bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۳۳۰۳
در بازار خودرو چه می‌گذرد؟

چشم انداز قیمت خودرو در دو ماه پایانی سال

چشم انداز قیمت خودرو در دو ماه پایانی سال

فربد زاوه گفت: به طور متوسط قیمت خودرو‌های خارجی و وارداتی یا افت ۳۰ تا ۴۰ درصدی روبرو بوده اند و در خودرو‌های پر تیراژ داخلی اما، این کاهش قیمت متفاوت بوده به طوریکه پراید الان حول و حوش ۹۰ تا ۱۰۰ معامله می‌شود و ۲۰۶ نیز بین ۱۷۵ تا ۸۰ تومان، این‌ها زیر ۱۰ درصد، یا همین حوالی با کاهش روبرو بوده اند، که به نظر می‌رسد جا برای کاهش بیشتر نیز وجود داشته، زیراکه طی این مدت اخیر قیمت‌ها بدون هیج منطقی با افزایش روبرو شدند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
فرارو- برخی از فعالان بازار خودرو معتقدند، با ریزش قیمت خودرو، خریدار هم سیاست صبر و انتظار پیش گرفته است و عملاً خریدار در بازار کم شده است. در این رابطه قیمت دلار در بازار خودرو موثر است و ریزش دلار در سیاست صبر خریدار تاثیر گذاشته است.

به گزارش فرارو، نعمت‌الله کاشانی‌نسب نائب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو با بیان اینکه سرمایه گذاری با هدف ارزش افزوده دیگر برای خودرو جذاب نیست، گفت: امروز مشتری واقعی و مصرف کننده در بازار وجود دارد. بازار خودرو برای سرمایه گذاران جذاب نیست و دیگر برای خریداران که بخرند و با ارزش افزوده بیشتر بفروشند، دیگر امکانپذیر نیست.

کاشانی‌نسب با بیان اینکه قیمت‌ها در بازار واقعی نیست باید جلوی رانت گرفته شود، افزود: هر وقت قیمت‌های دستوری از بازار خودرو برداشته شود؛ قیمت واقعی می‌شود. قیمت‌های خودرو باید واقعی باشد و قیمت‌های دستوری نمی‌تواند مشکلات قیمتی خودرو را حل کند.

وی گفت: باید به سمتی برویم که قیمت‌ها واقعی شود. در غیر اینصورت نه مصرف کننده سود می‌برد نه شرکت‌ها. وقتی تفاوت قیمت یک خودرو در بازار و کارخانه ۱۰۰ میلیون تومان است رانتی ایجاد شده که به جیب دلالان می‌رود.

نائب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در خصوص قیمت‌ها در بازاراظهارداشت: قیمت خودرو در چند روز اخیر افت داشته، اما هنوز به قیمت ۲۰ روز قبل و زمانی که دستورالعمل شورای رقابت اعلام شد، نرسیده، اما در صورت ادامه روند کاهشی نرخ ارز باز هم کاهش خواهیم داشت.

در بازار خودرو چه می‌گذرد؟دلیل کاهش قیمت خودرو
فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه کاهش قیمت خودرو ناشی از افت قیمت دلار بوده است، اظهار داشت: طی چند وقت گذشته با توجه به خوشبینی‌هایی که در مورد بازگشت آمریکا به برجام صورت گرفت، انتظارات تورمی با کاهش روبرو شد و این مسئله موجبات آن را فراهم آورد تا در تمامی بازار‌های سرمایه‌ای قیمت‌ها با کاهش روبرو شود، در این بین نیز خودرو با توجه به اینکه همواره به عنوان بازاری شناخته می‌شده که مردم برای حفظ ارزش پول خود به آن مراجعه می‌کنند، از این قاعده مستثنی نیست و افت قابل توجه‌ای را تجربه کرده است.

وی گفت: به طور متوسط قیمت خودرو‌های خارجی و وارداتی یا افت ۳۰ تا ۴۰ درصدی روبرو بوده اند و در خودرو‌های پر تیراژ داخلی اما، این کاهش قیمت متفاوت بوده به طوری که پراید الان حول و حوش ۹۰ تا ۱۰۰ معامله می‌شود و ۲۰۶ نیز بین ۱۷۵ تا ۸۰ تومان، این‌ها زیر ۱۰ درصد، یا همین حوالی با کاهش روبرو بوده اند، که به نظر می‌رسد جا برای کاهش بیشتر نیز وجود داشته، زیراکه طی این مدت اخیر قیمت‌ها بدون هیج منطقی با افزایش روبرو شدند.

زاوه افزود: دلیل عمده افزایش قیمت خودرو در ماه‌های اخیز افزایش تورم بوده که در این رابطه به دلیل سیاست‌های غلط پولی ومالی که از سوی دولت وضع شده، موجب شده که تورم این چنین افسار گسیخته با افزایش روبرو شود، کارشناسان اقتصادی طی دو سال اخیر نسبت به سیاست‌هایی که دولت انجام داده، بار‌ها هشدار دادند، اما متاسفانه گوش شنوایی برای شنیدن این حرف‌ها وجود نداشت و در نهایت با این تورمی روبرو هستیم که باعث شده مردم با گرانی‌های خارج از قاعده‌ای طرف شوند.

این کارشناس خودرو با تاکید براینکه در کوتاه مدت و تا پایان سال ارز همچنان مسیرش کاهنده است، بیان کرد: در چنین شراطی احتمال کاهش بیشتر قیمت خودرو با توجه به وضعیتی که پیش آمده وجود دارد، اما این امر می‌تواند به نوعی مقطعی باشد، چرا که اتفاقی در سیاست گذاری‌های کلان رخ نداده که انتظار داشته باشیم، این وضعیت اصلاح شود، به بیان دیگر می‌توان گفت، تا زمانی که سیاست گذاری‌های پولی و بانکی مورد تجدید نظر قرار نگیرد، افزایش تورم و افزایش و نوسانات قیمتی در بازار‌های مختلف همچنان ادامه دارد، بنابراین ما با چرخه‌ای روبرو هستیم که باید این زنجیره غلط یک جایی اصلاح شود، تا دیگر شاهد این دور تسلسل و باطل نباشیم.

افزایش قیمت خودرو از متوسط تورم بسیار بیشتر بوده است
زاوه با اشاره به اینکه افزایش قیمت خودرو از متوسط تورمی که بانک مرکزی اعلام می‌کند، بسیار بیشتر بوده است، اضافه کرد: با توجه به همین موضوع شاهد آن هستیم که طی ماه‌های اخیر در بازار، به خصوص در خودرو‌های وارداتی کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی را شاهد بودیم، البته ذکر این نکته ضروری است، در ماه‌های ابتدایی میزان عرضه با کاهش همراه بود که این مسئله در افزایش قیمت‌ها تاثیر داشت، اما در ماه‌های اخیر با افزایش تولید، عرضه نیز زیاد شد و این موضوع در کاهش قیمت‌ها اثرگذار بود.

این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه بازار خودرو وارد رکود عمیقی شده است، یادآورشد: با توجه به افزایش قیمتی که خودرو‌ها طی این مدت داشته اند، قدرت خرید مردم نیز با کاهش بسیار زیادی روبرو شده، طبعا در چنین شرایطی تقاضا در بازار با کاهش روبرو می‌شود، از سویی در این رابطه مازاد عرضه رخ داده و همین مسئله رکود در بازار را تشدید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دولت باید انظباط مالی داشته باشد و از ریخت و پاش پرهیز کند، گفت: درحالی که دولت با کاهش کسری بودجه شدیدی روبرو هست، شاهدیم که هیچ گونه تلاشی برای اصلاح سیاست‌های پولی و مالی انجام نمی‌شود و این خود موجب شده که تورم فزاینده‌ای پدید آید، دولت در چنین شرایطی اقدام به چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی می‌کند که این مسئله خود تورم زا است، حال باید دید که آیا اتفاقی خواهد افتاد و تغییری در تصمیم گیری‌ها انجام می‌شود اینکه اینکه وضعیت به منوال فعلی ادامه خواهد یافت.
پرطرفدارترین عناوین