bato-adv
کد خبر: ۴۷۴۶۴۵
سخنگوی کمیسیون تلفیق:

بودجه ۱۴۰۰ دوسقفی شد

بودجه ۱۴۰۰ دوسقفی شد
کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ را در دو سقف بست؛ لایحه‌ای که دولت ۱۲ آذرماه به مجلس تقدیم کرد و همواره به تغییرات اعمال‌شده در این لایحه از سوی کمیسیون تلفیق انتقاد کرده است. به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق، لایحه بودجه سال آینده در دو سقف و دو زمانه بسته شد؛ یک سقف در ۶ماه اول و یک سقف در ۶ماه دوم سال آتی. همچنین منابع عمومی دولت در این لایحه از ۸۴۱هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده از سوی دولت، به ۱۱۵۸هزار میلیارد تومان افزایش یافت. ماجرای دو سقفی شدن بودجه به تغییر اعمال‌شده در میزان فروش نفت بازمی‌گردد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۳ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

کمیسیون تلفیق، لایحه بودجه ۱۴۰۰ را در دو سقف بست؛ لایحه‌ای که دولت ۱۲ آذرماه به مجلس تقدیم کرد و همواره به تغییرات اعمال شده در این لایحه از سوی کمیسیون تلفیق، انتقاد کرده است. خبر دو سقفی شدن بودجه سال ۱۴۰۰ را روز پنج‌شنبه رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق در نشست خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد و در شرح این خبر، به اعلام دو سقفی و دو زمانه بسته شدن بودجه سال آینده اکتفا کرد.

او گفت که یک سقف در ۶ ماهه اول و یک سقف در ۶ ماهه دوم سال آتی هزینه و اعتبارات تخصیص داده می‌شود. ماجرای دو سقفی بسته شدن بودجه سال آینده به تغییر اعمال شده در این لایحه در میزان فروش نفت بازمی‌گردد. با وجود آنکه دولت در لایحه پیشنهادی خود، فروش روزانه ۳/ ۲ میلیون بشکه نفت را پیش‌بینی کرده بود، کمیسیون تلفیق این تعداد را به ۵/ ۱ میلیون بشکه در روز کاهش داد و این عدد را با توجه به شرایط تحریمی، قابل تحقق خواند؛ بنابراین سقف اول درآمد‌های دولت بر اساس فروش روزانه ۵/ ۱ میلیون بشکه نفت درنظر گرفته شده و سقف دوم نیز با توجه به احتمال فروش مازاد این رقم، پیش‌بینی شده است.

زارع در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح مصوبات این کمیسیون، افزود: در بودجه سال ۱۴۰۰ وابستگی به نفت را کاهش دادیم طوری که منابع این موضوع را از ۳۹۴ هزار میلیارد تومان به کمتر از ۲۶۰ هزار میلیارد تومان رساندیم.

افزایش چشمگیر منابع عمومی دولت

نکته دیگری که سخنگوی کمیسیون بودجه به آن اشاره کرد، افزایش منابع عمومی دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ است. بر اساس اعلام رحیم زارع، مجموع منابع عمومی دولت ۸۴۱ هزار میلیارد تومان بود که به ۱۱۵۸ هزارمیلیارد تومان رسید. ارقام اعلامی از سوی سخنگوی کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد که منابع عمومی دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به آنچه دولت در لایحه تقدیمی خود پیش‌بینی کرده بود، ۳۱۷ هزار میلیارد تومان رشد کرده است.

بر اساس اظهارات سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ بخشی از این رشد منابع به شفاف شدن برخی درآمد‌های دولت در ردیف‌های بودجه‌ای بازمی‌گردد. زارع در توضیح این موضوع افزود: مابه‌التفاوت ۱۱۵۸ هزارمیلیارد تومان تا ۸۴۱ هزار میلیارد تومان، ۱۷۸ هزار میلیارد تومان شفاف‌سازی بود و حدود ۱۳۹ هزار میلیارد تومان نیز منابع جدید از حوزه مالیات، اوراق و اسناد ایجاد شد. به گفته وی، ۱۷۸ هزار میلیارد تومان شفاف‌سازی شد؛ به‌طور مثال ۹۰ هزار میلیارد تومان در حوزه واگذاری سهام و بند و تبصره ۲ در کتاب بودجه آورده شده، اما در ردیف‌ها نیامده و منابع آن صفر در نظر گرفته شده بود. همچنین ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اوراق تسویه در نظر گرفته شده بود که به آن ۵ هزار میلیارد تومان افزوده شد؛ این در حالی است که در ردیف‌های لایحه بودجه مبلغ آن یک ریال نوشته شده بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق با بیان اینکه ۵۳ هزار میلیارد تومان بر اساس نامه رئیس‌جمهور برای استفاده از اوراق در نظر گرفته شد، افزود: در تبصره ۱۴ درباره دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، تصمیماتی در حوزه منابع عمومی بودجه گرفتیم به‌طور مثال وزارت جهاد کشاورزی در سال آینده مکلف شد برای اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار ۱۷۵۷ میلیارد تومان اعتبار تخصیص دهد؛ همچنین برای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری ۱۷۵۷ میلیارد تومان پیش‌بینی کردیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ همچنین درباره ۱۳۹ هزار میلیارد تومان منابع بودجه که توسط مجلس به منابع افزوده شده، توضیح داد: این منابع به‌طور مثال ۱۷ هزار میلیارد تومانی است که از حقوق ورودی خودرو‌ها از مناطق آزاد به دست می‌آید همچنین رقم واقعی مالیات ارزش افزوده ۸۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود درحالی‌که دولت آن را ۶۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته بود.

زارع با بیان اینکه از سوی دیگر عوارض خروج از کشور برای بهسازی روستا‌های مرزی در نظر گرفتیم، ادامه داد: دولت سود سهام شرکت‌های دولتی که کمتر از ۵۰ درصد بود را در لایحه بودجه نیاورده بود، که ما‌به‌ازای آن ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم. منابع جدید نفتی نیستند و از آنجا که پیش‌بینی دولت از این منابع نسبت به عملکرد آن در سال ۹۹ کمتر بود ما آن را افزایش دادیم، در واقع اتکای ما به نفت کمتر شده و سهام و اسناد خزانه اسلامی را به سمت تولید هدایت کردیم. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات همچنین اضافه کرد: حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان برای جهاد کشاورزی به منظور تولید نهاده، واکسن دامی و حمایت از بخش تولید به پیشنهاد مجلس اضافه شد.

اعتبار شرکت‌های دانش‌بنیان

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ با بیان اینکه برای طرح‌های نوآورانه و شرکت‌های دانش‌بنیان و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور دو هزار و ۴۷ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شد، گفت: افزایش ۴ برابری حقوق سربازان علاوه بر ۴۰۰ هزار تومان که مربوط به رفت و آمد آنهاست را در سال آینده مصوب کردیم. همچنین برای سربازان متأهل تسهیلاتی مانند افزایش ۵۰ درصدی این پرداخت در نظر گرفته شده است.

همچنین مقرر است به منظور اشتغال‌زایی تسهیلات کم‌بهره ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی در زمان پایان خدمت پرداخت شود. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با بیان اینکه برای وزارت کشور به منظور مقابله با اثرات مخرب ریزگرد و تاثیر بر شبکه برق حدود ۳۵۱ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتیم، گفت: برای تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاهی حدود ۲۶۳ میلیارد تومان در نظر گرفته، همچنین مقرر شد حدود ۵۲۷ میلیارد تومان از این محل میان ۱۳ دانشگاه جامع و برتر کشور به نسبت مساوی تقسیم شود.

bato-adv
مجله خواندنی ها