شاخص بورس از همان ابتدای معاملات امروز شنبه ۲۴ مهرماه میل صعودی خود را نشان داد و در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه شاخص کل با رشد ۲۶ هزار و ۱۷۳ واحدی روی ارتفاع یک میلیون و ۴۲۳ هزار واحد ایستاد، تا قبل از ظهر میزان رشد بورس به بیش از ۳۸ هزار واحد رسید و فعلا شاخص به نزدیکی ارتفاع یک میلیون و ۴۳۶ هزار نزدید میشود
فرارو- شاخص بورس امروز شنبه ۲۴ مهرماه پس از چند روز عقبنشینی و ریزش، ظرف چند ساعت ابتدایی معاملات بیش از ۳۸ هزار واحد رشد کرد و تا قبل از ساعت ۱۲ صبح به ارتفاع یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۶۰۶ واحدی رسید. فعالان بورس دو عامل را در رخ دادن این اتفاق موثر میدانند؛ اول انتخاب رییس جدید و دوم پیشبینیها درباره احتمال رشد قیمت دلار در بازار ارز. در مورد موضوع اول بعدا صحبت میکنیم، اما احتمالا ترجیح میدهید قبل از هرچیزی وضعیت بازار ارز امروز را بدانید.
هفته گذشته در حالی به پایان رسید که دلار تا ۲۷ هزار و ۱۵۰ تومان پایین رفت. اگر چه بعضی خوشحال بودند، اما این عدد معنایی جز افزایش احتمال رشد قیمتها در شروع معاملات امروز نداشت. عصر جمعه ۲۳ مهرماه، قیمت دلار در معاملات عمده پشتخطی تا ۲۳ هزار و ۳۵۰ تومان پیش رفت. آنهایی که از رابطه بین دلار بازار آزاد و بازار فردایی خبر دارند، میدانند در این مواقع بازار آزاد به محض آغاز کار تلاش میکند خود را بالا بکشد.
تازه تا اینجای کار دلار نجابت بهخرج داده و فقط اختلاف قیمت خود با معاملات عمده را جبران کرده است. روند قیمت دلار میتواند در ادامه روز تاثیر بیشتری روی وضعیت شاخص بورس بگذارد. این عامل کاملا جدا از وضعیت صفهای خرید و فروش، پیشبینیهای معمول کارشناسان بازار و اثرگذار باشد.
شاخص بورس در ابتدای معاملات امروز شنبه ۲۴ مهرماه میل صعودی خود را نشان داد. در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه شاخص کل بورس پس از رشد ۲۶ هزار و ۱۷۳ واحدی که معادل ۱.۸۷ درصد، است روی ارتفاع یک میلیون و ۴۲۳ هزار واحد ایستاد. شاخص کل هموزن نیز در این ساعت با افزایش ۱.۲۸درصدی روبرو شد. در نتیجه این اتفاق آخرین قیمت ۳۱۲ نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آنها افزایش پیدا کرد با این حال ۲۷ نماد همچنان با کاهش بیش از سه درصدی قیمت روبرو شدند.
رشد شاخص بورس در معاملات صبح امروز شنبه ۲۴ مهرماه در حالی رقم خورد که نمادهای «شپنا»، «فسبزوار»، «کدما»، «شستا»، «شبندر»، «کالا» و «کیمیاتک» در گروه پرتراکنشترینهای بورس و نمادهای «دی»، «فجهان»، «توسن»، «فرابورس»، «مدیریت»، «کرمان»، و «گدنا» در گروه پرتراکنشترینهای فرابورس قرار گرفتند. ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس تا ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح روی هم رفته به هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان رسید. حقوقیها تا این ساعت رقمی معادل بیش از ۱۳۵ میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند.
حجم صفهای خرید تا پیش از ساعت ۱۰ صبح به حدود هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان میرسید و ارزش کل صفهای فروش ۲۷۰ میلیارد تومان برآورد میشد. ۱۰صف خرید برتر بورس و فرابورس، روی هم رفته هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان ارزش داشتند و ۱۰ صف فروش برتر نیز ارزششان روی هم به ۲۱۵ میلیارد تومان میرسید. همچنین حجم صفهای خرید در ۳۱ نماد و حجم صفهای فروش در هفت نماد بیش از ۱۰ میلیارد تومان بوده است. حجم صف شرکت عمران و سازندگی قزوین با نماد (ثقزوی) بهتنهایی معادل ۷.۱ درصد کل تعداد سهام آن برآورد شده است.
«فلزات اساسی» محبوبترین صنعت امروز با خالص سفارش خرید ۷۵۰ میلیارد تومان است و پس از آن گروه «فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط» قرار دارد که برآیند سفارشات فروش آن ۳۹۰ میلیارد تومان میشود، از سویی دیگر گروه «انبوهسازی، املاک و مستغلات» با تقاضای فروش ۵۰ میلیارد تومانی همراه است.
نقشه بورس تا قبل از ساعت ۱۲ ظهر
مجید عشقی رییس جدید بورس، امروز میتواند با خوششانسی اتفاقات امروز شاخص را استقبالی گرم قلمداد کند. او چهارشنبه آخر وقت از سوی شورایعالی بورس بهعنوان رییس جدید انتخاب شد و نیامده دست به تغییرات گسترده زد. تا این لحظه دستکم سه نفر از معاونان این سازمان عوض شدهاند و علیرضا ناصرپور بهعنوان معاون نظارت بر نهادهای مالی، حسن فرجزاده به سمت معاون اجرایی و مهرداد مسعودیفر بهعنوان معاون حقوقی منصوب شدهاند. اگر این عامل را بهعنوان یکی از دلایل رشد بورس در روز شنبه ۲۴ مهرماه در نظر بگیریم، حتما موافق هستید که تاثیرات آن موقت خواهد بود.
دلار قادر است در هفته جاری تا نیمه کانال ۲۷ هزار تومان پیشروی کند. همین حالا تا قبل از ظهر شنبه شاهد فروش دلار با قیمت ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان هستیم که حداقل ۵۰ تومان با قیمت دلار در معاملات عمده دیروز و امروز فاصله دارد. به این ترتیب میتوان گفت حداقل در شروع کار دلالان به سد سخت برخورد کردهاند و متوجه شدهاند که رشد بیشتر قیمت دلار به سادگی امکانپذیر نیست. خودتان بهتر میدانید که بعید است به سادگی تسلیم شوند و دست از تلاش بردارند ضمن اینکه همیشه احتمال انتشار یک خبر منفی حتی در حد یک شایعه مسخره وجود دارد و دست برقضا بازار ارز در موارد مشابه خیلی سریع با آغوش باز از آن استقبال کرده است. اگر رشد قیمت دلار را با همین فرضهای موجود تا ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان محتمل بدانیم، در همین روز شنبه ۶۰، ۷۰ درصد پیشبینیهای محقق شده است. در نتیجه بازار ارز بخش دیگری از نیرو و توان خود را برای روزهای آینده ذخیره خواهد کرد.
اثر قیمت دلار در بازار بورس، اما میتواند دو، سه روز ادامه داشته باشد و تا دوشنبه شاهد تداوم رشد شاخص کل باشیم. هر اتفاقی که به نفع قیمت دلار رخ دهد، بلافاصله در بورس هم تاثیر میگذارد و به رشد نمادهایی کم میکند که دنبالهروی بازار ارز هستند. بورس در هفته گذشته بیشترین ضرر و زیان را بین بازارهای مالی تجربه کرده بود. این بازار در حالی با معادل شش درصد عقب نشست که دلار و سکه هر دو سه درصد، یورو ۲.۶ درصد و طلا ۲.۵ درصد عقب نشسته بودند.
این بازی دوسر برد برای رانتخواران دلاری و بورسیه