bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۷۱۲۳

انتقاد بی‌سابقه عارف از روحانی، لاریجانی و واعظی

انتقاد بی‌سابقه عارف از روحانی، لاریجانی و واعظی

محمدرضا عارف گفت: من واعظی نیستم که آن طور حرف بزنم، شرایط زمان را درک می‌کنم. شرایط دولت را می‌فهمم و زحماتی را که دولت کشیده می‌دانم البته نقد‌های بسیار جدی هم دارم و خصوصی هم نقدهایم را به آقای روحانی به عنوان یک رفیق قبل از انقلاب گفته ام.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

سیاستمداری کهنه کار از یزد که در کوران چهار دهه سیاست ورزی و مسئولیت‌های متنوع، مویی سپید کرده و حالا در آستانه ۷۰ سالگی از گزینه‌های انتخابات ریاست جمهوری به شمار می‌رود. محمد رضا عارف که بیشتر او را به عنوان معاون اول دولت اصلاحات می‌شناسند، حالا هم در مجمع تشخیص مصلحت و هم شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم رهبری عضو است. چهره‌ای که هم در میان بسیاری از اصلاح طلبان هواداران جدی دارد و هم مورد اعتماد نظام است. هرچند برخی مخالفانش او را مرد سکوت می‌نامند، اما خود می‌گوید: اگر بخواهم حرف بزنم به ضرر برخی تمام می‌شود و از خیلی از پرحرف‌ها هم حرف برای گفتن بیشتر دارم.

روزنامه خراسان در ادامه نوشت: نقطه ضعف او را مجلس دهم می‌دانند، مجلس که معتقد است برخی اعتدالیون با همکاری دولتی‌ها خرابش کردند و رفیق نیمه راه شدند حتی رئیس آن مجلس، علی لاریجانی. از واعظی، یار نزدیک روحانی هم دل پری دارد و برای اولین بار از این می‌گوید که روحانی نمی‌خواست در کابینه حضور داشته باشم. یک ساعت گفت وگوی داغ روزنامه خراسان را با مردی که سکوتش را برای ما شکست، می‌خوانید:

شما سال ۹۲ نامزد شدید و با جدیت جلو رفتید، اما سه روز مانده به انتخابات با یک نامه انصراف دادید. آقای واعظی مدعی شدند که در آن زمان اختلاف رای زیادی بین شما و روحانی وجود داشت و اصلاح طلبان با اجبار به سمت روحانی رفتند و اگر این کار نمی‌شد بازنده انتخابات بودند. به نظر شما حرفشان درست است؟

بنای من این هست که به هر حرفی جواب ندهم، آقای واعظی هم خودشان باید جواب بدهند و من وارد جزئیات نمی‌شوم. راهبرد اصلی ما در انتخابات ۹۲ بالابردن مشارکت و حضور مردم بود. نگاه من هم همیشه نگاه اجماعی بوده و اعتقاد به خرد جمعی دارم. این مسیری بود که شروع کردیم و موفق شدیم. نظرسنجی‌هایی که وزارت اطلاعات، صداوسیما و نهاد‌های ذی ربط دارند گویاست. مبنای ما خرد جمعی و آوردن یک دولت منسجم و پاسخگو بود در عین حال که ائتلاف هم بخشی از خرد جمعی است. وقتی آقای خاتمی به عنوان رهبر جریان اصلاحات و آقای هاشمی و بزرگان دیگر به جمع بندی رسیدند، بنابراین من حق نداشتم و ندارم که بیایم شخصا خودم را با فرد دیگری مقایسه کنم، یک خرد جمعی بود، تصمیم گرفتند و من هم احترام گذاشتم.

اجازه بدهید من حرف شما را قبول نکنم. الان نامه انصراف شما در آن روز جلوی من هست. در نامه شما هیچ جا گفته نشده من به نفع روحانی کنار می‌روم یا افرادی که به من رای می‌دهند به روحانی رای بدهند.

این لطف آقای واعظی بوده و ایشان خوب می‌داند. اولا دوشنبه شب این تصمیم گرفته شد. من یک نگرانی داشتم و چالش ما در دوشنبه شب که تقریبا پاسخ نامه را بامداد سه شنبه دادیم این بود که فردا چه اتفاقی می‌افتد؟ راهبرد ما این بود که باید یک تصمیم منطقی و کارشناسی شده باشد تا هواداران خودمان را قانع کنیم که خوشبختانه خیلی خوب انجام شد و هیچ درگیری و دعوایی در این ستاد‌ها صورت نگرفت. در نامه من کلی نوشتم. دوستان نمی‌خواهند ببینند، من آدم خواب زده را نمی‌توانم بیدار کنم.

صبح پنج شنبه قبل از انتخابات من در روزنامه بهار سرمقاله‌ای نوشتم. جز نام بردن از روحانی هر کس الفبای سیاست را بداند و درک اولیه‌ای از سیاست داشته باشد پیام مقاله را می‌فهمد که مردم بیایید و به آقای روحانی رای دهید، چون صبح پنج شنبه نمی‌توانستیم تبلیغات کنیم و اسم ببریم. حالا دوستان چه برداشتی می‌کنند به وجدان خودشان و پاسخی که به تاریخ می‌دهند بستگی دارد.

۸ سال از دولت روحانی گذشته و بعضی از هواداران سابق دولت و اصلاح طلبان می‌گویند اشتباه کردیم یک نامزد اجاره‌ای داشتیم. آیا با این تجربیات باز هم آن تجربه انصراف را مفید می‌دانید؟

من واعظی نیستم که آن طور حرف بزنم، شرایط زمان را درک می‌کنم. شرایط دولت را می‌فهمم و زحماتی را که دولت کشیده می‌دانم البته نقد‌های بسیار جدی هم دارم و خصوصی هم نقدهایم را به آقای روحانی به عنوان یک رفیق قبل از انقلاب گفته ام. سوال شما یک سوال اساسی است که من نباید جواب دهم. یک طرف قضیه من بودم، چون مجری این تصمیم بودم. آن‌هایی که این تصمیم را گرفتند باید جواب بدهند.

می‌توانستید آن شب، انصراف را قبول نکنید؟

خیر، ما یا شعار حرکت جمعی نمی‌دهیم و فردی جلو می‌آییم یا وقتی بنا داریم حرکت جبهه‌ای داشته باشیم باید به تصمیم جبهه عمل کنیم. صفر و صدی نگاه نمی‌کنم خدماتی دولت داشته و البته شعار‌هایی هم داده که به دلایل مختلف نتوانسته پاسخگو باشد.

شما در نامه انصرافتان سه بار نام آقای خاتمی را آوردید. آیا می‌خواستید هزینه این انصراف را روی دوش ایشان بگذارید؟

من هیچ وقت دنبال امتیاز نبودم. آقای خاتمی را رهبر جریان می‌دانستم وقتی می‌خواستم جدی جلو بیایم دو سه نکته را گفتم.
گفتم اگر آقای خاتمی یا آقای هاشمی بیایند با این‌ها رقابت نمی‌کنم. دوم گفتم هر تصمیمی با محوریت آقای خاتمی گرفته شود عمل می‌کنم. من خودم را آدمی اخلاق مدار می‌دانم. اگر این کار را نمی‌کردم امروز سوال می‌کردید که شما گفته بودید اگر آقای خاتمی تصمیم بگیرد کنار می‌کشم پس چرا کنار نکشیدید.

شما یک فداکاری بزرگ کردید و کنار کشیدید، خیلی‌ها گفتند که عارف معاون اول می‌شود، اما چنین اتفاقی نیفتاد. به شما پیشنهادی شد؟

ما دعا می‌کردیم هیچ پیشنهادی نشود. احساس می‌کردم بیرون دولت می‌توانم مفیدتر باشم. در یک جلسه‌ای در خدمت آقای روحانی بودیم و دو سه پست مطرح کرد. وزارت ارتباطات، وزارت علوم و معاونت علمی. من برای هر سه پست نفرات مناسب‌تر از خودم را معرفی کردم. این را برای اولین بار می‌گویم تلقی من از این پیشنهاد‌ها این بود که آقای روحانی تمایلی به حضور فیزیکی من در دولت ندارد.

شما توقع داشتید معاون اولی را به شما پیشنهاد بدهد؟

اگر معاون اولی را پیشنهاد می‌داد مشکل پیدا می‌کردم که چه کار کنم.

باز هم قبول نمی‌کردید؟

الان نمی‌توانم بگویم که چه کار می‌کردم، وظیفه بود خدمت کنیم. ولی فردی که در دولت اصلاحات معاون اول موفقی بوده اگر بنا بود به دولت برود معاون اولی بود. وقتی روحانی معاون اولی را پیشنهاد نمی‌دهد و سه پست دیگر را می‌گوید می‌فهمم که ایشان می‌خواهد محترمانه بگوید، آقای عارف شما همان بیرون کمک کنید برای ما بهتر است.

چرا؟

از خودشان بپرسید.

یکی از انتقادات راجع به شما این است که می‌گویند آقای عارف در مجلس دهم خیلی اثرگذار نبود. چرا آن لیست اکثریتی ۱۶۰ نفره به فراکسیون امید ۱۰۰ نفره رسید؟

فکر کنم جواب این سوال را خودتان در مقدمه صحبت تان دادید. وقتی حرف کاندیدای اجاره‌ای می‌شود اشتباه می‌کند واعظی که به خودش و روحانی ختم می‌کند و با عرض معذرت نشان می‌دهد درک سیاسی لازم را ندارد. جریان اصلاحات آمد از نیرو‌ها و خواسته‌های خودش گذشت تا این مسیر دولت ادامه پیدا کند.

در لیست امید که حدود ۱۵۰ نفر به مجلس فرستادیم مثلا در قم به علی لاریجانی رسیدیم یعنی جمع بندی ما این بود که اگر لیست امید از لاریجانی حمایت نکند با مشکلات جدی روبه رو می‌شود، حتی او درجایی کم لطفی کرد و گفت، من نخواستم امیدی‌ها من را در لیست خودشان بگذارند. من مسائل را باز نکردم و باز هم نمی‌کنم. آن‌هایی که دست اندرکار بودند می‌دانند حتی کاظم جلالی را در لیست گذاشتیم و هنوز داریم هزینه در لیست گذاشتن جلالی و نعمتی و دیگران را می‌دهیم.

یکی از انتقادات اصلاح طلبان به شما در موضوع شورای عالی سیاست گذاری است. چرا این شورا در بزنگاه انتخابات مجلس کنار کشید و لیست نداد؟

انتقاد وارد است و این روندی بود که به شورا در سال ۹۸ تحمیل شد. من کاملا مخالف بودم و موافق لیست دادن در کل کشور بودم. منطقی‌تر بود که لیست می‌دادیم و سازوکاری که الان رسیدیم نشان می‌دهد که آن روش درست نبوده است. نهاد جدید هم عملا شورای عالی شده است. اسم که مطرح نیست و عملا نهاد اجماع ساز که ان شاءا... موفق باشد همان ترکیب اعضای حقوقی به علاوه ۵۰ درصد اعضای حقیقی است.

نظرتان درباره نهاد اجماع ساز چیست؟ چرا عضو نشدید و چرا بنیاد امید ایرانیان در این احزاب نیست؟ فکر می‌کنید بتواند خروجی موفقی داشته باشد؟

بنیاد امید ایرانیان هیچ وقت یک حزب نبوده است. در اساسنامه بنیاد حضور و فعالیت حزبی ممنوع است. این نهاد هم در همان روند تصمیمات دهه نود است. ما در دهه نود به این نتیجه رسیدیم که برای این که بتوانیم کارایی خود را بالا ببریم ترکیب اعضای حقیقی و حقوقی را نیاز داریم و این هم الان همان است و من در آستانه شروع کار برای توفیق شان دعا می‌کنم.

از خروجی نهایی این نهاد حمایت می‌کنید؟

بگذارید راه بیفتد. تا خروجی راه طولانی است ما در ماه‌های آینده چند انتخابات داریم و برای ما اصلاح طلبان مهم‌تر از انتخابات ریاست جمهوری یا در حد ریاست جمهوری انتخابات شورای اسلامی شهر و روستاست.

همچنان درباره ۱۴۰۰ تردید دارید که کاندیدا شوید یا خیر؟

تردید نداریم. محکم اعتقاد داریم که باید مردم به صحنه بیایند و جریان ما هم محکم بیایند.

نظر شما درباره حمایت از یک نامزد اصلاح طلب یا یک نامزد میانه رو اصولگرا چیست؟

من اصرار دارم به عنوان یک عضو کوچک از این جریان که برای ما هویت خیلی مهم است. یک جریان نمی‌تواند مدعی اداره کشور باشد، اما در یک رویداد مهم حضور نداشته باشد یا بگوید حضور دارم، اما کاندیدا ندارم. این قدر نیروی شایسته در جریان اصلاحات داریم که به راحتی می‌توانیم کاندیدای مطلوب و مناسب را ارائه کنیم حالا این که رای بیاورد یا نیاورد مسئله دیگری است.

می‌توانید نامزد مطلوب خود را از سد شورای نگهبان هم عبور دهید؟

جریان اصلاحات به این سازوکار عادت کرده است، هیچ وقت برای ما فرش قرمز پهن نکرده بودند. باید تلاش کنیم البته انتظار همیشگی ما از نهاد‌های نظارتی این است که باید مر قانون را عمل کنند.

این قطعیت که می‌گویید «نباید روی کاندیدای غیراصلاح طلب کار کنیم» به خاطر تجربه روحانی است؟

خیر. هر جایی، من قبلش هم مخالف بودم. بحث ائتلاف جداست و به ائتلاف اصالت می‌دهم، اما با سازوکار روشن.

یعنی حتی با یک نامزد اعتدالی یا اصولگرا می‌توانید ائتلاف کنید؟

ممکن است. سازوکارش باید مشخص باشد. آورده هر جریان و بهره هر جریان باید مشخص باشد به صورت گعده‌ای مخالفم. ضربه اش را در مجلس دهم بیشتر خوردیم. پشت سر کسانی قرار گرفتیم که مقابل ما قرار گرفتند و توهین کردند. شاخص شان در مجلس فاصله گرفتن از اصلاح طلب‌های مجلس بود. این را مخالفیم. ممکن است در شرایط کشور اقتضا کند ما در یک انتخابات حتی با رقیب ائتلاف کنیم. یک مجلس ائتلافی یا یک دولت ائتلافی خیلی کار زیبایی می‌تواند باشد، این را رد نمی‌کنیم.

نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
آقایان دبه ممنوع حتی شما عارف عزیز ت 1400 با عمو حسن
ویولن
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
کاش امکانش بود با هر فرد و مقامی که در درون جمهوری اسلامی مسئولیت داشته و دارد مناظره کنم
اینقدر دلیل دارم برای ناکارآمدی همه این آقایون که نگو و نپرس
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
سکوت باعث حفظ اعتبار شماست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
ماکه دیگه رای نمیدیم مگررفراندوم باشه الان افرادزیز58سال دررفراندوم سال 58 شرکت نکرده اندیعنی سه چهارم جمعیت حاضرنقشی درسرنوشت خودنداشته انداینهمه ناکارامدی ونارضایتی مردم ناشی ازهمین نبود ساز و کار درست انتخابات ازادهست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
دیگه کسی رای میده؟
انتشار یافته: ۴۲
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
يه سؤال بى ربط . تو آمریکا که درس میخوندی موهات فرفری بود ، با چی تونستی موهاتو صاف کنی !؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
شما همتون از یه قماشین
نام
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
من یه عروسک کوکی داشتم. هر زمان می خواستم بازی کنم کوکش می کردم. فقط خواستم بگم....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
مرسی عالی بود
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
آقای عارف شما در راس فراکسیون امید و لابی های بیشمار در مجالس قبلی جاده صاف کن تدبیر و امید بودی . خواهشا جوک نگو
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
اين عارف فكو ببنده همه مي دونن عارف حلواي حيرونه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
چهار سال جنابعالی در مجلس حضور داشتید؛ هیچ تفاوتی با صندلی که بر روی آن نشسته بودید نداشتید!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
دقیقاً
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
بس كنيد اين شامورتي بازي هاي بي سر و ته اصلاح طلب و اصولگرا را. همه شما سر و ته يك كرباسيد ابن الوقت و كاسب.نه دغدغه مردم را داريد و نه نگران آينده كشور هستيد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
توراامامزمان قسمتان میدهیم حسن خمینی راریسجمهورکنید چرانبایداوریسجمهورشود مردمی باشیدنه ریاست آقازادهااوهم سهم بیشتری ازانقلاب دارد جانم فدایش خدایی باشیدنه سیاست وریاست رهبرم فکرامام خمینی ونوه اش باشید فکرباشید اوصادق ومحترم است
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
روحانی چرا شریعتی اصلاح طلب افراطی و بدون هیچ تجربه مربوطه را کرد رییس استاندارد؟
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
شریعتی اصلاح طلب افراطیه؟؟؟
اونکه از مدیران زمان مموتیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
بیشتر فرصت طلبه!
شلتوک
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
مردم و مملکت قربانی همین رفاقتهای قبل از انقلاب شماها شده!!!
نام
Australia
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
این اقا اگر کاندید شود کمترین رای را می اورد مردم شناخت خوبی دارند از عملکرد ایشان که نان را به نرخ روز می خورند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
امیدوارم که در گفتاروعمل دوستان شما هم با دوستان واقعی اصلاح طلب صادق باشند .
مثل محمد ابراهیم امین از دوستان شما (دردولت آقای خاتمی واحمدی نژاد) و محسن پورکیانی از دوستان آقای جهانگیری در دولت فعلی (تدبیر وامید )
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
خخخخخخ، کمدی بود
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
لطف بس است
ثقفي
United States of America
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
8 سال پيش هم همين حرف ها مي زديد. منتها شما جربزه چنين كارهايي را نداريد فقط هدفتان به صحنه آوردن مردم است تا به نان و آبي برسيد و براي ژن خوب آقازاده تان منافع بيشتري كسب كنيد اما آقاي عارف حناي امثال شما ديگر رنگي ندارد و مردم به شما پشت كرده اند. خودتان را مضحكه نكنيد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
بله تائید میکنم برای گرم کردن تنور انتخابات شروع کرده اند یه این قبیل مطالب پیش پا افتاده وپوپولیستی تا سر ملت دوباره کلاه بگذراند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
ارزش خواندن نداشت !
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
فکر می کردم سیاسیون فقط سر مردم کلاه میزارن؛ سر خودشون هم تو ائتلاف کلاه می زارن!!
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
جنابعالی به خرج این مملکت و در سیستم حکومتی قبلی تشریف بردید امریکا و تخصص گرفتین.بهترین کاری که شما می توانستید انجام بدین این بود که در همان رشته تخصصی خودتان شرکتی دانش بنیان تاسیس می کردید و یا در کسوت یک استاد دانشگاه و یا یک محقق به کشور خودتان کمک می کردین از اول نباید وارد سیاست می شدین.تا الان در زمینه تکنولوژی محتاج کشورهایی مثل کره جنوبی نباشیم.اگر واقعا قصد خدمت داشتین راه واقعی این بوده و هست.
نام
United Arab Emirates
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
رای بی رای
یعنی واقعا کسی هنوز حاضره به اینا از هرنوع و هر طرفشون رای بده؟؟؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
باشه قبول کردیم واعظی نیستی اما زبون داشتی که حرف بزنی! حسرت به دل موندیم یک دفعه هم بیایی و از چیزی انتقاد کنی یا اصلا نظرتو بگی!
Mehbod
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
مشکل اصلی را نباید فراموش کرد ! آن هم این است که رییس جمهور و هر نهاد انتخابی دیگر کاره ای نیست ! یعنی در عمل قدرتی ندارد. اگر رییس جمهوری با 90 درصد آرا و مشارکت 90 درصدی هم برگزیده شود هیچ کاره است ! یک تجمع خودجوش هر تصمیمی را بی اثر می کند ! بهترین کار یک دست شدن حاکمیت است ، در اینصورت خود سیستم تکلیف اش را مشخص می کند ! دیگر اصلاح طلب و رای دهندگان بی بصیرت مقصر ناکارمدی ها معرفی نمی شوند !
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
جنگ زرگری شرو شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
جناب دکتر عارف مرد شریف و با دانشی هستند و همیشه قشر فرهیخته جامعه به ایشان اعتماد داشته اند و در مقام معاون اول دولت و سایر مسئولیتها عالی کار کردند امیدواریم شرایط سیاسی کشور به گونه ای پیش برود افرادی با این شرایط در دولت انجام خدمت کنند.
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
اگریک ذره احترام داشتی بین مردم بخاطرمعاون اولی خاتمی همون روهم درمجلس باسکوت ونون خوردن به نرخ روزازدست دادی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
حاکمیت اصلاح طلب ها را برای به صحنه آوردن مردم با وعده های دروغین پست و مقام میفریبد و اصلاح طلبان به امید دست یابی به پست و مقام و مردم هم هم به امید کسب آزادی و زندگی بهتر گول می خورند و این چرخه معیوب هر چند سال یکبار تکرار میشودو نه اصلاح طلبان و نه مردم درس عبرت نمی گیرند.
بصیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
این دولت تدبیر و امید چه گندی زده که خود اصلاح طلبان و حامیان آن هم به او معترضند
نام مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
دفعه پیش هم که به نفع روحانی رفتید کنار چهره واقعیتون رو نشون دادید.مردم نه دیگه به اصلاح طلب رای میدن نه اصولگرا.ظالم هستید همگی
نام
Singapore
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
تاریخ انقضای تو و خاتمی و ظریف و خرازی و تاج زاده و حجاریان و بقیه اصلاح طلب های خالص و غیر خالص گذشته. برای مردم دیگه فرقی نمیکنه کی رئیس جمهور بشه. میخواد جلیلی و احمدی نژاد و لاریجانی و خاتمی باشه یا داریوش و کوروش
بهمن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
تخم كفتر موثره هاااااا!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
بزدل تر ازخاتمی
نام
United Arab Emirates
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
خدا به خیر کند ...این عارف چی تو کله اش است ....
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
مُرده زنده شد!
bato-adv
bato-adv
bato-adv