های کوانتومی امروز در دوران کودکی خود هستند، اما با این وجود نگرانی بابت مساله امنیت، همچنان پابرجاست. این دستاورد در قرن پیش رو به‌طور قطع پیشرفت‌های چشمگیری می‌کند و از همین حالا زنگ خطر را به صدا درآورده است.

آژانس امنیت ملی و دیگر سازمان‌های اطلاعاتی در آینده نزدیک چشم امید زیادی به این تکنولوژی دارند، اما نگرانی‌هایشان نیز بابت راز‌ها و اسرار امنیتی همزمان افزایش می‌یابد. آمریکا برنامه‌هایی دارد که روش‌های جدید رمزگذاری را توسعه دهد، روش‌هایی که حتی دربرابر کامپیوتر‌های کوانتوم نیز غیرقابل رسوخ باشد. اما متقاعد کردن دولت‌ها و آژانس‌ها به استفاده از شیوه‌های نوین رمزنگاری، کار ساده‌ای نیست، زیرا تهدید، هنوز به وضوح معرفی نشده و حتی وجود خارجی ندارد.

برچسب ها: کوانتوم تکنولوژی
ستم‌دیده
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
کوانتوم‌کیلوی‌چند‌از‌انقلاب‌اسلامی
خطرناکتر‌وجود‌ندارد
مجید
Germany
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
کوانتوم = چَندَک ، چَندَکینه ، چَندَکانه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
اینا که اصلا مهم نیست. ما هم توی ایران فناوری فوق پیشرفته دستگاه کرونایاب به اسم مستعان ۱۱۰ رو ساختیم که انحصار کشور خودمون و دست هیچ کشور دیگه اس نیست
فرارو خبرهای تکنولوژی های ایرانی مثل همین مستعان ۱۱۰ رو بزار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
مسخره. هرهرهر..
ناشناس
United States of America
۰۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
تنها توان جوانکهای مرعوب غرب تمسخر کردن هر موضوع جدی است از تاثیرات بیکاری و نداشتن مطالعه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
میگم تو که از اسم بردن منتقدینت ذوق مرگ میشی و دوباره مینویسی و باز دوباره تایید میکنی چرا نظرات دیگران را سانسور میکنی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
عشقم فیزیک اینا شاخه ای از فیزیکه بنام اطلاعات کوانتمی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
بنازم به این همه علم و دانش و فضیلت! دقیقا مثه این می مونه که یه خبر در مورد مشکلات مغزی بذارن بعد یکی بیاد بگه عشقم پزشکی اینا شاخه ای از پزشکیه بنام نورولوژی
انتشار یافته: ۵۴
کیشو
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
دانشمندان وجهان مدیران ما نظیر تبریزیان،عباسی، رائفی پور، رسایی، شریعتمداری و.... پیش تر به این تکنولوژی ها و بالاتر دست یافته اند . می فرمایید نه ، نگاهی به صنعت صدور کارت ملی بیندازید. حتی چندسال پیش یک میمون را هم به فضا فرستادیم که پس ار بازگشت تبدیل به یک گوریل شد!
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
خاکبرسر خائن و وطنفروشت بکنن
ناشناس
United States of America
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
رائفی پور که خود خدا را هم پشیمان کرد از خلقتش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
مشکل ما دلقک هایی مثل شما هستند همین و بس.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
خاکبرسر آرش وطنفروش کنند
کیشو
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
خائن ووطن فروش آقازاده هاتون هستن که طبق گفته رئیس اسبق بانک مرکزی، بیشتر از ذخیره ارزی اندوخته کرده اند و امثال شما سینه چاکشون هستین!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
آرش جان وطن فروش آن کسی است که با ادعای تولید مستعان باعث تحقیر دانشمندان در ایران شد
نظام فروش
Germany
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
ارش....خاک بر سر تو و همفکران مفسد و دروغگو و کم سواد بکنند که ایران را تا این حد خوار کرذید
فریاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
آرش خاک وخاکستربرسرت کنن اونم نه بصورت کوانتوم وطن فروش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
آرش واقعا خاک بر سرت...حیف نونی که میخوری و هوایی که تنفس میکنی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
جالب بود، ممنون.
امین میرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
اگه کوانتوم تانلینگ و اسپوکی منر اتفاق افتاده باشه یعنی اطلاعات به محض تولید در مقصد حضور دارن !!! یه چیزی شبیه پرینتر کوانتومی برای تکثیر عملکرد . این مساله هنوز اتفاق نيفتاده ، اما اگه اتفاق بیفته چیزی به نام مغز ایزوله و حریم خصوصیو باید فراموش کنین. اصطلاحن با سایبورگایی طرف میشین که نه فقط داشته های مغزتونو به سرقت میبرن ، بلکه میتونن بدون نیاز به پروپاگاندا ساختار ذهنیتونو تغییر بدن ! تا اون زمان فاصله بسیاری باقی مونده ، اما اگه تحقق پیدا کنه ، من آرزوم اینه که در اون زمان مرده باشم !!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
داشته های مغز خیر بلکه بطن سیستم علّی.
نام عین الله
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
با کمک موسسات دانش بنیان و استفاده از مهندسی معکوس میتوان در یک سوت از همه این مدعیان جلو زد
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
جان من راست میگی؟ یعنی چین که استاد مهندسی معکوسه خریت کرده و نفهمیده و میلیارد ها دلار سرمایه اش رو هدر داده؟ چه خرایی اند چینی ها که امثال تو رو نتونستند جذب مراکز دانش و فناوریشون کنند تا در یک چشم به هم زدن کامپیوتر کوانتومی بسازند. با مهندسی معکوس نیروگاه و راکتور اتمی هم میشه ساخت؟ آخه مرد حسابی روسیه که قدرت دوم هک و امنیت کامپیوتر هست بعد از این همه سال و بعد از این همه هزینه هنوز نتونسته یه CPU درست حسابی بسازه که صنایع اش رو از سلطه امریکا خارج کنه بعد تو میخوای با مهندسی معکوس کامپیوتر کوانتومی بسازی. واقعا ما فقط خودشیفته ایم که خودمون رو IQ بالای 120 میدونیم اگه این خودشیفتگی رو کنار بزاریم میبینیم همون 68 هم نیستیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
آره همون یکی مثه تو! تو فقط سه سوت بتونی از سایه ی خودت جلو بزنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
اره بابا. استراحت کن حالا.
Zari
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
باقر زادَ
ناشناس
France
۰۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
مثل مهندسی معکوس پراید ؟
فرقان
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
موسسه‌دزد‌بنیان‌صحبح‌است‌چرا
که‌اینها‌از‌هر‌اسمی‌فقط‌بابت‌چپاول
استفاده‌مبکنند‌وام‌های‌کلان‌ریالی
و‌دلاری‌تصرف‌ساختمانهای‌دولتی
بنام‌تاسیس‌شرکت‌وغیره
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
کوتاه بیا فرارو .تو فعلآ قیمت روز پراید رو دقیق گزارش بدی کافیه. بقیه با حسین شریعتمداری و شرکا.
نام
Turkiye
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
این دو کشور بخصوص چین همیشه باعث بدبختی مردمان دنیا هستند زیرا با جنس های بی کیفیت مردم دنیا را به انواع مختلف مریضی ها آلوده می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
دلیل اینکه جنس بی کیفیت میاد ایران،تجار ایرانی بی وجدانی هستن که برای یک ریال سود بیشتر کالای بی کیفیت میارن ایران.برید ببینید جنسی میره اروپا یا چین بی کیفیته یا نه؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
"این کامپیوتر کوانتومی در دمای یک درجه زیر صفر مطلق نگهداری می‌شود- کمترین دمای ممکن- یعنی ۵۰۰ درجه فارنهایت زیر صفر."
جناب پروفسور مگه دمای زیر صفر مطلق هم داریم؟!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
اینهاروباش ویروس یاب مستعان این کار رو هم مثل آب خوردن انجام میده .
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
این غربیا چرا ایمان نمیارن تنها راه سعادت دیناسلام استن و بس
هر چی هم با علمتون زور بزنید بخدا نمیرسید:
إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
چه ربطی داره؟ چین مسلمونه؟ اصلا چین کمونیسته. یعنی حتی خدا رو قبول نداره چه برسه به دین اسلام
ضمنا توی اردوگاه های اجباری چین، مسلمانان رو شکنجه میدن که دست از دینشون بردارن
پس آیا ایمان نمیاوری؟
دانشجوی ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
لطفا از این دست مطالب بیشتر در سایت قرار بدید به جای اخبار زرد به دردنخور و بی فایده
ناشناس
Sweden
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
این یه خبر علمی هم از دستشون در رفته!
بیست تا خبر روزانه فقط در مورد بهاره رهنما میذاره
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
نمیدونم این حرفم چقدر درسته ولی طبق مطالعات و شنیده هام پی بردم کامپیوتر های امروزی به 2 دلیل سریع تر از این نمیشن دلیل اول اینکه سرعت ارسال پالس های صفر و یک بیشتر از این نمیشه دوم اینکه اگه CPU های بزرگ تری (از نظر تعداد ترانزیستور) هم ساخته بشه حرارت تولیدیش انقدر زیاده که خود CPU رو ذوب میکنه در کل نمیدونم این جملات چقدر صحیح اند اما انقلابی که قراره این کامپیوتر های کوانتومی ایجاد کنند در رمز گذاری و رمز نگاری است چون اولا طبق مقاله هم کیوبیت ها اطلاعات بیشتری نسبت به بیت منتقل میکنند و دوما "دمای نگهداری این دستگاه‌ها به طرز غیرقابل‌تصوری سرد است" . به عنوان مثال یکی از روش های رمز گذاری استفاده از اعداد اول هست به این ترتیب که مثلا اولین عدد اول 100 رقمی رو پیدا میکنند و ازش استفاده میکنند به همین دلیله که حتی سریعترین ابر کامپیوتر دنیا هم برای پیدا کردن این عدد 10 هزار سال زمان نیاز داره چون الگوریتمش به این شکله که باید عدد مذکور رو بر تمام اعداد قبلیش تقسیم کنه که ببینه بر عددی تقسیم پذیر هست یا نه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
تشکر
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
یک منفی بهت دادم چون راجع به چیزی که نمی دونی اظهار نظر کردی.

دلیل اولت که کاملا غلطه. هیچ محدودیتی در افزایش فرکانس وجود نداره و پالس هم تجمعی از هارمونیک ها هست و چون هارمونیک ها هرفرکانسی می تونند داشته باشند پالس هم از این قاعده مستثنی نیست.

دلیل دومت هم غلط تر! هر مداری رو به هر اندازه که لازم باشه میشه خنک کرد.

خیلی ساده دلیلش اینکه که ترانزیستورها از حدی کوچکتر نمی شند و الان طول کانال درین سورس به ابعاد اتمی نزدیک شده. CPU های بزرگتر هم کارکردی در تجهیزات و ادوات ندارند چون فضای اشغال شده مهمه.

در ضمن مطلب ریاضی ای هم که گفتی غلطه. برای مشخص کردن اول بودن یک عدد لازم نیست عدد رو بر تمام اعداد قبلیش تقسیم کنند بلکه اعداد فرد بین 2 تا جذر اون عدد کفایت می کنه. اگر تقسیم نشد دیگه اول هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
۱۸:۲۹ در مورد مطلب آخر غلط گفتی . تا جذر عدد نه . تا نصف عدد تقسیم میشه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
من به چین اعتماد ندارم اصلا و ابدا
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
قدرت خدا را چه دیدید شاید مانند دانشمندانی که در ایران مستعان را ساختند که ویروس کرونا را از ۱۰۰ متری تشخیص میدهد و هنوز کسی نتوانسته به گرد پایشان هم برسد ما هم توانستیم کامپوترهای کوانتمی تولید کنیم که صد برابر مال آنها قدرت پردازش داشته باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
دانشمندان بسیجی البته !
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
نون و پنیر و پونه حسن ما گشنمونه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
وااااايييي اگه اين انقلاب توسط چين رخ بده دنيا رو بفنا ميده اشغالخوراي كثيف
اين اروپاييهاي بيخاصيت چه غلطي ميكنن اين چين و بعدش امريكا كثيف تكخورن و ميخان دنيا رو برده خودشون كنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
نژاد پرست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
بابا بيايين از دانشمندان متبحر ما نظير شريعتمداري و رسايي و رائفي پور و مداحاي ما يادبگيرين كه زودتر به تكنولوژي دست پيدا كردن قيافه ملتو تو كارت مليامون ببينين ناشي از اثرات كوانتوميه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
خودت چیکاره ای؟؟؟دلال
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
ما مثل تماشاچی های مسابقات فوتبال فقط حدس می زنیم که چه تیمی گل اول را می زند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
این تکنولوژی ها خاصن و نمیشه انتظار داشت همه کشورها بتوونن بر سر دسترسی به اوون همزمان رقابت کنن.
نامJJ-Club
Norway
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
من فکر میکنم ما هم تو ایران بسیار در این زمینه پیشرفت داشتیم. نسجون به اون نشون که هنوز پراید میسازیم که از تکنلوژی کوانتومی هم سر تار. خدایش یک لهذه فکر کنید، مشخره بعضی نیست انا دارن به چی فکر میکنن و ما به چی؟ کل بودجهاندازه وزارت علوم و بخش پژوهشی سالانه کشور ما به اندازه بودجه سالانه یکی از دانشگاههای بسیار بسیار بسیار معمولی اروپا و امریکا نیست. چه انتظاری دارین؟؟/ همون چندرغاز هم یک عده بهش درب قابلمه میکنن دستشون میفتن تو خیابان دنبال ویروس میگردن. کم تو دنیا مایه تفری و شادی بودیم. این و دیگه چیکارش کنیم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
اگه قبل از ارسال نظرت یکبار اون رو بخونی بهتره
این همه غلط املایی و تایپی نشون دهنده اهمیت ندادن به دیگرانه
JJ-Club
Norway
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
از همه دوستان بابت غلط های تایپی معذرت میخوام. من فونت فارسی ندارم با کلی بدبختی تایپ میکنم ولی دلیل نمیشه این همه اشتباه داشته باشه. مجددا عذر خواهی میکنم
bato-adv
bato-adv