bato-adv
bato-adv

خبر بد درباره سریال «نون خ ۴»

خبر بد درباره سریال «نون خ ۴»

از ما می‌پرسند «نون خ ۴» ساخته می‌شود؟ ساخت فصل چهارم این سریال به امسال نمی‌رسد. بناست اگر همه چیز درست پیش برود برای نوروز ۱۴۰۲ ساخته شود.

تاریخ انتشار: ۲۳:۰۹ - ۱۶ مهر ۱۴۰۰

علی صالحی با ذکر خاطراتی از سریال «نون. خ»، درباره دلایل ادامه‌دار شدن سریال‌ها توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش ایسنا، سیدعلی صالحی، بازیگر سریال «نون خ ۳» که مهمان برنامه «سریالیست» بود، درباره اینکه جایگاه کدام یک از فصل‌های این سریال را بالاتر می‌داند، گفت: از دیدگاه نقشی که بازی کردم بخواهم بگویم در فصل سوم این کاراکتر قوام پیدا کرد و یکی از نقش‌های محوری شد که در «نون خ ۱» اصلا چنین مسیری را از سوی نویسنده و کل کار برایش متصور نشده بودند. در ابتدا اصلا نمی‌دانستیم قرار است فصل دوم و سوم داشته باشد.

او افزود:، اما من خودم فضای «نون خ۱» را بیشتر دوست دارم. شروع و ناپخته بودن و به لحاظ قصه جدید بودنش را دوست دارم. استارتش را بیشتر دوست داشتم.

این بازیگر در ادامه درباره دلیل استقبال زیاد مردم از این سریال گفت: مردم کار طنز را دوست دارند. در گذشته هم کار‌هایی بود که به صورت فصل به فصل ساخته شد و مردم دوست داشتند؛ «زیرآسمان شهر» و «پایتخت» که راه را برای فصل‌های بیشتر باز کرد. در «نون خ» برای اولین بار به اقلیم کردستان پرداخته شده بود و از نظر فضا، لباس و نوع زبانی که دارند جذاب بود.

وی ادامه داد: برای اینکه همه مردم متوجه دیالوگ‌ها شوند از لهجه استفاده کرده بودیم. البته نقش من که اصلا کُرد نبود. سریالی بود که شوخی محور بود. محور قصه ما یک جا‌هایی براساس یک قصه خاص، داستانی نبود، اما لحظات شیرینی داشت. براساس اتفاق‌هایی که می‌افتاد کمدی موقعیت بود و در واقع موقعیت محور بود. به همین دلیل برای مردم جذاب بود.

صالحی تاکید کرد: کاراکتر‌ها شیرین بود. هر کدام از نقش‌ها برای خودش شیرینی خاصی داشت. تک تک کاراکتر‌ها وجود داشتند. اینطور نبود که دو یا سه نقش دیده شود؛ همه حضور داشتند و دیده شدند. در عین حال مفید و شیرین بودند و مردم با آن‌ها همذات پنداری می‌کردند. کاراکتر خود من در «نون خ ۳» به عنوان آدمی بدشانس معرفی شد. خیلی‌ها می‌گفتند آقا ما در زندگی مان پسرخاله‌ای داریم یا مثلا برادری داریم که اینطور است. سریال ما از فردا شب ساعت ۲۱ از شبکه آی فیلم بازپخش می‌شود.

کیفیت کار سبب ادامه دار شدن سریالهاست

وی همچنین درباره اینکه چه اتفاقی رخ می‌دهد که سریالی در فصل‌های مختلف ساخته می‌شود، بیان کرد: مهم‌ترین دلیل، بازخوردی است که از مردم گرفته می‌شود. وقتی مردم مجموعه‌ای را دوست دارند پیگیر ساخت فصل جدیدش هستند. الان هم از ما می‌پرسند «نون خ ۴» ساخته می‌شود؟ ساخت فصل چهارم این سریال به امسال نمی‌رسد. بناست اگر همه چیز درست پیش برود برای نوروز ۱۴۰۲ ساخته شود. کیفیت کار از دلایل دیگر است. وقتی کیفیت کار خوب باشد مورد پسند مردم قرار می‌گیرد. مردم، ولی نعمت ما هستند و ما برای مردم کار می‌کنیم. اصل کار هم بر این است که مردم بپسندند.

این بازیگر ادامه داد: در درجه بعد رضایت مدیران و کسانی که در راس کار هستند از تولید و شرایط مالی کار مهم است. این باعث می‌شود برای ساخت دوباره کار راغب باشند. وقتی مثلا سریال «پایتخت» و «نون خ» جواب داده، همه چیز اوکی است و ثابت شده باز هم فصل‌های دیگر سریال ساخته می‌شود. البته در آینده خیلی برای کارگردان و نویسنده مجموعه مسئولیت سنگینی به دنبال دارد. باید هم موفقیت فصل‌های پیشین را حفظ کنی و هم اتفاقات جدید و ماجرا‌های جدید و جذاب را رقم بزنی.

حذف سه قسمت از «نون خ۲» خیلی به کارمان لطمه زد

او تاکید کرد: به نظرم مسیر سریال «نون خ» موفق بوده است و در فصل‌های بعد رو به پیشرفت بوده است. الان نمی‌توانم بگویم بعد از اینکه سریال ساخته شد چه اتفاقی افتاد که قصه ما دچار تغییر شد. در فصل سوم سریال بعد از تصویب فیلمنامه، کار ساخته و به دلایل خاصی یکی از شخصیت‌های ما کلا عوض شد. قسمت اول با گم شدن من شروع شد. در «نون خ ۲» به خاطر کرونا قصه را متوقف کردیم و اصلا ادامه پیدا نکرد. سریال قرار بود ماه رمضان و با قسمت‌های بیشتر پخش شود، اما به ناچار در ۱۷ قسمت تمام شد و بعد با ۳ قسمت سانسور تنها ۱۴ قسمت پخش شد! حذف این سه قسمت خیلی به کار لطمه زد.

صالحی یادآور شد: به هر حال سلیقه مخاطب برای ما قابل احترام است. تلاش کردیم مردم قصه‌ای را ببینند که نکات طنز داشته باشد. جزو معدود سریال‌های طنزی بودیم که به بحث فلامینگوها، مصرف بهینه آب، حمایت از حیوانات و حوزه محیط زیست پرداختیم. در عین اینکه کارمان طنز بود و وظیفه خنداندن مردم را داشتیم به همه مسائلی که دغدغه جامعه بود از جمله کرونا پرداختیم.

ممیزی‌ها باعث می‌شود مسیر قصه از دست ما خارج شود

بازیگر سریال‌های «قرارگاه مسکونی» و «مدینه» در ادامه بیان کرد: در کار‌های طنز اتفاقی می‌افتد که همزمان با نگارش فیلمنامه کار ساخته می‌شود. ما با ۵ قسمت از فیلمنامه شروع کردیم. شما خودتان در این سازمان کار می‌کنید. همزمان با نگارش اثر یک سری اتفاقاتی می‌افتد که از دست نویسنده و کارگردان خارج است. اگر قرار باشد براساس آن‌ها کار شود هیچ وقت این ماجرا‌ها پیش نمی‌آید. یکسری ممیزی‌ها باعث می‌شود مسیر قصه از دست ما خارج شود.

طی ۷ ماه فیلمبرداری هیچ ابتلایی به کرونا نداشتیم

او درباره انتقاد‌ها به تصاویری از سریال که ماسک‌ها زیرچانه بازیگران بود، توضیح داد: اگر در کار کلا ماسک می‌زدیم و دیالوگ می‌گفتیم اصلا مردم متوجه نمی‌شدند. کلا این ماسک‌ها را زده بودیم به محض اینکه حرکت می‌دادند می‌زدیم زیرچانه و به محض اینکه کات می‌دادند ماسک را بالا می‌زدیم. ما در ۷ ماه پروسه فیلمبرداری یک نفر مبتلا هم نداشتیم. پزشک داشتیم و دلیلش این بود.

حذف حمیدرضا آذرنگ و علی صادقی در فصل سوم لطمه‌ای به کار نزد

صالحی اظهار کرد: در سریال‌هایی که به صورت فصل به فصل ساخته می‌شوند حفظ بازیگران هم خیلی مهم است. در فصل سوم حمیدرضا آذرنگ، علی صادقی و یا خیلی‌های دیگر را به دلایل مختلفی نداشتیم و این نبودن‌ها در همه کار‌ها معمولا به کار لطمه می‌زند. امادر این سریال اینطور نبود. اینقدر سعید آقاخانی به طنز اشراف و شناخت دارد و خودش هم در نوشتن دستی برآتش دارد و البته اینقدر امیر وفایی مسلط به کار بود که به نظرم لطمه‌ای به کار نخورد. این خیلی سخت است.

سعید آقاخانی نگذاشت زور بزنیم تا مخاطب را بخندانیم

بازیگر نقش «فریبرز» در سریال «نون خ» گفت: ما به زعم خودمان در این کار به عنوان بازیگر هیچ اضافه کاری نکردیم. این مدیریت سعید آقاخانی بود که ما زور نزنیم تا مردم را بخوانیم. من خودم اصلا بازیگر شیرینی نیستم. بدون تعارف مثل بچه‌های دیگر مثل علی صادقی و مهران غفوریان و محسن تنابنده و یا خود سعیدآقا خانی نیستم. حرف که می‌زنند تو می‌خندی. کمدی موقعیت یا همان شوخی محوری باعث شد مردم خیلی با این نقش ارتباط برقرار کنند و خیلی‌ها به من بگویند شما چقدر شیرین هستی.

ماجرای پوشیدن لباس غواصی برای ضبط سکانس معدن

او تصریح کرد: ما کارشناس نیستیم و به عنوان بازیگر در این برنامه حضور پیدا کرده ایم. اما از حق نگذریم از سعید آقاخانی و امیر وفایی گفتیم گروه تهیه و تولید ما و در راسشان آقای فرجی و آقای غضنفری بسیار زحمت کشیدند. هیچ گونه کم و کسری به لحاظ پروتکل‌های بهداشتی نداشتیم. سر صحنه پزشک و امکانات داشتیم. همه چیز بود. در صحنه‌های معدن، یک شب در سکانسی که آب باز می‌شد سه تانکر آب روی سر من خالی شد. در ساعت ۱۰ شب آن تاریخ خیلی سخت بود. اما لباس غواصی به ما پوشاندند و از ما محافظت کردند که شکر خدا دچار مشکل و بیماری نشدیم. گروه بازیگران کرد ما که چهره نبودند، اما در شهر‌های خودشان بازیگران تئاتر بودند بسیار دوست داشتنی بودند. بازی در کنار این‌ها برای من تجربه شیرینی بود و مثل یک خانواده بودیم و دلم برایشان تنگ شده است.

هر شوخی را توهین تلقی نکنیم

صالحی بیان کرد: نسبت به سیروس میمنت حسادتی دارم. او درکار‌هایی که رضا عطاران ساخت حضور داشت و من نداشته ام. فکر می‌کنم در دایره ساختن سریال‌های طنز یکی از کار‌هایی که باید به آن پرداخته شود این است که آستانه تحملمان را بالا ببریم. با هر ارگان یا سازمانی شوخی می‌شود همه چیز را توهین تلقی نکنند. آستانه تحمل اگر در این زمینه بالا برود گستردگی در حوزه کار طنز فراهم می‌شود.

او در پایان گفت: با سریال‌های «پایتخت» و «نون خ» ساختار شکنی شد. قبلا هم کار‌هایی با لهجه‌های یزدی، اصفهانی یا شمالی ساخته شده است. هر چیزی را توهین تلقی نکنیم. ما هم برای این خاک و ریشه هستیم و هرکدام به گوشه‌ای از این اقلیم تعلق داریم. قصدمان خوشحال کردن مردم بدون توهین است.

«سریالیست» به تهیه‌کنندگی محمد باریکانی و مجتبی فرجی و با اجرای پدرام کریمی کاری است از گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک که پنجشنبه‌ها ساعت ۲۳:۱۵ از شبکه یک پخش می‌شود.

برچسب ها: سریال نون خ
bato-adv
bato-adv