«میچ مککانل» رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا روز جمعه از دولت این کشور درخواست کرد حملاتی هوایی علیه مواضع طالبان انجام دهد.
به گزارش فارس، به نوشته نشریه «نیوز ویک»، مککانل پس از تماسی تلفنی با سفیر آمریکا در کابل گفت، این حملات هوایی برای جلوگیری از «چیرگی» گروه طالبان بر کابل امری ضروری است.
این سناتور ارشد جمهوریخواه افزود: «این سقوط سریع نهتنها قابل پیشبینی بود، بلکه از قبل دیده شده بود. رئیس جمهور و تیم او عملاً بر خلاف رویکردی مسئولانهتر برای محافظت از منافع امنیت ملی و شرکای افغان ما تصمیم گرفتند».
مککانل افزود: «با این وجود هنوز برای ممانعت از چیرگی طالبان بر کابل دیر نشده است. دولت باید با حملات هوایی، پیشروی طالبان را منکوب کند و پشتیبانی حیاتی را برای نیروهای دفاع ملی افغانستان و نیروهای امنیتی که در حال دفاع از کابل هستند، فراهم سازند و از سقوط ظاهراً حتمی این شهر جلوگیری کنند».
در پی پیشروی سریع نیروهای طالبان، آمریکاییها اعلام کردهاند سه هزار نیروی نظامی را به فرودگاه کابل میفرستند تا امنیت شهروندان آمریکایی و کارکنان سفارت آمریکا را تضمین کنند.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه ضمن ابراز نگرانی از سرعت پیشروی طالبان گفت: «اولین مسئولیت ما همواره محافظت از ایمنی و امنیت شهروندانمان در افغانستان و دیگر نقاط جهان است».
او مدعی شد: «قرار نیست [افغانستان] را ترک کنیم. قرار نیست تخلیهای صورت گیرد. این یک خروج تمامعیار نیست بلکه کاهش ابعاد حضور غیرنظامی ما است».
با این حال نشریه آمریکایی پالتیکو نوشته، منابعی خبر دادهاند که با نزدیک شدن طالبان به کابل، آمریکا در حال برنامهریزی برای تعطیلی کامل سفارت خود است.
این نشریه نوشت، حملات گسترده طالبان باعث به زانو در آمدن دولت افغانستان شده است و پنتاگون در حال برنامهریزی برای خروج کامل هیئت آمریکایی از کابل است.
مککانل پیشتر نیز در بیانیهای سیاست بایدن در قبال افغانستان را بیملاحظه و عاری از مسئولیت خواند و افزود اگر دولت برای فرستاندن نیروهای بیشتر در حمایت از نیروهای افغانستانی اقدام نکند، سفارت ایالات متحده در کابل ممکن است به دست گروههای شورشی بیفتد.
«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفته ۳۰۰۰ نظامی ارتش آمریکا طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده در کابل مستقر خواهند شد.
او تأکید کرده استقرار این نیروها موقت خواهد بود و مأموریت آنها تنها بر کمک به کاهش نیروهای سفارت و تسریع روند صدور روادید برای مترجمان افغانستانی و دیگران است و واشنگتن قصد ندارد بار دیگر در جنگ مداخله کند.
پیش از این روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» به نقل از مقامهای آگاه کنونی و پیشین آمریکا گزارش داد دولت بایدن خود را برای سقوط کابل پایتخت افغانستان بسیار زودتر از آنچه چند هفته پیش بیم آن میرفت، آماده میکند.
واشنگتن پست به نقل از یکی از این مقامها افزود ارتش آمریکا در حال حاضر ارزیابی میکند سقوط ممکن است ظرف ۹۰ روز رخ دهد، در حالی که برخی میگویند ممکن است ظرف یک ماه این اتفاق بیفتد.
با این حال، جو بایدن تاکید دارد که تصمیمش درباره خروج نظامیان آمریکایی جای بحث ندارد و گفته به رغم عملکرد نظامی ضعیف نیروهای افغانستانی او از تصمیم برای پایان دادن به حضور نظامی ۲۰ ساله در افغانستان پشیمان نیست و با توجه به پیشرویهای طالبان قصد تجدیدنظر در برنامه خروج ندارد.