bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۸۰۴۳

تحولات امنیتی عراق از کجا آب می‌خورد؟

تحولات امنیتی عراق از کجا آب می‌خورد؟

واشنگتن و لندن و حتی برخی از کشور‌های منطقه مثل امارات و عربستان تمایل ندارند که انتخابات برگزار شود. چون طرفدارانشان آن شرایط لازم را برای کسب کرسی‌ها ندارند. تمایل این کشور‌ها این است که پارلمانی تشکیل شود که اکثریت آن ضد مقاومت باشد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۰

کارشناس مسائل عراق در گفتگویی به بررسی اهمیت تحولات امنیتی عراق در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور پرداخته است.

به گزارش خبرآنلاین، امیر موسوی در پاسخ به اینکه تحریم انتخابات پارلمانی عراق از سوی جریان صدر و همچنین حمله علیه نیرو‌های آمریکایی مستقر در این کشور چه تأثیری می‌تواند بر انتخابات و تحولات امنیتی بغداد بگذارد گفت: امریکا از یک طرف اعلام کرد که به فکر عقب نشینی از عراق است و از طرف دیگر مدام به مواضع حشدالشعبی حمله می‌کند. چند روز قبل هم همین کار را کرد و در مرز سوریه و عراق دست به حمله زد که خوشبختانه کسی اسیب ندید.

این نشان می‌دهد که واشنگتن و لندن و حتی برخی از کشور‌های منطقه مثل امارات و عربستان تمایل ندارند که انتخابات برگزار شود. چون طرفدارانشان آن شرایط لازم را برای کسب کرسی‌ها ندارند. تمایل این کشور‌ها این است که پارلمانی تشکیل شود که اکثریت آن ضد مقاومت باشد. ضد خط و مشی فعلی که خواهان خروج امریکایی هاست موضع بگیرند.

این‌ها تمایل داشتند که یک پارلمانی تشکیل شود که مصوبات قبلی در مورد خروج نیرو‌های را نقض و وتو کند و نمایندگان خواهان ابقای نیرو‌های امریکایی در عراق باشند. نظر سنجی‌ها می‌گویند که این اتفاق فعلا نخواهد افتاد و مردم عراق همان روند قبلی را دنبال می‌کنند و نشان می‌دهد که اکثر مقامات مسئول مقاومت پیروز انتخابات خواهند بود. به همین دلیل است که کارشکنی‌ها شروع شده.

بحث برق و خدمات و آب و... است که بهم می‌ریزند و اتش سوزی بیمارستان‌ها و کتابخانه‌ها هم از این دست کارشکنی هاست. تا مردم را عصبانی کنند و اشوب‌هایی در عراق شکل بگیرد تا انتخابات برگزار نشود. اما مرجعیت و بیشتر گروه‌های سیاسی به دنبال برگزاری انتخابات هستند.

وی در پاسخ به اینکه آیا آتش گرفتن بیمارستان ها، انفجار دکل‌ها و غیره... نشان از تقویت و بازیابی گروه تروریستی داعش دارد گفت: داعش در مرز ایران و عراق فعال شد و دکل‌های دیاله را هدف قرار می‌دهد، اما منسجم کردن آن‌ها و هدف قرار دادن دکل‌ها در شمال و جنوب می‌تواند کار داعش باشد.

خود رسانه‌های عراقی نوشته اند که پیمانکارانی که با وزارت نیرو ارتباط دارند به دنبال تخریب دکل‌ها هستند و قرارداد‌های میلیاردی با وزارت نیرو برای ترمیم ان‌ها می‌بندند. این اقدامات هم منصوب به همین گروه صدر است. یعنی هم داعش و هم گروه‌های پیمان کار وزارت برق در وضعیت فعلی در کارند. داعش در برخی مناطق به صورت پراکنده فعال شده اند، اما نمی‌توانیم تمام خرابکاری‌ها را از آن‌ها بدانیم.

برچسب ها: عراق خاورمیانه
bato-adv
bato-adv
bato-adv