شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز یکشنبه ۱۰ اسفندماه با کاهش هشت هزار و ۶۰۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۴۰۸ واحد رسید و به کلی از کانال ۱.۲ میلیونی فاصله گرفت. امروز شاخص کل ۷۲ صدم درصد و شاخص هموزن ۲۴ صدم درصد کاهش داشتند که نشان میدهد شرایط برای شرکتهای کوچکی که حجم معاملاتشان کمتر از حجم مبناست، بهتر است. امروز فولاد، شستا، فارس، کگل، فملی و کچاد بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل گذاشتند.
فرارو- بورس در ادامه روند نزولی روزها و هفتههای اخیر خود، امروز هم کار خود را با کاهش ارزش سهام شرکتها آغاز کرده است. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از بازار خونآلود امروز، شاهد کاهش سه هزار و ۷۰۰ واحدی شاخص کل هستیم و فولاد، وبملت، فملی، شبندر، شتران و فخوز تا اینجای کار بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص گذاشتهاند. اپال با حجم معاملات وحشتناکش امروز تنها عامل رشد شاخص کل است. هرچند در این زمینه موفق نبوده و شاخص کل ۳۱ صدم درصد و شاخص هموزن هفت صدم درصد تا اینجای کار کاهش پیدا کردهاند.
به گزارش فرارو، در ساعات ابتدایی بازار امروز یکشنبه ۱۰ اسفندماه، از مجموع ۲۹۷ نماد بورسی معامله شده تنها ۱۹ نماد سبزرنگ هستند و ۲۷۸ نماد یعنی بیش از ۹۰ درصد بازار ارزش سهام خود را از دست دادهاند. در بازار فرابورس هم از بین ۱۷۹ نماد معامله شده در ساعات ابتداییی، ۱۶ نماد با افزایش قیمت سهام روبرو شده و ۱۶۳ نماد روند نزولی دارند.
صندوقهای سرمایهگذاری امروز هم مثل روزهای گذشته شاهد بالاترین آمار معاملات در بین گروههای مختلف بورسی هستند و در بین آنها پالایش و دارا یکم حدود سه درصد ارزش خود را از دست دادهاند. دیگر صندوقهای سرمایهگذاری سهامی هم روند نزولی در پیش دارند. از شگفتیهای نقشه بازار امروز مربوط به معاملات اپال است. انگار که سهامداران بورس دل خوشی از عرضه اولیه روز چهارشنبه هفته گذشته ندارند و در دومین روز معاملات آن چنان دست به فروش سهام عرضه اولیه زدهاند که حجم معاملات این نماد به تنهایی تقریبا سه برابر پرمعاملهترین گروههای بورسی است. با وجود عرضه آبشاری در نماد اپال، همچنان تا لحظه نگارش این متن، صف خرید این نماد در گروه استخراج کانههای فلزی پابرجا مانده است. دیگر نمادهای گروه کانه همگی قرمزرنگ هستند. در گروه محصولات شیمیایی نمادهاب بزرگ مثل پترول، آریا، شگویا و فارس و ... صف فروش دارند و دو درصد ارزش سهام خود را از دست دادهاند. تمام نمادهای فلزات اساسی امروز با صف طولانی فروشندهها دست و پنجه نرم میکنند و فرآوردههای نفتی هم شرایط مشابهی دارند. شبندر، شتران، شبریز و شپنا همگی امروز صف فروش دارند. شرایط بازار به گونهای است که میتوان گفت گروه کوچک هتل و رستوران با کمک گکوثر تنها گروه نسبتا سبزرنگ بازار سرمایه است و دیگران همگی غرق در صف فروش شدهاند.
ارزش کل صفهای فروش در ساعات پایانی معاملات امروز به رقمی حدود پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد و بیش از ۵۳۰ نماد که ۸۲ درصد بازار سرمایه را تشکیل میدهند، در صف فروش گیر افتادهاند. در طرف مقابل تنها ۱۳ نماد یعنی دو درصد بازار سرمایه صف خرید دارند و ارزش صف خرید آنها تنها ۱۶۰ میلیارد تومان است.
امروز فهرست صفهای خرید محدود به نمادهای تازه وارد بورس هستند. در صدر آنها اپال قرار دارد که دومین روز معاملات ثانویه خود را تجربه میکند و شاهد تشکیل صف خرید به ارزش ۸۰ میلیارد تومان است. صف خریدی که در اتفاقی شگفت انگیز در دومین روز معاملات بعد از عرضه اولیه چند مرتبه جمعآوری شد. رافزا، غگیلا و شصدف دیگر نمادهای دارای صف خرید در بازار سراسر قرمزرنگ امروز هستند.
خودروسازی سایپا امروز در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش قرار دارد. تا پایان معاملات امروز حدود شش هزار سهامدار خساپا حدود ۵۶۰ میلیون سهام خود را به ارزش ۱۳۰ میلیارد تومان به فروش گذاشته و تا پایان معاملات خریداری برای آن وجود ندارد. برکت با صف فروش ۱۱۹ میلیارد تومانی در رتبه دوم و فملی با صف فروش ۱۱۰ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارند. بانک دی، وتجارت، شپنا، شستا، خودرو، کزغال، بپاس، گدنا و سمگا از دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز یکشنبه ۱۰ اسفندماه با کاهش هشت هزار و ۶۰۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۴۰۸ واحد رسید و به کلی از کانال ۱.۲ میلیونی فاصله گرفت. امروز شاخص کل ۷۲ صدم درصد و شاخص هموزن ۲۴ صدم درصد کاهش داشتند که نشان میدهد شرایط برای شرکتهای کوچکی که حجم معاملاتشان کمتر از حجم مبناست، بهتر است. امروز فولاد، شستا، فارس، کگل، فملی و کچاد بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل گذاشتند.
در نمای پایانی نقشه بازار امروز بخش زیادی از معاملات انجام شده به گروه صندوقهای سرمایهگذاری ETF اختصاص دارد که در بین آنها پالایش و دارا یکم با صف فروش دوباره چهار درصد ارزش خود را از دست دادند و صندوقهای درآمد ثابت مثل کمند، اعتماد، کیان، پارند، امین یکم، آکورد، افران، یاقوت، کارین و خاتم در کانون توجه قرار گرفتند. صندوقهای سهامی هم امروز عمدتا قرمزرنگ بودند. فشار سنگین فروشندهها امروز نتوانست صف خرید اپال را در دومین روز معاملات بعد از عرضه اولیه جمع کند و تنها نتیجه آن بالا رفتن حجم معاملات و بزرگ شدن نماد اپال در نقشه بازار بود. دیگر نمادهای گروه کانههای فلزی از جمله کچاد و کگل همگی با صف فروش به کار خود پایان دادند. درست مثل نمادهای بزرگ شیمیایی که از جمله آنها میتوان به آریا، قرن، پترول، تاپیکو، نوری،، فارس و ... اشاره کرد. در بین فلزات اساسی هرچند اغلب نمادها از جمله فملی صف فروش داشتند، اما فولاد، فوکا و کاوه موفق شدند با جمع آوری صف فروش تا آخر معاملات به قیمت روز گذشته برگردند. در بین سیمانیها سیتا، سغرب و سصوفی سر جای قبلیشان متوقف شدند و دیگران کاهش قیمت دو درصدی را پشت سر گذاشتند. انبوهسازیها، فرآوردههای نفتی، هلدینگها، سرمایهگذاریها، محصولات کانی غیر فلزی، رایانه، واسطهگری مالی، عرضه برق و گاز و ... از جمله گروههای سراسر قرمزرنگ بازار امروز بودند.
معاملهگران بورس امروز دو میلیارد سهام و اوراق مالی را در قالب ۶۱۸ هزار معامله به ارزش تنها دو هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان معامله کردند. این رقم پایینترین ارزش معاملات روزانه در حداقل یک سال گذشته به حساب میآید و درجه هشدار بورس را به اوج خود رسانده است. در بازار فرابورس هم شرایط چندان قابل تعریف نبود. در این بازار امروز حدود هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پول جابهجا شد که شش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به اوراق تامین مالی و تنها هزار میلیارد تومان آن به معاملات سهام اختصاص داشت. موردی که نشان میدهد در کل بازار سرمایه امروز تنها سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام جابهجا شده است.
سهامداران حقیقی امروز موفق شدند ۳۳۷ میلیارد تومان سهام خود را فروخته و از بازار خارج کنند. این رقم همان برآیند تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در بازار امروز است. بیشترین خروج پول حقیقی در نمادهای فولاد، شستا، وسپهر، سیتا، بوعلی، شبندر، شسپا، کرمان، کگل و شبریز اتفاق افتاده و در طرف مقابل شاهد ورود پول حقیقی به نمادهای اپال، دسانکو و ونوین بودیم. موردی که نشان میدهد امروز حقوقیها در اپال کم نگذاشتند و تا جایی که توانستند دست به فروش سهام در دومین روز معاملات ثانویه زدند! دستخوش!
تا مردم ما یاد بگیرند احساساتی با بازار و اقتصاد برخورد نکنند
اردیبهشت99 800 هزار بود
با فراخوان روحانی و فریب خوردن مردم شاخص شد 2میلیون
الان داره خالی میشه
تا 800 هزار هم قطعا سقوط میکنه و شاید متوقف بشه