bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۴۶۴۷
نقد عباس عبدی بر مصوبه مجلس با عنوان «جوانی جمعيت و حمايت از خانواده»

ايجادِ شغلِ فرزندآوری!

ايجادِ شغلِ فرزندآوری!

نويسندگان طرح و تصويب‌كنندگان آن ذره‌اي تامل نمي‌كنند كه به جاي تخصيص اين همه امكانات براي ازدواج و فرزندآوري كه عموما هم نسيه و بي‌فايده است، اگر فرزندآوري را شغل تعريف نمي‌كردند و براي پدران و مادران و جوانان شغل ايجاد مي‌كردند، خودشان بلد هستند كه ازدواج كنند و فرزند بياورند.

تاریخ انتشار: ۰۲:۱۵ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: 

هنگامي كه به عملكرد اين مجلس نگاه مي‌كنيم به كلي از آينده نااميد مي‌شويم. چگونه ممكن است كه جمعي از افراد به نام نماينده مردم به خود حق دهند غيرمنطقي‌ترين مصوبات را براي تنظيم امور مردم بنويسند، بدون اينكه حداقلي آينده‌نگري در آن باشد؟ آخرين مورد طرحي است كه با عنوان «جواني جمعيت و حمايت از خانواده» از سوي كميسيون مشترك مجلس تصويب شده و اكنون در مرحله رسيدگي در شوراي نگهبان است.

متاسفانه از آنجا كه اين مصوبه براساس اصل 85 قانون اساسي و از طريق كميسيون مشترك تصويب شد، به صحن علني مجلس نيامد، تا درباره آن گفت‌وگو شود. ابتدا تاکید کنم که بارها نوشته‌ام مسأله جمعیت مهم شده و باید برای آن فکری کرد و برنامه داشت، ولی اقدامات اینچنینی مصداق فکر و برنامه نیست. مصوبه‌اي با 74 ماده و صدها بند و تبصره و بيش از ده هزار كلمه نوشته شده است ولي در عرصه عمومي به نحو مناسب و شايسته مورد بحث قرار نگرفته است.

اين طرح را به‌طور خلاصه مي‌توان اينچنين ناميد كه: «تشكيل خانواده به مثابه تاسيس يك بنگاه اقتصادي است كه كالاي توليدي آن فرزند است و هزينه‌هاي آن را تا بدو توليد از جيب ملت مي‌پردازند، بعد از آن هم به امان خدا رها مي‌شود، هر كه دندان دهد، نان دهد.» نويسندگان طرح و تصويب‌كنندگان آن ذره‌اي تامل نمي‌كنند كه به جاي تخصيص اين همه امكانات براي ازدواج و فرزندآوري كه عموما هم نسيه و بي‌فايده است، اگر فرزندآوري را شغل تعريف نمي‌كردند و براي پدران و مادران و جوانان شغل ايجاد مي‌كردند، خودشان بلد هستند كه ازدواج كنند و فرزند بياورند.

همچنان كه پيشينيان آنان چنين كرده‌اند. مگر در دهه 1360 يا 1370 به فرزندآوري پول مي‌دادند كه مردم زاد و ولد بالايي داشتند؟ اين طرح بدين معنا است كه كل نهادهاي كشور اعم از نهادهاي تبليغي و فرهنگي (وزارت فرهنگ و صداوسيما و آموزش و پرورش و علوم و...) نهادهاي اقتصادي (بانك مركزي و بانك‌ها، وزارت اقتصاد و دارايي، سازمان برنامه، وزارت صمت)، نهادهاي استخدامي (بيمه‌ها، امور استخدامي، تامين اجتماعي و...) امنيتي (اطلاعات، كشور و...)، بهداشتي (بهداشت و درمان، تعاون و كار و رفاه و اجتماعي)، وزارتخانه‌هاي پايه (راه و شهرسازي، نفت، نيرو) و حتي شركت‌هاي خصوصي مثل خودروسازان و خلاصه، همه و همه در خدمت فرزندآوري قرار دارند.

لحظه‌اي هم فكر نمي‌كنند كه اگر مشكل فرزندآوري مسائل مالي است، پس چرا همه اين نهادها را در خدمت افزايش اشتغال و توليد بسيج نمي‌كنيد؟ به جاي اين امكانات كافي است به آنان شغل مولد دهيد. كافي است به چند قلم وام‌هاي تكليفي در اين مصوبه اشاره شود. حداقل 70 و حداكثر 100 ميليون وام به هر يك از زوج‌هاي اول پرداخت مي‌شود. تعداد ازدواج در سال 1398، حدود 530 هزار بوده است. اگر 400 هزار مورد آن ازدواج اول باشد، به‌طور تقريبي اگر به هر زوج به‌طور متوسط 170 ميليون تومان وام پرداخت شود، فقط 70 هزار ميليارد تومان وام ازدواج سالانه بايد پرداخت آن هم به صورت قرض‌الحسنه ده ساله با ضمانت سهم يارانه كه در بهترين حالت سالانه يك ميليون تومان مي‌شود، يعني كلا شوخي است. روشن است كه به سرعت ازدواج‌هاي صوري رواج پيدا مي‌كند. اين تازه بخشي از وام‌هاي تكليفي است. براي فرزندآوري نيز ارقام بسيار كلاني تصويب شده كه معلوم نيست، اين منابع از كدام منبع بايد تامين شود. از جاهايي كه قبلا براي هزينه‌هاي ديگر تامين شده است!!

جالب‌ترين بخش اين قانون موانع پيش روي غربالگري است؛ به‌طوري‌كه صداي نهادهاي مربوط را در آورده است. براي فهم ماجرا كافي است گفته شود كه از سال 1392 تاكنون يعني طي 9 سال 7300 مورد سقط درماني انجام شده يعني سالانه 810 مورد، در حالي كه فقط در بهار و تابستان سال 1399 نسبت به فصل‌هاي مشابه سال پيش از آن 34 هزار كاهش مواليد داشته‌ايم و در مقايسه با سال 1394، 218 هزار مورد براي دو فصل كاهش مواليد داشته‌ايم كه 27 درصد رشد منفي است!! آن وقت براي تعداد اندكي كه معمولا معلول متولد مي‌شوند، چنين مقرراتي را وضع مي‌كنند؛ آن هم در جامعه‌اي كه معلول آن براي بهبود شرايط عبور و مرورش بايد خودش دست به كار تغيير و اصلاح خيابان شود و بعد هم كتك بخورد و دستبند به دستش زده شود! اين مصوبه بر تارك مجلس برآمده از نظارت استصوابي خواهد درخشيد و تاريخي خواهد شد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
آقای عبدی توجه کنند که در جاهای ثروتمند شهر جوانان که روزی میلیونها تومان خرج می کنند و دارند که خرج می کنند مسئله ای بنام ازدواج امر غریبه است و در تنهایی هم ازدواج کردند یا تکدفرزندی اند یا دنبال بازی با حیوانات مثل سگ و گربه. ازدواج و فرزند ا‌وری بیش از اقتصادی بودن فرهنگی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
اين مصوبه براساس اصل 85 قانون اساسي تصويب شد
آینده نگری در قانون اساسی ، 42 سال پیش وقتی هیچ کجای دنیا صحبت از 85 نبود اصل85 را بعنوان پیش نیاز فرزند آوری مطرح کردند .
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
ازاین مجلس بیسوادتروپرحاشیه ترمن یادم نمیاد
naser
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
هر چیزی که به بخش غیر منتخب منتصب است مایه تاسف است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
درود بر آقای عبدی. برای این نمایندگان مهم کمیت تعداد مصوبات است نه کیفیت آنها. به اینها گفته اند کار شما فقط اینست که بگویید بلی یا خیر!
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
مردم بخاطر قوانین دست و پاگیر مهریه، سربازی، رضایت پدر برای دختر و... ازدواج نمیکنن بقیه چیزا الکیه
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
وقتی هدفتون این باشه که مجلس رو با هر روش و ابزاری فقط خراب کنید به این اراجیف گویی می افتید. ۸ سال دولت دستتون هست هیچ غلطی برای جوانان و گسترش نهاد خانواده نکردید ، حالا مجلس می خواد یه کاری کنه شما به فحاشی افتادید. متاسفم که منافع شخصی و حزبی تون از همه چیز براتون مهمتره.
فقط یادتون نره خدا هست، روز حساب و کتابی هم هست، کیفر و عذابی هم هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
فرزند آوري؟ اين كشور تموم شده مردم تو نون شبشون موندن اون وقت در جهت سياست هاي شما فرزند آوري كنن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
آقای عبدی خوب میدانند که دولتها و مجالس مورد حمایتشان در گذشته چه گونه با تصویب قوانین آبکی مانند ندادن خدمات به از فرزند چند سوم مثل بیمه و حق فرزند در حقوق و همچنین در این دولت با بی تدبیری و بی عرضگی موجب گرانی مسکن و لوازم وغیره...باعث بالا رفتن هزینه ازدواج شدند و بالطبع موجب کندوحتی متوقف شدن رشد جمعیت شدند پس بهتر است کمی رو راست باشند.
سعید مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
برادر عزیز کدام تصمیم های این ها بر مبنای مطالعه و اینده نگری است مگر ان برادر بزرگوار در سیمای میلی نفرمودند از همین امروز شروع به تولید فرزند و انشالله به حق 14 محصوم تعداد فرزندان را به عدد 14 برسانید خوب ملت بیکار بچه به دنیا بیاورد و بعد کاه چه کنم را دست بگیرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
جامعه ای که بهترین هاش در راس نباشند خواه ناخواه رو به افول و نابودی است که نمونش همچین مصوباتی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
نه مشکل شغله نه مشکل میل به ازدواجه. مشکل اینه که آینده کشور قابل پیش بینی نیست. فرض کن الان من شغل خوب و در آمد مکفی دارم چه تضمینی هست ده سال دیگه شرایط برایمنهمینجوری باشه. من سال 96 یه خونه رو میتونستم با 400 میلیون بخرم. الان قیمتش 3 میلیارده. درآمد من 3 تا 15 درصد رفته بالا خب با این اوصاف وقتی آینده خودم معلوم نیست چرا باید کس دیگه ای رو شریک بدبختی هام بکنم.