bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۰۹۱۹۳

هشدار بلینکن به ایران: ممکن است به گزینه‌های دیگر متوسل شویم

هشدار بلینکن به ایران: ممکن است به گزینه‌های دیگر متوسل شویم

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: به رغم این واقعیت که طی ۹ ماه گذشته به صراحت روشن کرده‌ایم آماده بازگشت به برجام هستیم آنچه از ایران دیده‌ایم یا آنچه ندیده‌ایم، نشان‌دهنده این است که ایران آماده بازگشت به برجام نیست. فرصت کوتاه است.

تاریخ انتشار: ۲۱:۵۷ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا گفته چنانچه ایران در پرونده مذاکرات هسته‌ای تغییر مسیر ندهد واشنگتن آماده توسل به گزینه‌های دیگر است.

به گزارش فارس، بلینکن که در نشست خبری با وزیران خارجه امارات و رژیم صهیونیستی حضور داشت گفت: «فرصت برای بازگشت به پایبندی برجام در گفتگو‌های هسته‌ای کوتاه می‌شود.»

او گفت: «در صورتی که ایران تغییر مسیر ندهد آماده توسل به گزینه‌های دیگر هستیم. رایزنی با متحدان و شریکانمان بخشی از همین فرایند است.»

او اضافه کرد: «داریم به نقطه‌ای نزدیک می‌شویم که بازگشت به پایبندی برجام به تنهایی و به خودی خود، منافع توافق اولیه را حاصل نمی‌کند و علتش این است که ایران، زمان را برای پیشرفت دادن برنامه هسته‌ای خود به کار گرفته است.»

با وجود آنکه دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» هنوز در حال ادامه دادن سیاست فشار حداکثری دولت قبلی علیه ایران است بلینکن مدعی شد: «به رغم این واقعیت که طی ۹ ماه گذشته به صراحت روشن کرده‌ایم آماده بازگشت به برجام هستیم آنچه از ایران دیده‌ایم یا آنچه ندیده‌ایم، نشان‌دهنده این است که ایران آماده بازگشت به برجام نیست. فرصت کوتاه است.»

چند روز پیش یک مقام رژیم صهیونیستی که از رایزنی‌های مشترک واشنگتن و تل‌آویو در خصوص ایران آگاه است گفته بود آمریکا و اسرائیل طرح جایگزینی برای حالتی که مذاکرات برجام به شکست منتهی شود ندارند.

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۵ اکتبر با همتای خود از رژیم صهیونیستی دیدار کرد. رایزنی‌های میان این دو مقام، در چارچوب دیدار‌های «گروه مشورت راهبردی آمریکا-اسرائیل» انجام شد.

یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به المانیتور گفت: ««در حال حاضر، هیچ برنامه اقتضایی جایگزینی علیه ایران برای حالت شکست مذاکرات وجود ندارد. آن‌ها پلان B ندارند. جایگزینی ندارد و مسئله‌ای که بسیار نگران‌کننده است این است که اصلاً از این بابت نگران نیستند. مسائل را کامل متفاوت از ما می‌بینند. البته این حقشان است، ولی برای ما مایه نگرانی جدی است.»

ماه پیش بعد از دیدار «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا با «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید رسانه‌ها گزارش دادند طرف‌ها به توافق بر سر طرحی برای همکاری ضد برنامه هسته‌ای ایران دست پیدا کرده‌اند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص روز ۹ شهریور یعنی بعد از دیدار مذکور در کاخ سفید گزارش داد یکی از نقاط مشترک در دیدار «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با بایدن در کاخ سفید، مخالفت هر دوی آن‌ها با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق این رژیم بوده و هر دوی آن‌ها امیدوار بوده‌اند که از بازگشت نتانیاهو به قدرت جلوگیری کنند.

مطابق ادعای این روزنامه پیشبرد همکاری‌های اطلاعاتی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران از طریق کانال مخفیانه‌ای انجام خواهد شد که در فلسطین اشغالی «دیوید بارنیا»، رئیس جدید سازمان جاسوسی موساد هدایت آن را بر عهده خواهد داشت.

هاآرتص درباره اینکه رژیم صهیونیستی قادر به انجام چه اقداماتی علیه ایران نیست نوشته است: «دو گزاره در اینجا مطرح است: ۱- ایالات متحده به سایت‌های هسته‌ای ایران حمله نخواهد کرد. ۲- اسرائیل حتی اگر طرحی برای حمله آماده کرده باشد یا آنکه سناریو‌های خلاقانه دیگری داشته باشد هیچ توانایی نظامی عملی برای انجام حمله به تنهایی و دستیابی به نتایج محسوس نخواهد داشت. اضافه بر این، حتی اگر اسرائیل طرحی اصیل، جرأتمندانه و شدنی در این زمینه داشته باشد مورد قبول ایالات متحده واقع نخواهد شد، زیرا واشنگتن نگران است که هر اقدام نظامی این کشور را بر خلاف خواستش وارد جنگ خواهد کرد.»

با آنکه نفتالی بنت و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هر دو جزو سیاستمداران تندرو افراطی در قبال ایران محسوب می‌شوند رسانه‌های صهیونیستی مدعی هستند بنت قصد دارد سیاست‌های تل‌آویو را به مسیر جدیدی هدایت کند.

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند، اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

رژیم صهیونیستی و واشنگتن در ماه‌های گذشته همکاری علیه ایران را در دستور کار قرار داده‌اند. به عنوان مثال خبرگزاری رویترز ماه پیش گزارش داد کابینه جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روش‌های اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریم‌هایی که بایستی علیه ایران حفظ شوندگروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.

این رسانه غربی تصریح کرد این راهبرد تفاوت زیادی با سیاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی دارد که قصد نداشت با دولت «جو بایدن» درباره بازگشت مجدد آمریکا به برجام وارد تعامل شود.

علاوه بر این، وبگاه «اکسیوس» هم سوم تیرماه گزارش داد به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

آکسیوس نوشته با آنکه نفتالی بنت و کابینه او نیز همانند نتانیاهو با توافق هسته‌ای ایران مخالفند، اما تعامل با ایالات متحده در خصوص این موضوع را در دستور کار قرار داده‌اند.

آکسیوس چند هفته پیش گزارش داده بود برآورد جامعه اطلاعاتی اسرائیل، وزارت خارجه و نهاد‌های امنیتی این رژیم این است که احتمال توافق ایران بر سر برجام، بعد از روی کار آمدن «ابراهیم رئیسی» به عنوان رئیس‌جمهور ایران کاهش یافته است.

ادعای آکسیوس در حالی مطرح شده که آیت‌الله رئیسی در چندین اظهارنظر درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم تصریح کرده چنانچه طرف‌های مقابل تعهداتشان را اجرا کنند ایران به توافق هسته‌ای بازخواهد گشت.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در زمانی که در قدرت بود تلاش‌های زیادی برای بر هم زدن برجام انجام داد و از جمله «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به خروج از آن ترغیب کرد. او بار‌ها تأکید کرد که ترامپ با تشویق وی از برجام خارج شده و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفته است.

ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفتگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند. این سیاست، به شکست منجر شد.

این در حالی است که گروه دیگری از تحلیلگران پیش از این اختلافات ابرازشده از سوی مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف در راستای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» برای گرفتن امتیازات حداکثری از ایران در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
زياد حرف نزن،دلت هواي موشك كرده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
ایران بمب اتم میسازه بعدش پرونده اش میره شورای امنیت و تحریم جهانی میشیم.بعدش به کره شمالی دوم تبدیل میشیم. بعدش ترامپ برمیگرده و به بهانه کنترل ایران دوباره به افغانستان لشکر کشی میکنه و پایگاه های خودش رو در اطراف ایران، مخصوصا عراق و ترکیه مجهز تر میکنه و کار به تهدید و رزمایش و تست موشک میرسه و این روال تا روزی که زمین نابود بشه ادامه پیدا میکنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
هوس پول های امارات را کرده اند
با خود زنی در خلیج فارس و اتش افروزی و..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
ایرانم داره عطفار در میاره برو نجات بده
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
وزیر خارجه آمریکا مکررا تکرار می کند که فرصت بازگشت به برجام کوتاه است؛ انگار نه انگار که این دولت آمریکاست که اکنون در خارج از برجام ایستاده است. ثانیا، آمریکا شدیدا به احیا برجام نیازمند است چون آلترناتیوهای دیگر برایش بسیار پرهزینه است. ثالثا، اگر آمریکا فرصت احیا برجام را از دست بدهد هیچ اهرم دیگری علیه ایران ندارد. فشار حداکثری اقتصادی هم جواب نداد و ایران از آن عبور کرد و آمریکای متفرق در داخل و متضرر در مقابل چین و روسیه توان هیچ کار دیگری را ندارد. واقعا فرصت بازگشت آمریکا به برجام کوتاه است …!
انتشار یافته: ۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۱
مگر تا حالا به دیپلماسی متوسل بودی. ما تا حالا از آمریکا جز جنگ ندیدیم لطفا در بازار مسگر ها ... نزن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۱
ملت ما که آب از سرش گذشته و رسوای جهانه دیگه از این بدتر چی میخواد سرشون بیاد؟
محمد
United Arab Emirates
۰۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
غلط کرده هشدار داده...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
ترامپ خوب زبان اینها میفهمید
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین