فرارو- درحالیکه طلا در سال ۲۰۲۰ بهترین عملکرد خود در دهه اخیر را به ثبت رسانده بود، ماههای ابتدایی سال جاری میلادی تبدیل به روزهای سیاه فلز زرد شده است. پس از عملکرد منفی در ماههای ژانویه و فوریه، اکنون طلا ماه مارس را نیز نزولی آغاز کرده است تا قیمت این پناهگاه امن دارایی به ۱۶۹۹ دلار برسد. درحالی قیمت طلا تقریبا در پایینترین حد خود در سه فصل اخیر قرار دارد که بازیگر اصلی کاهش قیمت آن افزایش نرخ بازدهی اوراق خزانهداری بلندمدت در آمریکا بوده است.
به گزارش فرارو، بر اساس تحلیلهای تکنیکالی که کارشناسان بازار طلا انجام داده اند، این فلزگرانبها توانسته به حمایت ۱۶۸۰ دلاری واکنش مناسبی نشان دهد و اگر بتواند مرز ۱۷۲۰ دلاری را رد کند، میتواند طی روزهای آینده دوباره به بالای کانال ۱۸۰۰ دلاری صعود کند.
بازار طلا نوسانی خواهد بودمحمد کشتیآرای نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در
گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بازار طلا و سکه در داخل طی چند روز اخیر بوده با نوسان روبرو بوده، گفت: در هفته گذشته به دلیل کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی و رسیدن آن به محدوده ۱۷۰۰ دلاری و همچنین افت اندک قیمت دلار، طلا و سکه نیز سیر نزولی را تجربه کردند به طوریکه سکه تمام به محدوده ۱۰ میلیون تومانی نیز نزدیک شد، اما این امر دوام چندانی نداشت.
کشتیآرای افزود: اما در ابتدای هفته طلا دوباره سیر صعودی به خود گرفت، در بازارهای جهانی اونس با افزایش روبرو شد و همین موضوع موجب شد تا روز شنبه سکه در مرز ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار بگیرد، از سوی دیگر دلار نیز شنبه با افزایش حدود ۱۰۰ تومانی روبرو بود، این در حالیست که روز یکشنبه به دلیل تعطیل بودن بازارهای جهانی، قیمت سکه و طلا با کاهش اندکی همراه شد، از سویی پیش بینی میشود، روز دوشنبه با باز شدن بازارهای جهانی، قیمت طلا و سکه با کاهش اندک دیگری روبرو شود. البته ذکر این نکته ضروری است که هر زمان بهای طلا در بازارهای جهانی و همچنین قیمت ارز در داخل با نوسان روبرو شوند طلا و سکه نیز در داخل با نوسان همراه خواهند شد.
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با تاکید بر اینکه قیمت طلا در کوتاه مدت با نوساناتی روبرو خواهد شد، اظهار داشت: طی یک ماه اخیر طلا در بازارهای جهانی از کانال ۱۸۰۰ دلاری کانال به ۱۷۰۰ دلاری سقوط کرد که این موضوع از اهمیت به بسزاییبرخوردار بود، چراکه باعث کاهش نسبی قیمتها در داخل نیز شد، اما باید توجه کرد که ممکن است در آینده نزدیک اتفاقاتی رخ دهد که باعث شود اونس دوباره سیر صعودی به خود بگیرد، بنابراین با توجه به نوسانی بودن بازار، نمیتوان قیمتها را پیش بینی کرد.
وی با اشاره به اینکه خرید طلا بسیار کم شده است، اضافه کرد: باتوجه به اینکه در آستانه شب قرار داریم، اما تقاضای اضافی در بازار وجود ندارد و معاملات از رمق چندانی برخوردار نیست، این در حالیست که خرید و فروش طلای آب شده علیرغم جذابیتی که در ابتدای سال داشت، امروز مشتری در بازار برای آن وجود ندارد، زیرا که به نظر میرسد خرید آن اشباع شده، از سویی با توجه به اینکه نوسان شدید قیمتی طی مدت نداشتیم، خرید طلای آبشده نیز با اقبال روبرو نبوده است.
طلا دوباره صعودی خواهد شدمیثم رادپورکارشناس بازار طلا در
گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه طلا بر خلاف پیش بینیها و تحلیلها با کاهش قیمت طی چند وقت اخیر روبرو بوده است، گفت: در این زمینه چند پیش فرض را میتوان مطرح کرد، اول اینکه که به دلیل شروع کرونا تقاضا برای خرید با کاهش روبرو بوده، در این رابطه بیش از ۵۰ درصد تقاضا برای خرید در جنبه زینتی و تجملاتی دارد، در شرایطی که کرونا بسیاری از میهمانیها و جشنها را لغو کرده قاعدتاً این بخش از تقاضا برای طلا از بین رفته و همین موضوع عاملی برای فشار برروی قیمت اونس بوده است.
رادپور افزود: دوم هم اینکه افزایش نرخ بهره در آمریکا دیگر عاملی است که جذابیت طلا برای سرمایه گذاری را از بین برده، بسیاری از افراد به خصوص در آمریکا ترجیح شان خرید اوراق قرضه است تا طلا و این موضوع در کاهش قیمت جهانی این فلز گرانبها بسیار تاثیر گذار بوده، هرچند که اکنون نیز نرخ بازده اوراق در آمریکا منفی است.
وی با اشاره به اینکه کاهش قیمت طلا برخلاف بازار فلزات اساسی گرانبها در جهان بوده است، اظهارداشت: طی ۱۰ ماه گذشته قیمت فلزات اساسی از جمله مس، نقره، تیتانیوم و... با افزایشهای ۲ و ۳ رقمی بوده، این در حالیست که همیشه طلا به عنوان پیشرو افزایش قیمت مطرح بوده، اما الان نقش پیرو را هم ایفا نمیکند، البته باید این نکته را متذکر شد که در حال حاضر یک تورم عمومی در اقتصاد جهان وجود دارد و همین موضوع تمامی کالاهای اساسی را با افزایش قیمت روبرو کرده و طلا نیز دیر یا زود با جهش قیمتی مواجه میشود.
این کارشناس بازار طلا با اشاره به اینکه پیشبینی میشود در سال جاری نرخ تورم در آمریکا دو رقمی شود، یادآورشد: با قابل توجه به بسته محرک مالی که دولت جدید آمریکا در نظرگرفته، این مسئله تورم بسیار سنگینی را به اقتصاد آمریکا وارد میکند، زیرا که این منابع نقدینگی آمریکا را ۲۵ درصد افزایش میدهد، به بیان دیگر بیش از ۲۵ درصد به حجم پول موجود در اقتصاد آمریکا به صورت نقد افزوده میشود که این موضوع قطعاً به تورم ایالات متحده دامن خواهد زد، از سویی تخمین زده میشود نهایتاً تولید ناخالص داخلی آمریکا در پایان سال حداکثر ۵ درصد به ثبت برسد، در چنین صورتی این کشورحداقل در پایان سال ۲۰۲۱ با تورم ۲۰ درصدی روبرو بوده که این موضوع در نهایت باعث افزایش قیمت کالاهای اساسی و همچنین فلزات گرانبها میشود و طلا نیز باید با یک صعود قابل توجه روبرو شود.