مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی برای حفاظت از فوک خزری که گونهای در معرض انقراض است، خبر داد.
مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: چندی پیش لاشه ۱۷۰ فوک خزری به ساحل آمد که از طریق وزارت امور خارجه در حال مذاکره با روسیه هستیم تا علت تلف شدن این تعداد فوک را به صورت رسمی دریافت کنیم.
به گزارش ایرنا، داود میرشکار با اشاره به اینکه چند سالی است شاهد مرگ و میر تعداد زیادی فوک خزری هستیم، افزود: اخیرا نیز لاشه ۱۷۰ فوک به ساحل آمده است که در حال پیگیری علت مرگ فوکها و به مذاکره با روسیه از طریق وزارت امور خارجه هستیم، در واقع از طریق وزارت امور خارجه موضوع را پیگیری و با روسیه مکاتبه میکنیم تا علل و دلایل این اتفاق را به صورت رسمی دریافت کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که روسیه پاسخ مناسب را سریعتر ارائه دهد.
مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از تدوین برنامه اقدام ملی برای حفاظت از فوک خزری که گونهای در معرض انقراض است، خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه هدف از تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری، این است که اقدامات مربوط به حفاظت از این گونه در معرض انقراض به صورت یکپارچه در کشور صورت گیرد، اظهار داشت: در صدد هستیم تا از موازی کاری بین ارگانها و سازمانهای مردم نهاد خودداری کنیم.
وی با بیان اینکه برنامه اقدام ملی با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست و با همکاری و تلاش سازمانهای مردم نهاد و همه ارگانهای ذیربط انجام میشود، افزود: فوک خزری تنها گونه پستاندار دریای خزر محسوب میشود و این گونه در سالهای اخیر به شدت در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد چالشهای موجود بر شرایط زندگی فوک خزری، گفت: متاسفانه در دریای خزر با چالشهایی مانند فعالیتهای صید و صیادی، ورود آلایندههای خشکی به دریا، ورود عوامل بیماری زا به ویژه بیماری ویروسی، شکار فوک خزری در شمال دریای خزر، کاهش سطح یخ و تردد یخ شکنها در مناطقی که فوکهای خزری زادآوری میکنند و دوران نوزادی را میگذرانند، نداشتن سواحل حفاظت شده برای ساحل گذرانی فوک خزری و عدم شناخت صیادان از اهمیت این گونه مواجه هستیم.
میرشکار همچنین با تاکید بر تلاش سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی در راستای توانمند سازی سازمانهای مردم نهاد برای فوک خزری در معرض خطر انقراض، تصریح کرد: یک مرکزی به نام مرکز امداد و نجات فوک خزری نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح منطقهای فعال است و اعم فعالیتهای آن انجام هماهنگیهای منطقهای برای حفاظت از فوک خزری است.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی برای جامعه هدف متفاوت ازجمله دانش آموزان، کارشناسان، مدیران، ارگانهای نظامی و انتظامی و ایجاد معیشت جایگزین برای حفاظت از فوک خزری و توانمندسازی بانوان خانه دار که در حوزه خزر هستند، در دستور کار قرار دارد.
در آمار سال ۲۰۰۶، تعداد فوکهای خزری ۱۰۰ هزار برآورد شده بود، اما گفته میشود که از ابتدای قرن بیستم جمعیت این گونه کاهش ۹۰ درصدی داشته و اکنون در معرض انقراض است، فوکهای خزری تنها گونه پستاندار دریای خزر هستند و در تعادل اکولوژیک و سلامت اکوسیستم نقش بسزایی دارند.