bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۶۱۱۳
تاکید مقامات بر آغاز به کار مدارس در مهرماه با وجود کرونا

معمای بازگشایی مدارس

معمای بازگشایی مدارس

رئیس جمهور تاکید کرده که فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین معلم باشد. پرده و نمایشگر جای معلم را نمی‌گیرد و فضای مجازی حداقل کاری بود که می‌شد انجام داد و در عین حال باید خود را برای بازگشایی مدارس سریع‌تر آماده کنیم.

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۲۱ تير ۱۴۰۰
فرارو- با وجود وضیت قرمز کشور و نبود واکسن کرونا برای افراد زیر ۱۸ سال، مقامات کشور بر بازگشایی مدارس اصرار دارند. حال آنکه برای بازگشایی مدارس باید اقدامات ویژه‌ای انجام شود که مهمترین آن‌ها واکسیناسیون و فاصله گذاری اجتماعی در مدارس و رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط دانش آموزان سنین پایین است.

به گزارش فرارو، گرچه تاکید اولیه پزشکان و کارشناسان حوزه سلامت جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان به کرونا است، اما همچنان بحث لطمه به یادگیری دانش آموزان از طریق آموزش مجازی مطرح است. از همین رو دیروز حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله به کرونا گفته که باید خودمان را برای بازگشایی مدارس آماده کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد که «فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین معلم باشد. پرده و نمایشگر جای معلم را نمی‌گیرد و فضای مجازی حداقل کاری بود که می‌شد انجام داد و در عین حال باید خود را برای بازگشایی مدارس سریع‌تر آماده کنیم. تعطیلی مدارس از نظر روحی و روانی روی دانش‌آموزان اثر می‌گذارد، فعالیت‌های بدنی کاهش و عادت‌های غذایی تغییر می‌یابد، در الگوی خواب آن‌ها اختلال ایجاد می‌کند. همه این مسائل باعث می‌شود زودتر فکر کنیم تا بچه‌های پیش دبستانی، دبستانی و بعد دبیرستانی به مدرسه بروند.»

این درحالی است که روز‌های گذشته «محمد محسن بیگی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفته بود که مدارس به چند شکل بازگشایی خواهند شد و بازگشایی مدارس بایکدیگر متفاوت خواهد بود. بازگشایی مدارس با توجه به وضعیت اپیدمی کرونا و وضعیت رنگ بندی مناطق با اعلام وزارت بهداشت به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری صورت می‌گیرد.

اما حالا با گفته‌های تازه روحانی ممکن است این رویه تغییر کند و بازگشایی مدارس براساس وضعیت رنگ بندی مناطق نباشد. چرا که او معتقد است: «شرایط کسانی که در معرض خطر هستند، عددشان بسیار پایین و کم است. این چنین گفته می‌شود در دنیا که مدارس عامل انتقال نیستند. کودکان هم نسبت به یکدیگر خیلی عامل انتقال نیستند. معمولاً تماس کودک با بزرگ‌تر است که این انتقال بیشتر انجام می‌گیرد؛ بنابراین ما در مدارس نباید از انتشار این ویروس خیلی نگران باشیم.»

علاوه بر او حاجی میرزایی، وزیر آموزش پرورش هم گفته که بازگشایی مدارس تاثیری در افزایش کرونا ندارد و جمع بندی وزرای آموزش و پرورش جهان این است که اگر ما در ابتدای کرونا می‌گفتیم مدارس را تعطیل کنیم امروز بر این باوریم که باید مدارس را با هرکیفیتی، بازگشایی کنیم.
 
 باید دید دیدگاه ابراهیم رئیسی و مقامات دولت جدید در این رابطه چیست؟ چرا که نهایتا دولت جدید باید در این باره تصمیم بگیرد. هنوز رییس جمهور منتخب در این باره حرفی نزده است. 

گفته‌های رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش درحالی است که ۱۵ تیرماه دکتر مسعود مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفته بود که ویروس کرونا دلتا برخلاف کرونای چین، بیش از بزرگسالان، کودکان و نوجوانان را درگیر می‌کند و علائم آن نیز عمدتا در این گروه جمعیتی شدیدتر است.

رییس جمهور پیشتر گفته بود که ما ۶۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که ۶۵ تا ۷۰ درصد آن‌ها باید واکسینه شوند تا زنجیره قطع شود، یعنی بالای ۴۰ میلیون نفر. با گفته‌های او معلوم می‌شود که باز هم خبری از واکسیناسیون کودکان و نوجوانان نیست.
 
اما حالا خبری از واکسیناسیون عمومی نیست، درحالی که پیش‌تر قول آغاز واکسیناسیون عمومی در تیرماه را داده بودند. اما حالا روحانی که ریاست ستاد ملی مقابله با کرونا را برعهده دارد می‌گوید که تا واکسن عمومی که ۴۲ میلیون نفر واکسینه شوند فاصله زیاد است.

علاوه بر واکسیناسیون دانش آموزان، بحث وکسیناسیون معلمان برای بازگشایی مدارس هم مطرح است. محمد محسن‌بیگی، مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: «به ما قول داده شده است، واکسیناسیون معلمان در مرداد ماه انجام شود تا مدارس از مهرماه با دستورالعمل‌های جدیدی که نوشته می‌شود، بازگشایی شوند.»

به گفته بیگی، اسامی معلمان در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت و هم‌اکنون در حال جمع‌آوری اطلاعات آن‌ها هستند، حدود ۹۴۰ هزار معلم در بخش دولتی و ۲۵۰ هزار معلم در مدارس غیردولتی وجو دارند.

پس با این اوصاف، حداقل به ۴ میلیون دز واکسن برای تزریق مرحله اول و دوم واکسیناسیون نیاز است که باتوجه به واکسن‌های موجود و گفته‌های روحانی که گفته نهایتا روزانه تا ۵۰۰ هزار نفر از مردم واکسینه شوند؛ پس تامین این میزان دز از واکسن برای معلمان کار دشواری است. البته رانندگان و دیگر کارکنان مدارس که باید جزو اولویت‌های واکسیناسیون برای بازگشایی مدارس قرار گیرند، تاکنون ارزیابی نشده اند.

علاوه بر این موضوع، نگرانی خانواده‌ها از حضور فرزندانشان در مدارس هم وجود دارد که با استناد به گفته‌های کارشناسان، می‌توان گفت که ترس‌های آن‌ها بی دلیل نیست و بازگشایی مدارس می‌تواند عاملی بر ایجاد خطر برای این دانش اندوزان کم سن و سال و خانواده هایشان باشد.

خانواده‌ها چه می‌گویند؟

با وجود تاکید‌های مقامات بر بازگشایی مدارس، اما برخی خانواده‌ها با این موضوع مخالف هستند. البته برخی نیز موافق این موضوع هستند؛ چراکه دشواری‌ها وفشار‌های اقتصادی برای تامین گوشی و تبلت را طاقت فرسا دانسته و معتقدند که با کمک توصیه‌های کارشناسان می‌توان به بازگشایی مدارس امیدوار بود.
 
از طرف دیگر حضور مداوم بچه ها در منزل نیز چالش های دیگری به همراه داشته است. 

مادر یکی از دانش‌آموزان که مخالف حضور فرزندش در مدرسه است، در گفتگو با ایرنا گفته که «از زمانی که کلاس‌های درس غیرحضوری شده است ساعاتی که در خانه هستم به عنوان معلم  فعالیت میکنم و می‌توان گفت تقریبادیگر وقت آزادی برای گذران با خانواده ندارم، اما با این وجود خوشحالم که در این مدت شیوع کرونا بخاطر رعایت بسیاری از مسایل بهداشتی تاکنون خانواده ام از دست کرونا مصون مانده است. برگزاری کلاس‌های حضوری می‌تواند مشکل ما با این بیماری را دوچندان کند، چون محققان معتقدند کودکان ناقل اصلی کرونا برای والدین خود هستند.»

مادر دیگری، اما موافق این بازگشایی است و می‌گوید که اگر کرونا نبود، هزینه‌های خرید گوشی تلفن همراه برای هر فرزند و خرید اینترنت بر دوش ما نبود.
 
این دسته از مادران معتقدند: «وزارت آموزش و پرورش موظف است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مدارس را بازگشایی کند، چرا باید بسیاری از هزینه‌های تحصیل به عهده والدین باشد؟   شاد رایگان است، اما کلاس‌های آنلاین باعث شده که فرزندان من علاقه زیادی به فضای مجازی پیدا کنند و همین مشکلات دیگری را برای آنان به وجود آورده است.»

البته در فضای مجازی هم برخی‌ها به بازگشایی مدارس و گفته‌های روحانی واکنش نشان داده اند. کاربری در این باره نوشت: «طی هفته‌های اخیر چهارده روز استرس خاله ام رو داشتیم که از طریق یه کودک شش ساله به کرونا مبتلا شده و به شدت درگیر این بیماری بود. بعدش آقای رییس جمهوری فرمودند که"مدارس عامل انتشار ویروس نیستند و باید بازگشایی بشوند".»
حبیب
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
این روزها خیلی از بچه‌ها در پارکها کیپ به کیپ در حال بازی هستند، یا مثلاً دم عید همراه والدین در بازارهای شلوغ مشغول گشت و گذار بودند، حتی بعضی از نوجوان‌ها و جوان‌ها در حال گلاویز شدن و قمه‌کشی هستند، در این موارد کرونا وجود نداره؟ به شخصه فکر می‌کنم ادامه تعطیلی مدارس میتونه معضلات بسیار شدیدتری در جامعه ایجاد کنه
افسانه شریفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
آقای روحانی برای خودش گفته خودش تو این دوسال ازدر دفترش بیرون نیومده حالا برای بچه های مانظرمیده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
بازی با نسل آینده
با نسل دهه ۶۰ خوب بازی کردید،
با کودکانمان چکار دارید؟
واکسن وارد میکردید، میزدید، ایمنی جمعی حاصل میشد، بعد تصمیم به بازگشتیی مدارس کنید
کودک ۶ ساله و خانواده آنها قربانی نصمیمات خلع الساعه شما ها نمی شوند
اول واکسیناسیون عمومی، بعد بازگشایی مدارس
آنهم مدارس ابتدایی
ترسو
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
چهارتا دلیل قانع کننده برای یاز گشایی مدارس دارید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
حرفی می زنید که اخر کار خودتون از دعاهای مردم دست پر تشریف ببرید!!!!
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
من یک سوال دارم: مگه بچه ای که کرونا بگیره و علامتی نداشته باشه ناقل نیست؟!!!! اگه ناقل باشه که کرونا را می گیره به خانواده منتقل می کنه پس چه دلیلی برای باز کردن مدارس وجود داره؟!
bato-adv
bato-adv