bato-adv
bato-adv
آیا گوش دادن به موسیقی می‌تواند به شما در مطالعه کمک کند؟

آنچه موسیقی می‌کند!

آنچه موسیقی می‌کند!

گوش دادن به موسیقی بی‌کلام هنگام مطالعه یا انجام کارها می‌تواند بر کاهش استرس و بالا بردن تمرکز موثر باشد. در مطلب پیش رو به بررسی این مسئله و مطالعات مربوط به آن می‌پردازیم.

فراروـ برخی افراد می‌گویند که هنگام مطالعه یا انجام کار‌ها به موسیقی گوش می‌دهند. برخی دیگر موسیقی یا هر سروصدایی را باعث حواس‌پرتی زیاد می‌دانند. دانشمندان کاملاً نمی‌دانند موسیقی چگونه بر مغز و یادگیری اثر می‌گذارد؛ اما بر این باورند که حتما فوایدی دارد.

به گزارش فرارو، مطالعه‌ای دردهه ۱۹۹۰ نشان داد که گوش دادن به موسیقی کلاسیک به‌ویژه سونات موتزارت برای دوپیانو مهارت‌های استدلال فضایی و نمرات امتحانی را بهبود می‌بخشد. استدلال فضایی توانایی یافتن و حرکت در فضا، ترسیم روابط بین اشیاء و حل مسئله است. چنین پیشرفتی درنتیجه موسیقی کلاسیک به اثر موتزارت معروف شده است.

بحث‌های زیادی در مورد این مسئله وجود دارد که آیا موسیقی می‌تواند فعالیت مغز مرتبط با مهارت‌ها را تحریک کند؟ بسیاری از مردم ادعا می‌کنند گوش دادن به موسیقی کلاسیک شما را باهوش‌تر می‌کند. درحالی‌که برخی از مطالعات ثابت می‌کنند که موسیقی کلاسیک می‌تواند استدلال فضایی را افزایش بدهد و برخی دیگر نشان می‌دهند این‌طور نیست. در هر صورت اثر موتزارت موقتی است و تصور می‌شود به جای افزایش هوش، خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشد.
 
پس از اثر موتزارت تحقیقات دیگری در مورد اثر Blur انجام گرفت. در این مطالعه کودکانی که درحین انجام یک آزمون به موسیقی یک گروه پاپ بریتانیایی به نام Blur گوش می‌دادند، بهتر از کسانی عمل کردند که به موسیقی کلاسیک گوش می‌دادند یا هیچ موسیقی برای آنان پخش نمی‌شد. این تأثیرگذاری بیشتر از نتایج نظریه اثر موتزارت بود و محققان معتقد بودند به این دلیل است که جوانان موسیقی پاپ را بیشتر از موسیقی کلاسیک دوست دارند.
 

فواید موسیقی 

این شواهد نشان می‌دهد که اگر از موسیقی لذت می‌برید، احتمالاً برمطالعه و عملکرد شما اثر مفیدی خواهد داشت. است. اما همچنان این موضوع مطرح است که گوش دادن به موسیقی به ایجاد خلق و خوی بهتر مربوط می‌شود تا تأثیرگذاری بر هوش یا توانایی شما.
 
علاوه بر این موسیقی استرس را کاهش می‌دهد. امتحانات و ضرب‌الاجل‌ها می‌توانند به استرس زیاد منجر شوند که ممکن است بر مطالعه شما نیز تأثیر بگذارد. استرس داشتن در حین یادگیری می‌تواند توانایی شما را در به خاطر سپردن مطالب بهبود ببخشد؛ اما درعین‌حال به توانایی شما در به یادآوردن آن‌ها نیز آسیب می‌رساند. این بدان معنی است که استرس درعین حالی که می‌تواند به شما در ذخیره اطلاعات کمک کند، می‌تواند شما را از دسترسی به آن نیز باز دارد. این امر ممکن است در طول امتحانات باعث مشکلاتی در یادآوری مطالب و یا عملکرد ضعیف باشد.
 
استرس مداوم می‌تواند به سلامتی شما آسیب برساند و به مواردی از قبیل اضطراب، مشکلات خواب، مشکل در تمرکز، مشکل در فکر کردن، نگران بودن و کاهش بهره‌وری منجر شود. گوش دادن به موسیقی می‌تواند به آرامش و کاهش استرس کمک کند که درحین مطالعه برایتان مفید است.
 
یک مطالعه روسی نشان داده است که گوش دادن به موسیقی به مدت یک ساعت در روز باعث تغییراتی در مغز می‌شود که آرامش بیشتر با خود به همراه دارد. مطالعه دیگری نشان داده است افرادی که به موسیقی کلاسیک گوش می‌دهند، نسبت به افرادی که به موسیقی جاز یا پاپ گوش می‌دهند یا اصلاً موسیقی گوش نمی‌دهند، فشار خون کم‌تری دارند.
 
موسیقی همچنین می‌تواند در شما انگیزه ایجاد کند. تغییرات دینامیکی در موسیقی نیز می‌تواند روی شما تأثیر بگذارد؛ زیرا صدا در مغز شما طنین‌انداز می‌شود. هرچه موسیقی متنوع‌تر و پویاتر باشد، لذت‌بخش‌تر است، به این دلیل که نورون‌های آینه‌ای شما به موسیقی پویا پاسخ می‌دهند و با تغییر ریتم مغز شما بر احساس‌تان تأثیر می‌گذارند. وقتی به موسیقی آرام گوش می‌دهید، این نورون‌ها به‌آهستگی و در پاسخ به سرعت سریع‌تر فعال می‌شوند. گوش دادن به آهنگی آهسته، آرام و لطیف می‌تواند به آرامش کمک کند. این امر می‌تواند به شما در مطالعه یا رفع مشکل خواب زمانی که به دلیل اضطراب امتحان است، کمک کند.
 
در عین‌ حال موسیقی با ریتمی تندتر و اوج صدای بلندتر می‌تواند شما را هوشیار و با انگیزه کند. این امر می‌تواند به شما در مواقعی کمک کند که خسته یا درهم شکسته‌اید و از مطالعه اجتناب می‌کنید. برای اینکه انگیزه خود را حفظ کنید، سعی کنید در زمان استراحت به موسیقی با ریتمی تند گوش بدهید. برای حفظ انرژی، انگیزه و نیز کاهش استرس ورزش یا یک میان وعده غذایی هم به برنامه‌تان اضافه کنید.
 

تاثیر موسیقی بر تمرکز

موسیقی همچنین می‌تواند بر تمرکز و توجه شما تأثیر مثبت و منفی بگذارد. مطالعه‌ای در فرانسه نشان داده است که پخش موسیقی کلاسیک پس‌زمینه در طول یک سخنرانی یک ساعته به دانش‌آموزان کمک کرده است تا در آزمون بهتر از کسانی که بدون موسیقی به سخنرانی گوش می‌دادند، عمل کنند.
 
مطالعات دیگری نشان می‌دهد پخش موسیقی با کلام می‌تواند بر توجه کارگران تأثیر بگذارد. گوش دادن به موسیقی با کلام باعث حواس‌پرتی و مشکلات تمرکز بیش‌تر می‌شود. حافظه و درک مطلب نیز بدتر عمل می‌کنند و در درک مطالبی که می‌خوانید، دچار مشکل می‌شوید.
 
برای اینکه بیشترین بهره را از موسیقی ببرید، به موسیقی مورد علاقه خود گوش بدهید. موسیقی کلاسیک یا بی‌کلام همراه با گیتار یا سایر ساز‌های زهی ممکن است کم‌تر حواستان را پرت کند؛ اما می‌توانید از هر موزیکی که خیلی تند یا بیش از حد پرکلام نباشد، استفاده کنید. از هرگونه موسیقی برجسته ارکستر و آهنگ‌های بلند خودداری کنید؛ زیرا ممکن است حواس‌پرتی را بیشتر کنند.
 
درحالی‌که تأثیرات موسیقی بر مغز و یادگیری شما کاملاً مشخص نیست؛ اما واضح است که می‌تواند به خلق و خو و آرامش کمک کند. با این‌حال همه به موسیقی به یک شکل پاسخ نمی‌دهند. اگر موسیقی باکلام حواستان را پرت می‌کند، سعی کنید به‌جای آن به موسیقی آرام گوش بدهید.
منبع: webmed
bato-adv
bato-adv
bato-adv