معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به کاهش چشمگیر رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، گفت: وقتی شهری قرمز یا نارنجی میشود، از تاریخ صدور اطلاعیه قرارگاه مقابله با کرونا، کلیه مسافران و پلاکهای غیربومی تا ۷۲ ساعت فرصت دارند که از آن شهر مقصدشان خارج شوند. در غیر این صورت جریمه میشوند.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره چرایی افزایش شهرهای نارنجی و قرمز، گفت: زمانیکه میزان رعایت دستورالعملها از ۸۳.۳ درصد در طی یک ماهونیم گذشته به ۵۹ درصد سقوط میکند، کاملا قابل انتظار بود که تعداد شهرهای نارنجی و قرمز افزایش یابد. به طوری که در حال حاضر ۵۱ شهر ما نارنجی و قرمز هستند. این درحالی است که مطلوب ما در زمینه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی ۹۰ درصد است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: مبنای قرمز و نارنجی یا زرد بودن شهرها، تعداد بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است؛ بنابراین رنگهای آبی، زرد، نارنجی و قرمز شهرها بر اساس میزان بستری در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت مشخص و اعلام میشود.
حریرچی ادامه داد: وقتی شهری قرمز یا نارنجی میشود، اطلاعرسانی میشود و در شهرها هم اعلام میشود. بر این اساس از تاریخ صدور اطلاعیه قرارگاه مقابله با کرونا، کلیه مسافران و پلاکهای غیربومی تا ۷۲ ساعت فرصت دارند که از آن شهر مقصدشان خارج شوند. در غیر این صورت در هر ۲۴ ساعت یکبار در شهر قرمز یک میلیون تومان و در هر ۲۴ ساعت یکبار در شهر نارنجی ۵۰۰ هزار تومان خودروها جریمه میشوند.