در نشست روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه کمیسیون مشترک برجام مقرر شد که مذاکرات و رایزنیها به شکل فشرده و با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. از روز جمعه تاکنون هر روز جلسات متعدد و مستمری در سطوح مختلف بین هیأت های ایران و گروه ۱+۴ در حال برگزاری است.
روسای هیأتهای ایران و سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس امروز در وین نشستی چهارجانبه برگزار کردند.
به گزارش فارس، در ادامه رایزنیهای هیأتهای ایران و ۱+۴ در وین، نشست چهارجانبهای امروز (دوشنبه) با حضور سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی و رؤسای سه هیأت اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) برگزار شد.
همچنین نشستهای کارشناسی هم به صورت دوجانبه و هم در قالب کارگروههای سهگانه همچنان ادامه دارد.
گفتنی است که در نشست روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه کمیسیون مشترک برجام مقرر شد که مذاکرات و رایزنیها به شکل فشرده و با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند. از روز جمعه تاکنون هر روز جلسات متعدد و مستمری در سطوح مختلف بین هیأت های ایران و گروه ۱+۴ در حال برگزاری است.
به گزارش فارس، نشست کمیسیون مشترک برجام که بعدازظهر (جمعه) ۱۷ اردیبهشت ماه با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ در وین از سر گرفته شده بود، بعد از حدود یک ساعت و نیم پایان یافت و مقرر شد بلافاصله رایزنیهای کارشناسی و فنی و کار بر روی متون پیش نویس آغاز شود. در این نشست همه طرفها یکبار دیگر بر جدیت خود برای حصول نتیجه در کوتاهترین زمان ممکن تاکید کردند.
عراقچی پس از نشست روز جمعه گفت: امروز بعد از چند روزی که هیأتها برای مشورت به پایتختهایشان برگشته بودند، با انرژی جدیدی بحثها را شروع کردند. آن چه از جلسه اول میشود استنباط کرد، جدیت همه طرفها برای رسیدن به یک راه حل و احیای مجدد برجام است. این را در همه هیأتها میشد مشاهده کرد و هر کدام به نوعی در جلسه اول این موضوع را به نوعی بیان کردند.
وی همچنین گفت: اخباری که از سمت آمریکاییها به ما منتقل میشود این است که آنها هم برای بازگشت به برجام جدیت دارند. تا الان اعلام آمادگی کردهاند که بخش بزرگی از تحریمهای خودشان را بردارند. البته از نظر ما هنوز کامل نیست و به همین دلیل مذاکرات ادامه مییابد تا وقتی به همه خواستههای خودمان در این زمینه برسیم اگر خواستههای ما تامین شود، جمهوری اسلامی ایران نیز کاملا جدی است که به اجرای کامل برجام مجددا برگردد و این اراده جمهوری اسلامی ایران است که اتخاذ شده و هیچ ارتباطی هم با مسائل دیگر در تهران ندارد، با امر انتخابات که طبیعتا موضوع مهمی در کشور است، هیچ ارتباطی ندارد.
به گزارش فارس، دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سهشنبه ۱۷ فروردین این گفتوگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریمها و هستهای تشکیل و بررسیها را انجام دهد. نتایج بررسیهای این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأتهای برای تنفس و مشورت به پایتختها برمیگردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. این نشست با یک روز تاخیر به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت اتحادیه اروپا به کرونا در روز پنجشنبه ۲۶ فروردین برگزار و مقرر شد که نشستهای کارشناسی به کار خود ادامه دهند.
نشست کمیسیون مشترک برجام نیز روز شنبه ۲۸ فروردین ماه در وین برگزار شد و در این چند روز رایزنیها در سطوح کارشناسی و کارگروهها ادامه داشت. نشست بعدی هم روز سهشنبه ۳۱ فروردین ماه در وین برگزار و هیأتهای توافق کردند که دوباره گفتوگوها را از سر بگیرند که نشست مزبور سهشنبه هفتم اردیبهشت ماه در گرندهتل وین برگزار شد و عصر شنبه یازدهم اردیبهشت ماه نیز روسای هیأتهای ایران و ۱+۴ در جلسهای دوباره گردهم آمدند و مقرر شد دور جدید نشست روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شود که این نشست نیز برگزار شد.