bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۹۷۰۲
بیوگرافی و سوابق رییس کل بانک مرکزی

عبدالناصر همتی کیست؟

عبدالناصر همتی کیست؟

عباس سلیمی نمین تحلیلگر سیاسی در این باره معتقد است: "فکر می‌کنم که احتمال حمایت از همتی بیشتر است. به هرحال اصلاح‌طلبان با حضور از عرصه انتخابات خودشان را محروم خواهند کرد و عاقلانه نیست که چنین کنند. اکنون دو گزینه دارند که همتی یکی از آنان است."

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۱ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۰

فرارو- یکی از شگفتی‌های لیست تائید صلاحیت شدگان انتخابات از سوی شورای نگهبان، حضور نام عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در این لیست است. شاید خوشبین‌ترین ناظران نیز تصویر نمی‌کردند، سیاستمدارانی همچون علی لاریجانی، عزت الله ضرغامی، اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان و... ردصلاحیت شوند اما همتی تائید گردد. 

به گزارش فرارو، همتی در حال حاضر در کنار محسن مهرعلیزاده تنها نامزدهای غیراصولگرای انتخابات ریاست جمهوری هستند. او به واسطه مسئولیت حساس خود در سال‌های اخیر در بانک مرکزی برای مردم چهره‌ای شناخته شده است با این حال کمتر کسی از پیشینه سیاسی و مدیریتی اش اطلاع دارد. 

افکار عمومی بیشتر او را به عنوان فردی می‌شناسند که در دوران مدیریتش قیمت ارز رکورد زده است. همچنین برخی او را سدی مقابل ادامه سیر صعودی بازار بورس معرفی می کنند. با این حال همتی چهره‌ای بدنامی به حساب نمی‌آید، بسیاری معتقدند وضعیت اقتصادی و ارز کشور ارتباط زیادی با همتی و مدیریتش در بانک مرکزی  ندارد و ریشه در تحریم ها و سیاست های دولت دارد. این دسته معتقدند که اگر همتی نبود احتمالا اوضاع بدتر هم بود. 

با ردصلاحیت نامزدهای مشهور میانه‌رو و اصلاح طلب حالا تنها دو گزینه برای اصلاح طلبان و اعتدالگرایان باقی مانده است، مهرعلیزاده و همتی. 

با وجود اینکه مهرعلیزاده را به عنوان سیاستمداری اصلاح‌طلب معرفی می‎کنند اما بعید است او از حمایت اصلاح‌طلبان برخوردار شود، احتمال اینکه اصلاح طلبان از همتی حمایت کنند بیشتر از اوست. با این حال رییس کل کنونی بانک مرکزی در خوشبینانه ترین حالت سیاستمداری میانه‌رو به حساب می‌آید. 

از طرف دیگر احتمال اینکه اکثریت گروه‌های اصلاح‌طلب از هیچ نامزدی حمایت نکنند افزایش یافته است با این حال برخی ناظران می گویند احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از همتی هم کم نیست. 

عباس سلیمی نمین تحلیلگر سیاسی  در این باره معتقد است: "فکر می‌کنم که احتمال حمایت از همتی بیشتر است. به هرحال اصلاح‌طلبان با حضور از عرصه انتخابات خودشان را محروم خواهند کرد و عاقلانه نیست که چنین کنند. اکنون دو گزینه دارند که همتی یکی از آنان است."

سلیمی‌نمین معتقد است که حزب کارگزاران قطعا در انتخابات حضور خواهد داشت افزود: "طبیعتا آقای همتی هم عنصری است که می‌تواند این جریان را نمایندگی کند. او قدرت بیان خوبی دارد و در برخی زمینه‌ها اشراف دارد. او کسی نیست که خیلی نیازمند تقویت شدن باشد. او شخصیتی است که می‌تواند دیدگاه‌ها مختلف را در عرصه سیاست، اقتصاد و حتی بین‌الملل عرضه دارد لذا اصلاح‌طلبان نباید این فرصت را از دست بدهند."

او شانس حمایت اصلاح طلبان از همتی را بیشتر از مهرعلیزاده می‌داند. 

در همین رابطه امروز حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران اعلام کرد که "هنوز در حزب هیچ تصمیمی درباره انتخابات گرفته نشده و در حال ارزیابی شرایط هستیم."

اما گروه‌های دیگر اصلاح‌طلب از جمله حزب اتحاد ملت و جبهه اصلاحات اعلام کرده است کا نامزدی در انتخابات ندارد. این گروه ها از ردصلاحیت‌های صورت گرفته انتقاد کرده‌اند.

عبدالناصر همتی کیست؟ 

عبدالناصر همتی متولد ۱۳۳۶ در شهر کبودرآهنگ، استان همدان است. او از مدیران ارشد بیمه بانکی کشور بوده است.

همتی با رتبه یک دوره کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تهران را آغاز کرد؛ سپس در همان دانشگاه فوق لیسانس خود را دریافت کرد و درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرد و به اتمام رساند. عبدالناصر همتی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و یکی از استادان اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی در دانشگاه‌های ایران است.

همتی دوره های حسابرسی پیشرفته را در موسسه کوپرز اند لیبراند و مطالعات اقتصاد را در لندن گذرانده است. 

 او کارشناس رسمی دادگستری در امور سرمایه‌گذاری، پولی و اعتباری و همچنین رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

همتی به مدت ۵ سال در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود. او از معدود مدیران ایرانی است که در دولت‌های سازندگی، اصلاحات و نیز دولت احمدی نژاد سمت‌های مهم داشته‌است.

همتی از سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال رئیس پیشین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود. او پس از ۷ سال مدیرعاملی بانک سینا، در ۸ مهر ۱۳۹۲، با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی (علی طیب‌نیا) و تأیید مجمع عمومی بانک ملی به عنوان مدیرعامل بانک ملی ایران انتخاب شد و جایگزین فرشاد حیدری در بانک ملی ایران شد.

در دوره مدیریت او بر بیمه، هرج و مرج‌های بیمه‌ای دهه شصت و هفتاد از بین رفت و آرامش بر اوضاع بیمه حاکم شد. درتاریخ ۱۳۹۷/۰۵/۰۳ بنا به پیشنهاد مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران، طی حکم حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران عبدالناصر همتی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی ایران منصوب کرد.

همتی فقط سوابق اقتصادی ندارد او پیشتر به عنوان یه فعال رسانه ای شناخته می شد. همتی در ۱۳۵۹ خورشیدی و هنگامی که ۲۳ ساله بود، مدیر پخش اخبار در صدا و سیما شد و در دوران جنگ تحمیلی مسوول تبلیغات جنگ بود. وی تا ۱۳۷۳ خورشیدی در این سازمان مشغول بود و معاونت سیاسی سازمان را برعهده داشت.

به این ترتیب او صرفا یک نامزد اقتصادی نیست و سوابق سیاسی و فرهنگی هم در کارنامه دارد. او همچنین سوابق دیپلماتیک هم دارد. پیش از انتخاب به عنوان رییس کل بانک مرکزی به عنوان سفیر ایرذان در چین منصوب شد و به آن کشور رفت البته مدت کوتاهی پس از  حضور در چین به ایران فراخوانده و جانشین سیف در بانک مرکزی شد.

همچنین عبدالناصر همتی از سال ۱۳۸۰ تاکنون به مدت شش دوره پیاپی ریاست شورای عالی شرکت بیمه اتکایی آسیایی (کمیسیون اقتصادی – سیاسی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد - اسکاپ) مستقر در بانکوک پایتخت تایلند را بر عهده دارد که با رأی مستقیم روسای بیمه ۱۰ کشور مهم آسیایی به این سمت انتخاب شده‌است.

همتی دارای تألیفات و پژوهش‌های زیادی در رشته اقتصاد است که مهم‌ترین آن‌ها کتاب «اقتصاد کلان، مقدمه‌ای بر سیاست‌های پولی و مالی» است. این کتاب چهار بار تجدید چاپ شده‌است. کتاب‌های «توسعه اقتصادی»، «مشکلات اقتصادی جهان سوم» و «اقتصاد نفت» نیز از تألیفات اوست. وی چندین کتاب ترجمه و ده‌ها مقاله علمی که در نشریات و کنفرانس‌های بین‌المللی ارائه کرده‌است در کارنامه خود دارد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین