محمود میرلوحی گفت: در لیست وزاری پیشنهادی دولت و احکام صادره آقای رئیسی چهرههایی هستند مثل آقایان ضرغامی، وحیدی، رستم قاسمی و محرابیان و میرکاظمی که احمدی نژاد را همراهی میکردند و شاهد حضور آنان در کابینه دولت هستیم.
خبرآنلاین نوشت: یک فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید: افراد تندرو در لیست پیشنهادی وزرای دولت سیزدهم کمتر است و از این جهت خوب است، چون ما اصلاحطلبان این دغدغه را داشتیم.
محمود میرلوحی با اشاره به تقدیم لیست کابینه ابراهیم رئیسی به مجلس شورای اسلامی، در ارزیابی خود از آن اظهار کرد: به هرحال آقای رئیسی از یک جریان سیاسی کشور است و طبیعتا اگر بخواهیم اظهار نظر سیاسی کنیم تا آنجایی که من این افراد را میشناسم، از جبهه اصولگرایان هستند. اینکه بعضیها بخاطر برخی از اظهار نظرهای آقای رئیسی تصور کرده بودند که ایشان کابینه فراجناحی تنظیم خواهد کرد، من در یک مصاحبهای هم گفتم که این تصور به شوخی شبیه است و نباید انتظار ایجاد کرد.
وی افزود: در این لیست و احکام صادره آقای رئیسی چهرههایی هستند مثل آقایان ضرغامی، وحیدی، رستم قاسمی و محرابیان و میرکاظمی که آقای احمدی نژاد را همراهی میکردند و شاهد حضور آنان در کابینه دولت آقای رئیسی هستیم بنابراین مشخص است که یک بخش قابل توجهی از نیروهای دولت اول آقای احمدی نژاد هستند و از نظر سیاسی هم در جبهه اصولگرایان قرار دارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: از نظر تخصص، توانمندی، دیدگاهها و برنامهها با توجه به اینکه همه میدانیم در کشور ما دولتها و انتخابات رئیس جمهورمان پشتوانه حزبی و ساختاری ندارد (چون اگر داشت مشخص بود و قبل از آن حزب یک برنامه جامع میداد) لذا یک فرد کاندیدا میشود. اینبار هم تقریبا تا دو هفته قبل از انتخابات تکلیف دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب معلوم نبود که چه کسی میخواهد نمایندگی کند. در آن دو هفته هم که نمیشوند برنامهای ارائه داد.
میرلوحی ادامه داد: برنامه یک تعریف و شاخصهایی دارد و اگر کسی بخواهد طبق برنامه عمل کند در واقع نمیشود، پس میتوان گفت یکسری شعارهایی را مطرح میکنند مثلا میگویند من مسکن میسازم، اما اینکه مسکن را میسازم یعنی دولت مسکنساز میشود؟ آیا میخواهد بخش خصوصی را وارد کار کنند؟ آیا میخواهد مدل آقای احمدی نژاد یا مدلی که قبل از او بود را پیاده کند؟
وی تاکید کرد: در هر عنصری که وارد میشویم به راحتی نمیتوانیم شعار دهیم، مثلا یک کسی میگوید من صنعت را درست میکنم، اینکه نمیشوند؛ اگر کسی میخواهد شعار دهد باید بگوید که من چگونه موانع تولید صنعت را برطرف میکنم، مساله نقدینگی آن را چطور حل میکنم، مساله مجوزها و امضاهای طلایی آن را چگونه حل میکنم، یعنی میخواهم بگویم شعار دادن هم کار سادهای نیست.
این عضو اصلاحطلب سابق شورای شهر تهران تصریح کرد: فرض کنید کسی بگوید من مسائل نفت را کارآمد میکنم مگر با یک کلمه نفت ایران کارآمد میشود؟ فقط این شعار که آیا ما میخواهیم عرضه را مدیریت کنیم یا تقاضا را، همین یک کلمه امروز مسائل متنوعی دارد مثل بحث شدت انرژی، یا ما باید بدانیم در آینده مصرفمان باید به چه صورتی باشد و چه بحرانهایی داریم، یا انرژیهای تجدیدپذیر کجا هستند و جایگاه آن چیست یا رابطه نفت و وزارت نیرو و بحثهای متعددی که در هر حوزهای الان مطرح میشود چیست.
میرلوحی همچنین با بیان اینکه ایران فعلا، چون حزب و ساختار و برنامه حزبی ندارد اساسا برنامه هر رئیس جمهوری به مفهوم واقعی و کارشناسانه نیست، افزود: یعنی یک رئیس جمهور نمیتواند بگوید که من برنامه دارم و اگر بگوید شعار داده است، حقیقتا شعار دادن هم کار سادهای نیست.
وی گفت: با این حال میتوان گفت که تعدادی از وزرا تجربه وزرات دارند یعنی شاید نصف آنها تجربه حضور در منصب وزارت خانه را داشتند، اما اینکه در وزارت خانه میتوانند ایجاد تحول کنند یا خیر را نمیدانم، مثلا آیا آقای امیرعبداللهیان میتواند با وزرات خارجه با برجام و با مسائل همسایگان و منطقه، فضا را آماده کند؟ آیا آقای وحیدی میتواند وزارت کشور را و این وزارت خانه بسیار گسترده و مهم را اداره کند؟ هرچند ایشان وزیر دفاع بوده است، ولی عموم تجارب و تحصیلات و فعالیتهایش در حوزه دفاعی و نظامی بوده است؛ آیا ایشان میتواند حوزه داخلی را که خیلی از حوزه نظامی پیچیدهتر است و رمز و رازهای بیشتری دارد اداره کند؟
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: البته که ما دعا میکنیم انشالله موفق شوند، اما آیا جمع آنها میتوانند با هم انسجام داشته باشند تا ما دولت منسجمی داشته باشیم که البته دعا میکنیم در سالهای آینده به خصوص در این دو سال اول فعالیت دولت با این شرایط و بحرانهای متعدد آب و خشکسالی و کرونا و بحران و بین المللی و برجام و هستهای و مسائل مختلف انشالله موفق باشند و برای آنها آرزوی توفیق داریم.
میرلوحی در پایان اظهار کرد: البته نکته دیگر اینکه من مقداری احساس میکنم افراد تندرو در بین آنها کمتر هست و از این جهت خوب است، چون ما این دغدغه را داشتیم، ولی امیدواریم رفتار آنها به گونهای باشد که بتوانند همه ملت را ببینند، همانطور که آقای رئیس جمهور میفرمایند من رئیس جمهور همه ملت هستم و خیلی تاکید دارند که نمیخواهند فقط رئیس جمهور اصولگرایان و آن بخش خاصی که به من رای دادند باشم، امیدوارم که چنین شود و انشالله تلاش کنند که نرم و آرام و با گفتگو با همه بخشها و ارتباط با کارشناسان و دریافت نظرات بخشهای مختلف پیش روند.