در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۰۰ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۰ هزار و ۹۹۹.۶۳ واحد بسته شد.
بیشتر شاخصهای مهم بورسی جهان صعود کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، پس از دولت و کنگره اکنون دموکراتها به اکثریت مجلس سنا نیز دست یافته اند و این مساله بدان معنا خواهد بود که دولت بایدن برای اجرای سیاستهای خود کار راحت تری را پیش رو خواهد داشت. با کسب دو کرسی ایالت جورجیا اکنون اکثریت این مجلس در اختیار دموکراتها خواهد بود. احتمالا یکی از اصلیترین تحولات در دوران سلطه دموکرات ها، لایحههای مالیاتی خواهند بود. دموکراتها از منتقدان اصلی لایحههای کاهش مالیاتی هستند که دوره ترامپ تصویب شد و کارشناسان انتظار دارند تا دموکراتها افزایش نرخهای مالیاتی به ویژه برای دهکهای پردرآمدتر را در دستور کار خود قرار دهند.
فرببا وخیمتر شدن شرایط کرونایی انگلیس، نخست وزیر این کشور دستور اعمال قرنطینه سراسری را صادر کرد. دولت همچنین ۴.۶ میلیارد پوند (۶.۲ میلیارد دلار) دیگر را برای حمایت از بخشهای مختلف اقتصاد این کشور در برابر پیامدهای کرونا تخصیص داد. اقتصاد انگلیس که در نتیجه قرنطینههای تابستان سال قبل با رشد اقتصادی منفی بی سابقه ۲۵ درصدی مواجه شد، احتمالا در نتیجه بازگشت قرنطینهها در نخستین ماه از سال نو میلادی نیز با شرایط دشواری دست و پنجه نرم خواهد کرد و احیای رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ اروپا بیش از آنچه پیشتر تصور میشد، زمان خواهد برد.
کابوس بازگشت مجدد قرنطینههای سختگیرانه در جهان باعث نگرانی جدی معامله گران شده است و اوج گیری مجدد کرونا در نقاط مختلف و جهشهای جدید آن بدان معنی خواهد بود که این ویروس که بر همه وقایع سال ۲۰۲۰ اثرگذار بود، در سال ۲۰۲۱ نیز کماکان خبرساز خواهد بود. در بسیاری از نقاط جهان شکار زیادی از شاغلین کار خود را از دست داده اند و یا با کاهش جدی درآمدهای خود مواجه شده اند و پیش بینی میشود روند نزولی در مصارف خانوار و افزایش پس اندازها ادامه یابد که هر دو به معنای ورود کمتر جریان نقدی به اقتصاد خواهد بود. در آلمان مجموع پس اندازهای خانوار این کشور در سال ۲۰۲۰ حدود ۷.۱ تریلیون یورو بوده که نسبت به سال قبل بیش از ۶ درصد افزایش یافته است. آلمانیها به طور متوسط ۱۷ درصد درآمد خود را پس انداز کرده اند.
شیوع کرونا باز هم خبرساز شده و شهرهایی نظیر پکن در چین و ملبورن در استرالیا که برای مدتها مورد ابتلای جدیدی را ثبت نکرده بودند از مشاهده موارد جدید ابتلا به کرونا خبر داده اند. چین همچنین از مشاهده موارد ابتلا به کرونا انگلیسی در این کشور خبر داده است و در سنگاپور و ایالت کالیفرنیا، شیب نزولی ابتلا مجددا صعودی شده است. در صورتی که روند فعلی ادامه پیدا کند به احتمال زیاد شاهد اعمال مجدد محدودیتها در فعالیتهای تجاری به میزان گسترده در نقاط مختلف جهان خواهیم بود که این مساله تاثیر منفی قابل توجهی روی رشد اقتصادی سالآینده خواهد داشت.
وزارت خزانه داری آمریکا با صدور یک دستورالعمل اجرایی اعلام کرده است اتباع آمریکایی حق سرمایه گذاری یا معامله سهام شرکتهای چینی که از سوی این وزارت خانه متهم به همکاری با ارتش چین هستند را نخواهند داشت. واشنگتن تاکنون اسامی دهها شرکت چینی را در فهرست سیاه خود قرار داده و طبق آنچه مایک پمپیو- وزیر خارجه این کشور گفته است، هدف از این اقدام این خواهد بود که اطمینان حاصل شود از سرمایه آمریکایی در راه تقویت و مدرن سازی ارتش چین، سرویس اطلاعاتی این کشور و نهادهای امنیتی چینی استفاده نخواهد شد.
در شرایطی که روند واکسیناسیون در بیشتر مناطق جهان آغاز شده است، اصلیترین سوال پیش روی معامله گران این است که واکسنهای کنونی تا چه میزان اثربخش خواهند بود و ایا ویروس کرونا همانند آن چه در انگلیس و آفریقا اتفاق افتاد، توانایی جهشهای دیگری را دارد که کار مبارزه با آن را دشوار سازد یا خیر. در روزهای اخیر شرکتهای داروسازی کانون اصلی توجه معامله گران در بازارهای بورس بوده اند و بار بخش بزرگی از تعیین سمت وسوی شاخصها بر روی دوش آنها بوده است.
تاکنون بیش از ۸۷ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۴۴۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۸۸۳ هزار و ۳۰۴ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۶۶ هزار و ۶۶۲ نفر، برزیل با ۱۹۷ هزار و ۹۵۶ نفر، هند با ۱۵۰ هزار و ۲۷۲ نفر، مکزیک با ۱۲۸ هزار و ۸۲۲ نفر و ایتالیا با ۷۷ هزار و ۳۴۶ نفر بوده است.
کریس گافنی- تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه تی آی بنک - گفت: تزریق نقدینگی جدید به بازارها در قالب بستههای حمایتی جدید در شماری از کشورها باعث میشود تا معامله گران با خیال آسوده تری وقایع آینده را دنبال کنند. سال ۲۰۲۰ یک سال معمولی نبود و روند معاملات بازار نشان میدهد که با توجه به ریسکهای سال ۲۰۲۰ بازارها هنوز قادر به ادامه مسیر بدون حمایتهای سیاست گذاران نیستند. نوسانات بازار در ماههای اخیر زیاد بوده است و بازگشت آرامش نیازمند زمان خواهد بود.
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۰۰ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۰ هزار و ۹۹۹.۶۳ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۴۷ درصد صعود تا سطح ۳۷۸۱.۶۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۶۲ درصد جهش در سطح ۱۲ هزار و ۸۹۷.۹۱ واحدی بسته شد.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۳.۴۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۸۴۱.۸۶ واحد بسته شد. شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۷۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۸۹۱.۹۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با جهش ۱.۱۹ درصدی در سطح ۵۶۳۰.۶۰ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۳.۲ درصد بالا رفت و به ۸۳۵۰.۳۰ واحد رسید.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۳۸ درصدی تا سطح ۲۷ هزار و ۵۵.۹۴ واحدی پایین رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ کنگ ۰.۱۵ درصد بالا رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۶۹۲.۳۰ واحد بسته شد. در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» صعود ۰.۹۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۴۱۷.۶۷ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص «اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۱.۱۲ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۶۰۷.۰۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
در بازار طلای سیاه روند قیمتها صعودی بود. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۱.۹ درصد صعود به ۵۰.۸۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۸۷ درصدی به ازای ۵۴.۶۰ دلار در هر بشکه مبادله شد.
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با ریزش ۲.۳۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۱۰.۹۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۱.۶۵ درصدی به ازای ۲۷.۱۹ دلار مبادله شد.