پژوهشگران در چایهایی با طعم مرکبات آثاری از فلزهای سرب و آلومینیوم را یافتند. وجود این مواد در چای باعث بروز مشکلات قلبی و کلیوی و حتی به وجود آمدن مشکلاتی در سیستم تولید مثل میشود. چایهای کیسهای که با مرکبات طعم دار شده اند نیز دارای آلومینیوم، سرب و گاها کادمیوم هستند.
چای یکی از نوشیدنیهای محبوب است که افراد بسیار زیادی آن را مصرف میکنند، اما نکته مهم این است که اغلب افراد در موقع خوردن چای اشتباهاتی را مرتکب میشوند!
به گزارش نمناک، چای یکی از پرطرفدارترین و پر مصرفترین نوشیدنیها در جهان است که انواع مختلفی دارد. این نوشیدنی گرم آرامش بخش بوده و خستگی را از تن بیرون میکند. چای اگر در حد طبیعی و در زمان مناسبی مصرف شود، خواص درمانی زیادی داشته و برای سلامتی مفید است. متاسفانه بسیاری از افراد اشتباهات زیادی را هنگام نوشیدن چای مرتکب میشوند که بسیار آسیب زا است و از فواید این نوشیدنی ارزشمند میکاهد.
چای کهنه دم، به سرعت ویتامینها و سایر مواد مغذی خود را از دست میدهد و برای نوشیدن مناسب نیست، اما به عنوان یک عامل خارجی برای اهداف درمانی استفاده میشود. برای مثال میتواند به عنوان دهانشویه، برای تسکین درد زبان، درمان التهاب دهان یا خونریزی لثه استفاده شود و یا میتوان آن را روی پوست آسیب دیده یا ملتهب قرار داد. چایی که یک روز قبل آماده شده است، نه تنها به دلیل اکسیداسیون ارزش غذایی خود را از دست میدهد بلکه ممکن است مورد حمله باکتریها قرار بگیرد.
به گفته پزشکانی که این مشکل را در کشورهای مختلف بررسی کرده اند، دمای بسیار گرم آب میتواند گلو، مری و معده شما را تحریک یا حتی صدمه بزند، خصوصاً در صورت استفاده طولانی مدت. دمای مناسب آب برای چای ۶۲ درجه سانتیگراد (یا ۱۴۴ فارنهایت) است، به این معنی که پس از رسیدن آب به نقطه جوش ۱۰۰ درجه سانتیگراد (یا ۲۱۲ فارنهایت)، باید چند دقیقه صبر کنید تا آن را روی چای خود بریزید و میل کنید.
پژوهشگران در چایهایی با طعم مرکبات آثاری از فلزهای سرب و آلومینیوم را یافتند. وجود این مواد در چای باعث بروز مشکلات قلبی و کلیوی و حتی به وجود آمدن مشکلاتی در سیستم تولید مثل میشود. چایهای کیسهای که با مرکبات طعم دار شده اند نیز دارای آلومینیوم، سرب و گاها کادمیوم هستند.
مقدار زیاد کافئین و تانن موجود در چای غلیظ ممکن است باعث سردرد و بی خوابی شود، علاوه بر این، به سادگی طعم آن قابل تحمل نیست و کمتر کسی میتواند بگوید، چای پررنگ را با لذت مینوشد.
تحقیقات نشان داده است که چایهای ارزان قیمت بیشتر به دندانها آسیب میرسانند، زیرا میزان فلوراید در آنها بسیار زیاد است و در چایهای گرانقیمت و با کیفیت فلوراید کمتری وجود دارد که این تنها به دلیل مراحل کاشت و برداشت این چایها میتواند باشد که زیر نظر بهداشت و قوانین سختگیرانه است.
نوشیدن چای قبل از خواب میتواند جریان خون و ضربان قلب را افزایش دهد و منجر به هیجان زده و پر انرژی شدن مغز و سیستم عصبی و بی خوابی گردد پس اگر میخواهید به طور آگاهانه در شبها بیدار بمانید، چای بنوشید.
اغلب چایهای کیسهای دارای اسانس و رنگهای شیمیایی هستند که این رنگها میتوانند بدن انسان را با بیماریها و مشکلات گوناگون مانند زخم معده، خستگی، یبوست، سردرد و تولید سموم خطرناک و بروز انواع سرطانها مواجه کنند. در تولید چای کیسهای از برگ کامل چای استفاده نمیشود و به جای آن خاک چای در کیسهها قرار داده میشود، بنابراین میتوان از این نوع چای به عنوان چای کهنه یاد کرد. پر رنگ شدن چای کیسهای در آب جوش در کمتر از سی ثانیه به دلیل نامرغوب بودن آن است.
یکی از عادات کاملا اشتباه در مصرف چای، استفاده از آن به عنوان مایعی برای بلعیدن داروست که کاری بسیار نادرست است. تانن موجود در چای میتواند جذب دارو را کاهش داده و برخی از خواص آن را از بین ببرد.
چای مصرف شده قبل از غذا منجر به رقت بزاق میشود و قدرت چشایی شما را ضعیف کند و بر توانایی شما برای لذت بردن از طعمهای دیگر در وعده غذایی تأثیر منفی بگذارد. نوشیدن چای قبل از غذا همچنین برای هضم غذا مفید نیست. اگر واقعاً میخواهید قبل از غذا چای بخورید حداقل نیم ساعت یا بیشتر قبل از غذا فنجان خود را تمام کنید.
همانطور که میدانید، هر نوع نوشیدنی، از جمله چای، بلافاصله بعد از خوردن غذا، غلظت آب معده را کاهش داده، هضم را کند و کل سیستم گوارش را مختل میکند. از طرفی اسید تاننیک موجود در چای ممکن است بر جذب مناسب پروتئین و آهن در غذا تأثیر بگذارد؛ بنابراین بهتر است قبل از برداشتن مجدد لیوان چای، ۲۰-۳۰ دقیقه بعد از غذا صبر کنید یا اگر میخواهید از چای خود لذت ببرید، حدود یک ساعت صبر کنید.
خاصیت اسیدی چای میتواند معده خالی شما را ناراحت کرده و باعث حالت تهوع و احساس بیماری شود. این مسئله به ویژه در صورت بروز مشکلات گوارشی یا معدهای مانند زخم یا ریفلاکس اسید بسیار به چشم میخورد.
مانند چای داغ، مصرف چای سرد هم عوارضی دارد. چای سرد میتواند گردش انرژی شما را راکد کرده و به طور بالقوه بلغم در بدن تولید کند.
اگر چای خود را به مدت طولانی جوشانده یا به مدت طولانی دم کنید، نه تنها شفافیت و عطر چای خود را از دست میدهید بلکه ارزش غذایی آن را نیز به دلیل اثر اکسیداسیون از بین خواهد رفت.
هنگام آماده کردن چای، به غلظت آن توجه کنید و تعادل بین آب و چای را رعایت کنید تا نه چای آمادهی شده شما بسیار غلیظ باشد و نه بسیار سبک و بی فایده.
نوشیدن متعادل چای با فوایدی برای بدن به همراه است، اما نوشیدن زیاد چای یعنی بیش از سه تا ۴ فنجان میتواند با عوارض جانبی منفی مانند کاهش جذب آهن، افزایش استرس، خواب بی کیفیت و بیقراری، حالت تهوع، سوزش سر دل، سردرد و وابستگی به کافئین همراه باشد. چای سیاه کافئین بیشتری داشته و هرچه زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، مقدار کافئین افزایش مییابد.