«لیز چنی» نخستین نماینده حزب جمهوریخواه بود که ماه گذشته بعد از حمله روز ۶ ژانویه به ساختمان کنگره امریکا مقابل «ترامپ» که هنوز رئیس جمهوری بود، ایستاد و همصدا با دموکراتهای مجلس نمایندگان خواهان استیضاح رئیس جمهوری همحزبی خود شد. «تیلور گرین» نقطه مقابل «لیز چنی» است. او از حامیان عقاید «کیوانان» است که معتقدند، همهچیز براساس توطئهای پنهانی پیش رفته است تا «ترامپ» از ریاست جمهوری کنار گذاشته شود.
دیشب بنا بود قانونگذاران حزب جمهوریخواه درباره سرنوشت دو زن موطلایی و سرکش این حزب تصمیمگیری کنند؛ دو زنی که سران حزب معتقدند با سرکشیهای خود حزب را چند پاره کردهاند.
ایران در ادامه مینویسد، یکی از آنها «لیز چنی» است. دختر «دیک چنی» معروف که از غولهای جمهوریخواهان محسوب میشود. دیگری هم «مارجری تیلور گرین» است. زنی با اعتقادات عجیب و غریب و از حامیان عقاید افراطی «کیوانان». هر دوی آنها از نظر سران حزب خاطی هستند. اما تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند.
«لیز چنی» نخستین نماینده حزب جمهوریخواه بود که ماه گذشته بعد از حمله روز ۶ ژانویه به ساختمان کنگره امریکا مقابل «ترامپ» که هنوز رئیس جمهوری بود، ایستاد و همصدا با دموکراتهای مجلس نمایندگان خواهان استیضاح رئیس جمهوری همحزبی خود شد. «تیلور گرین» نقطه مقابل «لیز چنی» است. او از حامیان عقاید «کیوانان» است که معتقدند، همهچیز براساس توطئهای پنهانی پیش رفته است تا «ترامپ» از ریاست جمهوری کنار گذاشته شود.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، دیشب هر تصمیمی که در نشست جمهوریخواهان کنگره گرفته شده باشد، نشاندهنده آن است که حزب جمهوریخواه در یکی از سختترین برهههای تاریخی خود قرار گرفته است. این وضعیت دشوار از مدتها پیش در حزب بروز کرده است. مدتها قبل از اینکه حملهای به ساختمان کنگره شود و «لیز چنی» بخواهد بهخاطر آن علیه ترامپ رأی دهد، رئیس جمهوری آن زمان امریکا خواهان خلاص شدن از دست شماری از اعضای کنگره که او آنها را «ضعیف» مینامید، شده بود. یکی از آنها «لیز چنی» بود. البته او حامیانی هم در مجلس نمایندگان داشت.
یکی از آنها «مت گائتز» بود، نماینده این حزب در فلوریدا که در سخنرانی خود اندکی پس از رأی «لیز چنی» به استیضاح ترامپ، وی را «گاوچران بوروکرات» خواند. ناگفته پیدا است که «لیز چنی» با سابقه خانوادگیای که دارد، از حمایت برخی سران بزرگ حزب خود نیز برخوردار است. عالیترین مقام حزب جمهوریخواه که در مدح او سخن گفته است، «میچ مک کانل» بوده است که او را «رهبری با اعتقادات عمیق و با شهامت در عمل کردن به آنها» دانسته است. با این حال همین «میچ مک کانل»، چماقی برداشته و بر سر «تیلور گرین» کوبیده است.
او هفته پیش «گرین» را هدف حملات خود قرار داد و گفت: «پذیرش دروغهای او و تئوریهای توطئهآمیزش سرطانی برای حزب جمهوریخواه است.» او حتی به برخی ادعاهای «تیلور گرین» هم اشاره کرد و گفت: «کسی که میگوید در ۱۱ سپتامبر هواپیمایی به ساختمان پنتاگون حمله نکرد و در مدارس تیراندازیهای وحشتناکی رخ نداد و یا کلینتونها هواپیمای جان اف کندی را ساقط کردند، در واقعیت زندگی نمیکند.» از دیگر مسائلی که «مک کانل» درباره «گرین» نگفته است، این است که او دموکراتها را متهم میکند که در قاچاق کودکان و شیطانپرستی و آدمخواری سابقه دارند.
اما از مصایب حزب جمهوریخواه تنها این دو نفر نیستند. در ساعات پایانی روز سهشنبه اتفاق تاریخی دیگر نیز برای حزب جمهوریخواه رخ داد و «دونالد ترامپ» که با شعار «نخست امریکا» تبدیل به اولین رئیس جمهوری امریکا شد که از عالم تجارت ناگهان و بهطور جهشی وارد کاخ سفید شده است، درست دو هفته پس از جداییاش از اتاق بیضی کاخ سفید، لقب نخستین رئیس جمهوری امریکا را که متهم به خیانت شده است، دریافت کرد.
به گزارش سایت شبکه خبری «سیانان»، پس از آنکه تیم جدید وکلای حقوقی ترامپ اعلام کردند «استیضاح ترامپ به لحاظ حقوقی امکانپذیر نیست، زیرا استیضاح مختص فردی است که در منصبی قرار دارد. در حالی که دونالد ترامپ در حال حاضر دیگر رئیس جمهوری امریکا نیست.» دموکراتها در واکنش به آن با ارسال اسنادی ۷۷ صفحهای به سنا اعلام داشتند، ترامپ باید به جرم خیانت به کشور و به خطر انداختن جان نمایندگان و سناتورها محاکمه شود.
«لوید آستین»، وزیر دفاع جدید امریکا که کمتر از دو هفته است بر صدر پنتاگون نشسته، دستور برکناری صدها نفر از مشاوران این نهاد را که در دوره ترامپ به پنتاگون مشاوره میدادند، صادر کرد. به گزارش سایت شبکه خبری «ای بیسی نیوز»، این افراد
در پی تعطیل شدن ۴۲ نهاد مشورتی که از زیر مجموعههای پنتاگون در دوره ترامپ بودند، بیکار شدند. وی همچنین کسانی را که در روزهای آخر دولت «ترامپ» در پنتاگون منصوب شده بودند از کار معلق کرد. بنابر این گزارش، این آخرین خانه تکانی «لوید» در پنتاگون نیست و وی دستور داده است تا تمامی زیر مجموعههای پنتاگون زیر ذره بین قرار گیرند. «جان کربی»، سخنگوی پنتاگون در همین ارتباط گفته است که «لوید» بسیار نگران سرعت و میزان تغییرات در کمیتههای مشورتی بود. او تأکید کرده است: «بررسیهایی که دستور داده شده است، به وزیر دفاع امریکا این امکان را میدهد که وزارتخانه را به سمت اهداف خود پیش ببرد.»
اخراج این افراد در حالی به وقوع پیوسته که «دونالد ترامپ» تنها چند هفته قبل از پایان کارش در کاخ سفید، دستور برکناری اعضای برجسته هیأت مشورتی پنتاگون را صادر کرده بود که در بین آنها اسامی شاخص و برجستهای همچون، «هنری کیسینجر» و «مادلین آلبرایت»، وزرای خارجه سابق امریکا دیده میشد.
«کریس میلر» سرپرست وزارت دفاع امریکا در روزهای پایانی ترامپ، به جای «کیسینجر» و «آلبرایت»، «آنتونی تاتا» را به استخدام وزارت دفاع امریکا در آورد. این در حالی بود که در این انتصاب مواضع اسلام هراسانه «تاتا» و اتهامهای او علیه «باراک اوباما» و تروریست خواندن او در صلاحیت او برای این انتصاب لحاظ نشده بود.