پزشکان اینستاگرامی که هر ساعت برای انواع بیماریهای بدن نسخههای رنگی و متخصصانه پست میکنند. اما با چه تخصصصی؟ خانم یا آقایی کهی در عرض یک شب و یک ساعت متخصص انواع بیماری های بدن میشوند و بدتر از آن دارو شناسی خود را به رخ کاربران میکشند و داروهای دست ساز خود را با قیمتی گزاف به خورد کاربران میدهند؛ و این زنگ هشداری برای جامعهای که فرهنگ استفاده درست از فضای مجازی را آموزش ندیده است.
سارا نعیمی؛ شبکه اجتماعی یا حضور غیرفیزیکی افراد در یک محل مجازی است. شیوه زندگی روزمره افراد را تا حدود قابل ملاحظهای تحت تأثیر قرار داده است. اینستاگرام به عنوان یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در دنیا شناخته میشود با پیشرفت تکنولوژی و همهگیر شدن گوشیهای هوشمند، دسترسی افراد به شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و شبکههای اجتماعی روز افزون شده است.
شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام به یکی از بایدهای زندگی افراد جامعه با گرایشها، باورها و اعتقادات گوناگون تبدیل شده است. این شبکه اجتماعی به ظاهر بیخطر و سرگرم کننده، مشکلات عدیدهای در جامعه ایجاد کرده و همچنان زیر لایههای پنهانی در خواب است. اینستاگرام به گونهای در ذهنها شکل گرفته که شخصی پستهایش لایک بیشتری دریافت میکند، از اعتبار اجتماعی بالاترو حتی علمیتر برخوردار است. این شبکه به اندازهای بر روی ذهن کاربران تاثیر گزار است که بسیاری از شخصیتهای واقعی خودشان فاصله و به نوعی از ان فرار میکنند.
شیوع جهانی بیماری کرونا؛ باعث شده مردم با هر سطح سواد و اطلاعات، کالاهای اساسی و حتی پزشکی خود را از طریق اینترنت تهیه کنند. بسیاری بر این باورند که استفاده مفید از قرنطینه کرونا و خانهنشینی موجب افزایش خلاقیت افراد شده و ما دارای متخصاصان بی تخصص پزشکی هم شده ایم.
در زمان قرنطینه کرونا، شرایط به گونهای است که بسیاری از کسب و کارها بر روی بستر دیجیتال از جمله اینستاگرم در حال شکل گرفتن است و سعی میکنند که عدم امکان فعالیت فیزیکی و نداشتن هزینههای آن را با حضور بیشتر در فضای مجازی جبران کنند.
پزشکان اینستاگرامی که هر ساعت برای انواع بیماریهای بدن نسخههای رنگی و متخصصانه پست میکنند. اما با چه تخصصصی؟ خانم یا آقایی کهی در عرض یک شب و یک ساعت متخصص انواع بیماری های بدن میشوند و بدتر از آن داروشناسی خود را به رخ کاربران میکشند و داروهای دست ساز خود را با قیمتی گزاف به خورد کاربران میدهند؛ و این زنگ هشداری برای جامعهای که فرهنگ استفاده درست از فضای مجازی را اموزش ندیده است.
فضای مجازی با وجود تمام خوبیها و تمام منافع، با توجه به بیکران بودن آن و نیاز به سواد اطلاعاتی بالا در صورت نبود شایستگیها از تهدیدهای بسیار جدی هم برخوردار است و ما از همین حالا باید نسبت به آن هوشیار باشیم.
متخصصان فرهنگی ما باید به عنوان مشاورانی امین و کارآزموده به فرهنگ استفاده از فضای مجازی خانوادهها کمک کنند. برای جلوگیری از تبدیل شدن تهدیدهای احتمالی فضای مجازی برای همه مخاطبین به آسیبهای واقعی لازم است اقداماتی در دستور کار مسولان آموزش و پرورش و خانوادهها و متخصصین فرهنگی قرار گیرد.
ادعاهای پزشکی با شیوع کرونا همواره وجود دارد.. این افراد مدعی، منافع خاصی دارند یا از مشکلات روحی و روانی رنج میبرند. در مورد مواد دارویی، اعم از شیمیایی یا طبیعی و مدرن یا سنتی، مهم این است که ما چرا پذیرفتیم و به گونهای آن شخص را قبول داریم که حتی مشاوره هم میگیریم.
نکته جالب در این میان تغییر فرم و هویت سلبریتیها و هنرمندان در این مدت است. برخی از سلبریتیهای سینمایی، موسیقی و.. تبدیل به بلاگرهای مطرح فضای مجازی میشوند. یک شب دکترای تغذیه و دارویی خود را به رخ مخاطبان میکشند. آنها برای حفظ نام و چهره خود در صدر توجه عمومی دست به کارهای عجیب و غریبی میزنند.
بیان رخدادهای زندگی شخصی از جمله ازدواج، طلاق، خشونتهای خانگی و... از یک سو و ایراد سخنها و اظهارنظرهای جنجالی درباره برخی دیگر از چهرههای معروف از سوی دیگر به دستمایه بسیاری از سلبریتیهای جدید برای بقا تبدیل شده است. در واقع سلبریتیهای هنری در حال تبدیل شدن به بلاگرهای معروف اینستاگرامی هستند.
هدف اصلی متخصان بیتخصص مشهور شدن و رسیدن به درآمد چند صد میلیونی است که در شرایط کنونی کرونا و روحیه حساس و زخم خورده افرادی که خانواده و عزیزان خودرا از دست داده اند بیشتر نمایان میشود.