bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک بستنی؛ طعم دلچسب کیک و بستنی

طرز تهیه کیک بستنی؛ طعم دلچسب کیک و بستنی

کیک بستنی یکی از انواع خوشمزه و پر طرفدار دسرهاست که از ترکیب کیک با بستنی و گاه خامه فرم گرفته تهیه می‌شود. کیک بستنی دسر محبوب فصل تابستان است که معمولا در فصول دیگر سال هم سرو می‌شود.

فراروـ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک بستنی یکی از انواع خوشمزه و پر طرفدار کیک‌هاست که از ترکیب کیک با بستنی و خامه تهیه می‌شود و چون حالت منجمد دارد، طعم دلچسب و هیجان‌انگیزی را از ترکیب بستنی و کیک به همراه دارد.

کیک بستنی از جمله دسر‌های محبوب مهمانی‌هاست که در آمریکای شمالی و استرالیا بسیار سرو می‌شود. این دسر محبوب به خاطر داشتن بستنی معمولا در تابستان طرفدارن بیشتری دارد؛ اما کیک بستنی را می‌توان در همه فصول سال سرو کرد.

مواد لازم برای تهیه کیک بستنی

کیک شیفون: ۱ عدد
بستنی وانیلی: نیم لیتر
بستنی کاکائویی: نیم لیتر
بیسکوییت پتی پور ساده: ۱ بسته
نوتلا یا شکلات صبحانه: ۵ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه کیک شیفون

تخم مرغ: ۵ عدد
شکر: ۱۵۰ گرم
روغن مایع: ۵۰ گرم
شیر: ۵۰ گرم
آرد قنادی: ۱۷۵ گرم
بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
 
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
 
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
 
ترازوی دیجیتال
۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.
 
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
 
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
 
الک کردن آرد
۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند

طرز تهیه کیک شیفون

کیک شیفون
 
برای تهیه کیک بستنی می‌توانید از هرنوع کیک خانگی مثل کیک وانیلی، کیک شکلاتی و یا کیک اسفنجی استفاده کنید. ما در این آموزش کیک شیفون را برای تهیه کیک بستنی مد نظر قرار داده‌ایم؛ زیرا هم پوکی کیک اسفنجی را دارد و هم برای ترکیب با بستنی سبک و خوش طعم است. برای تهیه این کیک بهتر است از قالب گرد ساده استفاده کنید. برای این مقدار مواد قالب شماره ۱۸ با ارتفاع ۹ سانت مناسب است.
 
زرده‌ها و سفیده‌های تخم مرغ را از هم جدا کنید. ابتدا زرده تخم مرغ را همراه با وانیل و شیر و با دور تند همزن حدود سه دقیقه بزنید تا یک مایه شفاف و کرم رنگ به دست بیاید. سپس تیغه‌های همزن را بشویید و توی یک کاسه مناسب سفیده تخم مرغ را هم بزنید. وقتی که سفیده پف کرد، شکر را کم کم و طی سه مرحله به آن اضافه کنید و با دور تند همزن حدود ۴ دقیقه هم بزنید تا سفیده حالت‌دار شود و وقتی ظرف را برمی‌گردانید، سفیده به کف ظرف چسبیده باشد. در این مرحله مخلوط زرده را همراه با روغن به سفیده‌ها اضافه کنید و با همزن بزنید تا خوب مخلوط شود. سپس همزن را کنار بگذارید.
 
آرد و بکینگ پودر را که از قبل مخلوط کرده و سه بار الک کرده‌اید، کم کم به مایه اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کیک مخلوط شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد. سپس کف قالب را با کمی روغن چرب کنید و روی آن کاغذ روغنی پهن کنید. مایه کیک را توی قالب بریزید و چندبار قالب را روی میز یا کابینت بکوبید تا هوای اضافی از آن خارج شود. سپس قالب را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل داغ کرده‌اید، به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا کاملاً پخته شود.

طرز تهیه کیک بستنی

کیک بستنی
 
ابتدا کف همان قالبی که کیک را در آن پخته‌اید، یک پلاستیک پهن کنید، به طوری که همه دیواره قالب را بپوشاند. حالا کیک شیفون را توی قالب بگذارید. با استفاده از یک چاقوی تیز به فاصله ۲ سانت از دیواره کیک روی سطح کیک یک دایره ایجاد کنید. حالا دایره‌ای را که برده‌اید، از روی کیک بردارید و کنار بگذارید. با استفاده از یک قاشق داخل حفره کیک را خالی کنید. توجه داشته باشید که دیواره‌ها و کف کیک زیاد نازک نشود. وقتی توی کیک را خوب خالی کردید، نوتلا یا شکلات صبحانه را داخل آن بریزید و با کف قاشق پخش کنید تا همه دیواره‌ها و کف کیک کاملا با نوتلا آغشته شود.
 
در این مرحله نصف بیسکوییت پتی پور را که از قبل میکس کرده‌اید، توی حفره کیک بریزید و با کف قاشق یا گوشت کوب آرام بکوبید تا هم‌سطح کیک شود. سپس خرده کیک‌هایی را که از داخل کیک بیرون آورده‌ بودید، پوره کنید و به بستنی وانیلی که کمی آب شده و حالت ماست سفت دارد، اضافه کنید. حالا بستنی را روی لایه بیسکوییت بریزید و با کف قاشق خوب صاف کنید و دوباره کمی بیسکوییت پودر شده روی بستنی بریزید. برای لایه بعدی بستنی کاکائویی را روی سطح بیسکوییت‌ها بریزید و با کف قاشق صاف کنید.
 
حالا رویه کیک را که بریده و کنار گذاشته بودید، روی لایه بستنی و بگذارید تا به حالت در روی کیک باشد. لبه‌های پلاستیک را روی سطح کیک بکشید و قالب را به مدت ۲۴ ساعت در فریزر بگذارید. بعد از گذشت این مدت زمان قالب را از فریزر بیرون بیاورید و در ظرف سرو مورد نظر برگردانید. پلاستیک را آرام از کیک جدا کنید و روی کیک را با سس شکلات، گاناش، شکلات آب شده یا خامه فرم گرفته همراه با برش‌های میوه به دلخواه تزیین کنید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv