حذف موهای زائد برای بسیاری از افراد یک برنامه روزمره وقت گیر است. در حالی که روشهای سنتی مانند اپیلاسیون، استفاده از موچین و اصلاح برای از بین بردن موها موثر است، اما راه حلهای موقتی برای از بین بردن موهای زائد محسوب میشوند. بیش از یک دهه پیش، پیشرفتهای تکنولوژیکی منجر به ایجاد روش لیزر موهای زائد برای حذف موها شد که نه تنها عوارض آزار دهندهی روشهای سنتی حذف مو را برطرف کرد، بلکه یک راه حل طولانی مدت برای کاهش مو نیز به دنیا معرفی کرده است.
رشد مو و میزان حجم موهای زائد در نتیجه مسائل موروثی و سطوح هورمونهای هر فرد است. همچنین داروها، روشهای موقت از بین برنده مو و بیماری میتواند باعث تحریک رشد این موها شود. اگر از اصلاح پی در پی موهای زاید خسته و کلافه شدهاید و از نتیجه اپیلاسیون هم راضی نیستید، لیزر موهای زائد گزینهای قابل تأمل است و مزیتهای زیادی نسبت به دیگر روشها دارد. لیزر موهای زائد یکی از روشهای درمانی-زیبایی است که در بسیاری از کشورهای دنیا رایج شده است. لیزر نوری بسیار غلیظ و متراکم را به فولیکولهای مو میتاباند. رنگدانههای موجود در فولیکول مو این نور را جذب می کند و به تدریج مو رشد مو را متوقف میکند.
روشهای مختلفی برای از بین بردن موهای صورت و موهای بدن وجود دارد و هر روش دارای نکات مثبت و منفی است. همه این روشها به دلایل مختلف، گزینههای موثری هستند، اما روش درمانی لیزر موهای زائد برای افرادی که به دنبال یک راه حل طولانی مدت و مادام العمر هستند، روشی ارجح است. در ادامه با برخی از این روشها آشنا میشویم:
الکترولیز روشی متفاوت با لیزر موهای زائد است و به عنوان یک درمان موثر برای از بین بردن موهای زائد نیز به حساب میآید. این شیوه میتواند بر روی تمام انواع پوستها و موها نتیجه بخش باشد. روند موفق الکترولیز به طور کامل مو را ریشهکن میکند. همانطور که گفته شد الکترولیز یک گزینه دائمی حذف مو است. این روش شامل قرار دادن یک سوزن ظریف به طور مستقیم در فولیکول مو، جهت از بین بردن موهای ریشه و جلوگیری از رشد مجدد مو است. الکترولیز باعث از بین رفتن دائمی موهای زائد میشود. همانطور که میدانید لیزر نیز سبب توقف مراحل رشد فعال موها در طولانی مدت میشود.
علاوه بر این دو روش، راه های دیگری نیز برای برداشتن دائمی موها مورد ادعاست ولی غیر از لیزر موهای زائد و الکترولیز، کارآمدی هیچ روش دیگری در از بین بردن دائمی موهای زائد از لحاظ علمی به اثبات نرسیده است. برخلاف لیزر موهای زائد، که در یک پالس، همزمان چندین مو را از بین میبرد، الکترولیز تک تک موها را هدف قرار میدهد بنابراین الکترولیز موهای زاید میتواند بسیار وقت گیر و دردناک باشد.
از بین تمام روشهای حذف مو ، اپیلاسیون یکی از دردناکترین روشها در بین متقاضیان شناخته میشود. در این روش، با موفقیت مو از ریشه بیرون کشیده میشود، اما برای اپیلاسیون، به مقداری رشد مجدد نیاز دارید. برای افرادی که خواهان پوست صاف و بدون مو هستند، گزینه مناسبی محسوب نمیشود زیرا بعد از اپیلاسیون، احتمال ایجاد التهابهای فولیکولیت یا موهای زیر پوستی به شدت افزایش مییابد و موجب پیدایش ضایعات قرمز و عفونی ریز روی پوست میشود، اما در لیزر موهای زائد از پرتوهای نوری شدید استفاده میشود که نه تنها موهای زاید را از بین میبرد بلکه باعث روشن شدن و جوانسازی پوست میشود.
شیو کردن موهای زائد رایج ترین روش از بین بردن مو است، اما برای این که سطح پوست همیشه تمیز و بدون موی زاید باشد باید به طور مکرر انجام شود. اصلاح موهای زائد اکثراً بدون درد است، اما میتواند باعث بریدگی پوست شود که معمولاً بسیار دردناک و ناخوشایند است.
کرمهای موبر به سرعت کار میکنند، اما استفاده از آنها میتواند خیلی پر دردسر باشد. همچنین این نوع کرمها حاوی مواد شیمیایی با ترکیبات پیچیده هستند. مشاهده قرمزی و سوزش در ناحیه تحت درمان پس از استفاده از کرم موبر امری شایع است، خصوصاً اگر پوست حساسی داشته باشید.
ممکن است برای یک یا دو روز پس از لیزر، ناحیه تحت درمان آفتاب سوخته به نظر برسد. کمپرسهای یخ و مرطوب کنندهها میتوانند درمان را تسریع کند. اگر موهای صورت خود را لیزر کردهاید باید حداقل 24 ساعت بعد آرایش کنید. طی یک ماه آینده، موهای ناحیه تحت درمان شروع به ریزش میکنند. برای جلوگیری از تغییرات موقتی رنگ پوست، برای جلسات بعدی حتماً از ضد آفتاب استفاده کنید. ایجاد تاول بر روی ناحیه موردنظر بسیار کم اتفاق میافتد هرچند بیشتر در افرادی که رنگ پوست تیره دارند شایع میباشد. سایر عوارض جانبی احتمالی شامل تورم، قرمزی و زخم است. جای زخم دائمی یا تغییر در رنگ پوست از جمله عوارض بسیار نادر پس از لیزر موها زائد می باشد.
رفع موهای زائد با لیزر یکی از سریعترین روشها برای از بین بردن بدن محسوب میشود. جذابیت لیزر مو از اثر، کارایی و راحتی آن ناشی میشود. این درمان را میتوان در هر جایی از بدن که رشد موهای زائد کلافهتان کرده امتحان کنید. دلیل دیگر محبوبیت لیزر موهای زائد این است که منجر به کاهش و حذف دائمی موها میشود. با این حال، برای اکثر متقاضیان مهم است که کاملاً بدانند منظور از کاهش دائمی مو در روش لیزر مو چیست؟ لیزر موهای زائد به معنای کاهش 100 درصدی مو برای باقی زندگی شما نیست، بلکه به معنای کاهش 50 تا 95 درصدی این میزان مو است. ممکن است با گذشت زمان موهای جدید ظاهر شوند، اما در بیشتر موارد موها ظریفتر هستند و یا به اصطلاح کرکی شدهاند.
حذف موهای زاید توسط لیزر یک امر تخصصی محسوب میشود بنابراین برای یافتن یک کلینیک خوب کمی وسواس به خرج دهید. هرچند کلینیک خوب به معنای این نیست که پول بیشتری بپردازید بلکه به این معنی است که یک مرکز با تجهیزات پیشرفتهی با کیفیت و تکنسینهای مجرب انتخاب کنید. اگر تصمیم گرفتهاید برای رفع موهای زاید با لیزر اقدام کنید سری به وبسایت کلینیک دکتر هنرور بزنید و از مشاورههای رایگان آن بهره مند شوید.
دقت: لیزر میتوانند موهای تیره و ضخیم را هدف قرار دهند در حالی که به بافت پوست آسیبی نرساند. لیزر موهای زائد به طور خاص فولیکول را هدف قرار میدهد.
سرعت: هر شات لیزر، کسری از ثانیه طول میکشد و میتواند همزمان تعداد قابل توجهی از موهای زائد را از بین ببرد.
نتیجه دائمی: اکثر بیماران به طور متوسط پس از سه تا هفت جلسه استفاده از لیزر موهای زائد به نتیجه دلخواه خواهند رسید.
حداقل اثرات جانبی: فقط چند عارضه جانبی جزئی در لیزر موهای زائد وجود دارد که این عوارض بعد یک یا دو روز کاملاً از بین میروند.
مقرون به صرفه: هرچند جلسات لیزر موهای زائد نسبت به این روشها کمی گرانتر است ، اما نتایج آن دائمی هستند و در طول زندگی خود، دیگر مجبور نیستید برای روشهای دیگر حذف موی زائد هزینه کنید
کاهش رشد مو: با استفاده از لیزر موهای زاید به عنوان یک درمان جایگزین موثر، دیگر شاهد موهای زیر پوستی با ظاهر ناخوشایند نیستید.
تاثیر گذاری: اکثر بیماران میتوانند طی 4 تا 8 جلسه به مرحله حذف دائمی مو برسند.
منبع: مرکز لیزر موهای زائد دکتر هنرور