bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۸۸۴۳

قتل دختر هندی به خاطر پوشیدن شلوار جین!

قتل دختر هندی به خاطر پوشیدن شلوار جین!

پلیس پرونده‌ای به اتهام قتل و امحا و مخفی‌کردن شواهد و ادله‌ی جرم برای ۱۰ نفر شامل پدربزرگ‌ها، عموها، عمه‌ها، عمو و عمه‌زاده‌های نها و راننده‌ی وسیله‌ی نقلیه تشکیل داده است. متهمان هنوز هیچ اظهارنظر رسمی نکرده‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰

گزارش‌هایی از تعرض وحشیانه به دختران و زنان جوان توسط اعضای خانواده اخیرا در هند خبرساز شده است. این حوادث بار دیگر نشان می‌دهد که چقدر دختران و زنان حتی در خانه‌های خود در معرض خطر هستند.

به گزارش بی‌بی‌سی، هفته‌ی گذشته گفته شد اعضای خانواده‌ی پرجمعیتی در ایالت اوتارپرادش در شمال هند، نها پسوان، دختر ۱۷ساله را تا سر حد مرگ کتک زدند چون نمی‌خواستند او شلوار جین بپوشد.

مادر او، شاکونتالا دوی پسوان، گفت در دهکده‌ی ساوریجی‌کارگ در ناحیه‌ی دیوریا، یکی از کم‌توسعه‌ترین مناطق این ایالت، پدربزرگ و عموها پس از درگیری بر سر لباس‌پوشیدن با دختر نوجوانش او را با چوب به شدت کتک زدند.

مادراین دختر ماجرا را چنین نقل می‌کند: «دخترم روزه‌ی مذهبی گرفته بود. غروب شلوار جین با یک تاپ پوشید و مراسم مذهبی را به‌جا آورد. وقتی پدربزرگ‌هایش به لباس و وضعیت ظاهر او اعتراض کردند نها به تندی جواب داد که شلوار جین برای پوشیدن است و او هم دلش می‌خواهد آن را بپوشد».

جروبحث و دعوا بالا گرفت و به خشونت کشیده شد.

شاکونتالا دوی می‌گوید وقتی دخترش بیهوش شد فامیل‌های شوهرش اتوریکشا (موتور سه‌چرخه برای حمل‌ونقل) خبر کردند و گفتند او را به بیمارستان می‌برند.

«آن‌ها نگذاشتند من همراهشان بروم، بستگانم را خبر کردم تا به بیمارستان ناحیه بروند و دنبال دخترم بگردند اما نتوانستند او را پیدا کنند».

شاکونتالا دوی می‌گوید صبح روز بعد، شنیدم همه می‌گویند پیکر دختری از پلی روی رودخانه‌ی گندک که از این ناحیه می‌گذرد آویزان است. وقتی برای بررسی به محل رفتند فهمیدند پیکر نها است.

پلیس پرونده‌ای به اتهام قتل و امحا و مخفی‌کردن شواهد و ادله‌ی جرم برای ۱۰ نفر شامل پدربزرگ‌ها، عموها، عمه‌ها، عمو و عمه‌زاده‌های نها و راننده‌ی وسیله‌ی نقلیه تشکیل داده است. متهمان هنوز هیچ اظهارنظر رسمی نکرده‌اند.

خشونت علیه زنان

شاکونتالا دوی (سمت راست) هنوز باور نمی‌کند چرا باید دخترش به قتل برسد

مامور پلیس، شریاش تریپاتی گفت چهار نفر از جمله پدربزرگ‌ها، یک عمو و راننده‌ی وسیله‌ی نقلیه دستگیر شده‌اند و تحت بازجویی قرار دارند. او می‌گوید پلیس در جستجوی متهمان دیگر است.

آمارنات پسوان، پدر نها، که به عنوان کارگر ساختمانی در لودهیانا یکی از شهرهای بزرگ ایالت پنجاب هند کار می‌کند و به دلیل این اتفاق غم‌انگیز به خانه بازگشته است، می‌گوید او به سختی کار می‌کرده است تا نها و بقیهٔ بچه‌هایش بتوانند به مدرسه بروند.

شاکونتالا دوی می‌گوید دخترش می‌خواست پلیس شود و «حالا همه‌ی رؤیاهایش را به گور برد».

او تعریف می‌کند که اقوام شوهرش نها را تحت‌فشار گذاشته بودند تا از ادامه‌ٔ تحصیل در مدرسه‌ی محلی دست بکشد و مدام برای هر لباسی به‌جز لباس سنتی هندی می‌پوشید او را سرزنش می‌کردند و زخم‌زبان می‌زدند.

نها دوست داشت لباس‌های امروزی بپوشد، دو عکس او که خانواده‌اش در اختیار بی‌بی‌سی گذاشتند در یکی او را با لباس بلندی نشان می‌دهد و در دیگری شلوار جین و کت پوشیده است.

مدافعان حقوق زنان می‌گویند در جوامع پدرسالار، خشونت علیه زنان و دختران در داخل خانه و خانواده‌ها به شدت رواج دارد و بیشتر اوقات بزرگان فامیل آن را تائید و اجرا می‌کنند.

زنان و دختران در هند با تهدیدهای متعددی روبه‌رو هستند. از خطر مرگ پیش از تولد و در دوران جنینی به دلیل ترجیح پسر داشتن تا انواع تبعیض‌ها و نادیده‌گرفته‌شدن‌ها. خشونت خانگی به شدت رواج دارد و به طور متوسط روزانه ۲۰ زن در هند به دلیل نیاوردن جهیزیه‌ی مناسب به قتل می‌رسند.

خشونت علیه زنان

شلوار جین پوشاک منتخب بسیاری از جوان‌های هندی است اما جوامع سنتی هند، دختران را از پوشیدن شلوار جین منع می‌کنند

زنان و دختران در شهرهای کوچک و مناطق روستایی هند در محدودیت‌های شدیدی از طرف سران دهکده و خانواده‌های پدرسالار خود قرار دارند و آن‌ها تعیین می‌کنند که چگونه لباس بپوشند، کجا بروند و با چه کسانی حرف بزنند. اگر دست از پا خطا کنند یا اقدامی بر خلاف میل این افراد انجام دهند سرکشی تلقی می‌شود و مستوجب مجازات‌های سخت است.

چنین ماجرا و بلایی که بر سر نها به دلیل انتخاب نوع لباس آمده است فقط یک نمونه از حمله‌های بی‌رحمانه به زنان و دختران از طرف خانواده و بستگان است که این روزها باعث تأثر جامعه‌ی هند شده است.

ماه گذشته، ویدئوی دلخراشی از ناحیه‌ی علی‌راج‌پور در نزدیکی ایالت مادیا پرادش، دختر ۲۰ ساله‌ای را از اهالی این ناحیه نشان می‌داد که پدر و سه عموزاده‌اش او را به شدت می‌زنند.

در پی خشم عمومی از مشاهده‌ی این فیلم، پلیس شکایتی علیه این مردان تنظیم کرد و اعلام کرد این زن به دلیل فرار از خانه و زندگی مشترکی که در آن آزار می‌دیده است «تنبیه» شده است.

یک هفته پیش از آن هم گزارش شده بود که اعضای خانواده‌ی دو دختر، بی‌رحمانه آن‌ها را به باد کتک گرفته‌اند چون تلفنی با پسرخاله‌شان در ناحیه‌ی هم‌جوار حرف زده بودند.

فیلم این رویداد نشان می‌دهد که والدین و برادران و عموزاده‌های یکی از دخترها او را از موهایش گرفته‌اند و روی زمین می‌کشند و با مشت و لگد و چوب‌دستی به شدت می‌زنند. پس از انتشار گسترده‌ی این ویدئو پلیس ۷ نفر را در این رابطه دستگیر کرد.

اتفاق مشابهی هم ماه گذشته افتاد، از ایالت گجرات گزارش کردند که حداقل ۱۵ مرد به جان دو دختر نوجوان افتاده‌اند و آن‌ها را می‌زنند. پلیس می‌گوید این افراد بستگان و فامیل دختران بودند و دلیل حمله به آن‌ها حرف زدن با تلفن همراه بوده است.

رولی شیوار، فعال برابری‌جنسیتی می‌گوید: «بسیار تکان‌دهنده است که در قرن ۲۱ ما دختران را برای پوشیدن شلوار جین یا صحبت کردن با تلفن همراه بزنیم و آزار دهیم و به قتل برسانیم».

او می‌گوید پدرسالاری «یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور هند» است و اشاره می‌کند که سیاستمداران، رهبران و افراد سرشناس اظهارنظرهای زن‌ستیزانه‌ای می‌کنند که الگوی نادرستی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود پیام برابری جنسیتی به جامعه و خانواده‌ها نرسد.

خانم شیوار می‌گوید: «دولت می‌گوید دخترها برای ما اولویت دارند و برنامه‌هایی برای رفاه و بهبود زندگی آن‌ها اعلام می‌کند اما در عمل هیچ کاری انجام نمی‌شود».

در کشورهای غربی، زن یا کودکی که در خانه مورد تهدید و خشونت باشد به خانه‌های امن و مراکز حمایتی منتقل می‌شود.

«خانه‌های امن و مراکز حمایتی در هند خیلی کم هستند و بیشتر آن‌ها مدیریت نادرستی دارد طوری که هیچ‌کس مایل نیست در چنین مکان‌هایی زندگی کند. دولت هند باید بودجه‌ی بیشتری برای بهبود این وضعیت اختصاص دهد. تنها راه طولانی‌مدت برای این معضل آگاه کردن دختران از حق و حقوق‌شان است».