bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۰۰۱۰۷
از هائیتی تا یمن: ردپای گسترده سربازان کلمبیایی در جنگ‌های خارجی

جنگ به خاطر چند هزار دلار؛ ماموریت عجیب نظامیان کلمبیا در خاورمیانه

جنگ به خاطر چند هزار دلار؛ ماموریت عجیب نظامیان کلمبیا در خاورمیانه

در سال‌های گذشته، خاورمیانه به یک مقصدِ محبوب برای مزدوران و سربازان کلمبیایی تبدیل شده است به نحوی که می‌توان ردپای آن‌ها را در اقصی نقاط منازعات و جنگ‌های خاورمیانه ای، به وضوح مشاهده کرد.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۶ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰

فرارو- پایگاه خبری "العربی جدید" در گزارشی، به پرونده حضور گسترده مزدوران نظامیِ کلمبیایی در میدان‌های مختلف نبرد در کشور‌های اقصی نقاط جهان (مخصوصا در خاورمیانه) پرداخته و به طور خاص سعی کرده زمینه‌های اصلی که منجر به وقوع این پدیده و حضور مزدوران نظامی کلمبیا در کشور‌های مختلف جهان شده را مورد بررسی قرار دهد.

العربی جدید در این رابطه می‌نویسد: «صبح روزِ هفتمِ جولای سال جاری میلادی، مردم هائیتی در حالی صبح از خواب بیدار شدند که از قتل رئیس جمهور کشورشان باخبر شدند. در این راستا، بر اساس اخبار منتشره، گروهی از سربازان مزدور کلمبیایی به محل اقامت رئیس جمهور هائیتی "ژوونل موئیس" حمله کردند و به طرز وحشیانه‌ای وی را به قتل رساندند و همسرش را نیز شدیدا مجروح کردند.

به گزارش فرارو، شاهدان عینی گفته‌اند که بدنِ رئیس جمهور سابق هائیتی، مملو از اصابت گلوله بوده است (شاهدان از شلیک دست کم ۱۲ گلوله به وی خبر داده اند). چشم چپ رئیس جمهور سابق هائیتی نیز از حدقه خارج شده و استخوان‌های بدن او نیز در نقاط مختلف شکسته شده است.

رئیس پلیس هائیتی در موضع گیری نسبت به این قتل گفته است: "سربازان خارجی به هائیتی هجوم آورده اند و رئیس جمهور این کشور را به قتل رسانده اند". پلیس هائیتی به طور خاص گزارش داده که یک گروهِ ۲۸ نفره از شبه نظامیان مزدور خارجی که در میان آن‌ها ۲۶ کلمبیایی و ۲ تبعه هائیتی-آمریکایی حضور دارند، عاملان اصلی ترور رئیس جمهور هائیتی بوده اند.

مقام‌های مسوول امنیتی در ادامه، "کریستین امانوئل سانون" پزشک اهل هائیتی که در فلوریدای آمریکا ساکن بوده را نیز به اتهام استخدام مزدوران کلمبیایی جهت ترور رئیس جمهور هائیتی بازداشت کردند. اگرچه که تاکنون هنوز اطلاعاتی در مورد نیات احتمالی وی از انجام این اقدام منتشر نشده است.

تقاضا برای مزدوران کلمبیایی

هنوز زوایا و اطلاعات زیادی در مورد ترور رئیس جمهور سابق هائیتی توسط مزدوران کلمبیایی وجود دارد که ابعاد مختلف آن‌ها فاش نشده است. با این حال، فعالیت مزدوران نظامی کلمبیایی و ارتباطات گسترده آن‌ها با پرسنل نظامی کلمبیا، ذهن بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین المللی را به خود جلب کرده است.

"سین مک‌فیت" عضو ارشد "اندیشکده آتلانتیک" و استاد دانشگاه‌های "دفاع ملی" و "جرج تاون" آمریکا، به پایگاه خبری العربی‌جدید می‌گوید: "مزدوران به طرق مختلف، ماهیت جنگ و جنگاوری را تغییر می‌دهند. آن‌ها پدیده جنگ را به یک مساله تجاری تبدیل می‌کنند". در این راستا، مزدوران کلمبیایی به شدت محبوب هستند، زیرا از کارایی بالایی برخوردارند.

سربازان کلمبیایی از جایگاه قابل توجهی در عرصه مزدوری نظامی برخوردارند و برای آن ها، تقاضا‌های گسترده‌ای در عرصه بین المللی وجود دارد. کلمبیا سال‌ها درگیر جنگ داخلی بوده و همین مساله آن را به منبعی غنی از نظامیان و شبه نظامیانِ با تجربه، تکنیکی و آموزش دیده تبدیل کرده است.

جنگ به خاطر چند هزار دلار؛ ماموریت عجیب نظامیان کلمبیا در خاورمیانه

مردم هائیتی در حال عزاداری به دلیل ترور رئیس جمهور سابق این کشور "ژوونل موئیس" هستند. وی توسط گروهی ۲۸ نفره که اغلب آن‌ها مزدوران نظامی کلمبیایی بودند، ترور شد."

سین مک فیت" در رابطه با مزدوران کلمبیایی می‌گوید: "اغلب آن ها، همان نیرو‌های ویژه این کشور هستند که پیشتر توسط آمریکا آموزش دیده اند. آن‌ها تجربه‌های زیادی به دلیل حضور در جنگ‌های داخلی کلمبیا دارند. آن‌ها شجاع هستند، به چرخه و سلسله مراتب فرماندهی احترام می‌گذارند، از حیث تاکتیکی بسیار ماهر هستند و به شدت نیز ارزانند".

بسیاری از نظامیان کارکشته و قدیمی کلمبیایی، اغلب با بازنشستگیِ پیش از موعد رو به رو می‌شوند و بلافاصله مستمری ناچیزی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. همین مساله آن‌ها را شدیدا ترغیب می‌کند تا به تشکیلات امنیتی خصوصی بپیوندند و از مزایای اقتصادی این مساله، نهایت استفاده را ببرند.

بنا بر برخی گزارش‌های منتشر شده، مزدوران کلمبیایی که اخیرا رئیس جمهور هائیتی را ترور کرده اند، به خاطر اقدام خود به ازای هر نفر، ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار دستمزد دریافت کرده اند. این در حالی است که مستمری هر سرباز و مقام بازنشسته نظامی در کلمبیا، مبلغ ناچیزِ ۴۰۰ دلار است. امری که حقیقتا مزدوری نظامی را برای آن‌ها به پدیده‌ای جذاب تبدیل می‌کند.

بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که صنعتِ "خدمات امنیتی خصوصی"، در اقصی نقاط جهان گسترش پیدا کرده و بسیاری از افرادی که سابقا در ارتش‌ها و سرویس‌های امنیتی کشورهایشان کار می‌کردند، اکنون انگیزه‌ها و مشوق‌های زیادی جهت پیوستن به این صنعت و استفاده از مزایای اقتصادی آن دارند.

ردپای سربازان کلمبیایی در جنگ‌های خاورمیانه‌ای

در سال‌های اخیر، خاورمیانه به یک مقصد محبوب و پرطرفدار برای سربازان کلمبیایی تبدیل شده است. در شرایط کنونی، مزدوران کلمبیایی در منازعات خاورمیانه‌ای در کشور‌هایی نظیر عراق، یمن، لیبی، افغانستان، و امارات متحده عربی و همچنین برخی از کشور‌های دیگرِ جهان نیز حضور دارند.

"سین مک فیت" می‌گوید: "خاورمیانه برای اغلب مزدوران نظامی جهان، یک نقطه مهم است، زیرا در آن، بازار جنگ و درگیری داغ است. درگیری‌های فراوانی در خاورمیانه وجود دارند که می‌توانند مزدوران نظامی را به خود جلب کنند. از سویی، استخدام مزدوران خارجی از سوی برخی کشور‌ها و گروه‌های منطقه خارومیانه، جهت جنگیدن در جنگ‌های خاورمیانه ای، اساسا یک تابو و مساله عجیب نیست".

نباید فراموش کرد که در خاورمیانه، افراد و کشور‌های ثروتمندی نیز حضور دارند. از سویی، اگر یک کشور یا گروه بخواهد جنگی را در منطقه اداره کند و خود هزینه جانی در این رابطه ندهد، استفاده از مزدوران خارجی، شیوه‌ای کارآمد است. درست به همین دلیل است که مزدوران به خاورمیانه می‌روند، زیرا می‌توانند دستمزد خود را دو برابر و یا حتی تا چهار برابر افزایش دهند.

سال ۲۰۱۵، "نیویورک تایمز" در گزارشی فاش کرد که ۴۵۰ نظامی آمریکای لاتین از جمله صد‌ها مزدور کلمبیایی، از سوی دولت امارات متحده عربی استخدام شده اند تا با حوثی‌های یمنی بجنگندند. گفته شده که این افراد دستمزدی بالغ بر دو هزار تا سه هزار دلار به ازای هر نفر در ماه دریافت می‌کنند. در این میان، آن‌هایی که به ماموریت‌های سخت‌تر گماشته می‌شوند، هزار دلار بیشتر به عنوان دستمزد دریافت می‌کنند.

جدای از این ها، مزدوران خارجی با امتیازات بیشتری نیز مواجه بوده اند. به عنوان مثال، آن‌هایی که بتوانند از پسِ عملیات‌های نظامی سخت برآیند، این شانس را خواهند داشت تا شهروندیِ امارات را نیز داشته باشند. امتیازی که بلافاصله مشمول خانواده‌های آن‌ها نیز خواهد شد. اضافه بر این، آن‌ها می‌توانند: یک مستمری دائمی، استفاه از سیستم درمانیِ امارات، و همچنین تضمینی جهت استفاده از سیستم آموزشی امارات را نیز برای فرزندان خود را هم تضمین کنند.

در سال ۲۰۱۱ در جریان جنگ لیبی نیز گزارش‌های زیادی دال بر اینکه نیرو‌های کلمبیایی، هم در جبهه "معمر‌قذافی" رهبر سابق لیبی و هم در جبهه مخالفان وی حضور دارند، منتشر شد. جدای از این ها، گزارش‌های دیگری نیز دال بر استخدام مزدوران کلمبیایی جهت حراست از خطوط انتقال نفت در لیبی نیز منتشر شده اند. در واقع، آن دسته از مزدوران نظامی باتجربه و قدیمیِ کلمبیایی مامور شده بودند تا با تشکیل یک ارتش مزدوران در لیبی، از خطوط نفتی این کشور حراست کنند.

جدای از این ها، مزدوران نظامی کلمبیایی همچنین به نحو گسترده‌ای توسط شرکت امنیتی سرشناس "بلک‌واترِ" آمریکا نیز استخدام شده اند. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۶، یک گروه ۳۵ نفره از نظامیان کلمبیایی توسط شرکت امنیتی بلک واتر جهت انجام ماموریت در خاک عراق، به کار گرفته شدند.

در نمونه‌ای دیگر بر اساس برخی تحقیقات صورت گرفته، شرکت بلک واتر، شماری از نظامیان قدیمی و باتجربه کلمبیایی را برای یک ماموریت شش ماه که با هدف حراست از پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق در نظر گرفت شده بود، با وعده پرداخت حقوق ماهانه هفت هزار دلار، راهی عراق کرده است. با این حال در نهایت به هر کدام از آن‌ها هزار دلار پرداخت کرده و تقریبا تمامی آن‌ها نیز مجبور شده اند تا کل دوره ماموریت خود را در بغداد پایتخت عراق و در جریان عملیا‌تهای بسیار سخت نظامی بگذرانند.

جنگ به خاطر چند هزار دلار؛ ماموریت عجیب نظامیان کلمبیا در خاورمیانه

صد‌ها مزدور نظامی کلمبیایی به صورت قراردادی، در حال جنگ در کشور یمن هستند.

پایِ چیزی بیش از پول در میان است

هر سال بیش از شش هزار سرباز کلمبیایی به دوره بازنشستگی خود می‌رسند و عملا نیروی نظامی قابل توجهی را برای حضور در صنعت نظامی‌گریِ مزدوری فراهم می‌کنند. به زعم بسیاری از ناظران و تحلیلگران، سال‌ها حضور نظامیانِ کلمبیایی در جنگ‌ها و درگیری‌های مختلف، آسیب‌های روحی و روانی زیادی را بر نظامیان کلمبیایی برجا می‌گذارد و عدم جذب شدنِ موثر آن‌ها در زندگی عادی نیز موحب می‌شود تا آن‌ها خیلی زود به رویه‌های نظامی خود، اما این مرتبه در قالب نظامی گریِ مزدوری روی آورند.

این افراد با حضور در صنعت نظامی گریِ مزدوری، نه تنها عدم هماهنگ شدن خود با زندگی غیرنظامی در جوامع خود را جبران می‌کنند بلکه دستمزد خوبی نیز به دست می‌آورند. از این رو، هرگونه پیشنهاد نظامی گری به آن‌ها، این افراد را با یک پیشنهاد غیرقابل مقاومت رو به رو می‌کند.

جدای از این ها، در نبودِ برنامه‌های حمایتی دولت‌هایی نظیر کلمبیا جهت پشتیبانی همه جانبه از نظامیان باتجربه و بازنشسته خود، شرکت‌های امنیتی خصوصی، به نظامیان بازنشسته کلمبیایی اجازه می‌دهند تا حضور موثری را در کشور‌های مختلف جهان داشته باشند و تجربیات جدیدی را کسب کنند که هیچگاه نمونه آن‌ها را نتوانسته اند در قالب کنشگری به عنوان یک نیروی نظامی رسمی، تجربه کنند».

امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
خاورمیانه که شده بیابون و خاک . اینا چرا خودشونو سبز کردن !؟ يه استتار ساده ام بلد نيستن !!!
ناشناس
Turkiye
۰۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
فقیرها یا باید بمیرند یا باید بکشند تا زندگی کنند لذا گرسنه نگه داشتن رعیت کاملا به کام فاشیست ها می باشد
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین