در حالی که پیشتر تصور میرفت هدر رفت مواد غذایی در مزارع مشکل اصلی مناطق فقیرتر است، اما گزارشها نشان میدهند که کشورهای درآمد بالا و متوسط اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای صنعتی آسیا در ۵۸ درصد از هدر رفت مواد غذایی در سطح مزارع نقش دارند.
یافتههای یک گزارش جدید نشان میدهد بیش از دو میلیارد تن مواد غذایی در جهان بدون این که مصرف شوند، دور ریخته میشوند.
به گزارش ایسنا، یافتههای تحقیقات صندوق حیات وحش جهان (WWF) و شرکت بریتانیایی تسکو نشان میدهد حدود ۲.۵ میلیارد تن مواد غذایی معادل حدود ۴۰ درصد تولید، در مزارع از بین میرود یا توسط فروشندگان و مصرف کنندگان جهان دور ریخته میشود. این رقم بسیار بالاتر از برآورد قبلی از دور ریز ۱.۲ میلیارد تن مواد غذایی است.
محققان سالها تلاش کرده اند اطلاعات مربوط به گستردگی واقعی اتلاف مواد غذایی را جمع کنند که گفته میشود عامل ۱۰ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی است. آخرین تحلیل جامعی که از میزان اتلاف و دور ریز مواد غذایی از مزارع تا سطح مصرف انجام گرفت، از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال ۲۰۱۱ بود و میزان اتلاف مواد غذایی را ۱.۲ میلیارد تن معادل حدود ۳۳ درصد تخمین زده بود.
پیت پیرسون، مدیر جهانی امور اتلاف و ضایعات غذایی صندوق حیات وحش جهان در بیانیهای اعلام کرد: این مشکل احتمالا بسیار بزرگتر از تصوراتی است که داشته ایم. ما سالهاست میدانیم هدر رفت مواد غذایی مشکل عظیمی است که میتواند کوچکتر شود و به نوبه خود تاثیر سیستمهای غذایی بر طبیعت و اقلیم را کاهش دهد.
برنامه محیط زیست سازمان ملل اوایل امسال برآورد کرده بود که ۹۳۱ میلیون تن مواد غذایی در سطح فروش و مصرف هدر میرود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در حالی که پیشتر تصور میرفت هدر رفت مواد غذایی در مزارع مشکل اصلی مناطق فقیرتر است، اما این گزارش نشان داد که کشورهای درآمد بالا و متوسط اروپا، آمریکای شمالی و کشورهای صنعتی آسیا در ۵۸ درصد از هدر رفت مواد غذایی در سطح مزارع نقش دارند.