bato-adv
کد خبر: ۴۹۱۴۰۶
فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصول گرا در گفتگو با فرارو

مناظره؛ منازعه یا مسابقه تلویزیونی؟

مناظره؛ منازعه یا مسابقه تلویزیونی؟
حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصول‌گرا با اشاره به اینکه یکی از اشکالات در برگزاری مناظرات این است که نباید با موضوع اقتصاد برگزار می‌شد، اظهار داشت: باید در ابتدا مناظرات با مباحث سیاسی آغاز می‌شد، نامزد‌ها میآمدند خود را معرفی می‌کردند و مردم با آن‌ها آشنا می‌شدند، عقبه سیاسی نامزد‌ها باید تشریح میشد، پدرخوانده‌های سیاسی آن‌ها کیست و در گذشته چه کار‌هایی را انجام دادند.
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۶ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
فرارو- درحالیکه اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری با جدال سنگین نامزد‌های اصول‌گرا با عبدالناصر همتی برگزار شد، این موضوع واکنش‌های فراوانی در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت.ازسویی نحوه برگزاری مناظره سوال برانگیز بود. صداوسیما نسبت به چهار سال قبل هیچ تغییر اساسی در روند مناظره نداده است. طرح سوال‌های کلی و بسیار خنثی هیچ چالش اقتصادی میان مناظره کنندگان ایجاد نکرد و طرفین به جای پاسخگویی به سوالات به جدال با یکدیگر پرداختند.

به گزارش فرارو، یکی دیگر از انتقادات به نحوه برگزاری مناظره به سوالات مطرح شده بود. بسیاری معتقد بودند که سوالات بسیار کلی است و نمی‌توان در زمان کم پاسخی درستی به آن‌ها داد. به عقیده کاربران این سوالات کلی نامزد‌ها را به دام شعار پردازی و کلی گویی انداخته است.

امیر دبیری مهر از برنامه سازان تلویزیون و کارشناسان سیاسی در نقد سوالات مناظره نوشت: «مهمترین اشکال مناظرات نحوه و نوع پرسشهاست ... سوالات در حد رییس قوه مجریه نیست ... وقتی تفاوت کارشناس، مدیر و وزیر و رییس جمهور را ندانیم خلاصه تفاوت تصمیم ساز و تصمیم گیر را ندانیم همین می‌شود.»

عدم پرسش از تحریم‌ها و بحث کرونا و نقش آن در وضعیت اقتصادی کشور از دیگر انتقادات فعالان شبکه‌های اجتماعی بود. برخی می‌گویند صداوسیما عامدانه سوال درباره تاثیر تحریم‌ها، کرونا و ترامپ را بر اقتصاد نادیده گرفته است.

صادق حسینی روزنامه نگار نوشته است: «یکی از غرض‌ورزی‌های کثیف صداسیما در مناظره اقتصادی این بود؛ یک سوال درباره‌ی نقش تحریم و کرونا در اقتصاد نپرسیدند.»

مناظره؛ منازعه یا مسابقه تلویزیونی؟اصول‌گرایان تخریب و توهین را آغاز کردند
محمدرضا خباز عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه مناظره اخیر از نکات مثبت و منفی برخوردار بود، اظهار داشت: در کل میتوان گفت که انتظارات بیشتری از عملکرد نامزد‌ها وجود داشت، با توجه به اینکه میلیون‌ها ببیننده پای تلویزیون نشسته بودند و منتظر بودند که نامزد‌ها به ارائه برنامه‌های خود بپردازند، تا آن‌ها بتوانند تصمیم‌گیری درستی در ارزیابی از نامزد‌ها داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه مناظره اول فرصت ارزشمندی بود برای شناخت برنامه‌های نامزد‌ها که به توهین و هتاکی گذشت، گفت: متاسفانه علیرغم اینکه اصول‌گرایان مدعی هستند که به آن‌ها توهین شده، باید به آن‌ها متذکر شد که خود اصول گرایان این توهین را آغاز کردند و به جای اینکه پاسخ سوالات را بدهند، شروع به تخریب و تخطئه یک نامزد کردند، در واقع می‌توان گفت ۵ نامزد در برابر یک نامزد قرار گرفتند و اجازه ندادند، که آقای همتی برنامه‌های اقتصادی خود را دنبال کند.

خباز افزود: اصول‌گرایان کاملا با برنامه به مناظره اول پا گذاشتند و اجازه ندادند که دو نامزد دیگر برنامه‌های اقتصادی خود را بیان کنند برای مردم، به بیان دیگر همه نامزد‌های اصول‌گرا به یک نفر حمله کردند و اجازه ندادند که برنامه‌های اقتصادی توسط نامزد‌ها ارائه شود. به نوعی میتوان گفت، اصول‌گرایان با آتش توپخانه‌ای که تهیه کرده بودند، برنامه‌های خود را که از قبل تدارک دیده بودند را اجرا کردند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتقاد از پاسخ‌هایی که نامزد‌های اصول‌گرا به سوالات مناظره اقتصادی دادند، یادآور شد: جواب‌ها کاملا باید مشخص باشد، اینکه ما بگوییم به طور مثال تورم را کاهش می‌دهیم، جواب نمی‌شود، باید راهکار ارائه شود، این که ما آرمان‌ها و آرزو‌های خود را به جای برنامه جا بزنند، اتفاقی رخ نمی‌دهد.

مناظره؛ منازعه یا مسابقه تلویزیونی؟نامزد‌ها در مناظره سیاسی باید گفتمان خود را برای مردم شرح دهند
حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصول‌گرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه یکی از اشکالات در برگزاری مناظرات این است که نباید با موضوع اقتصاد برگزار می‌شد، اظهار داشت: باید در ابتدا مناظرات با مباحث سیاسی آغاز می‌شد، نامزد‌ها می آمدند خود را معرفی می‌کردند و مردم با آن‌ها آشنا می‌شدند، عقبه سیاسی نامزد‌ها باید تشریح می شد، پدرخوانده‌های سیاسی آن‌ها کیست و در گذشته چه کار‌هایی را انجام دادند.

وی افزود مناظره تقریباً به منازعه تبدیل شد و نامزد‌ها با تخریب‌هایی که علیه یکدیگر انجام دادند عملا فضا را به سویی بردند، برنامه‌هایی که باید تشریح می‌شد، انجام نگرفت، درچنین شرایطی مردم نیز با افکار و عقاید نامزد‌ها آشنا نشدند.

کنعانی‌مقدم با اشاره به اینکه نامزد‌ها باید برنامه‌های خود را در مناظرات به صورت کامل تبیین کنند، یادآور شد: اینکه آن‌ها بیایند و تنها به این نکته اکتفا کنند که برای فلان موضوع در حوزه‌ای خاص برنامه دارند و برنامه را بعدا اعلام می‌کنند، این موضوع به هیچ عنوان درست نیست، آن‌ها باید برنامه‌های خود را بیان کرده تا مردم با دیدگاه‌شان آشنا شوند، اینکه تنها به تخریب یکدیگر بپردازند هیچ کمکی به شناخت مردم نمی‌کند و باعث نخواهد شد که سطح مشارکت بالاتر رود، بنابراین در این دو مناظره پیش‌رو باید نامزد‌ها هر چیزی که در چنته دارند را ارائه کند.

این فعال سیاسی اصول‌گرا اضافه کرد: نامزد‌ها در مناظره سیاسی باید گفتمان خود را برای مردم شرح دهند و اینکه چه برنامه‌هایی دارند، باید مشخص شود که ابزار اجرای این برنامه‌ها چیست،نامزد‌ها باید بگویند، که چه جریانی از آن‌ها پشتیبانی می‌کند و قرار است که چه رویکرد‌هایی را در پیش بگیرند، در چنین صورتی است که کارکرد مناظره میتواند به اهداف اصلی خود دست یابد.
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین